Sada je: 30 kol 2026, 03:01.

Beba ima vodene kozice!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Beba ima vodene kozice!

PostPostao/la mama tina » 09 ožu 2008, 15:35

Moj tromjesečni dječak je dobio vodene kozice od brata. Već su se pretvorile u kraste, ali imamo problema s onima u preponama. Izgledaju grozno i ne suše se. Držim ga bez pelene sat-dva dnevno. Što da radim?
mama tina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Beba ima vodene kozice!

PostPostao/la dodoli » 09 ožu 2008, 22:11

mama tina, je li ga kupas, redovito i stavljas li ista na krastice? Meni je doktorica preporucila neku emulziju od Avene, super je. Ako ti treba pogledat cu kako se zove tocno, pa ti napisem :mah
DORA-18.06.2000.
LUNA-05.09.2005.
dodoli
bravo kralju

PostPostao/la sandram » 10 ožu 2008, 00:39

Mi smo ih upravo prebolili. Posto je K. zbilja malecka, mjesec i pol, dobili smo tekuci puder, fenistil i hipermangan. Prije dva dana kada su se vec sve osusile prestala sam mazati sa tekucim i nastavila sa obicnim puderom u prahu. Kada koristis taj obicni puder, mozes ga namazati pri svakom previjanju. Nevecer mu to onako tunkaj sa hipermanganom, tj otopinom hipermangana, posusi i stavi opet obicni puder.
Sretno.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Neda3kids » 10 ožu 2008, 00:53

Ja ne bih uopć
ce savjetovala puder u prepone, ako je on u pelenama. Niti obicni niti tekuci.
Naime, ako se to vec iskrastalo i iste otpadaju, onda je najgore u biti proslo. Puder udje u pore, i trebalo bi svaki put dobro, dobro ocistiti prije negoli ide novi. A kako mu je to u preponama, i kako se ne znam koliko puta popiski, ja bih savjetovala da se pri svakoj promjeni pelena, u maloj posudi pripremi friska otopina hipermangana. Ispere podrucje prepona, pusti da se na zraku posusi i zamota u pelenu. Znam da ce ovo biti dugotrajno, ali to ce svakako brze proci negoli s bilo kojim puderom. I btw, kad su moji imali kozice, ja sam pri najmanjem znaku da ih svrbi, pripremala otopinu hipermangana i tunkala kozice vaticom. To je sprecavalo svrbez i bilo im je lakse.
"I had found my true place in the world, the place I fit, the place I shined." slika
Neda3kids
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mama tina » 10 ožu 2008, 23:08

Hvala! :mah
Kupam ga svaku večer od kad su nastale krastice. Mazala sam sa Pruriced kremom, ali sam prestala kad sam pročitala na forumu da je ona samo da ne svrbi. Mijenjam pelene čim se popiški i sad je već bolje nego kad sam pisala. Sutra idemo kod doca pa ću ga pitati za hipermangan.
mama tina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swanmia » 18 ožu 2008, 00:05

Ja sam čula od pedice da se dijete ni slučajno ne smije kupati dok ima kozice(krastice) jer sporije prolaze a mogu otići na respiratorni trakt i pluća(šire se),nedajbože.Provjeri ovu tvrdnju,ja nemam iskustva s tim.Sretno i neka ih se što prije riješite. :babby :up
Mia volim te,moja hrabra ribice
Mia 20.01.2006. http://public.fotki.com/SWANMIA/
http://picasaweb.google.hr/swanmia
swanmia
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tajci » 18 ožu 2008, 01:25

može se kupati u blagoj otopini hipermangana.
tajci
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Rimaithor » 18 ožu 2008, 09:40

Moj sin ih je imao kao bebica. Mi smo dobili preporuku da ga samo cesto tusiramo. Nikakav puder , kupanje nit hipermangan. :dunno
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la lukina mama » 19 ožu 2008, 10:52

Iznenadjena sam sto toliko bebica dobiva vodene kozice kad bi trebale jos uvijek imati mamin imunitet. Tako ih je i moja Dina imala s 2 mjeseca (u jaako blagom obliku), al mi ped rekla da joj nisam Bogznasto dala u miraz.
Malo sam se kasno javila (nadam se da ste uspjesno sanirali krastice u pelenskom podrucju), mi smo dobili uputu da bi trebalo osim kupanca u hipermanganu puno, puno zraciti guzu i cesto mijenjati pelene.
lukina mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 19 ožu 2008, 10:57

al mi ped rekla da joj nisam Bogznasto dala u miraz.

:a? dakle doista.
kian je dobio s 10 mj. i to uzasno puno. ima nas topic negdje.
samo sam htjela reci da su te preponske i mene zabrinule jer su bile velike, gadne i nikako da se posuse. no, za njih je normalno da izgledaju gadnije od ostalih (ja sam cak mislila da su nase inficirane) i da znatno duze zacjeljuju.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la lulamae » 01 pro 2008, 18:18

mi sad dobili kozice..koristimo hipermangan..kupam ga 1-2 put dnevno po preporuci dokice..btw ima 5god
zanima me cime da ga namazem da se ne svrbi?
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sunce » 01 pro 2008, 23:09

Fenistil kapi ili gel (ja bi rađe kapi)
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lulamae » 02 pro 2008, 00:24

kupila sam avene losion..nadams eda ce pomoci..al toliko cendra kad ga mazem..ne znam da li ga pece il mu samo smeta sto ga mazem :dunno
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 02 pro 2008, 09:12

Postoji Pruriced gel. On pomaže da se brže suše, pa ako se baš mora, maži sa njim.
Košta ti nekih stotinjak kuna.
Preporuka pedijatara je ne mazati ničime.
edit: proizvođač je Urigae
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Masha » 05 pro 2008, 09:43

Sinoć sam Luki vidjela par točkica na tijelu, kao mali prištići i bila sam sigurna da su kozice i do jutra sam ja očekivala da će toga biti hrpa. A ono ništa novoga. :dunno
Kojim tempom se pojavljuju krastice i da li su ovo uopće kozice ili može biti nešto drugo? Možda pitam gluposti, ali stvarno ne znam...
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la LiKmama » 05 pro 2008, 11:51

ne mora biti - ako imate srece mozda i ostane na svega par.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Masha » 05 pro 2008, 23:04

Dobio ih je još, iako ne previše.
Pedica nam je preporučila tekući puder i hipermangan, a ja čitala de se više ne preporučuje taj puder. :dunno, tako da ga više neću time trackati. Navodno je dobro i lavandino ulje uz ovaj Avene Pruriced.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la tojemamino » 11 pro 2008, 21:12

moj mali isto ima vodne kozice dobio prije dva dana, ima 4 godine i danas se pošteno osuo , ova prva što je izbila izgleda grozno kao krasta gnjojna, e sad mi smo ga malo sa hipermanganom tackali i odem ja na posao i ženi koja ga čuva objasnim kako da ga sredi dok me nema , kad ono ja zadignem majicu dijete smeđe od hipermangana , žena pretjerala srce mi stalo , poludjela sam :svadja i da nisam sve u detalje objasnila , ali neki ljudi stvarno imaju teglu umjesto glave :roll: pa šta da radim sad , kupala sam ga u čistoj vodi , nadam se da ne bude nekih problema , je l imao tko kakvih sličnih problema.
:xroll
samurajska sablja
tojemamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Beba od 3 mj. ima vodene kozice!

PostPostao/la moj mali andjeo » 15 ruj 2010, 10:43

Joooj neznam sta da radim prije 2-3 dana sincic mi je dobio vodene kozice na pocetku ih je bilo par,ali sad evo treci dan posteno ih ima,hocu da poludim,,,ne mogu ga namazati kako treba jer se vrti ali ne place...Temp.na svu srecu nije imao samo ospice..Pedijatar mu dao neku tekucinu za mazanje i sirup da pije..Jeli nakon 3-ceg dana pocinju da se suse moze li mi neko reci...Grozno je,a ne smijem ga kupati tako mi je ped.rekao.. :oops:
moj mali andjeo
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Duga » 15 ruj 2010, 11:05

viewtopic.php?f=41&t=49467&st=0&sk=t&sd=a&hilit=vodene

ovdje se naširoko pisalo o iskustvu s vodenim, mi ih još nismo imali pa ti ne znam iz prve ruke reći, ali znam da su mame znale kupati djecu (u blagoj otopini hipermangana).
sretno i da što prije prođe!
Duga
podobna za kumu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.