Sada je: 27 kol 2026, 04:50.

curke pusite li?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: curke pusite li?

PostPostao/la LiKmama » 03 tra 2008, 13:58

yra i beammama - bravo! jako mi je drago za vas.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Bellina » 03 tra 2008, 14:14

Ja pušim već 10 godina, u dva navrata sam se pokušala odviknuti, prvi put (u korizmi) je trajalo 7 mjeseci dok nisu počeli ispiti na faksu, a drugi put je bio nedavno kad sam skužila da mi se gade i da palim jednu na drugu bezveze. Propušila sam opet kad mi je Pia bila bolesna, bila sam sama s njom doma cijelo vrijeme, nigdje nikoga, muž radio na otoku, moji uopće nisu dolazili do mene i jednu večer kad sam ju legla otrčala sam na prozor i opet zapalila. I tako je opet krenulo, sad skupljam snagu za ponovni prestanak
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la yra » 03 tra 2008, 14:47

Marin i Likmama :bye

Guljka ako opet prestaneš, kupi si flastere, pa kada te uhvati kriza, izreži flaster na trakice i zalijepi si.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marin » 03 tra 2008, 14:55

Znam ja curke kako vam je! Ja sam do sad imala samo jedan razlog za prestanak, a to je bilo ili priprema za trudnoču ili trudnoča. Nadam se da nakon ove i dojenja neću ponovno na staro...
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 03 tra 2008, 15:16

Kupila ja flastere sada zadnji put kad sam bila na odvikavanju i uredno ljepila, ali ne... bez volje ni to ne koristi. Nema mi spasa dok strogo, ali baš strogo ne odlučim
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 03 tra 2008, 15:27

Kod mene je sve u onom kliku u glavi. Inače neide i neide. Pokušala sam 100 puta, ali dok nema klika, cigarea je u ruci.....
Sad sam ponosna, jer sam prestala prije trudnoće i sad ne pušim 4mj!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SanjaMK » 04 tra 2008, 13:52

o tome da prestanem pusiti.. razmisljam dugo dugo. muci me to mozda godinu - dvije. pusim (la sam) cjelih 20 godina i to po jedno dve pakla svaki dan. I nikako nisam mogla bez cigarete. Desavalo bi mi se da izadjem iz autobusa, ili da uvece ustanem da ispusim jedni cigaru, pa produzim dalje. U prvu trudnocu nisam pusila... t.e. muzu sam ponekad palila cigarete, mada mi je ginekologinja tada rekla da je puno strasni taj stres organizmu od recimo 3-4 cigarete. I pre ove trudnoce, intenzivno sam razmiljala o prestanku, posebno zatoa sto vise nisam uzivala. Bile su mi gadne, ujutru bi se osjecala ko pepeljara, nikad nisam mogla pluca napuniti zrakom, i kada bi isla negdje vani, na zapad.. osjecala sam se ko osoba iz drugog reda. Ono niza klasa skroz. desila se ova zeljena trudnoca. kada sam saznala za trudnocu ostavila sam cigarete, ali nije proslo ni par dana tata mi je umro, iznenada, nisam smela ni sedative ni nista slicno pa opet zapalila. I tako nekoliko dana pusila po 4-5 cigareta. Pa opet smanjila to i sada evo od 31 ozujka uopste ne palim. Mislim da je zaista preglupo sa moje strane da ne "iskoristim" trudnocu da postignem to sto toliko zelim. Mislim da to dugujem teo i nerodjenoj bebi. A i gledala na TV jednog profesora koji vodi neka savetovalista za prestanak pusenja i on kaze da do pre 4-5 godine da je bilo oko 20 posto ljudi koji su mogli bez problema reci - ostavljam cigarete i to uraditi bez ikakvih krizi. Sada je taj procent kaze 0,1 posto. zato sto su pre 4 godine proizvedjaci dodali amonjak i jos neznam sto sve da bi se povecala ovisnost.
e sada. Znaci ja sam odlucila sto se tice cigareta. Ali, sada uzasno puno kasljem, znojim se, razdrazljiva sam, i cjelo vrijeme imam osjecaj ko kada bi popusila previse.. znaci nesto me steze u grudima i nemogu dobro disati. ja neznam dali je to normalno i dal ce to proci. Skorz, ali ono skroz ne pusim 5 dana. lastane, dokle cu se ovako muciti?:)
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la Marin » 04 tra 2008, 14:05

Ja sad nisam imala apstinencijske krize (mislim da sam se tako dogovorila sama sa sobom :stup ), no znala sam ih imati prije kad bi prestajala, a nisam bila motivirana. i obično je to trajalo nekih 7-10 dana (ti simptomi koje ti opisuješ) i lagano bi prestajalo. Nažalost, nikad nisam dočekal da skroz prestanu, jer bih opet zapalila. neggdje sam čital da nekih 20 dana i onda je ok. onda ostaje samo navika - tipa nemam kud s rukama, ili nervozna sam pa bi mi dobro došlo. Mseka ne puši sad već 4-tu godinu. Nema kriza - sad više ne. Prestala je pomoću neke hipnoze i imala je potrebu, ali ne baš i jake krize. Ona ja mazala po bonbonima i lizikama :mrgreen: i natukla 20kg. Jes da joj je nešto dobro došlo, ali baš toliko......... Sad je pred godinu dana omršavila i zadržala se na dobroj kilaži. I rekla mi prekjučer da joj je to bila najbolja ali i najteža odluka u životu.
Ti sad imaš jedan veeeeliki razlog da prestaneš i prebrodiš još samo nekoliko dana - kad si već do tud došla.
Puno sreće, a kad trebaš podršku, samo se javi!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 04 tra 2008, 14:07

Proći će to, tako je meni identično bilo kada sam ovo drugi put prestala pušiti, to sam preživila, stvarno je rpošlo, ali onda je meni nastupila, ja bi ju nazvala, psihička kriza i tu sam poklekla
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la yra » 04 tra 2008, 23:07

SanjaMK, glavu gore, samo naprijed!!! Jača si od toga, nemoj se dati!!!

Moj najgori period je bio prvih tjedan dana, imala sam neprestane vrtoglavice i pekle su me oči, a bezvoljnost :whew i nervoza-koma!

Slijedećih dva tjedna je već bilo puno lakše fizički, ali onda je počelo preznojavanje. Psihički sam bila poprilično loše, ali ona zaguljena baba :baba u meni mi nije dala da popustim.

Nakon trećeg tjedna je već dobro, samo ih treba maknuti od sebe, ne ih imati pod rukama.

Sada me muči jedan problem. Kada sam vozila ujutro na posao (cca 1 sat) popušila bih barem 4 u autu. Sada raspaljujem po onim dječjim žvakama Orbit kids. Baš su mi fine, ali me strah da si ne zeznem zube. :naughty
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 04 tra 2008, 23:19

sanja, ja nisam imala krize, ali kako su mi se pluca cistila - tako sam bila losijeg zdravlja nego ikad. :roll: mogu ti cak reci da u 16 g. pusenja NIKAD nisam kasljala, grlo me vrlo rijetko boljelo, a kad sam prestala - nikad kraja prehladama, grlobolji, kasljucanju... uzas. no probaj na to gledati kao na dobru stvar - tijelo ti se cisti od tog smeca i tek sad, kad vise ne pusis, imas priliku "vidjeti" sto ti je sve u organizmu. nesto ti se vec iscistilo, probaj pronaci, sigurno negdje na netu ima ona tabela gdje ti pise tocno po satima/danima/tjednima kako tijelo reagira na prestanak pusenja i sto se dogadja, pa ces uvidjeti da si dio posla vec obavila, nesto se vec pocistilo - nemoj to pokvariti.
pogotovo zbog tea i bebe. :hug
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SanjaMK » 06 tra 2008, 13:55

evo jos kasljem ko idiot.. juce je bilo uzasno tesko. danas malo bolje. jedino sto mi se jede uzasno. Ko da stalno imam rupu u zelucu. Doduse neznam dali je to od cigarete, od trudnoce ili dabrostona:)
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 06 tra 2008, 23:01

vjerojatno kombinacija. :) pa jedi, tko ti brani. :cool
a kasalj.... :roll: znam, i mene je mucio. tjesi se da ti svo to s*anje izlazi van iz pluca.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SanjaMK » 07 tra 2008, 14:32

LiKmama je napisao/la: pa jedi, tko ti brani. :cool

kilaza pregolema! :)
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 07 tra 2008, 14:36

uf. :|
probaj grickati po malo i to zdrave stvari. tu ti ne mogu nesto pomoci jer sam se ja zbilja uprasila od prestanka pusenja :roll:, iako uopce nisam bila gladna - samo nisam imala sto drugo raditi navecer kad gledamo tv, pricamo....
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marin » 07 tra 2008, 14:40

Probaj grickati sviježe povrće - nareži recimo mrkvu, krastavce, rokvicu, korabicu...i grickaj kad ti se puši.
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 07 tra 2008, 14:52

ja sam ćopkala sušene brusnice, po cijele dane
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Marin » 07 tra 2008, 14:56

S tim da ako paziš na kilažu, moraš tražiti brusnice bez šećera - mislim bez dodatka šećera :mrgreen:
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 09 tra 2008, 13:55

Majo, drz se i izdrzi! :hug
cesto se u ZETu osjecam vrlo neprijatno kad netko sjedne blizu mene i dok dise na nos mu se osjeti katran, da je meni da pobjegnem da dodjem do svjezeg zraka...i onda si mislim kak je tek malim klincima kad im tak netko pridje...
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 09 tra 2008, 14:08

i onda si mislim kak je tek malim klincima kad im tak netko pridje...

i ja si to cesto mislim otkad sam prestala, otkad sam shvatila koliko to smrdi. :cigle
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 09 tra 2008, 14:52

Ja već više od mjesec dana imam pripremne nikotinske flastere-i još ih samo gledam :|
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamaivana » 09 tra 2008, 17:42

Cure moje ja pušim ima 10-12 godina i nažalost uživam u tome.Svaki dan po par puta dnevno kažem moram prestat pušit ali neide mi,jednostavno nisam karakter za to.Nemogu se zamislit bez cigareta.
Opet malo mi je Too Much smrdljive robe i kose a da o okusima ni ne govorim.UŽAS,a kad bi bila samo malo hrabrija....
Zato divim se svakom tko to uspije!!!!! Svaka čast!

I sad odma moram zapalit. :mrgreen:
...uvik kad sam s tobom,ja sam ka i dite...
mamaivana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 09 tra 2008, 23:19

ali neide mi,jednostavno nisam karakter za to

to sam i ja mislila. a onda, odjednom, mi je islo. neki klik, bog te pitaj.
dobro je dok razmisljas o prestanku. ;)
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 10 tra 2008, 21:59

LiKmama je napisao/la:
ali neide mi,jednostavno nisam karakter za to

to sam i ja mislila. a onda, odjednom, mi je islo. neki klik, bog te pitaj.
dobro je dok razmisljas o prestanku. ;)

I ja isto tako, a onda samo najednom kad je mm rekao da od Nove prestajemo, prvo pomislila "da :whew ", a onda stvarno prestala :dunno
beammama
burek pod bor

PostPostao/la yra » 12 tra 2008, 07:29

Sanja,ovo ti je samo početnička kriza.
Euforija koja te čeka kroz koji dan je nemjerljiva. Imati ćeš osjećaj da si stalno na nečemu. :web Valjda od viška kisika. Vjeruj mi da se isplati.
Grickaj zrno po zrno leblebije ili lješnjaka kada ti nije dobro. I---lakše je smršaviti nego prestati pušiti.
I dalje držim fige! :proljece
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la beammama » 12 tra 2008, 08:42

yra je napisao/la: I---lakše je smršaviti nego prestati pušiti.

Da :shock:
Ja ne bih rekla.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Marin » 12 tra 2008, 09:51

Beammama slažem se s tobom :mrgreen:
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SanjaMK » 12 tra 2008, 10:09

meni nije lako ni jedno ni drugo:)))
t.e. nisam dosada uspela ni jedno ni drugo.. a nije da nisam pokusavala :mrgreen:
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 12 tra 2008, 12:33

beammama je napisao/la:
yra je napisao/la: I---lakše je smršaviti nego prestati pušiti.

Da :shock:
Ja ne bih rekla.

yra, draga, kamo srece da je. dobra utjeha, ali...
najgore je valjda pokusati smrsaviti nakon sto si prestala pusiti, jer vise nikakve zamjene nemas.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 12 tra 2008, 14:43

Lik, upravo ta situacija je kod mene. Prestala sam pušiti i sada želim smršaviti.

Imam nekih 7-8 kila viška. I polako se skidaju ...

Ovako bih si ja to objasnila: za prestati pušiti sam trebala uložiti cijelu sebe, sav svoj duh, 24 sata na dan, potpuno i neograničeno se prešaltati na neke druge valne duljine.

Meni je taj prvi period od 7 dana bio katastrofa.

Mršavljenje je (kod mene) proces koji traje već dulje vrijeme, vrlo polako napreduje, ali ne osjećam takvu bol i tugu kao kada sam prestajala pušiti. Skinula sam već dvije kile. Znam da je to proces koji jako dugo traje, jer ja ne vjerujem u čudotvorne dijete i sl.

Sanja, kada prestaneš pušiti svijet će ti izgledati kudikamo ljepši i bolji. A, vjerojatno i ti sama sebi u svojim očima. Tako je kod mene bio slučaj. O mršavljenju nemoj još ni razmišljati. Korak po korak.

S prvim djetetom sam uspjela smršaviti tako što nisam kombinirala ugljikohidrate i bjelančevine. Trebalo mi je nekoliko mjeseci, ali je bilo vrlo učinkovito.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.