Sada je: 01 svi 2026, 10:13.

kozice i ovdje

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

PostPostao/la Matilda » 22 stu 2007, 18:33

Već sam rekla svom liječniku. Rekao je da nema opasnosti jer sam ih ja prebolila, a tako ionako M nije sa mnom, kod bake je.
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Hajdi » 23 stu 2007, 10:11

:up

super, drži se!
Hajdi
Sveta krava

PostPostao/la † RLmama » 27 stu 2007, 20:14

Evo i kod nas.
Josip (5,8 god)

21. navečer jedna kozica, ja mislila da je komarac
22. ujutro - nekoliko kozica po licu i leđima idemo u dr. po puder i u ljekarni po kupku Uriage (nisu nam htjeli dati hipermangan)
23. i 24 izbijaju i sva sreća nema ih puno, par po nogama, ništa na sluznicama, nešto po leđima, dvije u kosi i par po licu i čelu
sa 25. na 26. (noć oko 4 ujutro) skače fibra 40! Dam Ibuprofen i fibra padne i nema je cca 10-12 sati. Nakon toga skoči ponovo i nakon Ibuprofena se preznoji i nema je.
27. danas isto, ujutro fibra 39, nakon ibuprofena u 8 ujutro je nema evo do 18:30 kad je opet skočila.

Kozice su se počele sušiti i ne svrbe ga... Trebam li se brinuti oko fibre (krenula mu je 5. dan, traje i 6. dan)? Dr. je rekla da ako skoči skidamo i to je to...
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la Snježa » 08 sij 2008, 10:26

Mi (i mala i ja :mrgreen: ) smo prebolile kozice :drink i to sad preko blagdana :(
prvo je mala imala 3 dana samo jednu crvenu piknicu na leđima, pa nismo bili ni sigurni dal su kozice, a onda još dobila par po trbuhu... al mi se čini da ih i nije bilo puno :dunno
kod nas u Daruvaru se jedino može nabavit hipermangan :bad
kad sam tražila pruriced kremu rekli su mi u apoteci da to oni ne drže jer se ne bi prodavala al da mogu naručit pa će doći za nekih tjedan dana :roll:
Malena je super izdržala svrab al dala sam joj i fenistil kapi kad bi je po noći zezale koze :baba

I nije dobila ni temperature, nije si ni jednu ogrebala, zanimalo je zašt se kupa u roza vodi i zašt je dobila koze :wink
I nakon ni dva tjedna dobila sam i ja :mrgreen: i preživila :drink
nije bilo strašno kako su me neki plašili :up
jedino što sam ih ja imala puno više, najviše po trbuhu i prsima i puno po glavi ispod kose, ma čak po 5-6 pod pazuhom :roll:
i najgori je svrabež :roll:
i lakše se umaraš, ne smiješ van, izgledaš neprivlačno :ja? al brzo prođe :)
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 10:41

Pa evo, da vidiš kakve ste sreče imale i da se ne dvoumiš da li ih je imala puno...
Ovako izgledaju KOZICE :strah
[img=http://www.imageshock.eu/img/1740450,kozeb.jpg]
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 10:44

:hug to je tvoje dijete?
tak je kian izgledao, a glava mu je cijela bila natecena :ne
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 10:48

Da, to je samo stražnji dio mog djeteta :cry: Prednji nije bio uopće za gledat...
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 08 sij 2008, 11:10

Ajme, Iina.... :shock: Upravo tako je i moj j izgledao :shock:
Ja sam ga fotkala da pokazem sefu koji nije kuzio zasto ne mogu doci raditi. :roll:
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 11:16

Da, ja sam sliku slala mužu, koji (naravno :svadja ) nije bio u Hr :roll: ...
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 11:18

mi smo slikali jer smo nastrani (mama me molila da ih moze vidjeti)
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 11:20

I ja sam nastrana :mrgreen: :drink
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † RLmama » 08 sij 2008, 11:41

uuuh, ja sam isto slikala ali moji nisu imali ni upola kao tvoj sin IIna... baš je imao puno kozica.

Nego htjela sam napisati, da citiram prvo samu sebe:

Kozice su se počele sušiti i ne svrbe ga... Ali - trebam li se brinuti oko fibre 40 C - (krenula mu je 5. dan, traje i 6. dan)? Dr. je rekla da ako skoči skidamo i to je to...

E pa ta fibra je bila tri dana 40 i jedva sam je skidala - na kraju nije imala veze s kozicama, dr mu je vadila krv, leukociti su mu bili visoki, ali nije mogla skužiti što mu je pa mu je dala antibiotik i to se konačno smirilo nakon 4 dana baš visoke temperature.
Eto, ako nekome zatreba - fibra kad se kozice već posuše nije od kozica!
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la LiKmama » 08 sij 2008, 11:45

o, krasno, znaci jos je nesto drugo bio nakalemio na njih :ne
grozno
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Buhtlica » 08 sij 2008, 13:10

RLmama je napisao/la:Eto, ako nekome zatreba - fibra kad se kozice već posuše nije od kozica!

ne mora nuzno biti tako. J. je imao kozice 14 dana, vec su se maltene skroz osusile, dobio je visoku temp. cak do 40. drugi dan te temperature smo isli u vinogradsku. napravili su mu SVE moguce pretrage, nista nisu nasli. svi nalazi bili su tip-top. jos je taj i sljedeci dan imao temp. preko 39, znaci ukupno tri dana, i temp. prosla. :dunno
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 13:18

Samo ispravka-ono je ženska guza (kaj se ne vidi :pee ). :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la † RLmama » 08 sij 2008, 13:54

IIna sorry nisam ni otvarala sliku do kraja nego samo do pola ledja (i bilo mi je teško gledati :( ) pa nisam vidila guzu :mrgreen:

Buhtlica je napisao/la:
RLmama je napisao/la:Eto, ako nekome zatreba - fibra kad se kozice već posuše nije od kozica!

ne mora nuzno biti tako. J. je imao kozice 14 dana, vec su se maltene skroz osusile, dobio je visoku temp. cak do 40. drugi dan te temperature smo isli u vinogradsku. napravili su mu SVE moguce pretrage, nista nisu nasli. svi nalazi bili su tip-top. jos je taj i sljedeci dan imao temp. preko 39, znaci ukupno tri dana, i temp. prosla. :dunno

Ali i dalje stoji da ta temperatura kod J. nije bila od kozica. Jel tako?
Meni je dr rekla da ga uopće ne dovodim, ali kad je to potrajalo ta tri dana i nije se smirivalo i jako sam se prepala. Pogotovo kad zaguglaš pa vidiš da može biti svašta s kozicama ako se zakompliciraju (ako slučajno krenu na unutarnje organe, mozak itd... da sad ne plašim okolo)
Fibra - nakon što se osuše krastice - nije karakteristična za kozice, jest dok izbijaju, ali kasnije nije... A ja to nisam znala.
Josipu nije bilo crveno grlo, nije kašljao ni kihao, niti mu je curio nos, uši su bile okej... ma ništa ništa mu ona nije mogla vidjeti dok nije izvadila krv. Tako da ni ja ne znam di mu se to zakompliciralo - ali jest.
Show must go on...
† RLmama
Quatrrrromama

PostPostao/la IINA » 08 sij 2008, 13:58

:mah nema frke
I imaš pravo, temperatura nakon 6.-7. dana bolesti, obično ukazuje na neku sekundarnu komplikaciju kozica (upala pluća, infekcija kozice,...). Možda se kod Buhtlice preklopila neka viroza :dunno
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Ina66 » 08 sij 2008, 15:49

i mi smo ih odradili - starija pa mlađa, tako da smo cijeli 12-ti mjesec proveli doma :drink
no, kad vidim sliku malene od iine, svjesna sam da smo itekako dobro prošli - njih dvije zajedno su imale upola manje nego što ih ima na ovim malim leđima

također, ono što je kod mojih bilo isto, a inače nije uobičajeno, je temperatura koju su imale tek treći/četvrti dan; mlađa je imala 40,1, a starija nešto manje. sva sreća da sam bila upozorena da se i to može dogoditi. temp. je trajala samo po jedan dan
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Marto » 20 sij 2008, 18:03

Evo tražim postove o varičelama, pa da se i tu javim:
sinoć smo bili kod prijatelja čiji mali je danas dobija vodene kozice! :shock: (navodno nakon onog cijepljenje sa godinu dana, priorixom, jel moguće?)
E sad, ja imam maloga od 13 mjeseci, ali sam i trudna (18 i po tjedana), a ne znam sigurno jesam li ih preboljela! (imala sam navodno jednu jedinu u isto vrime dok ih je imala sestra, dok smo bile male)
Šta mislite kolika je mogućnost da ćemo ih dobiti?

EDITIRAM: Lažna uzbuna, cure! Nadam se da je, a sa druge strane bi nekoga pridavila jer sam se bezveze snervala. :svadja Uglavnom, nisu varičele nego reakcija na cijepivo, tek običan osip. :cool Super! :nana
Zmaj :belji 10.12.2006.
Mišica :liza 22.06.2008.
Lav :mali 04.07.2010.
Marto
Ovisna sam
Ovisna sam

Prethodna

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.