Meni se ti Ciara po ovom napisanom uopce ne cinis strog roditelj nego vise uplasen, posesivan, u brizi da se djetetu sta ne dogodi. I tu bi trebala olabavit. Tvoja je djevojcica vec cura, moze ona sto sta sama. Imaj vise povjerenja u nju.
Ja sam strog roditelj, doslijedna uvijek, ne popustm tamo gdje mislim da ne bi trebala. U odredjenim stvarima pak namjerno popustam, ali kod tih nisam ni mislila biti stroga

. Trenutno npr. imamo fazu izvoljevanja kod oblacenja koja ide u tako bizarne nijanse kao koji donji dio trenirke je najmekaniji ili sta ima nacrtano na kojoj majci, da li je vesta u cjelosti tamnoplava ili ima 3 tanke crte popreko

. Tu nema popustanja, odnosno moze obuci bilo koje hlace na rodjendansku zabavu ali trenirku ne moze. I bez obzira na dreku nema sanse da popustim jer se ne zelim dovesti u stiuaciju da mi dijete s 4 godine odredi tri majce koje ce nositi a ostalo nek si nosim ja

. Tako da u odredjenim situacijama, cendranja, izvoljevanja itd itd reagiram vrlo odresito, ne dam im uopce prostora da se razmasu.
Opet mu u drugim stvarima pustam punu slobodu, uvazavam njegove zelje, interese... I za sada nam dobro funkcionira. On prihvaca da postoje odredjena pravila, neki okviri, jer zna da unutar tih okvira ima siroki diapazon stvari koje moze slobodno raditi. I zna da uvijek u svemu ima moju podrsku i ljubav, hvalim ga ponekad cak pretjerano ali to je jako bitno za njegovo samopouzdanje, njegov rast, napredovanje u bilo cemu.
U glavnom nisam puno odmakla od ideje sebe kao roditelja dok to jos nisam bila. Zapravo nisam ni imala neku cvrstu predozbu osim one naslednje kao posljedice odgoja mojih roditelja. Jedina stvar koju bih zeljela promjeniti je da manje vicem kad me ne cuje, ne slusa, a opet nije da ne pokusavam svake toliko sve na finjaka i tihim glasom, nije uvijek bas uspijesno, djeca imaju ponekad vrlo selektivan sluh

.
edit: Htjedoh jos dodati da je svako dijete razlicito pa stoga nema univerzalnog roditeljstva. Neki vole vise sve u rukavicama, drugi su zeljni autoritete i cvrscih pravila.