Sada je: 12 kol 2026, 20:29.

djeca i kino

Ovdje možete pitati sve što vas zanima u vezi odgoja i roditeljstva, neovisno o dobi djeteta, ali i podijeliti svoja iskustva i razmišljanja s drugim mamama.

Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

djeca i kino

PostPostao/la TanjaMT » 11 kol 2007, 21:29

tamo gdje ljetujemo postoji ljetno kino. ja ga obozavam, pogledam uvijek dosta filmova koji mi promaknu. ali to nije tema. radi se o slijedecem: vidjela sam svojim ocima da su u kino na filmove poput spajdermena 3, pirati s kariba i harry potter roditelji vodili klince od 3-4 godine :shock: , klinaca od 5-6 je bilo prepuno kino, a oni stariji (mislim na prvoskolce i sl.) su to isli sami gledat! meni je to bilo :shock: . jos kad je jedna mama rekla da je njena jedva 4-godisnjakinja vec sve h.pottere vidjela, ja sam ostala bez teksta. ja obozavam kino i film, ali moja cura jos nije bila u kinu, a sa M. sam prvi put bila kad je imao 4.5 i dosad je bio 3x (Spirit, Ice age 2 i sad na moru Shrek 3). i na shreku su bili klinci od 2-3 godine i cvrsto sam uvjerena da tako mali kikici nemaju nista od gledanja filma koji traje 80-90 min, pa bio on i 10x crtic. mi ih naravno gledamo, ove da velim, normalne, ali spiderman i ekipa mi zaista nije za klince.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

Re: djeca i kino

PostPostao/la vrabec te dal » 11 kol 2007, 21:33

meni su ti crtići za doma gledati ok. ali voditi klince od 3 god u kino za mene je čista lutrija. moji doma dave crtić, crtić, pustiš ga i 15 min gledaju, a ponekad odgledaju i čitav. lutrija. :dunno
vrabec te dal

PostPostao/la TanjaMT » 11 kol 2007, 21:38

ja sam vise mislila na to da li je kino kao zabava primjerena za dvo- ili trogodisnjaka, odnosno po cemu je spajdermen prikladan film za predskolsku (a po meni i skolsku) djecu.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la kimama1 » 12 kol 2007, 11:28

jesi to u Puli ljetovala? moja je gledala prvi put s 4 godine film u ljetnom kinu, i sve je bilo super. spidermen je istina film za odrasle, ali u nedostatku bilo čeg drugog za djecu te dobi u ljetnim mjesecima u mom gradu, nije čudno da se roditelji odluče i za to.
inače redovno idemo u kazalište i kino od treće godine, nema filma za djecu kojeg nije pogledala, i uvijek se tomu raduje
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la Krumpirić » 12 kol 2007, 14:12

Gledali Shreka 3. u ljetnom kinu.
Eh,da...ima 26mjeseci.
Slijedeće idemo na Aute2!JEDVA ČEKAMO da dodju,svi skupa :mrgreen:
Za spajdermena je definitivno premali,ali znaju se oni fascinirat nečim pa od te silne fascinacije mogu mirovat 3h i gledat :mrgreen:
Moj Marinče obožava vaterpolo utakmice i veslanje(uživo,ne na TVu) i bez beda će pogledat utakmicu,makar inače ne može pogledat ni najkraći crtić na TVu(A Aute npr.može po stopedeseti put)
Sa godinom ipo je bio na Mifi u kazalištu i čitavo vrijeme mirova i buljio fascinirano,a tad je bio u fazi kad ga nebi mogli polovit po parku ili igralištu kolko je bio hiperaktivac(ma i sad je)...tako da,...
ako se djetetu od 3g svidi spajder ko lik,svide mu se igračke na istog,ja bi ga odvela i da vidi film...pa kolko izdrži.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la tanjabb » 12 kol 2007, 16:07

Moj kazalistari od kad je imao 22 mjeseca i s dvije godine je bez problema odgledao predstavu dugu sat vremena. U kinu je bio do sada dva puta, prvi put oko 3. rodjendana. Gledao je Ples malog pingvina i Shrek3, oba izdrzao preko sat vremena bez problema, zadnjih 15 minuta odgledao stojecki. Na Spidermena ga ne bih vodila jer mislim da to nije film primjeren njegovom uzrastu (iako sam uvjerena da bi on bio presretan :mrgreen: ), ali ne bih postavljala granicu od kada djete moze/ne moze u kino.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la TanjaMT » 12 kol 2007, 16:50

jesi to u Puli ljetovala?

kimama, cres.

izgleda da se samo ja uzbudjujem zbog toga :mrgreen: . svejedno mislim da ako neki film krene u distribuciju klasificiran kao 12+ (oba gore spomenuta), titliran je, onda fakat ne znam sta dijete od 4 god ima trazit u kinu :dunno .
samo da dodam, ja ne usporedjujem kino i kazaliste. i moji su u kazalistu bili nebrojeno puta, s nama ili sa vrticem.
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la kimama1 » 12 kol 2007, 17:14

uuu moja obožava HP, odgleda cijeli bez problema netitlovan, kao i gomilu netitlanih crtića
a recimo Žutu minutu koja je primjerena klincima njene dobi je popljuvala, bio joj je užasan. zapravo je svako dijete drugačije, svaki roditelj po tome mjeri hoće li izdržati ili ne
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la natasha32 » 12 kol 2007, 23:23

TanjaMT, ja se s tobom slazem, ali sto ces? ja sam ljetos dozivjela od osobe koju smatram obrazovanom i koja se cak i bavila djecom na neki nacin, da mi upali tv i sretno kaze: imamo i kanal s crticima (kao, da se Hanna zabavi), a kanal - onaj sa sponge bobom, nekakvim ratnicima, flashevima i fabulom za najmanje 8-godisnjaka. moja H takve crtice uopce ne gleda, i to nije 'kanal s crticima' za njen uzrast (niti nju zanimaju, ali da smo ostavili upaljeno sigurno bi zurila). slazem se da su sva djeca razlicita, ali i roditelji bi trebali znati procijeniti je li to stvarno 'djecji' film, i za koju u stvari uzrast.
drugi je faktor ovo sto kimama kaze - ljeti ti kod nas svasta prodje, toga se i iz svog djetinjstva cak sjecam, da smo ljeti uvijek i ostajali duze i vjerojatno isli na mjesta gdje nas ostatak godine ne bi vodili

sto se tice HP, to nikako ne razumijem kako tako mala djeca gledaju (i ovdje), Spiderman i ovi su barem vizualno i pokretom djeci 'stripovska' pa im mami paznju, a HP ipak ima i neku fabulu koju treba pratiti i mracan je i morao bi biti extremno dosadan mladjima od onih koji ga mogu 'pohvatati'.
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la teutonija » 12 kol 2007, 23:28

Mi u kinu nismo još bili (Ima 4 godine) ,a nismo jer ni doma ne gleda baš crtiće i ne znam jer je ikojeg pogledala do kraja, :dunno eventualno navečer ak je već umorna.
njoj se to jednostavno ne da ,sjediti i gledati ,ima uvijek drugog posla ,npr kak navlačiti mamu sim tam ;-)

U kazalištu je bila par puta i to je prošlo super.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la patkica » 12 kol 2007, 23:30

Meni je uvijek upitno sta dijete dozivi u ta dva sata u kinu gledjauci neprimjeren film. :dunno I cemu forsiranje. Mislim, ja sama po sebi ne bih isla gledat Spajdermena, pa nemam cak ni opravdanje tipa: nisam ga imala gdje ostaviti pa je isao samnom... ili tako nesto... Ne vidim smisla vodit premalo dijete na takve filmove. Zasto zuriti, bit ce ih i za par godina za pogledati.
Mika isto ima svoj specifican izbor filmova koje hoce a koje nece gledati. U kino smo poceli sa nekih 4 godine, i to s Winnie the Poohom.
HP je gledao prvi dio, proljetos, doma , i to nakon sto smo spontano poceli citati knjigu i jako ga je zainteresiralo, iznenadio me kako je pratio citanje, tocno znao gdje smo stali i sta se dogodilo... jedan dio je i sam citao (po pola stranice pa bi se umorio) a i prvi dio je prilcno benigan i djecji. Sad ga drzim u uvjerenju da cekamo da dodje drugi dio... da malo oduzim jer ne bih rado da ih sve odgleda prerano.
patkica
svizac

PostPostao/la VIPmama » 12 kol 2007, 23:34

Dobri smo. Mi sa sedam punih i nekoliko mjeseci još nismo bili u kinu.
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Ina66 » 12 kol 2007, 23:42

Mara ide u kino gledati isključivo filmove prikladne za njen uzrast (čitaj - crtiće) i odgleda skoncentrirano
HP je počela jednom s tatom, ali je brzo odustala jer joj je premračno i prestrašno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la LiKmama » 13 kol 2007, 00:08

mi nismo jos bili, ali se bas nesto premisljamo ne bismo li uskoro - u narednim mjesecima.
meni nije strasno voditi dijete od 4 godine u kino, upitno mi je zapravo samo hoce li odsjediti tj. ima li interesa i koncentracije ili ne.
zbog ugodjaja (citaj: buke, bljeskova, ogromnog platna....) ne bih vodila dijete mladje od 2.5 - 3 godine, a i onda samo na nesto kratko.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Ninči » 13 kol 2007, 01:01

Mene su moji od treće godine vodili u kino :cool I što je bilo od toga....ništa :mrgreen: Kao prvo- niti jedan crtić nisam do kraja odgledala.....štoviše- nisam ga ni sedminu pogledala :mrgreen: Trčala sam okolo po kinu dok su me čika redar i mama/tata/brat hvatali :mrgreen: Pa sam onda morala piškiti, kakiti, bila gladna, žedna- sve to u roku 5 minuta :mrgreen:

Ali ljudi moji, ja vam ni dan danas ne volim ići u kino....jer ne mogu 3 sata mirno sjediti....jer kada svi oko mene plaču- ja se kočim od smijeha (nema te scene koja je mene rasplakala)....kada se svi oko mene smiju(a meni nije smiješno)-ja bih plakala.... tako da sam se takva vjerojatno rodila :mrgreen:
Ninči
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 13 kol 2007, 08:00

K je isla u kino gledat Sezonu lova, Happy feet i Shrek 3. Sezona lova joj je najduze drzala paznju. Happy feet joj je cak malo bio strasan u nekim scenama, a Shrek je isla s mojim bratom pa ne znam kako je bilo osim sto mi je rekao da je na pola filma htjela ici van.
predstave, za razliku od filmova gleda s punom paznjom, a i duze price odslusa napeto.
D ne odgleda ni Fifi do kraja.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sretnamama » 13 kol 2007, 08:15

Mi smo (malac 5 godina) bili dva puta u kinu i nije izdržao do kraja, izlazili 2-3 puta van, već mu je na pola filma bilo dosadno, dakle do škole vjerojatno nećemo u kino, ali kazališta pohodimo redovno.
sretnamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TanjaMT » 13 kol 2007, 08:33

zbog ugodjaja (citaj: buke, bljeskova, ogromnog platna....)

to je ono sto se nikako ne smije zanemariti. kad smo isli prvi put u kino (on 4.5 god, film crtic - Spirit), pocetna scena je nekakav galop, skoro pa 3D, na onom ogromnom platnu ja sam mislila da ce me pregaziti, okrenem se prema M. a on se zalijepio za sjedalo i srceko lupa sto na sat! ali je fascinirano buljio u platno i nije trepnuo. ja, ko matera mislim da li je takav stres potreban (a u pitanju je crtic prilagodjen njegovoj dobi. mislim, poslije je opet plakao, jer spirit nije s mamom :3srca ).
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la mamainana » 13 kol 2007, 08:45

U ljetno kino je moja najmlađa išla s kolicima kad je imala šest mjeseci :mrgreen: kad su klinci htjeli ići gledati Preko ograde, ona je cijeli film odspavala
u principu moji u kino idu gledati samo crtiće
najstarija je gledala Harry Pottera samo doma i to smo zajedno gledali i komentirali
Jedino što sada ih pustim da crtiće u kino idu gledati sami (10 i 7 g.) jer ja obićno nemam gdje s najmlađom, ali ih ostavim u kinu i dočekam ispred i nikad ne idemo gledati film kad tek dođe, pustim da prođe gužva i obavezno biram nepopularne termine. U Brodway kinu ih već znaju :mrgreen:
Film koji nije primjeren njihovoj dobi ne bi ih pustila gledati bez sebe, a bogme ni u kinu gdje ja ne mogu kontrolirati što će vidjeti.
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la piko » 13 kol 2007, 09:09

Mi isto nismo bili i ne planiramo ici u kino. Moji klinci ne gledaju ni TV, iako tek sad kad imaju skoro 3 i 5 godina, pogledaju neki kraci crtic na TV, ako ga ulovimo (u sklopu zutokljunca i sl.).

Mislim da su jos mali za kino, cijeli zivot je pred njima. Mi smo isto fanovi kazalista, naravno djecijeg. Jedino sto se spremam sa starijom ove godine na pravi pravcati balet, al u kino jos ne.
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Krumpirić » 13 kol 2007, 09:27

Eto,ja npr.nisam ljubitelj TVa(navuko se na ta nesretna Auta kad je bio bolestan i kasnije na mirovanju nakon pada i premoren od "mirnih igara" koje sam izmišljala),al mi je kino poseban doživljaj.A tako ga je doživio i Marin :dunno .Manje zbog crtića,više zbog tog posebnog ugođaja,kokica,djece oko njega,velikog ekrana...

za Broadway se i ja nešto mislim,zbog buke i blještenja ekrana,al ovo staro ljetno je baš bilo taman.A podržava :mrgreen: i šetnje po kinu:)
BTW.vjerujem da Aute2 u BW nećemo propustit,to bi bila tuga pregolema
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Rimaithor » 13 kol 2007, 09:54

Crvic obozava ici u kino :cool Isao je na gotovo sve dugometrazne animirane filmove koji su prikazivani u zadnje dvije i pol godine :mrgreen:
Uvijek idu on i MM i to je njihovo musko druzenje :mrgreen:
Doma gotovo nikad ne pogleda crtic u komadu, uvijek mu nesto drugo zaokupi paznju, ili ogladni, bude zedan ili mu se piski ;-)
U kinu je miran kao bubica od do. :cool

p.s. Crvic ima 4,5 god. :cool
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Mirci » 13 kol 2007, 11:43

izgleda da sva ljetna kina na nasoj obali imaju isti repertoar.
Mi smo pozeljeli pogledati samo Sezonu lova, no film je pocinjao u 21.30 :shock:, pa smo i od toga odustali.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la mamainana » 13 kol 2007, 13:29

Mirci je napisao/la:izgleda da sva ljetna kina na nasoj obali imaju isti repertoar.
Mi smo pozeljeli pogledati samo Sezonu lova, no film je pocinjao u 21.30 :shock:, pa smo i od toga odustali.

Zato i je ljetno kino jer poćinje kad se smrkne i uživaš vani i prošećeš se ak ti je neudobno :mrgreen:
makar sad već film poćinje u 9, kraći je dan
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mamajina » 13 kol 2007, 15:17

Moje dijete od 3 godine obožava kazalište i kino. Lakše joj je odgledati predstavu jer kraće traje, ali zadnje smo bili na Shreku 3 i pogledala je cijelog, čak je kasnije uji prepričavala kako Shrek ima 3 bebe!
Mamajina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mirci » 13 kol 2007, 17:16

mamainana je napisao/la:
Mirci je napisao/la:izgleda da sva ljetna kina na nasoj obali imaju isti repertoar.

Zato i je ljetno kino jer poćinje kad se smrkne i uživaš vani i prošećeš se ak ti je neudobno :mrgreen:
makar sad već film poćinje u 9, kraći je dan

naravno :)
zeljela sam samo napisati u koje doba dana tj. noci se ti crtici prikazuju i da nije upitan samo repertoar vec i vrijeme prikazivanja.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la SanjaMK » 13 kol 2007, 20:46

ja sam Tea htjela voditi u kino, ali on me pitao kako to izgleda i kada sam mu objasnila, sam je rekao da cemo ici kada bude veci, jer nece da bude u mraku. Postujem:)
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la VIPmama » 21 ruj 2007, 12:19

Tko je gledao Juhuhu, Divlje valove ili Shrek 3?
Ja naumila voditi starijeg, a moooožda i mlađeg, pa me zanimaju dojmovi. Za Shreka otprilike znam što mogu očekivati, ova prva dva nemam pojma...
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la ivana7997 » 21 ruj 2007, 12:21

moji su gledali juhuhu i shreka, jako zadovoljni. ali gledali su s tatom pa ja ne znam detalje :mrgreen:
ivana7997
Abundija

PostPostao/la tanjabb » 21 ruj 2007, 12:35

Divlji valovi su dosta kraci od ostala 2, traju oko sat vremena. Ali su nekako i najdosadniji i mislim da ima djelova koja ce djeci ostati nejasna. Prica se vrti oko malog pingvina koji zivi na Aljasci i zivi za surfanje. Pa ga jednom prilikom pozovu na surfersko natjecanje u tople krajeve i tamo se natjece protiv djombe surfera, uz put mu se dogadjaju jos stvari... No cijeli mi se crtic s svojim surfersjkim spikama cini vise za odrasle :dunno nego za djecu.

Shrek 3. je OK ali losiji od prva dva djela.

Juhuhu je super :mrgreen: , traje skoro 2 sata ali je dinamican, glavni lik je presladak mali stakor, njezan i simpatican, koji voli kuhati i sanja o tome da postane kuhar u restoranu. Sto mu se na kraju naravno i dogodi. Ima jos par dobrih poruka u filmu: ne lazi, ne kradi, ne radi stetu drugima...
Dakle moja preporuka bi bio ovaj treci.

edit: ma da ako ste skroz pacifisticki nastrojeni... :p i u Juhuhu ima dio gdje bakica otkrije da joj u potkrovlju zivi cijela kolonija stakora pa ih krene sacmaricom upucavat, mi smo tu imali podosta upitnika da zasto se bakica ljuti na stakore ;-) .
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

Sljedeća

Natrag na Odgoj djece

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.