Sada je: 30 kol 2026, 22:59.

curke pusite li?

“U zdravom tijelu - zdrav duh!” - kako biti, postati ili ostati fit; mjesto za pitanja i razmišljanja o zdravlju, njezi i raznoraznim sportskim aktivnostima.

Moderatori/ce: nevenera, ivana7997

Re: curke pusite li?

PostPostao/la yra » 23 tra 2008, 10:05

Ma, znam, znam...sve mi je jasno.
Ne budem posustala, jer mi se čini da me na drugoj starni čeka klopka iz koje se opet ne budem mogla izvući.
Detoksikacija je prošla i sada se borim sa psihičkom ovisnošću. Znači, posustanem li, to bi bio znak pomanjkanja volje, a kod mene se to ne bude dogodilo.
Previše mi je sada dobro da bih posustala.

LiK, koliko dugo već ne pušiš?
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
http://il.youtube.com/watch?v=Rr39eyEVWr0
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 23 tra 2008, 10:24

bravo, bas sam ponosna na tebe (i beammamu).
upravo pred 4 tjedna mi je i jedna frendica tu prestala. svi prestaju. :)

meni ce 02.05. biti godina dana. :shock: ne mogu vjerovati.

ma sad kad znas kako je dobro bez tog sranja i koliko je volje bilo potrebno da dodjes do tu gdje si sad - ma ne bi to bacila u vjetar....
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la yra » 23 tra 2008, 10:35

Znači 2.5. ti je novi polu-rođendan! :proljece

No way! Nikada više!
Samo me hvata kriza. Ma kakva kriza...krizetina!
Stalno jedem jabuke, jer one su kao ok za liniju...pretvoriti ću se u crva! :mrgreen:

Još se uvijek borim sa samom sobom. MM mi smrdi na kilometre i nemrem si pomoći. Nemam obraza ga tjerati da prestane, jer bi to bilo licemjerno s moje strane, a ionako ne puši više u kući, osim striktno s glavom ispod nape u kuhinji(njegova ideja). Ali kada dođe s balkona, majketiga, pa me zagrli, uf! Grozno se osjećam što mi vlastiti M smrdi...
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 23 tra 2008, 11:34

pretvoriti ću se u crva!

ili u jabucni ocat. :cool

uf, mm ne pusi, ne znam kak bi bilo da pusi.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 23 tra 2008, 14:14

Pita MM kaj sam kisela zadnje vrijeme... :rolf

LiK, rekla si da planiraš putovati u lijepu našu ovo ljeto, kaj ne? I da ti je malo bed kaj tu svi puše. Moram ti reći da se i kod nas štošta promijenilo. Masa ljudi je prestala pušiti, pokušava ili intenzivno razmišlja o tome. Propisi o pušačkim dijelovima kafića se uglavnom poštuju, a tamo gdje je pušenje zabranjeno zaista se ne puši.
Mislim da je definitivno bolje nego prije.
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la LiKmama » 02 svi 2008, 10:43

morala sam se doci pohvaliti; danas je godina dana otkad sam prestala pusiti. :drink
vani je lijepo vrijeme (napokon), meni u cast ;) i bas sam sva sretna i ponosna na sebe. :nana
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Bellina » 02 svi 2008, 10:52

Nadam se da ću se i ja uskoro učlaniti u klub nepušaća jer mi je frendica nedavno bila u tom nekom Centru za nepušenje gdje oni kao riješe 90 posto odvikavanja (fizičke prirode), a onih 10 je u glavi što bi ja kao trebala riješiti sama. S obzirom da sam nedavno pokušala i nakon samo 20 dana nepušenja opet zapalila probat ću s ovim, možda upali. E da, rekoše joj tamo da ujutro pije čaj od koprive, da je odličan za detoksikaciju i lučenje tog nikotina van iz organizma, te da rađe njega pije ujutro sada na početku nepušenja umjesto kave da ne bi došla u napast.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Plusic » 02 svi 2008, 10:58

moram se pridruziti ovoj temi :)

cesto sam razmisljala kako bi bilo lijepo biti nepusac ili jos ljepse biti u mognucnosti (kao moja baka) zapaliti iz gusta samo 2uz kavu....
trudnocu sam se cijelu mucila sa smanjivanjem, a na kraju odustala i stavila si granicu (kako mi je dr rekao) do max 10cigareta....
rodila, i zaboravila na pusenje :)
Dante ima mjesec dana a ja vec mjesec dana ne pusim...
ormar mi smrdi da bi najradije povadila svu robu van i sve oprala, MM ne pusi, pa tek sad razumijem kako je njemu smrdilo sve do sada :)

krize nemam, jucer bila i na prvoj kavi - skoro 2sata, frend kraj mene pusio a ja ispijala nescaffe da mi nije uopce zelja dosla...
ali me zato uhvati ovako kroz jutro kad mali zaspe a ja gledam sunce vani da odem na balkon, sjednem sa kavom i zapalim - cisto onako iz gusta...
ali se onda okrenem i idem prati njegove bocice po petstoti put i zabavim se da zaboravim .....

Lik - cestitam na izdrzljivosti! Nadam se da cu krenuti tvojim stopama :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la LiKmama » 02 svi 2008, 11:07

ali me zato uhvati ovako kroz jutro kad mali zaspe a ja gledam sunce vani da odem na balkon, sjednem sa kavom i zapalim - cisto onako iz gusta...

i onda, kad te ulovi, se samo sjeti koliko tom malom bebacu smrdis. odmah ce te proci zelja.
OBAVEZNO sve operi, kompletnu odjecu, izbaci smrad iz kuce jer ce ti onda lakse izaci iz nosa, a kad se jednom to desi, smrdit ce ti do beskraja. ovako te jos uvijek podsjeca.

i - mjesec dana je jaaaako puno. svaka cast. nemoj sad sav taj trud baciti u vjetar.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 03 svi 2008, 13:38

LiK,, čestitam ti!!! :proljece :dj

Plusiću
, nemoj se predati. Učinila si prvi i najveći korak---mjesec dana si bez toga! Zamisli što sve gubiš posustaneš li, a i što gubi tvoje dijete!

Guljkice
, držim ti fige!!!
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 03 svi 2008, 13:58

hvala,hvala!

Lijepo je imati potporu :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la MMM » 03 svi 2008, 18:33

Citam vas vec dugo, kad stignem i mota mi se taj prestanak po glavi godinama....
A ne mogu kad ih volim, fakat ih volim i ovisna sam pravo.

Krenula sam smanjivat i bila na kutiji skoro mjesec dana i... sad opet po starom.
Ali smrde mi za poludit, i to ce bit glavni razlog prestajanja, KAD prestanem.
A vama svaka cast!!!! :1
MMM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LiKmama » 03 svi 2008, 23:50

yra, hvala ti. :)
cestitam i ja tebi, i ti si daleko dogurala sad vec. :3srca
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Heidi » 04 svi 2008, 22:50

Bravo svima koji ste prestali. Ja sam pušać pa nepušać. Prestala pušiti...nisam zapalila mjesec dana, prošla onu krizu veliku i onda me nešto gadno raspizdilo i zapalila cigaretu i tako onda opet nisam par dana pa jednu s curama uz kavu ili dvije tri, pa ne pušim tjedan dana, pa opet zapalim, pa ne pušim opet 3 tjedna i tako. Izdržim i ja bez problema kavu bez cigareta, pa kada izađem iz kafića i sjednem u auto sve šnjofam kaj to smrdi a ono smrad cigareta,,,i tako ja u začaran krug, mogu bez njih ali ponekad kada sam bjesna, ljuta, tužna, razočarana ja opet posegnem za njima. Sve je to u glavi, znam da mogu bez njih, ne vuku me, nisam više ovisna o nikotinu , ali nekako si mislim...kada mi je teško da mi uz njih bude lakše. znam da sam :stup ali kaj sad...meni je ono na psihičkoj bazi nekako mislim. Makar, lažem sama sebi jer i to prebrodim bez cigareta...budem sigurna sam jednoga dana čvrsto rekla NE i onda neću više...

edit: da i imam izgovor kaj sam se udebljala 4 kg za tih mjesec dana, a taman sam dosegla svoju željenu težin od 69kg.

edit edit:
Ma cure znate kaj, puno puta ste mi pomogle i ovaj forum....ja od sad 04.05.2008. 23:07 neću više neću pušiti uopće...pročitala sam sve postove ako ništa drugo, ako sinisam bitna ja, biti će mi misao u glavi da ne smrdim svom djetetu!!!
Once you make a decision, the universe conspires to make it happen.
Iva 22.12.2001.
Heidi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Marin » 06 svi 2008, 15:24

Bravo cure na izdržljivosti!!!! :navija :navija Plusić tebi posebna čestitka - pa tvoj malac sad živi u okolini bez dima :3srca :3srca Bravo!
Meni prolazi 5mj da ne pušim, ali ja to proživljavam sa neobičnom lakoćom zbo veike želje za zdravom okolinom za bebicu ispod mog srca :proljece
Ma Plusić, oduševila si me - stbvarno se od srca radujem s tobom!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la yra » 07 svi 2008, 14:07

Plusiću, javi nam se. Kako si?

Heidi, , Zamisli samo kako bi bilo ako se zaista navučeš na njih, jer ovakvo koketiranje kao što je slučaj kod tebe ne može biti trajno(ili bar ja mislim da ne može). S vremenom ćeš opet htjeti više i više i više! Držim ti fige da te nitko ne razbjesni, a ako ipak uspije u tome, baci u trenutku najvećeg bijesa kutiju cigareta na pod i po njoj skači i gnječi je. :sport Ili si kupi flastere, razreži jednog na komade i zaljepi si ga. :dj

Još malo pa slavim šest mjeseci mojeg novog života! Speći ću tortu! Hm...al' je ne bum mogla jesti jer sam na UN-u. Možda mi dojde na UH dan! :naughty :naughty :naughty Moram si to nekak narihtati!
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 07 svi 2008, 14:19

super sam :)
jucer mi dosla teta iz ST i nakon cijelog dana skitanja po gradu dode kod mene a ja je docekam kao nepusac i kazem joj da se kod mene u stanu vise ne pusi i da mora na balkon...
joj, sjetila sam se odmah svoje super frendice kod koje nisam bila vec mjesecima samo zato jer se kod nje ne pusi...
kako smo ograniceni kao pusaci bili...

inace ja nisam nikada u zivotu imala zelju prestati vec sam htjela uvijek ostati na one 2uz kavu , a gle me sad :)

jos me jedino muci kako cu izgubiti na kilazi kad sam prestala pusiti?
navukla sam se na DIVKU (ta bijela kava je kao super za mlijeko - meni nazalost nije pomogla) pa cijeli dan za sobom vucaram salicu bijele kave, i umjesto cigarete uzmem pettit beurrere keks :)
em sto mi je ostalo 15kg od trudnoce (jer sam drasticno smanjila pusenje pa se debljalaa ko luda), em sto sad jos od prestanka pusenja postoji rizik za skupljanje kilaze.....

kako ide kombinacija UN-a i nepusenja ?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 07 svi 2008, 14:32

ne znam za un i nepusenje, ali znam za montignaca i nepusenje. mm i ja smo prestali zajedno. on se udebljao ubrzo 7 kg, a nista. onda je i on oso na montignaca i skinuo tih 7 kg.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la yra » 07 svi 2008, 14:34

Plusiću, nemoj na dijetu dok se ne "očistiš" kak se spada. Mislim, ok, uvijek treba paziti kaj se jede, ali mislim da je jako teško i jedno i drugo u isto vrijeme.
Ja ne pušim više od 5 mjeseci i tek sam od jučer istinski na dijeti. Ipak sam u ovih pet mjeseci uspjela skinuti par kila ne kombinirajući ugljikohidrate i bjelančevine. No, to je bilo onak...laganini.
Još me uvijek zna uhvatiti kriza za cigaretom i nemam pojma kak bih to izgurala da sam gladna.
Strpi se, vjerujem da je prestanak pušenja prioritetan.
Šaljem ti jedan veliki :hug !
3.12.2003.
20.5.2007.
29.9.2009.
yra
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 01 lis 2009, 09:20

:temp :nevi :aaa :witch :nepitaj
Dižem, dižem dižem.
Upomoć!
Katastrofa sam danas. Fali mi mikrometar da odem zapaliti.
Ovo mi je tek treći dan kak ne pušim.......... :bonk
Kolko ovo s..nje traje????
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 09:24

puno. tjednima sigurno.
popi čašu vode, ili odi rješavati test inteligencije ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la JiA » 01 lis 2009, 09:25

iina, imas flastere ili si skroz bez nikotina?
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la IINA » 01 lis 2009, 09:28

Ma imam i flaster....mislim da bi krepala bez njega.
Ajme majko moja, strahota.
Vodu pijem, žvačem žvake, šetam po firmi, to sve odjednom...
a IQ bi mi trenutno bio ispod 50 :mrgreen:
I da dišem duboko. Past ću u nesvjest od tolko kisika :(
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 09:29

važno da ti nešto odgna misli.

ja sam dva put prestajala i sa flasterom je već nakon par dana bilo puno lakše. krize su dolazile bar jednom u sat vremena, ali nisu trajale. par minuta i popusti. bez flastera sam doslovno cijele dane mantrala u cigaretama.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Plusic » 01 lis 2009, 09:31

IINA nemam pametan savjet, ali sam uz tebe i mislim na tebe :hug
(moj prestanak je bio bezbolan, nakon poroda mi je 2tjedna bilo toliko zlo, slabo, vrtoglavo da nisam mogla pomisliti na pusenje, a onda mi bilo nekako zao poceti, pa imala pune ruke posla sa bebacem,..... i proslo)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 01 lis 2009, 09:33

Jučer i prekjučer sam bila podnošljivo, sa flasterom.
Jutros ga nisam odmah stavila, kao idem probat,
mogu ja to...aha baš sam pametna :whew
Stavila sam ga al šizim još uvijek.
Ko tigar u kavezu.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 09:36

treba vremena da ti procirkulira kroz krv.
eli
Sveta krava

PostPostao/la IINA » 01 lis 2009, 09:39

Da vidim to. Do tad ću ko profesor Baltazar. :kima
IINA
Sveta krava

PostPostao/la frrr » 01 lis 2009, 09:52

IINA je napisao/la::
Kolko ovo s..nje traje????

dok ne počneš ponovno pušit :D
ne zezam se..krivi ti je filing u glavi, ako stalno briješ 'ajme, užas, teško mi je, koma mi je, fali mi cigareta, ne mogu, jaoj, avaj' nema ti od toga kruha...stalno ćeš si brijati kako ti fali cigareta (mislim, fali ti, ali ne toliko koliko misliš i koliko ti se zapravo promijenilo u glavi i način funkcioniranja bez cigarete). samo je pitanje onda kad ćeš ponovno počet pušit.

ja sam tako dva puta pokušavala i oba puta sam posustala vrlo brzo.

mislim da je ključno da si makneš fokus s toga koliko ti fali cigareta. znam da ti fali i da je teško, ali probaj si skrenuti misli na sve načine.
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 01 lis 2009, 10:00

nije baš tako. ja nisam jako sugestivna osoba pa mi je sa flasterima bilo sasvim izdrživo, bez njih nemoguće. mislim moguće, ali tortura kojoj ne vidiš svrhu.
kvaka je u stvarnom nedostatku nikotina na kojeg su pušači navučeni.
eli
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Fit i zdrava

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.