Sada je: 26 kol 2026, 21:59.

Reductil - tablete za mršavljenje

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Reductil - tablete za mršavljenje

PostPostao/la Henrietta » 13 pro 2007, 03:36

Da li imate iskustva s njima? osim efikasnosti u skidanju kila bitne su mi i nuspojave. Ja sam jučer počela piti i kao što možete primjetiti pišem u 2 ujutro potpuno naspavana i odmorena :shock: (spavala sam cca 4 sata), do sada nisam imala problema sa nesanicom (osim u trudnoći).
Meni je problem što dan traje samo 24 sata i ja ne stižem sve što MORAM i iz tog razloga su se tu našle tablete. Prepisala mi ih je doktorica opće prakse jer zna kako živim i nije se ni trudila pričati o zdravom načinu života i vježbanju (kod mene to funkcionira max 2 tjedna).
Za one koji ne znaju na putovanje na posao i s posla potrošim minimalno 3 sata, na poslu cijeli dan sjedim i preko dana se koliko toliko trudim jesti što zdravije, npr. dopodne voće to mi je od UNa :mrgreen: , i oko 12 sati malo integralno pecivo i jogurt do 18 sati kad dođem doma gladna sam za poludit, najedem se i eto mojim kila.
Danas počinjem sa on line vježbanjem za početak 10 min a bila bi zadovoljna dnevno da vježbam 20tak minuta. Preko ljeta odnosno dok je dan duži šetala sam barem sat vremena dnevno i to je već pokazivalo dobre rezultate a sada ni to ne radim. Razmišljam intenzivno o orbitreku, muž će me :baba ako ga kupim i ne budem koristila.

Da skratim pitanje glasi: Reductil, efikasnost i nuspojave?

:mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 13 pro 2007, 08:42

Jednom davno prošla sam edukaciju za xenical pa sam tamo učila i o reductilu. Ono što je najveći problem kod reductila je da djeluje na mozak, tj. tamo "ubija" tvoju želju za hranom. To znači da kad ga prestaneš piti tko zna kako će tvoja želja za hranom rasti. Zato je opasan. Isto tako se ne preporučuje ljudima koji imaju za izgubiti manje od 20 kg. Ne znam koja je tvoja situacija ali ne vjerujem da imaš toliko za skinuti.
Djelovanje je jako raznoliko, nekome stvarno pomogne i ne misli na hranu, a nekome ne djeluje uopće.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 13 pro 2007, 09:19

folne
Mladenka

PostPostao/la Henrietta » 13 pro 2007, 09:37

faith, htjela bi skinuti 15 kg :roll:
folne, hvala već sam jučer napreskokce pročitala na coolinarki ali nekako imam više povjerenja u forumešice mamaibeba :mrgreen:
Ne kužim kakvo je djelovanje reductila tj, kako djeluje? 24 sata? Kada je najintenzivnije djelovanje.... meni treba nešto da poslije 5 popodne ne osjećam glad.Kod mene se radi o emocionalnoj gladi jer tih 2 sata što sam doma dok je Karlo budan volim da kao " prava" obitelj sjedimo za stolom - jučer sam ja pila kavu a sin i muž su večerali a sin je stalno ispitivao "ti neces papati?" "pobaj mavo pijisa" (probaj malo krumpirića...) zna biti dosta pažljiv i primjećuje kada je netko izdvojen na bilo koji način - znam da ovo nije dobro za njega ali bit će sretan kad krene u školu a mama mu ne bude kao tenk - što ću biti ako kile ne krenu dolje.

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 13 pro 2007, 11:35

ja ti stvarno pojma nemam, nisam koristila reduktil.
sjetila sam se da sam davno naišla na taj topic, a cure su iz dana u dan opisivale šta i kako baš iz prve ruke, nuspojave i sve.
folne
Mladenka

PostPostao/la mala princeza » 13 pro 2007, 13:22

faith, vidim da si prosla edukaciju za xenical. Interesuje me koji od ova dva lijeka je bolji? Znam da je djelovanje razlicito, ali me interesuje koji je ucinkovitiji i koji bi se preporucio osobi koja ne jede puno slano ali se ubija slatkim. Obroci su joj neredovni. Nema kad sjesti, rucati a kad je gladna potrpa sve u sebe. Ima 15 kg vise od normalne kilaze.
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 13 pro 2007, 14:04

I Xenical i Reductil se isključivo preporučuju osobama koje su pretile, i to 20 kg i više viška, dakle, tamo gdje postoji ozbiljni zdravstveni problem.
Xenikal bi sigurno preporučila prije nego Reductil zbog toga što ne djeluje na mozak nego na unesenu masnoću. Redovitim pijenjem se uklanja oko 30% unesene masnoće stolicom. Hoffman la Roche ima i telefon za podršku i može ih se kontaktirati sa svim pitanjima. Mm i ja smo bili na kuri od 6 mj i imali smo odlične rezultate.
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mala princeza » 13 pro 2007, 18:09

Hvala najljepsa
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 13 pro 2007, 20:50

folne, Xenical? zašto mi ga nije doktorica preporučila? Možda zato što sam joj rekla da ne želim instant rezultate i da mi je najveći problem večera....
btw. eto kako kako ja isprobavam reductil pozvala sam prijatelja i ispekla palačinke sa eurokremom :mrgreen: stoje na stolu već sat vremena a ja ih nisam okusila :nana :nana :nana :nana
Danas sam jela:
ujutro: jednu jabuku i šaku štapića (ne preslanih)
ručak: pastrvu (u restoranu pečenu u dubokom ulju :roll: ) i grah
večera: narandža

Nije da baš nisam gladna ali mogu izdržati :dunno i pijem puno vode.
Izgleda mene treba opaliti direktno po mozgu (a bogami i džepu!) :mrgreen:
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mika » 13 pro 2007, 21:38

henrietta - SRETNO!!! :3srca
MEDENJACIC No 1 - 12.01.2006.
MEDENJACIC No 2 - 25.11.2010.
mika
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bambolina » 13 pro 2007, 23:16

Henrieta a jesi probala smanjiti porcije? Ona prehrana po zoni mi se cini o.k.-si probala? Mislim da se tako zove koja kaze da smijes pojesti porciju velicone dlana.
Ja mozda nisam kompetentna jer osim kad sam bila trudna ne volim jesti (to mi je tlaka) osim dan-dva prije mjesecnice. Ali u trudnoci sam se udebljala 30 kg koje sam skinila u rekordnom roku. Jela sam narvno puno manje od onda kad sam bila trudna (kad sam se prezderavala sa svime i svacime i doslovno ubijala od hrane).
Mozda da smanjis obroke ili da ih prepolovis i da jedes vise manjih ibroka!?
Moja kolegica je dok smo bili na obuci u ZG je koristila neke tablete koje su kostale 450 kn koje odvajaju masnocu iz hrane i stvarno su joj pomogle (mozda jer je i hrpu novaca dala pa je pazila vise) ako zelis mogu ju pitati kako se zovu!
Sretno i javi nam kako napredujes!
Od srca ti zelim da uspijes!
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MalaSirena » 14 pro 2007, 00:07

bambolina je napisao/la:Moja kolegica je dok smo bili na obuci u ZG je koristila neke tablete koje su kostale 450 kn koje odvajaju masnocu iz hrane i stvarno su joj pomogle (mozda jer je i hrpu novaca dala pa je pazila vise) ako zelis mogu ju pitati kako se zovu!
Sretno i javi nam kako napredujes!
Od srca ti zelim da uspijes!

To je vrlo vjerojatno Xenical.
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la swenova mama » 14 pro 2007, 00:30

nijedne tablete ti nece pomoci ako ne promijenis nacin prehrane i barem malo vjezbas. Nemoj pricati da nemas vremena za vjezbanje deset, dvadeset minuta na dan, to jednostavno nije istina. Umjesto da sjedis za stolom dva sata, mozes sjediti sat i pol i plesati pola uz glazbu s radija, recimo. Ili se igrati s djetetom i kroz igru raditi trbusnjake. Njega koristiti kao utege.
sve tablete koje spominjes imaju nus pojave i nisu bezopasne. Teze nuspojave se cak sastoje od ostecenja krvnih zila i srca, a frendica mi je zavrsila na hitnoj kardiologiji zbog njih. Mislim bas od reduktila.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Henrietta » 14 pro 2007, 09:04

bambolina, posao mi je takav da ja ne mogu jesti 5 puta na dan jer i ovo što pojedem jedem na radnom stolu (čajna kuhinja je pretvorena u pušionu :roll: ) a kad dođem doma nisam toliki krakter da pojedem nećega veličine dlana.
swenova mama, ja sam i napisala u gornjem postu da ću se natjerati vježbati barem 20 min dnevno ali svejedno tu ostaje problem večere..... Nisam našla da te tablete dijeluju na kardiovaskularni sustav :dunno već na mozak pa možeš malo prolupati :roll:
Hvala vam na savjetima ali vjerujte o tome kako bi se trebalo hraniti i živjeti mogu napisati roman a u stvarnom životu izdržim do prvog većeg stresa. Primjer: u 5 mjesecu mi je dijete završilo u bolnici zbog upale pluća a ja mjesec dana na UNu naravno da sam prekinula i jela u 10 navečer pizzu ili neko slično sra*je. Znam da bi netko od toga smršavio ali ja se debljam :dunno..... Oni koji imaju sličan problem mislim da me jako dobro razumiju. MM je izrazito vitak (ne premršav!) i on kaže da ne razumije od čega se ja debljam jer preko dana jednako Jedemo (tj. ne jedemo) pa zajedno večeramo i nakon toga on još jede slatko, slano,.... jučer su večerali sarmu i pire krumpir i nakon toga palačinke s eurokremom a ja si ti nikako ne smijem dozvoliti jer bi imala još više kila....
Izdržala sam jučer i idem si sad pojesti jabuku :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MalaSirena » 14 pro 2007, 09:10

Henrietta je napisao/la:bambolina, posao mi je takav da ja ne mogu jesti 5 puta na dan jer i ovo što pojedem jedem na radnom stolu (čajna kuhinja je pretvorena u pušionu :roll: ) a kad dođem doma nisam toliki krakter da pojedem nećega veličine dlana.
swenova mama, ja sam i napisala u gornjem postu da ću se natjerati vježbati barem 20 min dnevno ali svejedno tu ostaje problem večere..... Nisam našla da te tablete dijeluju na kardiovaskularni sustav :dunno već na mozak pa možeš malo prolupati :roll:

Kak nisi našla da djeluju na kardiovaskularni sustav, ako ih ne smiju uzimati osobe koje imaju visok tlak??
Mišonja 03.09.2003.
MalaSirena
i neuništiva mesna štruca

PostPostao/la bambolina » 17 pro 2007, 15:07

MalaSirena je napisao/la:To je vrlo vjerojatno Xenical.

Je da pitala sam ju!

Henrietta bas mi je zao! Ne znam sta da ti onda kazem...osim da ti pozelim puno srece!
bambolina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tajci » 19 pro 2007, 21:46

ja sam uzimala reductil dva mjeseca i prvi mjesec je bilo super, ne sjećam se više koliko sam skinula ali nisam uopće osjećala glad. Doduše, uz to sam svaki dan vježbala oko 40 minuta. Drugi mjesec je učinak reductila bio značajno slabiji tako da sam prestala. Inače je moj problem taj što ja ne jedem zbog gladi nego zato što voooolim jesti. Ja nisam imala nikakvih nuspojava ali to sigurno nije pravilo. kad sam čitala moguće nuspojave dosta sam dugo razmišljala da li da počnem s tim ili ne, jer ima ih fakat puno. Danas to ne bi ponovila.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 22 pro 2007, 07:54

tajci, ja cu probati čisto iz razlo0ga da se naviknem ne jesti navečer to mi je za početak dovoljno a znam da pravih i trajnih rezultata neće bti bez vježbanja.... Inače od prošle srijede pijem reductil i za sada 1 kg manje, nisam niti jedan dan jela poslije 14 sati ali prije toga jedem SVE. Ja isto vooolim jesti i ne želim cijeli život gladovati i odricati se samo da ako već jedem da to bude u doba dana kada ću te kalorije i potrošiti. :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la pulse » 22 pro 2007, 10:28

Kolika je cijena Reductila i za koje vrijeme se potroši jedno pakovanje?
Ima li onih odvratnih nus pojava kao što kažu da ima Xenical?
pulse
atletičarka

PostPostao/la Henrietta » 23 pro 2007, 09:24

pulse, ja sam ga "kupila"(u naovdnicima jer još joj nisam dala novce
:oops: ) od kolegice kojoj je izazivao nesanicu pa je popila 5 tableta i odustala ona ga je platila 330 kn. Negdje je pisalo da je sada 280 kn. u pakiranju su 28 tableta. pije se jedna na dan.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 23 pro 2007, 12:10

Ali nije skuplji. Ja sam Xenicall placala dosta skuplje, a rekli su mi u apoteci da je Reductil bolji ali i skuplji. Mialim da sam prosle godine Xenicall placala 4oo kn. Nesto sam bila izgubila, ali treba piti puno vode (sto ja ne radim) i vjezbat (sto isto tako ne radim), pa sam vratila izgubljenih 5 kg.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 23 pro 2007, 17:26

Djeni, mislim da je reductil bio nekih 700 kn ali cijena mu pada i sada je max 330 kn koliko je platila moja kolegica. Xenicall i reductil koliko sam ja čitala imaju različito djelovanje reductil ubija osjećaj gladi a xenicall ubrzava metabolizam... :dunno Meni reductil djeluje tj. valjda će djelovati ako uspijem stvoriti naviku ne večeranja.... a voda i vježbanje su mi slijedeći vrhunac (mislim da vodu još i mogu ugurati već sam došla na ideju da si stavim podsjetnik u mob da svaki sat popijem 2 dcl vode, ali vježbanje za to uvijek imam "dobar izgovor" :roll: )
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 27 pro 2007, 12:38

Znaci pala je cijena. Ajde javi kako ti ide. Ja volim slatko, slabo se krecem. Vidjet cu mozda probam.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Henrietta » 27 pro 2007, 16:50

Na Badnjak i Božić nisam pila reductil i jela kasno navečer tako da jučer i danas skapavam od gladi a popila sam reductil :roll: Za sada je jedini uspjeh da ne jedem kasno popodne navečer i da sam počela piti dovoljno vode i zelenog čaja...valjda će doći i do smanjenja kila... :mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jazz77 » 28 pro 2007, 00:28

:mah Draga moja Henrietta, gledam što ima pa sam naišla na ovu temu, meni totalno nepoznatu do danas. Idem malo "guglat" da vidim o čemu se radi, ali koliko vidim komentare ne čini mi se najboljim rješenjem?!
Da li si u kontaktu s doktorom, da li ti je rekla da joj se javljaš vezano uz nuspojave? Trebaš li kontrolirati krvnu sliku?

Držim ti fige. :mah :mah
slika
jazz77
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 28 pro 2007, 05:25

Jazz77 :3srca, ne znam ni sama jel to pametno ili nije samo znam da moram rješavati problem koji si je dao maha.... Nisam išla na kontrolu, počela sam ih piti svjesna mogućih nuspojava (dok. mi je dala recept) - ako bi se javili neki ozbiljniji problemi prestat ću ih piti. Kao što vidiš sam je 4,22 ja još ne spavam (ALI nemam ni krpice neopeglane :mrgreen: ) ali to ne mogu pripisati samo reductilu tako da ne znam što reći.... imaš pp

Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 28 pro 2007, 14:31

Henrietta je napisao/la:ALI nemam ni krpice neopeglane :mrgreen: ) ali to ne mogu pripisati samo reductilu tako da ne znam što reći....

:lol
Na vagu se ni ne usudim stati i gledam dvije hrpetine neopeglanog veša i sve si nekako mislim da ti se pridružim.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Henrietta » 28 pro 2007, 18:05

Ima da mi stan uskoro blista :mrgreen: , znam da nije zdravo nespavanje (mene primi svaki četvrti ili peti dan nesanica :dunno ) ali nisam umorna i imam volje za poslove koji su mi . :roll: Danas nisam popila reductil, jela sam oko 2 i nekako mislim da me neće napasti osjećaj gladi i da ću izdržati ne jesti ništa sada navečer - a to i je moj dugoročni cilj naravno bez reductila.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 28 pro 2007, 18:22

Na vagu se ni ne usudim stati i gledam dvije hrpetine neopeglanog veša i sve si nekako mislim da ti se pridružim

:daj5
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la faith » 28 pro 2007, 20:14

Pa uvele ste totalno novu posljedicu pijenja reductila: veš opeglan!
Navalit će žene ko lude... ;-)
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.