Sada je: 28 srp 2026, 00:16.

Carski - iskustva i savjeti

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la damdam » 16 lis 2007, 13:25

offt: jia, meni se stalno čini da ti svaki takav komentar automatski shvatiš kao direktan napad na sebe...mislim ni ja se nisam pronašla u lik-inom postu, a imadoh carski...mislila sam da misli na žene tipa britney, ili.... :mrgreen:

ont:
kako si pomoći kod kašlja poslije opće (mene je kašalj dokrajčio....plakala sam od bolova zbog glupog divljeg kašlja koji je trajao danima)?

gutala sam hektolitre tekućine, i nekakve bombone za grlo koje je dok rekao da smijem konzumirati....
ima netko nešto bolje?
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 13:28

oft: jia misli ono sto pise, a ti, danrej, ne pratis na satu. :mrgreen:
ont:
kako si pomoći kod kašlja poslije opće (mene je kašalj dokrajčio....plakala sam od bolova zbog glupog divljeg kašlja koji je trajao danima)?

ja sam se zakasljala samo jednom, u trenutku kad me sestra probudila nakon anestezije. zakasljala sam se i presjekla me bol. u tom trenutku nisam znala ni sto ni gdje, u drugom mi je bilo sve jasno. enivej, to je bio jedini put da sam se zakasljala. niti me grlo imalo bolilo. ne znam kako je to moguce, ali tako je.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la damdam » 16 lis 2007, 13:33

offt:
ma ti si zeznula struku (btw koja je? :mrgreen: ), trebala si u braniteljice, pa mislila sam da jia i sama ima jezik...ovaj tastaturu... :mrgreen:

ja sam se zakasljala samo jednom
..sretnice

rekoše mi da je kašalj od tubusa, pa to je, eto, minus za carski u općoj, ako uopće i to možete birati, što ja nisam mogla
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 13:35

oft: kao malu su me zvali kalimero ;-)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la skorpionka » 16 lis 2007, 13:36

Sta i tebe sine Brute?? :mrgreen:
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 13:37

je. i majicu sam imala. imam i fotku gdje u njoj poziram. ;-)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la frrr » 16 lis 2007, 16:04

LiKmama je napisao/la:daphne, ma mislila sam na zvijezde i zvjezdice koje zele da im dijete bude odredjeni znak u horoskopu ili im se termin kosi s vaznim tulumom/skijanjem itd.

zapravo, odabiru carski da rode koji tjedan prije termina pa da ne dobiju one kile zadnji mjesec
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 16 lis 2007, 16:32

ja rodila na carski prije termina sa +27!!!!!!!!! :mrgreen:

možda su njima prilikom carskog i kakvu liposukcijicu napravili, onak usput.... :mrgreen:
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la frrr » 16 lis 2007, 17:02

oh, danrej..ne idu one na carski prije termina jer su mršave (a žene s više kila to ne mogu)
nego one idu rađat carskim par tjedana prije termina da se ne nadebljaju u zadnjem mjesecu!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 16 lis 2007, 17:05

ma kužim ja kaj si ti htjela reć...ali ti ja kažem da meni očito ni to u ono vrijeme ne bi pomoglo :mrgreen:
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la swenova mama » 16 lis 2007, 17:32

odabiru carski da rode koji tjedan prije termina pa da ne dobiju one kile zadnji mjesec

tocnije, 5 tjedana prije termina jer u tom zadnjem mjesecu dolazi do skupljanja celulita i slicnih gadarija kojih se teze rijesiti kasnije. manekenski posli.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Lora7 » 16 lis 2007, 21:02

.
Zadnja izmjena: Lora7; 26 lis 2015, 20:31; ukupno mijenjano 1 put/a.
Lora7
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 22:00

S druge strane,ono što je meni ostalo u groznom sjećanju i što pamtim kao nepodnošljivo jaku bol,su trudovi.Carski je sitnica naspram toga.Naravno..svatko je svijet za sebe.

a mozes imati zadovoljstvo i ljepotu i jednog i drugog, kao ja npr. ;-)
nakon cjelodnevnih cari trudova, otvaranja, dripa i sl. zavrsis na carskom.
moze li ljepse?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la SlucajniGost » 16 lis 2007, 22:22

:3srca Može, može. Pitaj Daisy.
Jedi mind tricks ;)
SlucajniGost
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 22:24

istina, ona je izvan svake kategorije i prica sama za sebe.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la tajci » 16 lis 2007, 22:59

Ja sam imala dva carska i mogu ti sigurno reći da je vrlo veliki dio cijele priče u tvojoj glavi. Kako se postaviš tako će ti i biti. U svakom slučaju, nakon buđenja postoji vrlo, vrlo jaka bol koja popusti čim počnu djelovati analgetici. Kateter je odvratna stvar jer si vezana za krevet i ne možeš se kako spada okrenuti. Trbuh te boli i jako ti je teško ustati iz kreveta, a prvi koraci su dosta teški jer te boli čim se pokušaš imalo ispraviti. Velika nužda je poprilično zeznuta (ne znam kako je nakon vaginalnog poroda). Žeđ je stvarno neugodna jer ne smiješ piti 24 sata, jesti dobiješ otprilike treći dan.
Ergometrin koji dobijaš u guzu dva puta na dan je poprilično neugodan, jako peče i boli ako ti ga ne daju vrlo polako, onda ga ni ne osjetiš.

Bebu sam dojila isti dan nako nekih 5 sati od buđenja.

E sad, moja iskustva. Poučena prvim iskustvom natjerala sam se da odmah drugi dan ustanem iz kreveta bez ičije pomoći i da se ispravim u potpunosti dok hodam. To ti traje duuugo jer te boli, ali što se prije ispraviš i što više hodaš prije ćeš se oporaviti. Nemoj se dati uvući u priču kako te sve boli i kako se ne možeš mrdnuti i kako je to sve grozno. Nije, imaš predivnu bebicu za koju se sve to isplati.

Slobodno traži analgetike ako te boli, nemoj čekati da te stvarno gadno zaboli. Ustaj što je češće moguće. Meni je super poslužio "trik" da se jednom nogom zakačim za rub kreveta i onda se primim za koljeno te noge i praktički bi se dizala na rukama jer su ti trbušnjaci u gadnom stanju i ne želiš se njima koristiti barem prvih par dana.

Prednosti carskoga su između otalih da nemaš hemeroida i možeš normalno sjediti
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamashnita od noje » 16 lis 2007, 23:01

Prednosti carskoga su između otalih da nemaš hemeroida i možeš normalno sjediti

osim ako su ti u samoj trudnoci narasli do velicine osrednje sljive. :mrgreen:
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la tajci » 16 lis 2007, 23:02

E da, kašalj je zeznut i iskreno, ne znam što bi ti moglo pomoći kod toga osim da pokušavaš malo po malo kašljucati. I to je od tubusa.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la damdam » 16 lis 2007, 23:16

...ja sam usljed kašlja stalno se odupirala nogama u onu prednju dasku od kreveta...mislim da je ista, na kraju...pukla :mrgreen:

jedna od čari carskoga jest ta što tek tada čovjek( ok, dobro, žena :mrgreen: ) shvati u koliko banalnih radnji sudjeluju trbušni mišići...plač, smijanje, plakanje, kihanje, kašljanje, puhanje nosa.....

kašljucanje veliiiiko - NE! s tim sam se ja zeznula i produžila si agoniju...treba odmah - ODMAH iskašljati, i to tako da se dlanom stisne rana, opsuje u sebi sve što se može, i iskašlje što se ima iskašljati...dok sam naučila prošlo je pet dana :cigle
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ela di ami » 17 lis 2007, 05:38

ja sam rigala, povracalo mi se, joj bolova

a nisam ni ja znala da ima spinalna i epiduralna
samo znam da mi je bilo neugodno na cosku onog stola, nagni se i miruj dok te bodu :roll: , a ja nikako da se dovoljno sagnem

meni su poceli carski oko 20:30, nakon 3-4 sata sam pocela malo mrdati nogama i kad sam se mogla podici (ne ustati) tako da se premjestim na drugi krevet, tad su me odvezli u sobu

a osjetila sam kad su bebu vadili, ne bol, nego pritiskanje na vrhu stomaka
hladno mi je bilo, jako hladno i cula sam kad su je izvlacili, kao da neki ogromni dzin srce supu, e jesam objasnila ;-)

a imate na "smjesnim dogadjajima na porodu" moje vedrije komentare, pa da vidite da nije sve tako strasno
veliki brat 1995
velika sestra 1999
ja maleni 2009
ela di ami
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 17 lis 2007, 14:12

Poučena prvim iskustvom natjerala sam se da odmah drugi dan ustanem iz kreveta bez ičije pomoći i da se ispravim u potpunosti dok hodam.

Nas su u Petrovoj sestre drugi dan ujutro dizale iz kreveta na umivanje (osim jedne koja je imala užasno visoki tlak). One su nam i pokazale kako se ustati iz kreveta, ali se sad više ne sjećam točno opisati. Znam samo da smo se nekako za ormariće hvatale.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la swenova mama » 17 lis 2007, 15:46

jedna od čari carskoga jest ta što tek tada čovjek( ok, dobro, žena ) shvati u koliko banalnih radnji sudjeluju trbušni mišići...plač, smijanje, plakanje, kihanje, kašljanje, puhanje nosa.....

ovo potpisujem u potpunosti. A kasljanje, majko mila.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la dambolina » 17 lis 2007, 15:58

Boli :cry:
Za kasalj pritisnuti jako stomak u dijelu gdje se nalazi rez i kasljati. Boli puno manje :cool
dambolina

PostPostao/la Daphne » 17 lis 2007, 16:22

sto vas vise citam sve me vise strah.... :oops:
ja potpisujem da trojke radjam vaginalno :mrgreen:
Daphne

PostPostao/la damdam » 17 lis 2007, 16:42

joj, daphne, ti si imala isto toliko toga vjerojatno, rađajući svoje cure, da vjerujem da će tebi ovo biti pis of kejk, skoro napisah mačji kašalj....a kašalj ti ne želim :mrgreen:

zamisli, ideš na planirani carski....nema trudova.....nit izgona.....
boliti hoće, ali se sjeti ovih savjeta i bit će lakše.....
:mah
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daphne » 17 lis 2007, 16:52

neznam sto mi je uopce trebalo da ovo citam, mogla sam se pravit blesava i uzivati u neznanju... :mrgreen:

nakon vaginalnog malo boli epiziotomija, al nije tako strasno...
Daphne

PostPostao/la beammama » 17 lis 2007, 21:11

Ja sam se nakon drugog carskog puno prije oporavila - nisam išla na carski pod trudovima, a na prvi jesam.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la eli » 17 lis 2007, 21:32

na sasvim drugom topicu sam pročitala nešto što me navelo na ovaj savjet - ponesite si svoje analgetike jer je analgin loš, staromodan i nezdrav ;-)
eli
Sveta krava

PostPostao/la swenova mama » 17 lis 2007, 23:23

beammama, al tu je ulogu igralo i to sto si znala u sta ides, kako to boli i kako ces si pomoci, nije bilo psiholoskoh faktora iznenadjenja da te svaki pokret rastura. ja sam tako objasnila zasto sam drugi carski, koji je objektivno bio tezi, dozivjela kao pis of kejk u odnosu na prvi.
Zato mi je vazno da cure procitaju kako to boli za poludjeti, pa se na to i pripreme, a kad ih snadje ta bol da pomisle, pa i nije tako strasno. jer meni nitko nista niej rekao o tome, a kad me snaslo mislila sam da je kraj svijeta.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la tajci » 17 lis 2007, 23:23

DANREJ, svaka ti čast, ja nisam imala dovoljno petlje za takvo kašljanje.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 36 gostiju.