Postao/la mamaDEA » 29 vel 2008, 14:43
Ciara, J. je prvih 7 dana praktički ležao i često spavao, nije htio jesti jer ga je bolilo grlo tj. mogao je samo tekuću hranu koja mu nije baš bila nešto. Mogao je piti. Rekao mi je da ga malo, malo boli kad pije, malo jače boli kad guta slinu, a najviše boli kad jede.
I onda je krenula bol u uhu svaki put kad bi zinuo jače (kad bi jeo) i to je trajalo još 7 dana. Već je bio dobro i otvorio mu se apetit, htio je jesti, ali nije mogao jer ga je bolilo uho. Čak je i po noći otplakao po par sati svaku noć jer ga je bolilo. Zvala sam u bolnicu da pitam šta da radim jer je postalo nesnosno za njega i mene i dobila sam informaciju da samo dajem lupocet i da je to normalno, ali se ne događa kod svih. Preležala sam 7 noći sa svojom rukom na njegovom uhu i to bi ga smirilo.
Dosta smo se mučili oko tog uha, ali nakon 14 dana se sve stabiliziralo. Počeo je normalno jesti (ne baš krutu hranu) i piti (bez gaziranog i bez slamke) i još smo se mjesec dana držali uputa iz bolnice tipa: šal na usta dok ste vani, ne pretjerana fizička aktivnost, pogotovo ne znojenje, ne piti na bočicu ili na slamku, ne čipseve i ostalo slično, čuvati ga od izvora infekcije i druge bolesne djece.
Eto to ti je to.
Savjet za bolnicu: kupi ledeni čaj i prvih dana neka pije samo istu vrstu (npr. samo od breskve), odmah može jesti puding, razne jogurte (voće i obične) i sladoled (nikad ga više nisam imala u kištri nego u 12.mj.), ali sladoled malo ipak temperiraš na sobnoj temp prije nego ga ide jesti.
Oni klinci koji su s nama bili samo zbog treće mandule su isti dan išli doma i stvarno je velika razlika od nas koji smo vadili sva tri. Oni su brzo počeli pričati (nakon par sati), jedan mali je mamu tražio da mu ode kupiti čevape, bili su veseliji i vidno boljeg stanja.