Sada je: 11 ruj 2026, 15:31.

Odbijači dohrane (spojene teme)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la Duga » 26 vel 2007, 09:28

Liam, potpisujem sve šta si napisala.
Super dadilja je jedna emisija na RTL-u (cro verzija :mrgreen: )
Možda ti je poznatija kao Supernanny - odgajateljica dolazi u dom i pokušava bespomoćnim roditeljima pomoći ispraviti greške u odgoju :mrgreen:
(gledam i ja tu našu super dadilju i sve mislim - a što ona ne nahrani tog maleckog tako po p.s.-u, nego samo sa strane diktira kako hranjenje nije igra, da se on treba samostalno hraniti i sl. :dunno )
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la vrabec te dal » 03 ožu 2007, 15:44

mislila sam ti pisati i ranije ali...
danas se dogodilo isto kao i prije dva tjedna. imam blizance dvije godine i mjesec. dala sam im za doručak kruha i pekmeza prvi nije htio ni čuti. onda mu nisam ništa dala i svaki put kad je htio jesti ponudila sam mu isto. on ni čut. dok nakon pola sata više-manje nije sam pojeo pola kriške. kasnije sam mu dala što voli. da bi neki dan, ja sam jela pekmez, sam tražio da ga jede.

ali danas isto, napravila sam blitvu i ribu i još im zmiksam, inače ne jedu miksano, neko samo dobro izrezano, ali im blitva baš tako i ne ide. i dam im. drugi jede normalno a on radi facu da mu je odvratno. i nakon nekog vremena kad je vidio da neće ništa drugo dobiti kaže am i počne normalno jesi. pojeo je skoro kao i drugi. još je i sestru od 8 mj. nagovarao da jede.

ja sam pak mislila da će umrijeti od gladi u tih pola sata. ali se isplatilo. i naravno grickalice izbaci. nama je ostalo puno nakon njihovog rođendana i samo bi to jeli. pudinge i sl. im dajem nakon obroka ili za užinu.
bok i sretno
vrabec te dal

PostPostao/la kriss » 16 ožu 2007, 18:02

Necu napisati nista novo. Strajk traje vec osam dana, a ja sam sve zabrinutija. Normalno sisa, super je raspolozen ali nece da jede. koliko ce to trajati? Da preduzmem nesto?
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 16 ožu 2007, 19:32

izlaze li mu kakvi zubići? kod nas tada obično krene štrajk i cicanje po cijeli dan
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la kriss » 16 ožu 2007, 20:18

Ima osam zubica (po cetiri gore i dole), zavirivala sam ali ne primecujem da su mu desni otecene :dunno
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ida27 » 19 ožu 2007, 15:07

Evo, da vas utješim, ja imam malog od 2 i pol skoro i još mi uvijek neće žvakati 50% hrane.Ako ga nagovorim da samo stavi u usta i proba prožvakati, on povrati.I tako se mi borimo od kad smo počeli sa dohranom.Još do nedavno sam mu baš sve morala miksati, sad pomalo prihvača.Jedno vrijeme sam bila sva izvan sebe, sad sam se već pomirila sa tim.Do škole čemo valjda sve žvakati :mrgreen:
ida27
Samo sam naišla
Samo sam naišla

neće da jede

PostPostao/la Pepeljuga » 07 lip 2007, 00:07

neznam dali sam na dobroj strani ali trebala bi vaše mišljenje
imam curicu od 5 godina. ima 14 kg. doktorica veli da je sve u redu , zdrava ,nikakvi problemi ali mene brine to što ona jako slabo jede kao na kapaljku. vele mi da se ne mučim da će ona nabrati kile. probala na sve načine da počne jesti al uzalud. dali ste imale takve probleme i čula sam oni multivitaminol sirupi od dr.theisa, pikovit , kindervital dali to što pomaže?
Pepeljuga
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sanelina » 07 lip 2007, 08:55

Pa u svakom slučaju nije na odmet.Multivitamini bi trebali da joj"otvore"apetit a i dobijaće potrebne vitamine.Znači dva u jedan. :cool
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hajdi » 07 lip 2007, 09:15

Pepeljuga, tvoja curica je dovoljno velika da se počnete baviti nekim sportom. Krenite na tečaj plivanja ili rolanja. Da vidiš apetita! Kod nas su se cure nakon završenog sata bacale na hranu i piće, onako još mokre i napol obučene. Uvijek smo morali imati sa sobom sendviče, sok, vodu, voće, i nešto slatko. Kad smo došli doma opet su bile gladne, i normalno pojele obrok.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la Pepeljuga » 07 lip 2007, 14:23

budem probala, kod mene ti je jedini problem da moja starija neće nikuda bez mene, bi išla s djecom na kupanje opet bi ja morala ići a meni je to malo problem zbog mlađe kćeri. neznam kako da ju uvjerim da može ići s ostalom djecom i slobodno se s njima igrati dok recimo dođem ja kasnije po nju.
budem probala nešto sa sportom , a još malo ubacim te vitaminčiće i nadam se da će nam krenuti jesti :roll:
Pepeljuga
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Hajdi » 07 lip 2007, 21:39

Ti ju možeš gledati dok vježba/pliva, a mlađu uzmi sa sobom.
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la kokomamac » 09 lip 2007, 15:35

a koliko je visoka?

moja mrva od 4,5 g. ima 14 kila i mozda 20 deka. no sitne je konstitucije i niska, 106 cm je visoka. isto me izludjuje :lol ta tezina, umjesto da se poklopim z uhima i budem sretna kaj je zdrava...

mojoj pikuli pase jest po sitno, cesce. a bogme i neznam di bi joj stalo tolko kolko bi meni pasalo da popapa :roll: taka je. zoba ko pticica. i sladoled jedva pojede, makar bio i rozi kiss.. :lol
svoja najdraža laprdaljka
kokomamac
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tajci » 09 lip 2007, 20:40

Meni su godinama svi tupili da mi je dijete mršavo i sitno i da mu dam ne znam što sve ne. Nitko nije htio čuti kad bi mu rekla da je on taman kako treba biti prema tablicama rasta i razvoja. Savjetuj se ponovo s pedijatricom da li je ovako sve o.k. Ako je sve o.k. onda je njoj dosta to koliko pojede, ne obaziri se na to što ti drugi kažu.
Moj je mali s pet godina krenuo na karate i tad se počeo super oblikovati, a počeo je i značajno više jesti. I sad je super.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 11 lip 2007, 07:49

Što se tiče vitamina za otvaranje apetita - moja ih pije nešto više od mjesec dana po savjetu pedice-B kompleks u granulama i ne vidim nikakvog pomaka (načinjena joj je i krvna slika koja je super - hemoglobin 140)...koliko nade sam polagala u to nešto što otvara apetit - sad više nisam sigurna u to...moram jednostavno razmišljati da je ona jednostavno takvo dijete :dunno dok ne dođe neki klik (što je vrlo teško).
Duga
podobna za kumu

Neće niš jest

PostPostao/la NINANJA » 29 lip 2007, 16:24

Nina ima 8 mjeseci (napunila 24.06.).
Veliki je sisavac :3srca

Kad sam sa 6 mjeseci krenula sa dohranom, išlo je nekak...a sad više nejde nikak :( .
Samo cicanjeslika. Po noći jednom, ujutro, navečer pod obavezno, a prek dana - na zahtjev. Iako njeni zahtjevi zapravo i nisu česti, ona (ne računajući jutro i večer) cica 2-3 puta. Uglavnom je to kad ide spavat.
Ak spava dva put - cica dva put; ak spava jednom - cica jednom.

Kašice voćne - hoće, do 6 žlica. Al' ne svaki dan :ne
Povremeno.
Povrće s mesom, samo povrće, žitarice - hoće jednu žlicu. I to onu koju proba. I onda zaključi da bi se mogla strest i napravit facu spremnu za slika .
Svako daljnje guranje i nuđanje je beskorisno i uzaludno.

Onda sam kupila onaj Hippov baby keks - kao, s njim bu probala gluten.
Pa ga je prvi dan cuclala i zaključila da je fin.
Al' samo prvi dan.
Drugi dan je poojela čak pol keksa :roll: .
Treći dan sam ja keks namočila sa šljivinim sokom pa je pojela.
Sad joj je keks za igru :p

Zanimljivo je da kad mi jedemo, oblizuje se i žvačeslika. Kaj žvače? Niš, glumi nas. Ponudim joj ono kaj njoj svaki dan skuham i ona neće ni zinut :dunno

Danas je ujutro pojela čak jednu prekrasnu, mirišljavu, nešpricanu marelicu iz vrta.
Sad neće ono kaj sam joj skuhala (domaća, mlada mrkva, mladi krumpir i bijelo meso sa malo maslinjaka).

Ima li još ko takvog iskustva? Kaj delate onda :dunno ? Dal' da joj probam dat one kašice tipa Frutolino i slično? Ili i dalje da svaki dan pripremam sve, a ona jedan liz i onda to bacim...nema mi to smisla :dunno

e, da. Ona ima oko 9 i pol kila :mrgreen:
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JiA » 29 lip 2007, 16:48

Nemam iskustva s tvojim problemom ( nisam dojila ), ali samo da ti velim da mi frendica ima isti problem.
Damian ima 7 mjeseci, 10 kg, doji na zahtjev, još uvijek dva puta po noći, a od dohrane prihvaća jedino vodu na žlicu ( što nije hrana ) i nešto voćnih kašica od kojih niti pola staklenke ne pojede.
:dunno
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Ina66 » 29 lip 2007, 20:11

i moderatoričino dijete je u štrajku :cool
ujutro već neko vrijeme neće ništa osim mlijeka ni ništa toplo. pa tokom jutra dam kakvo integralno pecivo ili sira i voće. ručak još kako tako prođe - danas smo imali čak i juhu, ali meso i mahune baš i nije jela ko inače. jogurta jedva popije trećinu :dunno
ja se tješim da je faza, bar jede voće

možda je kod Nine stvar u visokim temperaturama :dunno
daj joj fore još par dana

iskreno, ni meni se baš nešto ne jede niti mi se da kuhati zbog vrućine, ali zbog njih se trudim svaki dan
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la eli » 29 lip 2007, 21:15

nemoj uopće nuditi lina i kašice sa keksima. ako je izbirljiva, najslađe što joj smiješ davati je voće. da dodatno ne pokvari apetit.
eli
Sveta krava

PostPostao/la kriss » 29 lip 2007, 22:42

Adrian cesto ima takve faze, uglavnom zbog zubica. Ranije sam se nervirala kada ne jede, ali sada ne insistiram. Hoce- super, nece- sisace (ili ce jesti kasnije). Nekada se desi da danima jede voce i povrce, meso nece ni da pogleda. A onda faza prodje i jede sve sto mu ponudim. Kod njega nema pravila.
Vazno je da sisa (bar ja mislim) i vazno je da mu ne dajes nikakve keksice ili grickalice umesto obroka. Negde sam procitala da im ne treba davati tecnost nekih sat vremena pre jela.
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sjemenka » 30 lip 2007, 01:13

Ja uopće ne mislim da ona niš ne jede. Očito joj je to dosta.
Ja bi bila sretna da ovaj moj dvogodišnjak pojede keks ili marelicu (cijelu!) dnevno. On samo pije svoje adaptirano s 2 žličice čokolina i eno ga 14kg, zdrav. Lažem, pojede još ponekad par smokića. :roll:
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 30 lip 2007, 22:33

sjemenka, to što je trenutno zdrav ne znači da mu organizam nije u deficitu što se tiče važnih nutrijenata. faza od par dana/tjedana nije isto kao stalno jednoličan jelovnik bez raznolikog voća, povrća, mesa, ribe, cjelovitih žitarica...
zbog njegovog zdravlja trebaš naći način za ga motivirati da korak po korak proširi jelovnik zdravim namirnicama.
eli
Sveta krava

PostPostao/la NINANJA » 30 lip 2007, 22:51

Danas smo išli k mojoj mami i Nina je za ručak pojela: 1 korabicu, malo brokule i pol mlade mrkve :shock: :)
Ali nikako ne izmiksano, nego natrgano na komade :conf . Zapravo sam ja prstima malo stisnula i ona je to jela :mrgreen:

Jako sam sretnaslika.

Konačno nekaj nakon jučerašnje marelice!
Inače, jučer nije niš pojela osim one fine marelice i danas nije opet htjela niš od voća. Al' je zato pojela povrće :nana

Sutra je novi dan.... :drink
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la dancika78 » 01 srp 2007, 11:35

i mi smo imali taj problem, cim je vidio zlicu kako ide prema njemu, poludio je... onda sam mu davala prstima i pojeo je.. tako sam ga hranila3 dana..bez zlice i onda je odjednom htio i zlicu i sve 5...
i sad mu je slade ono sto pojede iz svojih ruku, nego na zlicu...
sad ima 2 gore, 2 dole zuba pa je lakse jer si sam grize..to mu je najbolje..
EMANUEL 13.09.2006
BVB
dancika78
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sjemenka » 01 srp 2007, 11:41

eli je napisao/la:sjemenka, to što je trenutno zdrav ne znači da mu organizam nije u deficitu što se tiče važnih nutrijenata. faza od par dana/tjedana nije isto kao stalno jednoličan jelovnik bez raznolikog voća, povrća, mesa, ribe, cjelovitih žitarica...
zbog njegovog zdravlja trebaš naći način za ga motivirati da korak po korak proširi jelovnik zdravim namirnicama.

To što je on zdrav je moja velika sreća i čuđenje za koju znam da ne može vječno.
A činjenica je da ne znam kakva mu je krvna slika.
A voljela bi kad bi ti ili netko pokušao napisati kako ga motivirati da korak po korak proširi jelovnik.
On ne želi staviti ništa u usta. Ako mu to nešto nakon nagovaranja stavim u usta, onda pljune na prvi okus koji mu se ne svidi. A ako zadrži u ustima, obično se prilikom gutanja ispovraća. Ili drži komade ribe, npr, posisa sok i ispljune ostatak. :shock:
Svjesna sam da imam problem, ali ne znam što da radim. Ni pedijatrica ni fizijatrica, ni logopedica mi nisu pomogle oko toga. Sve navode primjere djece koja nisu jela kao mala, a vidi ih sad... :roll:
I molim, zvučat će glupo, što su ustvari cjelovite žitarice? Neprerađene? Je li 7 Korn tako nešto? U čemu to ima da bi on mogao pojesti?
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 01 srp 2007, 11:55

to što cucla pa ispljune je korak naprijed.
možeš probati pustiti ga da sam jede (ne mora žlicom, može i rukama), možete probati stol za hranjenje kad je lijepo vrijeme prebaciti u dvorište ili na terasu, aranžirati komadiće da izgledaju kao lice koje se smije (čika gliša ;-) )... univerzalnog recepta nema, ali je sigurno da davanjem nezdravih sitnica koje voli, makar u maloj količini, pravite korak nazad. drugo bi bilo da voli jesti, pa nakon pojedenog ručka dobije dva smokića. i nije bitna količina, koliko raznovrsnost.

cjelovite žitarice su ne prerađene ili malo prerađene. 7corns je neka industrijska mješavina tako da je upitno do koje mjere su prerađene. polupolirana riža (tzv integralna, iako to nije) može se napraviti na sto načina (sa različitim povrtnim ili mesnim umacima, pa i sa suhim voćem), sam komad raženog kruha bolji je obrok od čokolina, sad će doba mladog kukuruza, možda bi njega rado jeo (dal sa klipa ili kad mu skineš bobice, svejedno)...

sretno!
eli
Sveta krava

PostPostao/la malik tintilinić » 11 srp 2007, 14:59

da se i ja pojadam. za par dana ćemo 8 mjeseci i u ovih mjesec i pol koliko pokušavamo jesti, pojela ja par žličica nečega. jabuka 0 bodova, ni sirova ni kuhana, kruška isto tako, kao i banana, riža (one pahuljice) ni pod razno, mrkva ni čut, korabica isto. onih par pojedenih žlica odnosi se na tikvice. par pojedenih znači u 10ak puta koliko smo to jeli, skinula bi sa vrha plitke žlice i eventualno zinula još jednom, dvaput. te dane me prala euforija.
sad sam već zabrinuta, ne znam da li joj je dovoljno, jer vidim da kad doji, navlači i vuče i sva poljubičasti od toga (preko dana, navečer sve bude ok).
ne znam šta raditi. probali smo žlicom, prstima, cijelom rukom, mojom, njenom...

fakat više nemam ideja.
malik tintilinić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sjemenka » 11 srp 2007, 15:15

E da, hvala ti eli. :3srca
M. i R. 9.6.2005.
V. 19.11.2009.
sjemenka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la NINANJA » 12 srp 2007, 00:03

Sad bum samo prepisala sa drugog topica :naughty :

Mi sutra idemo na moreslika, i vraćamo se za mjesec i pol...
Nadam se da bu Nina do onda naučila jest slika.

Evo, prešla je 8 i pol mjeseci, al' još uvijek smo na dojenju :dunno .
Klopa je samo i ako su sve zvijezde se posložile, a i onda je to samo 4-5 žlica.
Baš sam jučer pomislila kak bum MMu javila da jede, a ona je nakon 5te žlice rekla brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i počela okretat glavu baš ovak, sa osmjehom na facici: slika

Nadam se da bu na moru 'ogladnila' kaj se tiče konkretne hrane ;)

Pozdrav svima
:bye
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LiKmama » 12 srp 2007, 00:09

dobar provod zelim i drzim fige, valjda ce poceti jesti ko covjek. :juhu
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la NINANJA » 12 srp 2007, 00:18

Fala LiamMama :3srca - Vi ste se vratili sa godišnjeg i na kraju svega nismo se vidle :(
Nadam se da buš još došla ove godine u Zg ;)

I, ja sam još budna :stup , a ona bu sad negdi trebala nadotakanje, pa odoh k njoj u krevet ;)

:bye
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.