Sada je: 28 srp 2026, 19:41.

kozmetika i njega tijela u trudnoći (spojene teme)

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

PostPostao/la leptirić » 30 sij 2008, 09:31

Lekica je napisao/la:I dobro, jedna stvar mi nije jasna.
Zashto se pocheti rano mazati, kada je vecina vas dobila strije na kraju ili posle trudnoce?

nekome to pomogne a nekome ne. ja sam npr. počela od trećeg mjeseca pa eto nista. a poznam neke cure koje su se mazale pa nisu dobile. ma to ti sve ovisi o tipu kože koji imaš.
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thinkPINK » 30 sij 2008, 10:23

Lekica ja bi se trudna netrudna i inace trebala mazat cesce, al zaboravim :mrgreen: Tako da se makar sad u trudnoci prisiljavam sjetit... :dj[/b]
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

Re:

PostPostao/la Krumpirić » 09 vel 2008, 14:38

Barbi je napisao/la:To ti je ono, kao vino, što starije to kvalitetnije. :mrgreen:

Zato ih ja imam, mamicuim, kad sam radjala mlada :mrgreen:

bit će bolje drugi put :mrgreen:
Krumpirić
Cobra 11

Re: ajmo jos malo o strijama

PostPostao/la Plusic » 14 vel 2008, 11:28

evo da se i ja javim - mazem se od prvog dana (5tjedna trudnoce), do proslog tjedna (3o-tog) nije bilo ni jedne jedine , a sada samo u zadnjih 10dana ih se pojavila cijela "vojska" :)
izgleda da ipak nema veze sa mazanjem vec sa tipom koze, mazanje mozda moze samo malo pomoci :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la JasnaMK » 14 vel 2008, 12:30

Evo ja prijavljam STRAH od strija. Jos uvek se nisu pojavile, ali jos je rano...valjda. Ja sam prilicno bucka i stomak mi je stvarno veeelik, i sto je najgore zadnjih dva dana me straaasno svrbi. Jel to zank da ce pucati ili ....mozda ne :oops:
Ja se mazem pavlovicevom masti, moram priznati ne bas redovno....ali ipak mazem se koliko mogu.

Ma i ako ispuca, sta mogu, vazno da mi je beba ok, zar ne?

Pozdrav
JasnaMK
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 14 vel 2008, 12:50

Jasna ovo si dobro uocila - moram ti priznati da je mene svrbio stomak tocno na mjestima gdje su se naknadno pojavile strije....
a inace u narodu kazu da koza svrbi prije rastezanja...

pokusaj se mazati redovno, ujutro i navecer i pij puno tekucine - kazu da je voda dobro djeluje na elasticnost koze.... :dunno
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la amie » 14 vel 2008, 21:05

Moje iskustvo, mozda vam pomogne :dunno

Dakle, imala sam stvarno veliki stomak :mrgreen: Tek da steknete dojam, bebica je po rodjenju imala 4450 grama :mrgreen:
E, sad, od neke 12 nedjelje trudnoce sam koristila Clarins-ovu kremu protiv strija i nisam dobila ni jednu ;) a stomak me zadnja dva mjeseca strasno, strasno svrbio!
Svrab me znao probuditi nocu, pa bih ustajala i mazala se kremom :dunno
Pahuljica E : 10.01.2008.
Mr. B : 21.04.2010.
amie
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama25 » 15 vel 2008, 10:20

mazala sam se cilo vrime ko luda i niti jedna kad ono zadnja dva tjedna-STRIJEEEE!!!!!!
mama25
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 15 vel 2008, 10:55

Nemaju veze sa mazanjem. Imam strije na bokovima od puberteta. U trudnočama nisam dobila niti jednu. Meni se čini da imaju veze isključivo sa hormonalnim statusom :dunno
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eleonora » 17 vel 2008, 00:36

Ja sam mazala i u 1. i u 2. trudnoči i nije puno pomoglo. U 1. su se pojavile zadnji tjedan, a u drugoj u kojoj baš i nisam dobila puno kila , nakon poroda.
eleonora
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Jewel » 17 vel 2008, 20:54

Ja se mažem BabyLove uljem protiv strija od samog početka trudnoče i to svaku većer.
Pijem po 2 ili nekad i 3 litre vode dnevno, al dobro to sam i prije radila
tako da mi to sad nije ništa novog...
ja mislim da su to sve geni, pošto ni mama, a ni baka, pa ni prabaka nisu dobile strije,
al isto tako nisu ni imale mučnine, niti su povračale i bile su pokretne cijelu trudnoču.
Evo tako sam i ja prošla bez mučnina i povračanja, pa se nadam da ću i bez strija :mrgreen:
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la makica » 18 vel 2008, 00:24

Mazala sam se s cim sam stigla, jer sam ih pre trudnoce imala na bokovima,jedva primetne, ali svejedno.
Kolicinski sam preterivala, mazala se milion puta dnevno, epilog je da nisam dobila nijednu, jedinu striju u trudnoci.
"Zelje se ne ostvaruju SAMO ZATO sto se ljudi umore i odustanu. SAMO I JEDINO ZATO."
makica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la badada » 18 vel 2008, 00:27

Jewel je napisao/la: ja mislim da su to sve geni, pošto ni mama, a ni baka, pa ni prabaka nisu dobile strije,

ovo isto nije garancija,moram napomenuti da se nebi netko zavarao,sve je to različito od osobe do osobe
govorim to jer niti u mojoj obitelji niti jedna žena nije dobila strije u trudnoći,osim mene naravno :roll:
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Jewel » 18 vel 2008, 10:23

E hebi ga mala maza koji crni peh :mrgreen:
Jewel
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hrvachica » 28 vel 2008, 07:37

ja sam koza mislila što skuplja krema to bolje
tj. tako mi rekla frendica (kupila Mustelu) koja mi po mirisu nije nikako pasala
eno, ja sam na kraju trudnoće a kreme još ima malo u tubi
nisam bila redovita i sada se mažem sa običnim losionima za tijelo

dobila sam strije na cicama, na trbuhu i drugim dijelovima tijela za sada nema ništa, 5 dana mi je do termina
na bokovima imam one još iz puberteta koje su se malo opet pojačale nakon mog naglog mršavljenja nakon jedne operacije
tako da budemo još vidjeli što će se dogoditi
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 28 vel 2008, 09:20

ja sam većinu na trbuhu dobila na porodu, na cicama u nadolasku mlijeka tih nekoliko dana poslije poroda, na bokovima i sl. sam dobila malo krajem trudnoće, al većinu kad sam izgubila kile( i to dosta njih) poslije poroda :drink
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Kolberg » 29 vel 2008, 12:40

Ja sam se mazala i sve je bilo super do 8 mjeseca trudnoće. Prvo se pojavila jedna i onda do poroda cijeli trbuh, užasssss. Inače moja mama je imala tri poroda, nikad se nije mazala i nema niti jednu striju (nema ni cellulit). Tako da nema veze sa mazanjem :roll:
Veliki 2002 i mali 2009
veselo kupanje
Kolberg
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MjesecevaZraka » 01 ožu 2008, 15:49

Dobila sam ih u zadnjem mjesecu trudnoce. Ispod pupka i na bokovima. Uredno sam se mazala, ali su se ipak pojavile (nekako sam ipak ocekivala da ce doci, jer se priklanjam stavu da su poprilicno genetski uvjetovane).
Sad su bijele i blijede, dok mi trbuh nije poceo bujati, nisu bas bile uocljive. Mazem se uljem jojobe i makadamije, s nesto lavande i nerolija unutra. Ne ocekujem cudo, samo da ih drzim pod kontrolom.

Inace, nisam ih tragicno prihvatila (MM jos manje). Tu su, dio mene, "uspomena" na trudnocu s Emom. :dunno
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la MALA2006 » 02 ožu 2008, 00:18

Mazala sam se uredno, valjda od plusa na testu, prvu striju sam dobila 12.06 (rođendan MM-a :mrgreen: ) i tada mi je to bio smak svjeta!
Tada sam bila punih 6 mj trudna, bila je skroz nisko na trbuhu, dalje je išlo nešto malo, ali zadnji tjedan prije poroda :ne
Dobila sam ih valjda 100, sve do razine pupka. A rodila sam 12 dana prije termina, kaj bi tek bilo da sam dočekala termin.
U principu ništa čudno jer mi je trbuh bio ogroman.
Nadala sam se da ih neću dobiti jer je moja mama rodila 3 puta i nema niti jednu, ali kako je već napisano izgleda da nema pravila. Ali sretna sam jer su zbilja male i tanke.
Uglavnom, sad kad vidim svoju curu, ma za tako nešto prekrasno bi bila u strijama od glave do pete :proljece
MM djeli mišljenje samnom :mrgreen:
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la MIRJANAM » 10 tra 2008, 13:21

:proljece
ma to je sve relativno, ja sam se mazala svaki drugi dan obavezno i cak mi je i MM pomogao (bilo mi je bas lijepo) i isto imam strije koje su posvuda i vide se najvise ljeti kad sve ostalo pocrni a one se sjaje ko ...
Mirjana
MIRJANAM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 11 tra 2008, 10:04

Ja imam strije na bedrima. Iako je trbuh bio ogroman. I mm ih uopće ne vidi (ili bar tako kaže) :mrgreen: . Jasno da su vidljive, no kog briga. Baš me zanima koliko ći ih dobiti sada...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la penny » 11 tra 2008, 13:16

eco da se i ja izjadam-oduvijek valjda imam strije po guzi i bedrima - cim sam saznala da sam trudna pocela sam se mazat babylove uljem,afrodita nocnom kremom protiv strija i svim kremicama koje su mi dosle pod ruku(ujutro i navecer).i iz vise razloga pijem puuuuno vode.no vec oko 13og tjedna (ovo mi je prva trudnoca) sam dobila male crvene strije po sisama.odma sam reagirala-kupila mustelu i cini mi se da se po malo povlace.posto je ta mustela odurno skupa nanosim ju samo na strije i okolo, a ostatak tijela mazem babylove i bademovim uljem koji se radi u ljekarni
dakle unatoc svim prevencijama... :cry:
no ne odustajem...koristit cu mustelu dok ne bankrotiram i mazat cu se svim ostalim dok ih ne maknem..a ako- mi neka velika lova padne s neba otici cu na neku od mogucih laserskih odstranjivanja-iako nisam zagovornik plasticne kirurgije-ne zelim se vise sama pred sobom stidit svoga tijela... :mrgreen:
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la Hana2007 » 13 tra 2008, 11:47

Strije nisam dobila ni u trudnoći, a niti nakon. Mazala sam se stvarno rijetko bademovim uljem. Čudno mi je da ih nemam jer ih je moja mama imala brdo po trbuhu i nogama.
Hana2007
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 13 tra 2008, 14:14

Puno je u genetici, no treba se sjetiti da 50% gena dobivaš od tate, pa od tih 50% - 25% je bakinih i dedinih gena (od tate) i isto toliko od mame....
Po toj logici mogla si, ali i nisi morala naslijediti sklonost strijama od mame - imala si sreću!!! :mrgreen:
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 30 svi 2008, 15:08

iz današnjeg Jutarnjeg

Strije pobjeđuju
Mogu li posebne kreme spriječiti nastanak strija u trudnoći? loša vijest - ne mogu. Na užas proizvođača takvih krema, Američki kolegij opstetričara i ginekologa konačno je službeno objavio da je problem pitanje genetike i hormona i može se samo pokušati umanjiti mogućnost njihova nastanka. NYT

i link na izvornik
http://www.nytimes.com/2008/05/29/fashi ... ref=slogin

ovo mi lijepo zvuči
she is certainly not opposed to pregnant women massaging their bellies with moisturizing oils and creams. “It makes them feel like they’re being pro-active, and if it feels good, why not?” she said. “It can’t hurt.”
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la mamashnita od noje » 30 svi 2008, 21:41

ma jesam vam rekla :belji :lol
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la badada » 31 svi 2008, 21:14

ja sam to i sama znala,oće se netko mjenjat za gene :roll:

nego,vidjela sam se danas nakon godinu dana sa svojom tetkom,i ženska mi podigne majicu da mi pogleda strije,i sva začuđena veli : pa ,seka ,ništa ti se nije povuklo :shock:
nije mi jasno zašto je mislila da bude? :dunno
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la penny » 01 lip 2008, 11:48

mozda je samo mislila da nisu pobjelile.... :dunno
jesu li ti nakon godine dana ostale onako crvene ko friske ili...je bas mislila da su mozda nestale :shock:
...always look on the bright side of life...

slika slika
penny
teta mačka, teta kučka

PostPostao/la badada » 01 lip 2008, 19:14

ma smanjile su se,i praktički su boje kože,ali nju čudi što se nisu povukle
baš mi je bila smiješna i bilo bi predivno da ih nema al kaj je tu je,idemo dalje :drink
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 3 gostiju.