Sada je: 01 svi 2026, 11:38.

astma

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

PostPostao/la Roxy » 01 svi 2007, 00:47

Hvala ti Tajci, malo mi je lakse kad cujem i druga iskustva. Mogu se samo nadati da ce posljedice dugotrajnog uzimanja lijeka biti minimalne, a sad kako se priblizavamo pubertetu cemo probati sa ukidanjem Flixotida jednom godisnje, ako ne bude islo, a nista, moracemo se pomiriti sa time.

Napad koji je L imala me uplasio za cijeli zivot, nema sansi da bih joj ukidala lijekove na svoju ruku, ali eto, to sa nus-pojavama me i dalje proganja ...
Roxy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 03 svi 2007, 21:27

Luantaro i ja sam imala problem sa seretide-om. i kad bi ga nasli, bio je jako kratak rok trajanja (max. mjesec dana). kaze mi magristra u ljekarni da je to jedan od lijekova kojeg uvijek proizvode na tako kratak rok i zato cesto dodje do nestasice :dunno

brujo kao sto sam i napisala, napadaji kaslja, skripanje, s tim da joj je alergija utvrdjena jos ranije.

Inace sam jako zadovoljna sa sadasnjim stanjem, u zadnjih 5 mjseci samo 2x sam joj dala ventolin. 15.5. idemo opet na kontrolu, vidjet cemo i nalaze alergo testiranja i mozda nam promijene terapiju.
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Podgoricanka » 06 svi 2007, 22:30

Buba :3srca
Kako je E?Ljubi mi je. Puno, puno :3srca
slika
Podgoricanka
Suzana Slinic

PostPostao/la Buba » 11 svi 2007, 22:46

Podgoricanko :luv

Ja sam se bit ce previse hvalila kako joj je dobro, pa se sad jadna gusi u kaslju. :( Vec 2, 3 dana lagano kasljuca, jutros je dobila temp. i laganu trbobolju. Ali kako se priblizavala vecer kasalj je postao sve izrazeniji.
Na pfm obicno puhne oko 219, danas je 150! :shock: Dala sam joj 2x po 2 potiska ventolina. Strah me je noci jer jako kaslje.

Kaze mi danas dokica da je ovo promijenjivo vrijeme grozno za astmaticare. :ne

u utorak idemo na kontrolu, ali tko ce izdrzati do tad. sve mi se cini da cu morati za vikend ici u thallasotherapiu.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 svi 2007, 13:26

kako je bilo na kontroli ?
mi smo isto prosli tjedan nakon samopohvala poceli kasljat no srecom i ovaj put smo se izvukli mikronefrinom i pulmikortom. ali 4 dana ovaj put je trajalo.,.. sad je na moru...
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 16 svi 2007, 14:24

DA, da li tvojoj malenoj pomogne boravak na moru?
mi smo za 1. maj bili u Istri i tamo mu je bilo isto ako ne i gore
pa nam je homeopatica rekla da Istra ima slicnu klimu kontinentalnoj
da bi bilo bolje boraviti u Dalmaciji :dunno
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 16 svi 2007, 14:58

nemam pojma :lol s morem il bez njega nama je isto , bili smo lani i u dalmaciji prvi put pa nam zima bila u kupusu :whew
ali su nam doktori to sa srebrnjaka i klaiceve preporucili ko odlicnu stvar, kao aerosolna terapija al da vidim ucinak , bas i ne.. no nikad necemo znati kako bi bilo bez mora ;)
pa si mislim da valjda doktori znaju :dunno idemo kod crikve inace a ove godine cemo biti 50 dana pa ak to ne pomogne onda ne znam al znam da sam dala maximum od sebe sto mogu :dunno
skoditi ne moze :)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 16 svi 2007, 15:38

moj je inace po 2 mjeseca na moru, ali niti ja ne vidim neku preveliku korist
zadnje 2 godine kako je 8. mjesec bio jako hladan, oba puta se uspio prehladiti i naravno navukao bronhitis :dunno
vidjet cemo ove godine :juhu
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 16 svi 2007, 17:40

na kontroli je bilo sve super. spirometrija nikad bolja, alergotest je pokazao pojacanu alergiju na grinje i nesto malo na neke biljke.
ovih par dana sto joj je bilo lose dr. povezuje s boravkom u staroj kuci :dunno (bila je na nekom izletu i proveli su cijeli dan po nekim starim zdragama) kaze da to za alergicare/astmaticare nije dobro, da pazimo ako ide negdje drugdje spavati da nema tepiha, tepisona i sl.

uglavnom, par dana ventolina joj je pomoglo.
sad nam je rekla da jos 2 tjedna uzima seretide, onda mjesec dana flixotide i onda pauza do jeseni kad idemo opet na pregled po novu terapiju.

DA kako je malena?

nama su preporucili da idemo u planine, astmaticarima da pomaze promjena klime.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 17 svi 2007, 22:07

Mi smo sad bili na moru i bilo je super. Isti dan se nos očistio i prestao je disati na usta. Inače mi prakticiramo da preko ljeta promjenimo morsku i planisku klimu, po mogućnosti jedno za drugim i to se točno osjeti kroz cijelu godinu. Što duže to bolje ali to sad ovisi o financijskim uvjetima. Lani smo bili na Malom Lošinju i bilo nam je super. Inače uvijek idemo u Istru i učinak je svake godine bio odličan.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 svi 2007, 15:09

DA kako je malena?
evo dobro da sam se hvalila i drugu me noc mama zvala da je pocela kasljat :ne
uglavnom kasaljala je tu noc al sada ovu noc vise nije :dunno
a znate kak to ide , jednu noc kaslje drugu ne :dunno
nos curi bez prestanka zeleno zuto gusto :dunno
ah ... :roll: :roll:
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 18 svi 2007, 15:09

buba na moru smo od kraja 6 i cijeli 7 pa cemo se nadam se vidit :juhu
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 20 svi 2007, 01:31

bas mi je zao sto opet kaslje :(

valjda cemo uloviti koji dan da svi budu zdravi ;) :juhu
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 svi 2007, 11:15

dosli s mora i nocas kasalj ko rukom odnesen :cool :dunno
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 21 svi 2007, 14:19

dosli s mora i nocas kasalj ko rukom odnesen

drago mi je zbog dobrih vijesti, mada im se ne zna uzrok! :juhu
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 21 svi 2007, 14:37

ponovo me pocelo nervirat to prokasljavanje, ne znam , zasto se to tako vraca, a sada recimo nije bolesna :conf jasno mi je kad je u infektu da dodje ko posljedica al ovo iz cistog mira prokasljavanje koje je vrlo vrlo jako, cak sam ju van u sred noci iznosila na moru i onda je prestala :dunno kako bilo u petak idemo kod nase lokalne dokice -pulmo na kontrolu a 21.6 sam ju narucila u crikvu u talasoterapiju -buba kod onog doka , bez ikakvog problema , jos me pitali kad dolazim i kad mi pase , svaka im cast :dj
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 21 svi 2007, 14:42

DA, a da li tvoja malena puse nos?
mislim ima li sto za ispuhati kada kaslje?
moj f. uvijek ima nesto u nosu za ispuhati!
i od toga onda krene kasalj :dunno
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buba » 22 svi 2007, 00:08

DA odlicno! ja cu isto morati s B ici tamo ovih dana jer se je laringitis pojacao.
btw. danas sam cula za neku privatnu dr. u Selcima, navodno da pomaze kod alergije, astme, bronhitisa, sve vezano za uho-grlo-nos. Navodno kod nje dolazi puno ljudi iz Ri s djecom na terapije i da djeci u kratkom roku bude bolje.
E. je sad dobro ali mislim da cu se naruciti kod nje, neka ju pregleda, pa da vidimo.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 22 svi 2007, 12:45

bili smo u selcu kod erzabet mislim da se tako zove tomljenovic ili tak nekak, u hotelu varazdin radi.. puno novca a sve nam isto...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 22 svi 2007, 13:42

isli za svaki slucaj kod dokice jer joj se ovaj mj bas cesto vraca spazam, tj kasalj , i stavila nas na ventolin dva dana jer cuje blagi spazam...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Buba » 22 svi 2007, 20:53

na tu sam mislila. znaci nije nesto. jucer mi ju je jedna mama ishvalila kao da zena ima neko revolucionarno rjesenje protiv astme. :dunno

ipak ventolin :( bas mi je zao, neka joj barem pomogne.
jesi pitala za pfm?
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dobri andjeo » 23 svi 2007, 08:39

jesam kaze rihter da mi ne treba :dunno u ljekarni kazu da je taj pef metar odlican jer osim sto detektira spazam on i vjezba i povecava kapacitet pluca :)
ja sam ti to isto za nju cula i isla k njoj . l. je tada imala upale uha , lijecila ju je klasicno neka mast u uho antibiotska + ispumpavanje :dunno
zbilja nis posebno ni novo, zena je inace iz vana od nekud , cudno prica , pa je mozda zato fensi ;)
i znam da radi senzibilizaciju kod alergija/ a to rade i u bolnici i na srebr )... kaj ja znam. ak imas love probaj ;)
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Ka&Do » 23 svi 2007, 13:56

Evo da se i ja uključim na ovu temu. Sin mi ima astmu, alergičan na trave, korove, prašinu, grinje. Uglavnom prošle godine u 11 mj kad je imao prve jače prehlade pojavilo mu se i to otežano disanje koje se još par puta javilo kod prehlada. Inače u 2 mj. završili noću na Srebrnjaku i doktor Rihter odmah napisao maksimalnu dozu flixotide (sad ne znam točno koja je to doza), što je naša doktorica smanjima na normalnu koja se inače daje i 2x1 potisak. Tu nam je terapiju i dr. Kovač potvrdila. Eto od početka 4 mj. nosić non stop curi, a danas je imao po prvi put i oči otečene. Sutra idemo na kontrolu.
Sirota mala dječica moraju se mučiti tako mali.
Pozdrav vama i lako disanje kikićima :juhu
Karlito 16.11.04
Dorina 30.09.06
Ka&Do
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Buba » 23 svi 2007, 22:38

DA - senzibilizaciju smo radili na srebrnjaku, to nam ne treba. je, moguce je da zvuci fensi pa da zato idu kod nje. danas mi ju je mama koja ju je zadnji put ishvalila rekla da ioak nisu zadovoljni jer joj se cini da hoce napraviti brdo nepotrebnih pretraga radi love :roll:

ka&do :mah
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Krkica » 24 svi 2007, 22:50

DA, kakva je situacija? Kak su cure? Mi, pljuc, pljuc, pljuc, prezivljavamo ... tek sam ga sad cijepila, jer mi je nakon dvije godine (trebali na cijepljenje 2006 :oops: ) bio potpuno zdrav. Pa dva dana zubaru, ako stignemo krecem u ponedjeljak, cijeli 6. mjesec i ak mi dozvole s posla kolikogoddugomogu ostati.
slika

Umjesto učenja kako to rade odrasli, od djece se očekuje da rade onako kako odrasli kažu.
Krkica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 svi 2007, 08:59

ma nikako krkice, danas idemo nasem pulmologu lokalnom. r. nas skinuo s singulara ja ju vratila jer sam skuzila da se stalno vraca kasalj. bas nas nekako drzi cijeli mjesec stalno,... dva tri dana bude ok, pulmicort pomogne automatski no cim s njim prestane dan dva , vrati se...
strah me tako dugo inhalirat stalno ,ipak su to kortikosteroidi iako r. kaze da se smije... al eto otisla mi i cijela kutija vec od veljace :dunno drugu narucila.. ma jadna sam ko vrag...nocas je opet jako kasljala ,pa se budi , prvo suho pa pred jutro puna je slajma u iskasljaju ...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la TiFilMama » 25 svi 2007, 12:11

DA, bas mi je zao da se malena tako pati!
moj f. isto kaslje, suho, mokro-sve moguce kombinacije, ali je i na flixotidu, pa je ipak taj kasalj koliko-toliko pod kontrolom,
nije bio jedno kratko vrijeme na flixotidu i to je bilo strasno- doslovce bi se gusio u kaslju-po danu, po noci-stalno.
malo bi mu pomogao claritine, ali kasnije sve izpocetka :dunno

eto nemam rijeci, ovaj topic se puni i puni, ali svima nam je zajednicka zelja da to mucenje s kasljem prestane
mene je isto strah kortikosteroida, ali kada ti se dijete doslovce gusi u kaslju, ma prodala bi dusu vragu samo da prestane kasalj

DA, kazes da je tvojoj malenoj i na moru bilo lose?
f. ce pocetkom 6. mjeseca s bakom i didom na more i strah me i pomisliti kako ce mu biti s kasljem tamo :dunno

drzim fige za sve nas, da sve ovo bude brzo iza nas :mah
TiFilMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 svi 2007, 12:14

tifi da, isto i doma i na moru :ne
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 svi 2007, 18:57

nema spazma, puhala u pef metar 170 , kaze dokica da je to odlicno i da je vise od 100 %, visina joj je 107,.. kako je e. visoka , vidjela sam da puse preko 200. vratila nas na singulair, i narucila 5.6 na kontrolu i ako je ok do tada ostavit ce ju na singulairu a ako se pogorsa uvest ce i flixotide, misli da je ipak neka alergija u podlozi.
a bas se bila i osula, ona se zna cesto tako osut a da nemam pojma od cega...
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la Dobri andjeo » 25 svi 2007, 18:58

gdje si kupila pef metar buba?
Dobri andjeo
zlatna ribica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.