Postao/la mamainana » 15 lip 2007, 13:19
I ja sam razmišljala kako mojem dijetetu ne treba novac, ali onda je ispalo da si u školi ne može kupiti sama sladoled ili otići po puter štangicu u pekaru. Otkako ima svoje novce uhvatim je često kako sebi kupi manje kako bi mogla poćastiti prijatelje koji nemaju đeparca.
Moje dijete je s 5 godina poćela skupljati svoj prvi novac. Jako je htjela onu bebu baby born koja je tada bila 528 kn. Rekli smo da mi toliko nemamo ali ako hoće ona može poćeti skupljati. Skupljanje se osnosilo kada idemo u dućan mogla je sama odlučiti hoće li si kupiti neki slatkiš koji dobiva brat ili novci idu u kasicu. Nekad bi se odlučila za kasicu, a nekad bi pojela slatkiš ili sladoled. U pet mjeseci je skupila 356 kn (ako se dobro sjećam), a ostatak je dobila za ročkas i onda je sva ponosna išla sa svojim novčekima kupiti tu lutku (brojali su pola sata bez obzira što smo mi sve fino sortirali). Tada je otprilike i shvatla vrijednost novca i štednje. Problem je što je jako darežljiva i voli kupovati poklone, tako da je od svojeg prvog skupljenog školskog đeparca bratu kupila Ninju kornjaču, a sebi skupi ako joj baš treba.