Sada je: 24 kol 2026, 10:42.

tesko / glasno dise

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Re: tesko / glasno dise

PostPostao/la watani » 07 tra 2008, 21:42

iako sam i u svom prethodnom postu na ovu temu bila ozbiljna,
sad cu stvarno ozbiljno: odveti dijete (prvo) doktoru. za privatne labose ima vremena.
nek ga netko pregleda, poslusa, ispita sto i kako, napravi plan, uputi vas u obradu.

po meni je srebrnjak dobar izbor. dobro rade, u toku su sa novim saznanjima.

bas mi je frendica danas tam zavrsila sa sinom (malac star ko ovi nasi).
vuklo dijete tjednima neku virozu. sad ispalo da ima bronhitis, da je alergican...svasta mi je nabrojila, vise se ne sjecam tocno.
a, veli, dok su bili na skijanju (prije 3 tjedna), bilo mu je super, nikakvih smetnji. kak su se vratili, sve izponova.
Jezik ima pravo: uteci znaci spasiti se.
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.
Kretanje je jedini zakon.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 07:27

watani, ja sam s njim jesenas bila kod njegove pedijatrice koja ga je poslusala i rekla da je sve ok i da je mozda alergija.
pa smo ga odveli privatno kod dr. marna koji mu je pogledao treci krajnik i rekao da jest ponesto uvecan, ali nikako za operaciju i da dodjemo na kontrolu kroz neko vrijeme. u medjuvremenu se sve smirilo i dijete mi je disalo normalno. sada ponovno ista stvar, u proljece. :dunno
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 07:33

e, da vas pitam jos nesto.
mm me jucer htio udaviti jer sam smrdi na svoju ruku dala zlicu claritine sirupa kojeg imamo doma u kucnoj ljekarni. a mislim mu ga dati i danas. rijec je o sirupu koji se daje za alergije disnih puteva i koze. nekako mi se to cinilo ok, znala sam STO mu dajem (ja sam alergicarka koja pije claritine tabletice godinama - moj je problem koza). i ne mislim da sam napravila nesto lose zato sto se nisam prije toga posavjetovala s doktoricom, niti zato sto nemam ljecnicki nalaz koji upucuje na alergiju.
ha?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la TmamaKiN2 » 08 tra 2008, 08:23

da te utjesim, ne mislim da si napravila ista lose, jer i mi smo recimo claritin dobili kad je N imao kozice pa da ga ne svrbi previse :dunno
ALI, ipak trebas otkriti uzrok, no ti to sama znas i vjerojatno si mu ovo dala da vidis da li ce mu olaksati zivot dok to sve ne zbavite :3srca jedino ne znam, no ti si alergicarka pa mozda ti znas, da li bi mu kad uzima lijek krvna slika ili sto vec cete raditi moglo biti izmijenjeno, tj. da se ne vidi pravi uzrok?? malo sam zapetljala, no ti si shvatila :mah
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 09:23

Ništa loše nisi napravila, iako je Rinolan puno bolji kaj se tiče respiratornih alergija.
Svakako istjeraj to do kraja, jesen i proljeće, pauza u zimi...zvuči ko tipična slika alergičara...
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 09:27

zvala sam labor, test ce nas kostati 550 kuna :roll:
srebrnjak mogu zvati tek iza 13 sati radi narudzbe. cure, ceka li se puno? sve me strah pitati.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la LiKmama » 08 tra 2008, 09:28

ja osobno mu ne bih bila dala ako ne bi bas jako tesko disao, ali ne vjerujem da si napravila ista lose jer ima tih sirupa koji se mogu tako dati na svoju ruku. no isto tako mu ne bi smjela to nastaviti davati bez da znas sta je na stvari i dobijes zeleno svjetlo od lijecnika.

i, ne znam za taj konkretan sirup, ali sad ako ides na alergolosko testiranje, obavezno ih upozori sto, kada i koliko si mu dala, jer se neke supstance moraju iscistiti iz organizma da bi se mogao dobiti mjerodavan rezultat tj. nalaz.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 10:06

Gle, neke pedice prepisuju Claritine kod viroznih suhih kašljeva navečer :dunno
Noja čeka se dosta, čini mi se da je prošle godine frendica sa malom čekala oko mjesec i pol.
edit: evo, naručena je bila skoro dva mjeseca unaprijed, al je našla vezu pa su ih primili za tri tjedna
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Lena » 08 tra 2008, 12:05

uvijek mozes nazvati alergolosku u Klaicevoj i pitati i njih. mi smo bili kod njih i jako smo zadovoljni. dr. voskersensky - baricic
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 12:10

idem ih zvati. jeste cekali termin?
sad sam ih zvala, narucili nas tek za 30.4. :(
probat cu jos sa srebrnjakom u 13 sati, a ako se i to oduzi vodim ga sutra u labor.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la damdam » 08 tra 2008, 12:24

shnita, a da odete kod zloglasnog, ali ipak među najstručnijima - dr. richtera?

a što se tiče claritina, i ja sam tako davala malom pred spavanje (!) kad se bio osuo oko usta i zato dobila pohvalu infektologa i pedijatra!
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 12:35

Pa kaj nije Richter na Srebrnjaku?
Da i mi uvijek imamo Claritine, nama rekla dokica za ubode pauka (dogodilo nam se nekoliko puta na moru), pčela (dosta jako reagira),...tri dana po tri puta dnevno.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 12:38

je, na srebrnjaku je, koliko ja znam :dunno
iina, a da li u laboru odredjuju i terapiju ili s tim nalazima opet moram nekome od lijecnika u jednu od bolnica?
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la saptacica » 08 tra 2008, 12:43

Richter je prešao na Rebro.
saptacica
Skoro doula

PostPostao/la watani » 08 tra 2008, 12:44

mamashnita od noje je napisao/la:.. s tim nalazima opet moram nekome od lijecnika u jednu od bolnica?

joj, shnito, pa kaj ti ja cijelo vrijeme govorim...
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 12:47

Sa tim svakako moraš alergologu.
A naručeni ste za 30? Pa nije to tako daleko. Ako situacija nije dramatična. Mislim 550 kuna je fakat puno, a nije da si naručena za 1.6. :dunno
Kad bi kašljao po danu najbolja bi solucija bila otić na Srebrnjak iza 16 sat, na hitnu, onda sve obave, naruče te isto kao hitni slučaj i stvar riješena. Ovak ne znam kaj ti je pametnije.
Zadnja izmjena: IINA; 08 tra 2008, 12:50; ukupno mijenjano 1 put/a.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 12:48

e izes ga, onda ovo s laborom stvarno nema previse smisla.
edit: ustvari, barem necemo sjediti u cekaonici. a nalaze mogu odnijeti alergologu i ja sama. pretpostavljam.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 12:52

Probaj još na Srebrnjak nazvat, a rade ti to i na Šalati. Pa vidi gdi su najbrži.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la watani » 08 tra 2008, 12:52

..nisam stigla dovrsiti.

znaci, trebas naci nekoka tko ce te voditi, odredjivati pretrage, terapiju, kontrolirati...nekada je jako tesko dokazati alergiju. ali kod tvog malca mislim da mozemo sa 99,9% sigurnosti reci da se radi o alergiji. (a mislim da smo ti to jos daavno pisale)
no, inzistiraj kod svoje dokice da vas dalje uputi na obradu. nemoj se dati smesti. to sto je njoj kada ga slusa nalaz uredan, vjeruj mi, bas nista ne znaci. jer, gle, ti ga slusas kako on po noci tesko dise. znaci, po danu je dobro, po noci tesko dise. kuzis? i samo to trebas ponavljati, pitati drove zasto je to tako. i dok ti god ne daju odgovor na to pitanje, nemoj se dati otfikariti.

sad me zanima, koje bi mu testove trebali raditi u tom labosu?
Ako umires, kreni.
Ako patis, pokreni se.

vap-su-varivari
watani
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 12:53

jap, bas to i radim :)
hvala svima, noch einmal :mah
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la antonia » 08 tra 2008, 13:07

shnito :hug
moja ti je mia imala alergijske bronhitise u prve tri godine. put ti je sljedeci: moras kod njegove pedijatrice, nek ti da uputnicu za vadjenje krvi, onaj neki nalaz (da me ubijes ne mogu se sad sjetiti) koji pokazuje alergijsku reakciju u organizmu. moguce da ti ga cak nece ni htjeti testirati jer su testovi kod tako male djece prilicno nepouzdani. izbjegavaju ih u prve tri godine zivota bas iz toga razloga. nama je dr rekao da mia ima sklonost ka alergiji koja ce nakon trece godine ili nestati ili ce prerasti u trajno stanje ili nedajboze astmu. srecom mi smo ove godine prvi put "prosli" rano proljece bez rinolana, inhalacija i lijekova.
imas li inhalator kod kuce? probaj ga inhalirati obicnom fizioloskom pred spavanje. nama je jako puno pomagalo.

ja ti uvijek kod kuce imam rinolan, dr mi je rekao da joj uvijek kod hroptanja i kasljanja smijem dati po pola zlicice dnevno tak da vjerujem da nisi nista lose napravila davsi mu claritine sirup. no, ako cete na testiranje mora proci odredjeni broj dana (mislim 8) od davanja zadnje doze sirupa do testiranja da biste dobili normalne rezultate.

sretno
antonia
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 13:33

zvala srebrnjak.
prvo nas narucili za 28.5. :(
pa se onda sazalili i narucili nas za 22.4., dr. vlasic :nana
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 13:43

Super!
Najbolje mjesto gdje ga možeš odvesti.
I dobar vam datum. Sretno i držim fige da ipak nije alergija :bye
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 tra 2008, 14:49

shnito ni ne pokusavaj igdje ici na testiranje jer si mu dala claritin. on ti mora biti bar 10 dana minimalno bez claritina da bi testiranje bilo valjano ,inace ces dobiti lazno negativne rezultate. dakle 30.4 ti je odlican datum za testiranje a ak mu ne bu dobro idi na hitnu na srebrnjak no napomeni da si dala claritin da ga ne bi slucajno testirali.
btw odlicno si mu dala :up
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la mamashnita od noje » 08 tra 2008, 14:52

je, je, rekla mi je teta na telefon da mora biti cist najmanje 8 dana prije :)
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la Dobri andjeo » 08 tra 2008, 14:58

ajde super :up da ne pljunes pare bezveze, cekaj slobodno 30.4 , nema hice za testiranje , osim toga ak budes srece ko mi koji imamo sve simptome alergije a test 0 bodova pokazuje :ne
nama je ove zime sve izbilo na kozu u obliku ad ...
"Ja sam Alfa i Omega,Prvi i Posljednji,Početak i Svršetak!"
Dobri andjeo
zlatna ribica

PostPostao/la LiKmama » 08 tra 2008, 15:19

rekla sam ti i ja, al mene niko ne slusa. morti sam ja sad nevidljiva. ;)

bas mi je drago da ste se narucili za tak skoro. kaj mu rade, kozno? na standardnu listu ili si ti jos nesto dodala?
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 08 tra 2008, 15:24

Kaj da ti sad šaljem ona srčeka?? Ha? :mrgreen:
IINA
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 08 tra 2008, 15:26

:rolf
kao da jesi. :3srca
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 09 tra 2008, 08:43

:mah
IINA
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.