Sada je: 12 kol 2026, 21:10.

rektalna manometrija

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

rektalna manometrija

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2008, 18:31

Dali je netko radio sa djetetom pretragu koja se zove rektalna manometrija. Možete li mi reči nešto o tome :mah
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
"Ništa nije poput razgovora s nekim tko je u istom položaju!"
Rođendani moje djece- dani anđela
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: rektalna manometrija

PostPostao/la pepita » 19 ožu 2008, 18:46

Rektalna manometrija mjeri tlak unutar završnog debelog crijeva te može utvrditi poremećaj opuštanja stjenke i odsustvo gibanja crijeva.Ona se radi kod dijagnostike inkontinencije stolice.Čula sam nedavno da je netko to radio pa ću pitat.
If someone tells you they have 'found the cure' 'cause' for Autism make sure you see their Nobel Prize before you buy whatever they are selling.
pepita
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2008, 18:56

Sad tek niš ne kužim, zašto traže tu pretragu kad moj sin ima uredne stolice? Dali mu mogu tom pretragom pogoršati stanje sa preponskom kilom? Javi mi sve što saznaš i hvala ti pepita. :3srca
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 19 ožu 2008, 19:43

M. je radio tu pretragu kada se je sumnjalo da slabo napreduje zbog megakolona. Tom pretragom se je trebao utvrditi tlak u debelom crijevu, kako ti je pepita napisala. M. je imao normalne stolice. Tijekom pretrage se nije bunio niti plakao, na kraju se je pok...
Radi se tako da mu u rektum stave mali balončić koje onda napušu, taj balončić mjeri pritisak, zatim ga ispušu. To napuhivanje i ispuhivanje zraka u balončiću se ponavlja tri puta bez vađenja balona.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2008, 20:44

MaMi a kako ste se pripremali za pretragu, dali ste bili natašte ili sl.?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 19 ožu 2008, 22:24

Evo mi smo baš friško obavili tu pretragu. Moj F ima problema s kakanjem, naime on danima zadržava stolicu unatoč svim mogućim "preparatima" tipa portalak, suhe šljive, sjemenke.... i da ne nabrajam. Pretraga ide tako kako je prvotno opisala MaMi. Samu pretragu smo obavili u Klaićevoj, onaj hodnik gdje je kirurgija, u produžetku. Radila nam je dr. Jaklin uz asistenciju sestre i mogu samo reći da je pretraga bila ok, ekipa je vrlo nježna i susretljiva. Kak je moj F naviknut na čepiće, sama sondica s balončićem koju uvode u rektum nije izazvala nikakvu paniku. Pretraga ne traje dugo, nekih 15 min, a dijete mora imati prazna crijeva. Mi smo to riješili večer prije s 1/2 čepića dulcolaxa, čisto da budemo sigurni. Ako se dijete nije očistilo, pretraga se ne može izvršiti - tako mi je bilo rečeno.
Inače, same riječi pohvale, ekipa stručna, brza, susretljiva. :1
Najvažnije je da su nam nalazi bili odmah gotovi i ok. :klanja
Želimo vam dobra iskustva kao što su i naša.
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 19 ožu 2008, 22:55

Daisy, što ste jeli dan prije i dali se taj čepić može kupiti u ljekarni bez recepta?
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Daisy » 22 ožu 2008, 14:14

E sad vidi mene, "na vrijeme" dajem odgovor. Isprike, ova preduskrsna groznica i nas zahvatila. Evo, dan ranije ništa posebno nismo jeli, sve uobičajeno, a navečer 1/2 čepića dulcolaxa. Ja sam kupila na preporuku gastroent. i to ih imaš 6 kom u kutiji, al možeš dati samo 1/2 i to u iznimnim situacijama, znači ne redovito. Za redovitu primjenu koristimo glicerinske. Nakon 15 min. je sve lijepo izašlo van i F mirno zaspao. Pretraga je bila ok. :proljece
Daisy
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plava » 24 ožu 2008, 22:24

Nisi zakasnila Daisy, još se nismo uspjeli ni naručiti, hvala na savjetima.
plavi filozof.....
vrti mi se u glavi
Plava
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Mama Mia28 » 02 svi 2010, 22:15

Moj A treba obaviti ovu pretragu, još se nismo naručili, išla sam osobno-ništa moram nazvat krajem tjedna od 14-15h jer su onda narudžbe, čekam, zovem, nitko se ne javlja osim sekretarice koja kaže :" trenutno nismo u mogućnosti javiti se" sad sam već ljuta :angry .
Može li se to još gdje napraviti osim u klaićevoj?
2008.slikaslika
Mama Mia28
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.