Sada je: 18 tra 2026, 16:52.

Ostala HR rodilišta

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: AJMO MALO OBNOVE PODATAKA O RODILIŠTIMA

PostPostao/la skorpionka » 02 ožu 2008, 18:18

Pa nakon sto je moja frendica trebala imati carski sa spinalnom pa je rekla da osjeca jos uvijek sve, a oni rekli da je to nemoguce i krenuli je rezati, a ona urlati, ... ne znam sto da mislim

Ne mozemo zbrajati kruske i jabuke. U gore navedenom slučaju je zakazala spinalna anestezija a govorila si o epiduralnoj kad si spomenula "eksperimentiranje" s dozama.

odnedavno postoji mogucnost odabira i epiduralne, iako sama anesteziologica na tecaju kaze da su joj u eksperimentalnoj fazi i ne znaju tocne doze lijekova koji se daju pa isprobavaju.

Uglavnom, spinalna se od epiduralne razlikuje i po mjestu primjene anestetika koji se u tom slučaju aplicira u spinalni prostor, znaci u onu tekucinu koja okruzuje kralježničnu moždinu. Kod epiduralne se injicira anestetik izvan ovojnica kralješnične moždine. I jedno i drugo mora biti jako precizno aplicirano.

Očito problem nije u dozama lijekova jer doze su iste u Zg, Rijeci, Puli, lako se nauče doze od onih koji s ovim regionalnim anestetijama (spinalna, epiduralna, blokovi) duze rade. Ono sto ti drugi ne moze prisapnuti nego moras sam je biti sposoban pogoditi dobro mjesto aplikacije bilo za spinalnu bilo za epiduralnu. Po meni dok nisu savrseno uvjezbani bolje da to niti ne nude pacijentima.
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 02 ožu 2008, 18:30

Uglavnom, prema prici MZ frendice s linka i ovom sto ovjde pisemo, pitanje je jel se uopce zenama u Puli isplati traziti bilo spinalnu za carski, bilo epiduralnu. :dunno
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la MjesecevaZraka » 02 ožu 2008, 20:06

Kad osobno prodjem tecaj u rodilistu, znat cu pricaju li tako jos uvijek o oboje (epiduralnoj i spinalnoj) ili ne. I koja je prica aktualna. :)
Life is simple. Breathe in. Breathe out. Repeat.
MjesecevaZraka
Sveta krava

PostPostao/la nia » 07 ožu 2008, 20:46

Riječko rodilište prije tri,pol mjeseca
Sve najbolje...
MM ili bilo tko na porodu od početka do kraja, samo platite prisustvo na porodu-tečaj nije bitan,prvi je primio bebu,bili smo svo troje zajedno sat i nešto sitno u rađaoni,a onda su njega poslali doma,a ja sam još ostala,čim su bebaru okupali stavili su mi ga na prsa(nije moglo prije zbog njegovog stanja)i babica mi je pomogla u prvom podoju.
Rooming in 24 sata,bebe se premataju i kupaju pred vama,ako želite možete to i vi obavljat..Hrana mi je bila super i bude 6 obroka na dan,sestre na 5 katu su bile ok,iako sam ja čula i drukčije priče.
Na porodu je mogao bit i mobitel i kamera i fotić,svirala je muzika cijelo vrijeme...epiziotomiju pokušavaju i trude se izbjeć ali ako neide...
Na porodu imaš njihovu spavačicu,ali na odjelu trebaš svoju,a ako ti baš prifali dobiješ sve i uloške i papir i maramice i šampon,šta god..
Ja sam bila užasno umorna nakon poroda i zamolila sam ih da mi ga svaku večer uzmu negdje oko pola noći i vraćali bi ga oko 4,30 bez problema,i sve ali baš sve (osim poroda na zadak)je bilo savršeno...
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la leptirić » 08 ožu 2008, 22:56

Virovitičko rodilište, prije 4 mjeseca

Ovako, na porod može ići muž samo ako je išao na predavanja i ako ima potvrdu za to.
Brijanje, klistir- obavezno
Ako hoćeš, bebu ti odmah daju nakon poroda da ju vidiš, ja sam ju dobila na minutu.
Moja obitelj, muž, roditelji, prijatelji...zvali su skoro svakih 5 min da se informiraju, uvijek su im situaciju lijepo objasnili. Poslje su ju odnjeli na kupanje, pregled. Nakon 2 sata sam ju dobila i stalno smo bile skupa osim kada su ju kupali i previjali.odmah dođe sestra koja jako ljepo pojasni i objasni kako dojiti, stvarno nemam zamjerki.
a nimalo mi se ne sviđa što sestre dođu po dijete kad im se hoće, beba je na cici al njih to nije briga, previjaju, djete plače jer je gladno i hop, odma ju tamo nahrane da ne plače, dijete sito a meni mljeko na sve strane, imam osječaj da će eksplodirati, već je tamo skužila bočicu, nažalost.
Posjete su samo u određeno vrijeme i tada ti čuvaju bebu.
Moraš nositi njihove spavačice koje su moram reći grozne, stare su toliko da doslovno pucaju kako mičeš rukama, meni su dvije pukle, jedna čak preko cijelog ramena. Uvijek ti daju drugu kada tražiš,a svako jutro prije vizite dobiješ čistu spavačicu, plahtu, gaze i one grozne komprese koje moraš nositi , ja sam ih imala samo za vrijeme vizite,inače sam imala one jednokratne gačice i naši ulošci naravno.
WC je katastrofa, dijelimo ih sa 2-3 sobe, i grozni su. Užasno izgledaju, prljavi i svakakvi, školjke su uvijek bile zaštopane jer su neke rodilje bacale uloške a nitko to nije čistio preko dana, samo kad smo moglui uhvatiti čistačicu znala je odštopati ali se uvijek mrgodila,inače samo ujutro su čistile.
Ima sestara koje su stvarno mile, drage, ma vodila bi ih kući, ali vladale su grozne sestre.

Eto, moje iskustvo u tom rodilištu i nije baš sjajno
Gabriela 6.11.2007

slika
leptirić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rachica » 11 ožu 2008, 12:45

nia je napisao/la:Riječko rodilište prije tri,pol mjeseca
Sve najbolje...
MM ili bilo tko na porodu od početka do kraja, samo platite prisustvo na porodu-tečaj nije bitan,prvi je primio bebu,bili smo svo troje zajedno sat i nešto ...

Plaća li se odmah po dolasku 300 kn (znam da je tako bilo prije, pa me zanima jeli i dalje tako?), poslala bi ti PP al nešto mi ne valja s tim...a budući da pregovaramo da ide i MM -zanima me! :mah
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nia » 11 ožu 2008, 13:08

Da da platiš čim dođeš,ajme sad sam vidjela braco ha...baš mi je drago,šaljem ti pp... :3srca
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la thalia » 11 ožu 2008, 15:55

nia je napisao/la:Da da platiš čim dođeš,ajme sad sam vidjela braco ha...baš mi je drago,šaljem ti pp... :3srca

MM su rekli da plati tek kad uđem u rađaonicu, da ne bi poslije morali vraćat novce :mrgreen: ako ne idu trudovi il je lažna uzbuna ili tako. al na kraju sam ja već skakala po lopti pa je platio tek poslije poroda
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

PostPostao/la IINA » 11 ožu 2008, 16:15

To sam dobro skužila, moraš platiti ulazak u rađaonu :shock:
Strahota. Ko da ideš u cirkus, a ne na porođaj svog vlastitog djeteta :|
Je l dobiješ i ulaznicu? :svadja
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Rachica » 12 ožu 2008, 01:38

IINA plaća se prisustvo muža ili neke druge osobe (koju god ti želiš) a kako su oni rekli to služi za sterilizaciju "odijela" u kojem će ta osoba biti i štatijaznam. Uglavnom, riječko rodilište je sve, ali cirkus nije nikako ;) Malo je čudno ovo plaćanje, istina :dunno
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la thinkPINK » 12 ožu 2008, 12:16

Koliko sam ja cula za rijecko, ta lova ide valjda za papucice, ogrtac i sto vec za onoga tko je na porodu, u tom smislu sterilizacija...
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 12 ožu 2008, 14:13

Pa i u drugim rodilištima dobiješ istu "opremu".
Fakat mi nije baš bistro...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la thinkPINK » 12 ožu 2008, 15:24

Ah sta ces... rijecko onda ima smisla za biznis :cool Ma neka ih s tih 300 kn, samo neka mi budu dobri kad ih budem trebala... :naughty
Ima dosta razlika medu rodilistima, npr. u rijeckom ne traze tecaj za tatu/pratnju...
Morska zvjezdica - ljeto-2008.
What you see is what you get...
thinkPINK
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nia » 12 ožu 2008, 16:38

Kad vidiš Rađaonu nije ti žao šta daš te novce,ja neznam kak su drugdje ali ova riječka izgleda ko spejs šatl.sve je na gumbiće,svaka žena rađa odvojeno u prostorijama veličine 4-5*2metra,prostorije su nisu paravani...i tak,neznam mi smo stvarno zadovoljni..
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la paolla » 12 ožu 2008, 16:51

Ne kuzim, zasto pratitelj na porodu mora imati papuce i ogrtac? Pa ne poradja on bebu . Ja nisam bila nikakav hitan slucaj, radjala samu lipnju, u kratkoj majici u kojoj sam i dosla u rodiliste, muz je stajao pored mene i olaksavao mi porod. Nije dobio ni papuce ni ogrtac jer to ovdje jednostavno nije praksa. Prerezao je pupcanu vrpcu kad se beba rodila, drzao je u narucju desetak min. dok sam se ja otusirala poslije poroda. Bebu nisu okupali do slijedeceg dana, jednom su mi pokazali kako i onda sam ja to radila sama sve do izlaska iz rodilista, a ovdje se ostaje cca 5-7 dana u rodislistu. Beba niti jednom nije od mene odvajana od rodjenja do izlaska iz rodilista. Pedijatar je pregledava 4. dan uz prisustvo roditelja. Takodjer nema vizita, sestra svako jutro pogleda rodilju, a ginekolog je pregleda dan prije izlaska iz bolnice. Mama sama sve obavlja oko bebe. Sestre jednom pokazu kako se kupa i previja i dalje sve sami, sto je super jer kad dodjete doma imate vise samopuzdanja. Beba se odmah kupa cijela, dakle moci se i pupak. Neznam, nekad mi se cini, da nije sve u novcima, ima puno stvari koje nista ne kostaju, a cine da se i mame i bebe osjecaju kao ljudi! :dunno
paolla
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rachica » 12 ožu 2008, 17:02

Ne branim nikoga, ali kad čujem priče iz hrvatskih rodilišta - zgrči mi se želudac. Riječko je daleko iznad svih ostalih. Samo u ovoj godini tamo se rodilo skoro 700 djece, što nije mala brojka...a u prilog im ide i 15% rodilja iz svih krajeva Hrvatske. To nešto znači.
Tih 300 kn nije ni meni jasno, ali ako želim dragu osobu uz sebe, nije mi ih teško dati. Tečaj ne traže, to ne mora biti muž, mislim da samim tim idu na ruku. Neznam, ja tako razmišljam :dunno
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nia » 12 ožu 2008, 17:16

paolla je napisao/la:Ne kuzim, zasto pratitelj na porodu mora imati papuce i ogrtac? Pa ne poradja on bebu .

Da neznam ni meni to nije jasno,ali nije ni bitno,ja sam čula da se mora bit skroz skinut bez laka na noktima itd..ja sam u Rijeci rađala sa nalakiranim noktima i žutim čarapama na nogama,ovaj dio kad se beba ne odvaja od majke nije svima dobitna kombinacija..sve ovisi kakav porod imaš i sl..ja recimo nisam mogla treći dan na nogama stajat a kamoli kupat i prematat bebu,prvi put sam ga premotala doma i nije bio problem,pa nije to baš kvantna fizika...,iako to i u Rijeci možeš sam,ja nisam nije mi odgovaralo..
Paulo 20.11.2007.u 23,05
nia
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MALA2006 » 12 ožu 2008, 20:47

Vidim da još nema pa evo moje iskustvo iz karlovačkog rodilišta prije 6 mj.
MjesecevaZraka je napisao/la:
skorpionka je napisao/la:Pa jel tebi ta izjava drzi vodu??? Doze su joj problem ??? :dunno

Pa nakon sto je moja frendica trebala imati carski sa spinalnom pa je rekla da osjeca jos uvijek sve, a oni rekli da je to nemoguce i krenuli je rezati, a ona urlati, ... ne znam sto da mislim. :dunno

Evo prvo da komentiram ovo jer sam rodila na carski ali pod općom anestezijom i isto mi se dogodilo tj. osjetila sam skoro cijeli porod. Tj u početku sam zaspala bez ikakve svjesti o ičemu da bi kroz neko vrijeme (prilično brzo čini mi se) čula glasove, osjetila kako mi režu trbuh, zatim pljuskanje plodne vode po preponama (neznam jel od dolje ili kroz rez) i onda je krenula nekakva neopisiva bol ko u valovima od prstiju na rukama i nogama prema trbuhu, kako se približavao val trbuhu bolilo je sve jače, nekako ko da mi je cura spojena sa svakim živcom u tijelu. Kada su ju izvadili bol je prestala, čula sam Doru kako je zaplakala i doktora koji je nešto rekao i nakon toga se više ne sjećam, ponovno sam zaspala.
Kada sam ih poslje pitala nitko nije znao reći kaj se dogodilo, samo da radi bebe moraju dati manje doze anestezije, a od jedne tehničarke (u sali) sam čula da je normalno da se sjećaš, ali bi od ljekova koje dobiješ nakon kaj izvade bebu trebala izgubiti sjećanje na to, a zakaj se ja sjećam to mi nitko nije znao odgovoriti :dunno

A sad dalje:
1. muz ili netko drugi na porodu - može, ali ne po noći koliko sam čula, tj ovosi o volji dežurnog doktora ili primalje
2. sto smijes imati sa sobom u samoj radjaoni (mobitel, mp3 player i sl) - neznam
3. kretanje za vrijeme trudova - neznam
4. mogucnost podoja odmah nakon poroda - na prsa sam ju dobila nekih sat vremena nakon buđenja, nakon toga neograničeno
5. koliko nakon poroda ti ostave bebu - neznam
6. jel smijes imati svoju spavacicu ili moras bolnicku - mora biti bolnička
7. posjeti su dozvoljeni cijeli dan ali izvan odjela, također bebu donose na pokazivanje tokom cijelog dana
8. beba je 24h sa mamom
9. po mom iskustvu dojenje se potiče (nema sabotiranja adaptiranim po skrivećki), ali mislim da je uglavnom pušteno na volju rodilje i adaptirano je na raspolaganju
10. kod carskog reza nema mogućnosti spinalne, samo opće an.

Evo neka netko tko je rodio u Karlovcu prirodnim putem dopuni detalje sa kojima ja nisam upoznata :bye
:luv :luv :luv
MALA2006
katodiler

PostPostao/la KOKA » 31 ožu 2008, 10:54

MERKUR :trio
nisam pročitala ništa iz merkura pa eto mog iskustva od prije 7 mjeseci!

-izgled odjela lagana trojka (3),vidjela sam i gorih rodilišta pa je ovo neka sredina
-pola odjela je rađaona i sobe u kojima su trudnice koje trebaju uskoro rodit a iz nekog su razloga tamo na mirovanju(
visoki tlak,ili ko ja prenjela 12 dana pa su mi izazivali trudove i otvaranje-jer ništa od toga nisam imala)...
I na sve te curke samo jedan wc (ne baš blistavog izgleda) i koliko ja znam nemaju tuš,ili je meni promaklo,
bila sam tamo dva dana od toga dan i pol pod luđačkim trudovima i nisam tražila tuš.
-druga polovica odjela je pedijatrija i sobe di ležiš nakon poroda,tu je pitanje kupaona malo bolje-dvije sabe
dijele jednu kupaonu(wc +tuš) ili apartman di soba ima solo svoju kupaonu.
-boksevi di rodiš prilično hladni-izgledom s pogledom na hodnik po kom se šeču svi sa ta dva odjela(užas)
noć prije nego sam rodila prohodala sam po hodniku zbog trudova i doslovce prisustvovala jednom porodu ,
užas-užas ,mislila sam da će mi pozlit-sreča na takvim jakim trudovima koji ti ne dozvole da se puno koncentriraš
na išta drugo osim na njih same
-babice i sestre na djelu rađaone genijalne,stvarno ublažavaju svu tu strahotu
-al zato ove na pedijatriji užas živi,živčane -bezobrazne i nepristupačne ,ne obračaj im se uopče
-spavačicu možeš svoju al tek nakon poroda (malo gunđaju al ti nemogu zabranit da ju obučeš)
-posjeti- hodnik dva na dva u kojem se nabije 100 ljudi,bez zraka ...jezivo.
-muž mi nije bio na porodu pa neznam kak taj dio funkcionira

Sve u svemu imala sam svog ginekologa koji radi u murkuru pa sam recimo imala male povlastice
inače ,nije baš da imam šta za preporučit.
Nažalost ako nemaš nekog lagano moli boga da naletiš kad su svi dobre volje. :trio
KOKA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la miss_no » 02 tra 2008, 23:24

VARAŽDINSKO RODILIŠTE

Rodila sam prije skoro 10 mjeseci, vaginalno, bez epiduralne. Drip i epiziotomija.
-MM nije smio na porod jer nismo obavili tečaj.
-brijanje i klizma pod obavezno, wc i tuš u odličnom stanju
-na izbor način rađanja, jedino su za carski i epiduralnu potrebne indikacije
-kretanje je moguće do samog izgona, čak forsiraju ići na wc mokriti dokle je moguće
-možete koristiti pilates loptu
-u rađaoni stalno babice, razgovaraju, pristupačne i hoće pomoći
-dobila sam za čitati neke časopise, htijele su mi olakšati, al mi nije bilo do čitanja. :mrgreen:
-babice su mi nosile čaj, vodu i gaze da si vlažim usne
-mobitel smijete imati
-doktori u redu, šturi na informacijama, ali to sam i očekivala
-moji su stalno zvali u rađaonu, a za svaki pozdrav koji su mi uputili mi je babica došla reći
-bebicu nisam dobila na podoj u prvih pola sata
-u sobama je 24 satni rooming-in, sobe su opremljene sa kupaonom i wc-om, bebice imaju sve za kupanje isto u sobama, tako da ih ne uzimaju mamama
-sestre na odijelu fantastične, učile su me dojiti, izdajati i pune su dobronamjernih savjeta, spremne uspavati bebu ako je mama preumorna
-posjete ne smiju u sobu, osim očeva, za to je predviđena posebna soba, što se meni i sviđa jer su bebe premalene da ih se izlaže bakcilima raznih ljudi
-sobe dvokrevetne, barem na odijelu za babinje

Eto, iz ovoga se vidi da sam jako zadovoljna našim rodilištem. Neke stvari još trebaju popraviti, ali na dobrom su putu.
Juraj, 10.06.2007.
miss_no
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 14 tra 2008, 21:36

IINA je napisao/la:To sam dobro skužila, moraš platiti ulazak u rađaonu :shock:
Strahota. Ko da ideš u cirkus, a ne na porođaj svog vlastitog djeteta :|
Je l dobiješ i ulaznicu? :svadja

petrova bolnica ne naplacuje prisustvo muza (koliko sam informirana, oni dozvoljavaju samo muza), ali zato uvjetuju njihov trudnicki tecaj koji kosta jos vise i ne moze se obaviti u drugoj ustanovi. neka me netko ispravi ako to nije istina.
rijeka ne uvjetuje tecaj, ali trazi da se plati prisustvo osobe na porodu. ta osoba dobije sterilni ogrtac i kirurske slapice. smatram to potpuno opravdanim, koliko god to tebi zvucalo cirkuski ili ne.
ja sam sa zadovoljstvom platila i prvi i drugi put jer ipak sam ja ona koju bi oni trebali imati u radjaoni i koju pokriva HZZO, a ne moj muz. i ako su voljni jos uz mene primiti i nekog drugog, ja sam sprenma to platiti. smatram to kao "dodatnu opremu". :mrgreen: izmedju ostalog, ne uvjetuju da to bude muz. meni je na prvom porodu bila kuma, na drugom mama.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ivy26 » 15 tra 2008, 14:56

Karlovačko rodilište

evo mene da dopišem, rodila prije godinu dana , oba 2 puta prirodno.

Daklem: :naughty

1. muz ili netko drugi na porodu - može, ali ne po noći koliko sam čula, tj ovosi o volji dežurnog doktora ili primalje SLAŽEM SE, ali mm bio
2. sto smijes imati sa sobom u samoj radjaoni (mobitel, mp3 player i sl) - ČIM RODIŠ DONESU TI MOBITEL DA JAVIŠ RADOSNU VIJEST
3. kretanje za vrijeme trudova - DA ALI DOK NISI ZA RAĐAONU
4. mogucnost podoja odmah nakon poroda - DA
5. koliko nakon poroda ti ostave bebu - PA DOK NIJE POPAPALA I DOK SE NISAM IZGUŠTALA, POSLIJE TE ČEKA U SOBI UZ TVOJ KREVET U KINDAČU
6. jel smijes imati svoju spavacicu ili moras bolnicku - mora biti bolnička
7. posjeti su dozvoljeni cijeli dan ali izvan odjela (trudnica mora izaći na poziv ak može), također bebu donose na pokazivanje tokom cijelog dana
8. beba je 24h sa mamom
9. po mom iskustvu dojenje se potiče (nema sabotiranja adaptiranim po skrivećki), ali mislim da je uglavnom pušteno na volju rodilje i adaptirano je na raspolaganju-ISTINA; POTIČU DOJENJE ALI KAD JE BEBA NA GRIJANJU AKO NE IDEŠ SAM TAMO, ČESTO DAJU FLAŠICU DA BUDE DUŽE NA SUNČANJU ILI DUDU,meni se to nije svidjelo osobito zato jer sam rekla neka mi ga nose na dojenje ili ću doći tamo.Kada ih nije bilo otišla sam tamo i imala kaj vidjeti no nakon toga sve OK
10. kod carskog reza nema mogućnosti spinalne, samo opće anastezija i to ako se mora na carski, nema na zahtjev.
11. U PRAVILU NEMA NOVIH TEHNIKA RAĐANJA KAO NI SPINALNE;EPIDURALNE vele da fali osoblja.

Rodilje su uglavnom smještene po 2 u sobi, postoje i novouređeni zgodni apartmani.
U bolnici se po prirodnom porodu ostaje 5 dana,ak je gužva 3.
Osoblje je manje više ok, reagiraju na tvoj poziv i upit, rađaone imaju nove krevete, kupaone treba još sanirati.

Što se tiče tečaja po novom se održava u bolnici. E da prije poroda možete tražiti da vas npr.ne režu i sl. no za takve stvari imaju koliko čujem manje sluha odnosno ovisi o timu.Treba inzistirati odlučno jer koliko čujem nekima je upalilo.Mene 2.puta nisu rezali(tako odlučili) i bilo je daleko ugodnije oporavljati se poslije i zato im hvala.

Ima i lopta no to morate tražiti, isto kao i šetanje prije poroda (ovo ponude samoinicijativno ovisno o situaciji)
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la zečica » 19 tra 2008, 16:35

poslala mi maslačak na pm svoje iskustvo iz rodilišta, pa bih molila ako ima još neka od cura da je rodila u beču pa da mi pošalje da se informiram malo... hvala
slika
Dora 28.08.2008.
zečica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Schlatka » 19 tra 2008, 18:42

Ja bi stvarno trebala iskustva iz Našica iz rodilišta.
Ako je ikako moguće da je neka s foruma tamo rodila - bila bi jako zahvalna :mrgreen:
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 19 tra 2008, 18:45

pa dobro, di si ti Schlatka?
jel' to za tebe? :naughty
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Schlatka » 19 tra 2008, 18:47

Nije za mene draga, sestra mi ide tamo roditi u 07 mjesecu, pa da je malo pripremim.
Ja još nisam spremna :naughty
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 19 tra 2008, 19:00

čekat ćemo te ;)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la IvaV » 20 tra 2008, 13:21

Ajd da netko u moje selo ide rodit :mrgreen:

Hmmm, Nasice, sto reci...Pa, kao prvo, neka kriza tatu sa prisustva porodu, jer to se kod nas nemere. Radjaona je jedna, sa tri kreveta, dijele se paravanom. Ako bude imala srece kao ja, radjat ce sama u sobi, a ako ne, kao cure par sati iza mene, radjat ce u drustvu. Drzim fige za ovo prvo.

E sad, sto se tice svega ostalog...Ovako, idem redom jer ima puno toga.

1. Prijem: dodjes, odvetu tu u pripremu, briju(ja sam to obavila doma), klistir (recite vi sta hocete, al mene je to spasilo, da sam jos brinula o tome hocu li kakati pri porodu, mislim da bi pukla :alc ). Ispitaju sve zivo, trudnicka knjizica i to...

2. onda setas, ako ti kao meni stanu trudovi, a jednom kad krene, stavljaju te na krevet i nema mrdanja. I to na ledjima :roll: Nema stolcica, nema kade, nema lopte, nema nis :mrgreen:

3. kad porod krene, setre su uvijek uz tebe, nikad te ne ostavljaju samu. Drage su i tople, razgovorljive, tjese i pomazu :3srca ALI, ja tamo poznajem jednu od sestara i ona je samo zbog mene dosla i bila uz mene cijelo vrijeme. Da nije bilo nje, ne znam kak bi bilo. Njenu sam ruku izmrcvarila, jelte. Kada ti seka bude dosla (ili je vec tu), neka mi se javi, pa cemo pripremiti kontakt da se ta ista sestra nadje i za nju. Odmoci ne moze.

4. e sad, tijek poroda. Ako bude imala srece i bude naisla na dr K, bit ce sve ok. Ona je po meni super zena, zalaze se za prirodni porod i pustit ce da sve ide svojim tijekom. Mene je ona docekala, ali je otisla iz smjene taman kad je meni porod krenio. Cura koja je rodila tu noc, ali jos u njenoj smjeni imala je totaln prirodan porod. Bez dripa, bez epi i sve 5. E, a meni je dosao sef, i spicio mi drip, sto je po meni skroz sve sje****. na porodu mi je bila druga dokica, isto ok. Neka im kaze daje bila na tecaju, da je informirana, jer te onda skroz drugacije gledaju.
Dakle porod tece, oni svi pomazu i odbri su, samo neka se dogovara sa doktoricom sto zeli. Ali setat joj nece dati, meni su cak prigovarale sto se okrecem na bok, al ja nisam trudove mogla durati na ledjima, nikako. Al dobro, sve to je trajalo 5 sati, izgon mi je bio najgori, bilo je komplikacija, ali sve je zavrsilo ok.

Mob ne smije imati, ali smijete zvati u radjaonu dat ce vam informacije, ali nemojte prevec da se ne izifciraju :mrgreen:

Kad se beba rodi, sivanje ide odmah i nisam ga ni osjetila (unutarnje i vanjsko, popucala sam ko lubenica), bebicu odmah daju mami na kratko i onda ju odnose srediti. Vjerujem da ce uspjeti sa prvim podojem :3srca samo neka ga trazi. Nakon toga, 2 sata promatranja, tata smije vidjeti mamu i bebu, nakon toga je sve ok. maze te i paze.

Ako ne bude bila guzva (ne mozes vjerovati kolko se djece kod nas radja) mozda bude imala tu nesrecu da zavrsi u sobi do radjaone kao ja, i da 3 dana slusa porode. Ako ne bude guzva, biti ce na drugoj strani, tamo je bolje, bebice su blizu, ljepse su sobe i kupatila.

Stesre i doktori se jako zalazu za dojenje i pomoci ce ti kako god znaju i umiju. sestre. doktore sam vidjala samo u viziti. Ima jedna visoka i mrsava sestra koja je mene spasila, kad me uhvatila izdajati, zvijezde sam vidjela, al me spasila od upale. Pokazat ce ti polozaj, postaviti bebu, odgovoriti na pitanje iako su ZATRPANE poslom. Zene su super. Ima jedna ne tako super, ali nje ionako nikad nema, stalno je negdje, pa nek se sa njom ne zamara. A kad im dojenje krene, po meni, nista drugo nije ni bitno. A ako bude bilo problema, pomoci ce joj.

Bebe su sa mama cijelo vrijeme po danu:3srca , ali ih od cca 12 navecer do 5 ujutro odnesu da se i mama odmori i meni je to bilo super. Iako, ako ne zelis da ju odvode, nece. Al vjeruj mi, spavati od zaljubljenosti u nju nisam nikako mogla kad je bila kraj mene, pa mi je tih par sati dobro doslo.

Odjelne sestre svako jutro spremaju krevete prije vizite i one su mi bile koma, bezobrazne i drske, a sefa se boje ko vraga. Na njih neka ne obraca paznju.

I jos stvari: radjas u njihovoj spavacici, za poslije neka ponese svoje, kao i uloske, jedonkratne gacice, wc papir i ostale stvari za higijenu.

Doma se ide 4. dan nakon poroda ako je sve ok, pedijatri su :roll: , iako strucni sto se tice beba.

Ako ti sister ostaje tu, ne znam koga da joj preporucim za savjetovaliste, iam ih cijele dvije i ovako su ok, al ne zalazu se za dojenje, promoviraju dohranu sa 4 mj i tak.

Eto, nadam se da sam pomogla, ako bilo sto treba, neka mi se javi :mah
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la Schlatka » 20 tra 2008, 16:17

Pomogla si jako jako puno i hvala ti stvarno na trudu :kiss
Dosada nismo imale nikakvih informacije o tome, osim da je bolje nego u Osijek otići. Ona inače živi u Đakovu, pa nema puno izbora.
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 28 tra 2008, 18:23

kad sam ostala trudna, vjerovala sam da ću nakon poroda moći napisati izvještaj iz novog splitskog rodilišta
još kad sam prošli tjedan prošla pored istog i vidjela da su radovi skoro pa gotovi (dovršavaju unutrašnjost), srce mi je zaigralo (poetski rečeno). a onda je prije par dana objavljen sljedeći tekst http://www.jutarnji.hr/dalmacijaiotoci/ ... ,117224.jl i nade su mi potonule
sramota!
Ina66
kuhinjska fly lady

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.