mislim da je opcija samo opća i spinalna, a ne epiduralna, ispravi me....
ja ću ti napisati što te čeka poslije opće, a cure sa spinalnom nek se nadovežu...
kod opće ne znaš što ti rade...što može biti i dobro...naprosto spavaš cca 1h. onda te probude šamarčinom, koju, s obzirom da si sva grogi ni ne osjetiš
onda osjetiš bol. ne želim te plašit, ali budi spremna na to. bol je golema.
onda TI traži nešto protiv bolova. čim to dobiješ bolovi će jenjavati...bebu nećeš vidjeti satima, ali ju možeš vidjeti isti dan na par sekundi, već sljedeći dan dobit ćeš ju da bude s tobom koliko god ćeš moći izdržati...dalje oporavak ide isto kao kod spinalne, dizanje, nejedenje, jedenje, WC, razlika je u tome što puno prije osjetiš tu veliku bol, a što poslije spinalne možeš osjetiti glavobolju, a i ne moraš, ali ne osjećaš odmah noge itd ...nek cure sa spinalnom nadopune...kod spinalne si budna cijelo vrijeme i vidiš bebu odmah, ali sam čitala njihove dojmove da se za takav zahvat u budnom stanju treba biti stvarno psihički jak.
ugl. postoje i prednosti i mane kod obje.
danas se uglavnom više ne vade konci

, jer je šav intrauterini...ostane ti samo mala mašnica na kraju reza koja s vremenom otpadne sama (nemoj ju sluuuuučajno potezati

)
najteže, osim buđenja, je dizanje

, nadalje, dobit ćeš dosta inekcija, i bit će ti teško otići na wc. najvažnije, kad te zaboli rana usljed plača, smijanja ( ne pokušavaj ni jedno ni drugo!) je jako stisnuti ranu dlanom...to će ti smanjiti bol.
ne zamaraj se ožiljkom, danas rez rade jako nisko, pa ćeš moći i u dvodijelni badić.
sretno....