Sada je: 28 srp 2026, 19:20.

Spolni odnosi u trudnoći (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

....

PostPostao/la megy123 » 08 lip 2007, 09:27

Ne znam...Meni se sve to cini i dosta prica u vezi takvih tema.....Moj ginic je rekao da mogu spavat s mojom ljubavi u trudnoci do kada meni pase,i da nema nikakvih problema,da su sve to babske price.Do kada meni bude pasalo,tj nasoj bebi i polozaju da su mi ugodni...
....Tako rece....A imam super ginica na sv.Duhu jednog od najjj,najj :))))
Pozdrav cure :) :mah :mah
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 08 lip 2007, 09:38

osim osobnog stava i medicinskih indikacija, treba stati sa seksom nakon što počne odlaziti čep (krajem trudnoće ili nakon aminioskopije).
također je preporučljivo kroz cijelu trudnoću koristiti prezervative.
eli
Sveta krava

...

PostPostao/la megy123 » 08 lip 2007, 09:53

To za prezervative prvi put čujem.....Iskreno ne mislim ih koristiti u trudnoci jer može lateks izazvati velikih problema u trudnoci....i spermicidni gel.....Tako da nista od toga s moje strane......
Pozdrav!¨¨!!
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Bessa » 08 lip 2007, 10:00

Zašto je preporučljivo koristiti prezervative? :conf
To prvi put čujem
slika

slika
Bessa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Zira » 09 lip 2007, 14:27

bessa, zbog eventualnog unosa bakterija koje bi mogle ugroziti trudnoću. i meni je savjetovano korištenje prezervativa za vrijeme trudnoće. infekcije su gadna stvar, pogotovo u prvom tromjesečju kad je i najčešći spontani. gle, ja bi puhala i na hladno jer imala sam blizanačku trudnoću i rodila sam 1,5 mjesec ranije, pa bi se bojala infekcije ko crnog vraga.
Možete im dati svoju ljubav, ali ne i svoje misli...
H.Dž.
Zira
Stalno sam tu
Stalno sam tu

suhoća u trudnoći-za vrijeme sexa

PostPostao/la megy123 » 31 srp 2007, 09:23

Cure! Trudna sam 23 tjedna i od kad sam ostača trudna primjetila sam da sam suha dole jako.Vlažnost mi je nikakva,a prije trudnoće je bila wow :roll: :roll: :roll: ..Sad mi je to čudno,prepisujem trudnoći,jer ničemu drugom ne mogu pripisat.Sve je super na pregledima,nikakve upale,boleštine niti slično...
Ima li netko takvih iskustava?Čitala sam da je u trudnoči jako velika vlažnost,meni bome nije.Imam normalan trudnički iscjedak koji je jako čest,bijel i sirkast bez neugodnog mirisa,ali onaj pravi iscjedak za podmazivanje- :) nikako .....I ono malo što se navlažim je čudne gustoće,nije više onako bistro kao prije,,,,Znate na šta mislim.....
Pusa svima ! :) Utješite me..... :conf :conf :conf :conf :roll: :dunno :dunno :dunno :dunno
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Crazy Daisy » 31 srp 2007, 09:29

nema univerzalnog pravila, no jedno je sigurno zblesani hormoni cine svoje. nekome se libido utrostruci, nekome skroz nestane. netko ima probleme poput tebe. sve to ide u paketu s trudnocom.
mozes se posavjetovati sa svojim ginekologom, a mozes i skoknuti do najblizeg DM-a po lubrikant. preporucam tee tree ;) enjoy!
Crazy Daisy
blinkam ko košuta pred farovima

..

PostPostao/la megy123 » 31 srp 2007, 09:32

valjda ce se sve stabilizirati nakon poroda? :dunno :dunno
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jednostavno savrsena » 31 srp 2007, 09:33

tee tree rules!

suhocu rodnice mozes ocekivati i nakon poroda.
jednostavno savrsena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

..

PostPostao/la megy123 » 31 srp 2007, 09:42

Do kada odprilike??
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 31 srp 2007, 09:46

do par mjeseci nakon prestanka dojenja.
eli
Sveta krava

PostPostao/la jednostavno savrsena » 31 srp 2007, 09:46

meni nekih 6 mjeseci, mozda malo duze, ali mislim da je to jako individualno.

al s obzriom na kolicinu sexa nakon poroda - prakticki mi to i nije bio neki problem :mrgreen:
jednostavno savrsena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Crazy Daisy » 31 srp 2007, 09:51

ovisno. ako ces dojiti vjerojatno ces sve prolongorati za vrijeme dojenja. no ne postoji univerzalno pravilo. ja sam dojilla 12mj a tek unazad par mj mi se sve normaliziralo, dakle 2g. nekome je 6 tjedana babinja predugo i nema nikakvih posljedica.
strpi se i vidjet ces.
ako ti je libido dobar, najmanji problem je kupiti lubrikant.
Crazy Daisy

PostPostao/la IINA » 31 srp 2007, 10:01

Sad bi me mogli kamenovat :mrgreen: al svejedno ću reći... priroda na djelu. Hormoni se brinu u trudnoči i nakon nje (dojenje), da beba bude što zaštićenija. Ljudi su jedina živa bića na zemlji koji se seksaju u to vrijeme. Prešli smo prirodu i u ovom pogledu :mrgreen: . Znači- ne brini, normalan rad hormona. O trajanju potpisujem cure...
IINA
Sveta krava

PostPostao/la jale » 31 srp 2007, 11:59

megy - samo cu ti reci da ja imam isti problem sa tim od pocetka trudnoce. spas su mi kondomi, barem za pocetak :) kasnije sve bude super... a ovih dana opasno razmisljam o kupovini ovog novog durex gela za masazu :) bas me interesuje kakav je...

zelim ti ugodan sex :)
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la zauvijekmama » 31 srp 2007, 12:10

JALE...GEL JE ODLICAN!
:mrgreen:
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la jale » 31 srp 2007, 12:32

uaaaau!! jedva cekam da ga isprobam...
koji je fol? je li samo za masazu ili je i za "masazu? :mrgreen:
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

:)

PostPostao/la megy123 » 31 srp 2007, 12:40

Jale,tako je i meni..Bude super sve kad se uhodamo,al vec sam se zabrinula da sam ja jedina kojoj se to dogadja,kad citam neke statistike kako sve zene moraju biti wow vlazne u trudnoci :mah :mah :mah :roll: :roll: :roll: :3srca :3srca :dj
megy123
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jale » 31 srp 2007, 12:42

ko sisa statistike :) :3srca :3srca :3srca
samo uzivaj... :3srca :3srca
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jale » 31 srp 2007, 13:53

megy evo ti naucnog objasnjenja zasto je sex u trudnoci cesto ljepsi :)

"Trudnoća nije samo beskrajna nelogoda, nego i veliki užitak. Kako trudnoća napreduje, tako se razina endorfina (hormona sreće) u Vašem tijelu povećava kako bi vam u trenutku poroda osigurala analgetik. Nuspojava endorfina je neobična smirenost. Svjesni ste važnosti onoga što činite i nitko Vas ne može omesti. To je divno stanje. Hormoni trudnoće također povećavaju volumen krvi u vagini čije stijenke bubre i mogu vam omogućiti spolni odnos s većim užicima."

:3srca :3srca
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ela di ami » 31 srp 2007, 19:17

Ma ja se u zadnjim mjesecima nikako nisam mogla seksati, ne zbog suhoce nego mi nisu dala djeca :mrgreen:

prije penetracije, znaci u toku predigre, cim bih se uzbudila pocela bi guranja, ne mislim ono regularno udaranje, nego bi me toliko gurali da je boljelo i da sam imala osjecaj da ce mi koza popucati, stomak bi dobio neki cudan, jako cudan oblik

oba puta je bilo tako
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

Suhoća

PostPostao/la tatjanakl » 01 kol 2007, 09:32

Lubrikant ti je rješenje. Mislim da ti je tea tree na bazi ulja, tako da ga nemoj koristiti, ako koristis prezervativ, ali u apotekama imas na bazi vode. Mene je teta u apoteci pitala jel za mene, pa mi je dala neki koji mogu i trudnice. Sto se tice durex gela, prouci uputstvo. Ne znam da li ti je pametno nesto sto ima dosta kemije koristiti u trudnoci, zbog mjenjanja ph rodnice, pa time i vecoj mogucnosti urinarnih infekcija, jer se onda e. coli lakse prosece iz probavnog u urinarni trakt.

Ja sam si lubrikand kupila za posle poroda, jer sma bila suha nakon prvog poroda. U trudnoci imam kontra efekt, stalno sam vlazna.
tatjanakl
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jale » 01 kol 2007, 10:41

tatjanakl - prvi put cujem da ima veze je li na bazi ulja ili vode.
mozes mi malo bolje objasniti... koristimo kondome cijelu trudnocu i nisam osjetila nikakve probleme niti mi je dr rekla da trebam obratiti paznju na to ulje-voda...

a sto se durex gela tice svakako da cu procitati je li dozvoljeno u trudnoci, posebno ako ima etericnih ulja...

thnx :)

:juhu
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Suhoća

PostPostao/la tatjanakl » 01 kol 2007, 15:27

Lubrikativi na bazi ulja ili masti nagrizaju latex tj. kondome, tako da onda bakterije i sperma prolaze i kondom te ne štiti, pa se onda rabi lubrikativ na bazi vode. Ukoliko trebas samo lubrikativ za podmazivanje i ne koristis kondom, onda moze biti i na bazi ulja ili vode.
tatjanakl
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Crazy Daisy » 01 kol 2007, 15:58

tea tree je na bazi vode!

uljni mogu povecati poroznost prezervativa, no to jednoj trudnici i nije previse bitno.
Crazy Daisy

Suhoća

PostPostao/la tatjanakl » 01 kol 2007, 16:43

Naravno da je bitno. Kondome u trudnoći koristiš da kroz njih ne prolaze bakterije, ako je kondom porozan, onda ga ne moraš ni koristiti.

Hvalal za inf. za tea tree, tako da se ne moram crveniti u apoteci, nego samo ubacim u košaricu u dm-u.
tatjanakl
Samo sam naišla
Samo sam naišla

par neobičnih pitanja novopečene trudnice

PostPostao/la frrr » 06 kol 2007, 14:29

pozdrav svima, ja sam nova :mah

friško sam trudna i iznenada, ali informirala sam se već o svemu, ne želim se opterećivati proturječnim :mah informacijama koje nailazim po raznim sajtovima, forumima i ne obazirem se na bapske priče koje nerazumne žene kojegdje pišu. sve što pročitam uzimam cum grano salis, vodim se zdravim razumom i onim što mi je rekla doktorica.

inače, imam normalnu trudnoću, sve je okej i u najboljem redu.

enivej, pitanja na koja nisam našla odgovore -

Informirala sam se o seksu u trudnoći i sve mi je jasno, zanima me jedino je li okej da se seksamo svaki dan? Jer, baš nam se hoće. Mislim da ne bi smio biti problem, ali voljela bih čuti što vi mislite.

Drugo, smijel mi ići na rock koncert na otvorenom? I smijem li ići na događanja gdje je glasna muzika? Sve je na otvorenom, nije zadimljeno ni ništa, ne bum se gužvala ni stiskala, ali pitam se može li jako glasna glazba i vibracije štetiti?

Treće, kaj vam znači ono 7+2, 16+3, šta je to iza plusa?

Hvala, čitamo se
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 06 kol 2007, 14:36

iza plusa su dani, nači 7 tjedana + xx dana.
Koncerte ne vidim zakaj ne(ak te neče niko opalit laktom u trbuh :mrgreen: ).
Seks- ako smiješ, znači ako je sve pet, svejedno je je l na dnevnoj ili mjesečnoj bazi :cool .
dodajem: preporuča se kondom zbog infekcija, ali i sperme koja ima neke nepoželjne supstance.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Mrđi » 06 kol 2007, 14:48

na rock koncerte ne blizu zvucnika!
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la MARINAmama » 06 kol 2007, 14:50

Draga frrr...nista se ti ne brini..ja ti iz osobnog iskustva mogu reci da sve sto radis a pricinjava ti zadovoljstvo (a spada u granice normale, ono, da nije bas drugs and alkohol) ne skodi ni tvojoj bebici.
Konkretno, ja san bila na dosta svirki svog decka, dakako, ne bas u zagusljivom prostoru, bila sam na Prljavcima, Parnom valjku..idt..sve za vrijeme trudnoce, moja M obozava glazbu i od kad se rodila stalno je u doticaju s njom...stvarno sam uvjerena da joj nije smetalo, a mama je uzivala.Samo nemoj bas stajat pored razglasa, tj. zvucnika.
Sexual life..i to se preporucuje, mi smo takodjer imali veliku zelju tokom trudnoce (pak, vise puta dnevno katkad :mrgreen: )..i to je sasvim normalno..cak, u zadnjim danima trudnoce, ako ces htjeti, naravno i sve bude ok s trudnocom, preporucam ti da se neoptereceno i cim vise ..mislim da to svakako olaksava porod (meni je, neznam dal je od toga, ali... :mrgreen: )

eto, raspise se ja, sorry :oops: ..uglavnom, sretno i pitaj sve sto te zanima :juhu
MARINAmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.