Sada je: 01 kol 2026, 20:47.

MED? KOliko? Od kada?

Pratite generaciju svojih mališana, družite se, razmjenjujte iskustva, mišljenja i dijelite sve ono lijepo i manje lijepo što donosi život s djecom!

Moderatori/ce: latica, snowwhite

med i propolis

PostPostao/la Mrđi » 19 ruj 2007, 17:41

opet ja :juhu
naime zanima me kakva je ako bude reakcija na propolis/med ako je dijete alergicno.
Naime, uzela sam maloj u apoteci Epid propoli JUnior sirup za imunitet kod djece gdje ima med eukaliptusa, pročišćeni propolis, prirodni C vitamin, ehinacea (za ovu biljku dobila preporuku), BEZ konzervansa
i posto jos nismo nikako uzimali med strah me da joj ne bude nesto.
Kad ste vi vasima poceli davati med?
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Slonica » 20 ruj 2007, 14:33

Ja Jani s 11 mj zbog bronhitisa!!! Dokica nam je rekla da je korist velika i da slobodno dajem! I nisam požalila! I dan danas svaku jesen- zimu svi skupa pojedemo veliku količinu meda!! A sad kad je počela šmrcati , napravila sam joj sirup od meda, propolisa i limuna. Stavim joj to u bočicu od sirupa i sama me traži "lijek!!!" Inače, ovak med samo na žlici baš i neće!!!
JANA * zimska bebsichka (17.3.05)
DAVID* proljetni malisha (6.4.07)
Slonica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamainana » 20 ruj 2007, 15:05

Ja sam mojima poćela davati s godinu dana i nijedno nije imao nikakvu reakciju
hoće i na žlicu kad ih malo grebe grlo, ali uglavnom pijemo čaj s medom
tu jedino moraš paziti jer ne smiješ staviti med u vruči čaj
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mrđi » 20 ruj 2007, 21:16

prihvatila super sirup i hoce ga pit...
odo kupit med (a koji med?)
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la mamainana » 21 ruj 2007, 09:04

Za manju djecu može livada i bagrem, jer su oni blagog okusa
imaš i poseban med za djecu za podizanje imuniteta od Pyrusa, nešto je skuplji i ja sam ga koristila u vrijeme kad su bili bolesni (sad već dugo nisu)
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Eka ZD » 23 ruj 2007, 18:50

mi jos nismo probali med. ja ga se jos uvijek bojim dati.,mislim da cu cekati barem do 3 rodendana :dunno
Stipe 26.04.2005
Zara 06.10.2007
Eka ZD
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sarah Kay » 15 lis 2007, 23:31

Sara papa domaći istarski med od kadulje kad ima problema s disnim putevima. Propolis uzimamo u sirupiću Propolaid. I jedno i drugo nam je preporučila njezina pedijatrica koja je u ove dvije godine i kusur zbilja dobila moje puno povjerenje. Med sam joj počela davat s godinu dana, propolis sa skoro dvije.
Inače, taj med je moj jedini lijek u obe trudnoće ;)
Sarah Kay
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la bambolina » 16 lis 2007, 10:30

Slonica je napisao/la:a sad kad je počela šmrcati , napravila sam joj sirup od meda, propolisa i limuna. Stavim joj to u bočicu od sirupa i sama me traži "lijek!!!" Inače, ovak med samo na žlici baš i neće!!!

moze recept?
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pepeljuga » 18 stu 2007, 16:41

bambolina je napisao/la:
Slonica je napisao/la:a sad kad je počela šmrcati , napravila sam joj sirup od meda, propolisa i limuna. Stavim joj to u bočicu od sirupa i sama me traži "lijek!!!" Inače, ovak med samo na žlici baš i neće!!!

moze recept?

i ja bi recept
Pepeljuga
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Nađa » 19 stu 2007, 13:20

Ja taj sirup pravim ovako:
1/2 l vode, 250 g smedjeg secera i 1 limun izrezan na kriske kuvam dok se kolicina ne prepolovi.
U prohladjeno sipam 10 kapi propolisa.
Sa medom nisam pravila jer nisam sigurna da li bi med kuvanjem izgubio na kvalitetu.
Dajem im po kasicicu vise puta dnevno.
Nađa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la misic mali » 19 stu 2007, 14:22

Mi smo nedavno bili kod otorinolaringologa sa curkom jer je imala crveno uheco i pedijatrica nam je, nakon popijenog antibiotika, rekla da se crvenilo nije smanjilo... :shock: :shock: Otorinac je zaključio da uopće nema upalu uha već joj se vanjsko uho malo zacrvenilo zbog izbijanja zubića (kaže da je to normalna nuspojava), a za prevenciju svih mogućih infekcija dišnih putova i uha nam je preporučio sirup propolisa sa echinaceom..Od tada ga i uzimamo, ima ga u svakoj ljekarni..Klara ga obožava i nakon svake žličice kaže JOŠ.. :3srca
KLARA 29. 05. 2006.
slika
misic mali
Samo sam naišla
Samo sam naišla

MED? KOliko? Od kada?

PostPostao/la zumba » 17 stu 2011, 10:46

Od kada ste Vi počele davati svojim kikaćima med? i u kojoj količini? Po internetu ima svakakvih informacija, od one da je zabranjeno djeci do 3 god pa sve do druge krajnosti da se smije od 6 mjeseci. Ja sam svome uvela sa nekih 18 mjeseci ali ga sada obožava, (ima 21 mjesec) i jeo bi ga svaki dan vioše puta, pa nisam pametna koliko mu smijem dati? Savjeti?
zumba
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: MED? KOliko? Od kada?

PostPostao/la nevenera » 17 stu 2011, 11:01

mi imamo 2.5 godine skoro i med sam tek sad uvela, 2 male čajne žličice meda s propolisom dnevno (petrovićev med)
do sad ga je probao par puta - npr u čaju, ali je iza godine dana imao reakciju - maleni osip oko ustiju pa sam izbjegvala do sad. no problem s medom nije u alergiji več u bakteriji ako sam dobro shvatila

Med je poznat kao izvor bakterijskih spora iz kojih se razvija bakterija Clostridium botulinum. Ta bakterija proizvodi otrov koji može uzrokovati novorođenački botulizam. Ovaj rijedak, ali ozbiljan, oblik trovanja hranom oštećuje bebin nervni sistem. Može rezultirati čak i smrću djeteta. Zbog pojave otežanog disanja, kao jednog od simptoma botulizma, postoje čak i naznake povezanosti između botulizma i sindroma iznenadne dojenačke smrti (SIDS). Iako je smrt, kao posljedica oboljenja, rijetka pojava botulizma kod novorođenčeta zahtijeva hitnu hospitalizaciju i liječničku intervenciju.

Za razliku od odraslih osoba, novorođenčad u svom probavnom sustavu nema razvijene određene korisne bakterije koje bi kontrolirale spore botulizma, spriječile rast njihovih bakterija i proizvodnju otrova.

med bi se trebao izbjegavati do godine dana
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la latica » 17 stu 2011, 11:26

mi smo počeli kad je M imao godinu i 3 mjeseca. po jednu malu čajnu žličicu (ali onu malu bijelu plastičnu) ujutro i navečer, petrovičevog meda za imunitet. to je doza koju nam je on preporučio. uzimao ga je cijelu zimu, ljeto je bila pauza i sada ga opet uzima. nije imao nikakve reakcije, a po meni je taj med puno pomogao u pogledu imuniteta. osim toga, nekad mu stavim malo običnog bagremovog u čaj ili ga jede u medenjacima kad moja mama pravi.

mislim da meda ne bi trebalo uzimati puno jer je on prilično težak za probavu (tako sam nešto čitala) pa ne bi trebalo pretjerivati. i nikako prije godinu dana, a po nekim preporukama ni prije 3 godine. mi smo odlučili krenuti ranije i mislim da nismo pogriješili. ali na svakome je da sam odluči.
slika Moja 3M
latica
Bigul

PostPostao/la zauvijekmama » 17 stu 2011, 11:28

ja mu ga jos ne dajem
posto smo imali ND izbjegavam sve potencijalno alergene namirnice
:/
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la mamashnita od noje » 17 stu 2011, 11:46

prvi puta dala s 3 godine.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mrcinela » 17 stu 2011, 14:04

p. će sad godinu i pol. a s medom smo počeli prije 2-3 tjedna, u čaj mu malo stavim, ponekad. navodno da je med od kadulje dobar za bronhitis pa ću taj kupiti (valjda smije???) sad imam neki cvjetni obični.
primjetila sma da neke gotove kašice (npr nestle 8 žitarica med) sadrže med a kao su za 6 mj, a mislim da svi znaju da ne ide bar do godine.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Diami » 17 stu 2011, 19:53

Kad je med termički prerađen onda se ubiju spore botulizma, ostaje samo potencijalna alergenost kao razlog zašto ide nakon godinu dana po većini preporuka.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la titirlica » 17 stu 2011, 20:56

prvi puta probali med sa 18 mj , prvo smo krenuli sa bagrmom , a tek kasnije ovi teži kao što je petrovićev
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la olja2208 » 18 stu 2011, 22:12

mamashnita od noje je napisao/la:prvi puta dala s 3 godine.
i mi ovako, mlađa ima 20 mj. i njoj namjeravam dati tek sa 3 g.
S. 2007. G. 2010. V. 2012. P. 2014.
slika
olja2208
ja bih htjela imati more 24 sata

PostPostao/la mirnela » 19 stu 2011, 00:02

mi smo krenuli oko druge godine... najprije u čaju, a kasnije na žličicu...
danas ga konzumiraju samo kad se slaže čaj ili kad pečemo medenjake :)
mi žene ponekad i šutimo... no, to nikako ne znači da i onda nemamo kaj za reći... slika
mirnela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivanak2602 » 11 pro 2011, 02:19

Mi sa godinu i nesto sitno
ivanak2602
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju.