draga frr,
ja se ni najmanje ne osjecam napadnutom... naprotiv, svi mi ovdje kao sto kaze trini pricamo o svojim strahovima, problemima, tegobama a da nas niko za to ne uzima za paranoicne. sorry ali eto meni je djelovalo kao da ti ustvari pitas ali da nisi spremna ni pocitati do kraja sta ti cure govore. opet ponavljam, tvoja slobodna volja, slusaj svoje tijelo i ti najbolje znas sta ti treba, nisam mislila da si sveznajuca nego ti najbolje mozes procijeniti sta ti je potrebno.
slicni strahovi ovim koje si navela su sasvim normali za zene koje nisu imale dodir sa trudnocama, trudnoicama pa ne znaju mnogo stvari.
iskreno i ja sam mislila da ako je meni vruce da je i bebi vruce i da se plodna voda grije. zvuci glupo znam ali eto ja sam tako to tumacila dok nisam malo procitala, pitala. a isto tako sam mogla i da ne uradim to i da sirim dalje svoje (ne)znanje.
hocu da ti kazem da do6 mjeseca kako ti kazesponasati se treba normalno u granicama razuma ali iskreno, moram priznati da se do 6 mjeseca zena mora najvise cuvati i da u u tom periodu strahovi najveci. ja sam usla u 7. mjesec i vise mi ne pada na um sta ako prokrvarim, sta ako se otvorim, sta ako sta ako, milion pitanja.
ja sam do 5. mjeseca mislila da cu prokrvariti, ustvari samo me je bilo strah toga. srecom hvala Bogu nisam, imam urednu trudnocu.
i da mi nije cura na forumu, ko zna sta bi sebi utripala. jedno jutro sam se probudila i osjetila neku cudnu tupu bol u blizini pupka. bol nije prolazila cijeli dan ponajvise jer sam samo na to mislila (psiha znaci). onda su mi cure na forumu rekle da je to normalno, da se materica siri da sve raste pa da to zatezanje i tupi bol ima veze samo s tim.
i ne znam kakol, prestala sam obracati paznju na to i bol je nestala.
znaci, ja nemam oko sebe zenica, prijateljica trudnica koje bi mi mogle dati neki savjet. imam novopecenih mama ali one su zaboravile vec sve svoje tegobe jer imaju druge
draga moja, evo vidis kako sam se ja raspisala
samo ovaj forum shvati kao dobronamjeran i kao mjesto gdje se mozes izjaati .lupti gluposti a da te niko za to ne osudjuje i smatra paranoicnom. jer vjeruj mi nekad je to mnogo bolje nego da zene same sa sobom prolaze kroz svoje tegobe...
mozda kad malo procitas unazad razne postove vidjeces da ima paranoicnih reakcija i pitanja ali niko nikada to nije osudjivao.
pa te molim da ni ti to ne radis.
zbog Maslacka, Trini i svih ostalih moderatorica koje nam ovdje pomazu
i zbog daphne koja nosi trojke a vec ima 5 curica.
i zbog svih drugih dragih forumasica koje svoje cijenjeno vrijeme provode ovdje...
tebi ponavljam zeli da imas najljepsu trudnocu na svijetu, da nemas niikakve tegobe a u slucaju da imas neki problem ili da imas pitanje da smo sve spremne da ti damo odgovor ili da ti pomognemo...
jer ovo je forum LJUBAVI