Sada je: 24 lip 2026, 15:22.

Teo, 29 tjedan, 1510g, 41cm

Mi smo mali, veliki borci.

Moderator/ica: nadicab

Re: Teo, 29 tjedan, 1510g, 41cm

PostPostao/la Tonka.M » 15 svi 2008, 09:49

evo da se napokon javim, trebalo nam je malo vremena da se uhodamo, ali i da uživamo jedno u drugome :3srca

za sada mi je odličan, malo je doduše cendrav jučer i danas, pa zajedno ronimo suze :oops: jede normalno, nema temperature, ali primio je prekjučer BCG pa ne znam jel to reakcija na cjepivo :dunno
Malo je šmrkljav, čujno diše (škripi) moguće da se malo nahladio (iako je stvarno stalno na toplom - čak pretoplom jer smo na tavanskom stanu koji je uvijek na 24-26 stupnjeva :( ), teže kaka, al to su sve neke valjda normalne tegobe mame početnice :oops:

Na Rebru su nam dali neke vježbice (za kukiće i rukice) pokazali baby handling i fizio tamo nam je preporučila Krapinske za dalje..

A sad mogu napokon staviti i njegove dijagnoze i nalaze:
Nedonošče GD 29tj, RM 1510g, Apgar 2/5
RDS, Periventrikularna leukomalacija, ROP gr II, Rotavirusni enterkolitis

bebigram: Na bebigramu se ne nalazi znakova pneumoperitoneuma. Izrazitija distenzija vijuga crijeva u desnom hemiabdomenu (ak neko zna št to znači slobodno ,i prevede na hrvatski. to vrijedi i za druge nalaze :oops: )
UZV srca: Uredna segmentalna građa srca. Otvoren foramen ovale, duktus ase ne nalazi.
UZV mozga:
14.3. morfološki uredno razvijen mozak, nema subduralnog izljeva ni kolekcije krvi ili tekućine, falks medijalno. Prikazuje se cavum verge. Opsežna periventrikularna ehogenost
16.3. Oba pleksusa koriodeusa su hiperemična, glomaznija, subependimalno moguće manje krvarenje iz nukleusa. I dalje periventrikularna hiperehogenost
11.04. Frontalni rogovi postraničnih klijetki su zaobljeniji no prije, vidi se plašt periventrikularne hiperehogenosti
kontrola nam je 19.5. pa ću imat novo stanje.
Fundus oc.: Vidljiv greben u zoni II, tek blaga distenzija ogranska vene, kontrolni nalaz 07.05. je bez progresije ROP-a, kontrola 19.5.
U jednom je navratu u dobi od 3 dana imao kratkotrajne konvulzije...

Sluh smo otišli provjeriti u našu zabočku bolnicu, al nije uspjelo s onim aparatićem, pa za svaki slučaj idemo u Klaićevu na probir i pregled.

To je uglavnom to, a što se mojih opažanja tiče dosta se izvija unatrag, pogotovo kad je nezadovoljan, a i šakice mu znaju biti stisnute :( I ima problema s kakanjem, dosta se muči kod tiskanja, iako ima redovite stolice. Na Rebru su mi preporučili toplomjer u guzu, no ja radije malo masiram trbuščić i dižem nogice prema trbuhu... čini mi se manje agresivno

no mi se ne damo, idemo dalje! :bye

i hvala svima koji se javljate, ja se nadam da ću sad opet uspjet bit aktivnija na forumu :kiss
MOŽEŠ TI TO!

* Noa - mali anđeo - 19.10.2011.
Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 15 svi 2008, 09:51

:3srca
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la sunce » 15 svi 2008, 13:11

Ma bravo, i suze su normalna stvar na pocetku... :3srca :3srca

jedino mi je upalo u oci da pises da skripi u plucima, ja bi ipak do pedijatra da to poslusa, da se nebi spustilo na pluca, pa zakompliciralo.

Za kakanje si dobro zakljucila, ne toplomjer, masaza i nogice su skroz ok

Pusa Teicu i mami :kiss
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tonka.M » 15 svi 2008, 13:17

kad smo prekjučer bili kod neonatologice (koja ga je i vozila iz Zaboka u Zgb na Rebro) primjetila je da škripucka i rekla je da je to zbog njegove kronične "slabosti" pluća (rekla je ona to pametnije, al sam si ja to tak prevela :oops: ), al svejedno danas popodne zovem injegovu pedicu da vidim dal da dolazim (da ga bezveze ne nanašam po čekaonama)
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaMi » 15 svi 2008, 16:35

Super da ste konačno doma. I koliko možeš, bježi od doktora.
Maleni ti je bio na respiratoru, dakle ima pravo da škripucka. O tome ti lea.marijela može pisati i pisati.
Nemojte se previše utopljavati da ti ne dehidrira.
A što se tiče dijagnoza evo ponekih mojih prijevoda, komentare ću ostaviti Teovim liječnicima.
Distenzija crijeva znači da su razvučena i to u desnoj polovici trbuha. S obzirom na grčeve, moglo bi biti od zraka u težeg kakanja.
UZV mozga pokazuje stanje nakon intracererebralnog krvarenja pri porodu. Periventrikularna leukomalacija znači da je došlo do sitnog, brojnijeg propadanja moždanog tkiva na mjestima gdje je bilo krvarenje i to u području oko ventrikularnog sustava mozga. Taj sustav služi za prenošenje i proizvodnju moždane tekućine.
To su one važnije dijagnoze, ostale su retinopatija i infekcija retrovirusom.
I da, na srcu je otvoren foramen ovale, znači postoji rupica između lijevog i desnog srca, ali se on najčešće spontano zatvori tako da za sada zbog toga nemoj birnuti.
Puno pozdrava i uživajte. :bye
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 15 svi 2008, 17:05

Hvala ti MaMi na prijevodu :kiss

i zaboravih napisati da mu je neonatologica kod koje smo bili prekjučer napravila UZV mozgića da provjeri očitanje s Rebra o leukomalaciji i rekla je da po njoj to nije leukomalacija jer nema nekakvih cista već da je samo nalaz hiperehogen blabla, enivej na hrvatskom mi je prevela da je to bolje za prognoze :dunno

čula sam se i s pedicom, nema potrebe da dolazimo, malo se prehladio, samo čistiti sekret i to je to!
Mami ja se trudim da bude što tanje obučen, al ne mogu nikako (osim klime koju nemamo, a sad baš i nismo pri lovi) nikako spustiti popodnevnu temperaturu sobe i stana ispod 25-26 stupnjeva :(
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lea.marijela » 16 svi 2008, 17:38

Tonka.M hajde hajde dobro se držiš.Ovo što su ti rekli za leukomalaciju zaista je bolje ako nema cista možeš gotovo i zanemarit. Naravno uvjek ima otvorenih mogućnosti no zdravo seljački ni to niš.Sve što si do sad napravila si za čistu peticu kad se sjetim kako sam ja gubila glavu pogotovo zbog pluča, Lea je svako prolječe bila minimum dva puta hospitalizirana na srebrnjaku a kad bi nas puštali doma često sam imala osječaj da sam možda pretjerala. Kod naših kikača je kak ti veliš škripuckanje tolerirajuće naravno do neke faze.Konzultacije sa dr prije odlaska su odličan odabir i nastoj u čekaonama što manje čekati; Ne zaboravi da Teo obzirom na prematuritet i dijagnoze ima pravo prednosti i neka te nebude sram to iskoristiti, puno je opasnije od srama da ti pokupi neku bolest. :3srca
Usput mi kakamo na toplomjer od cca 6 mjeseca obzirom da Lea ima jako tvrdu stolicu odradi ona tiskanje i natiskavanje al kako joj je stolica sastavljena od sitnih kuglica (kao zeko) ona to sama nemože izgurat van. Ponekad to kombiniram sa čepičima al eto nije to strašno - ako ti masažice pale ostani svakako na njima.
Oprosti ja malo izduljih
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 16 svi 2008, 18:44

a što se tog tiče kod naše pedice (koja je ujedno i naš obiteljski liječnik) djeca uvijek imaju prednost, a s njom smo se za sada dogovorili da ćemo dolazit prema potrebi ali nakon radnog vremena, baš da ne bi nešto pokupio.

Inače pišem ovaj post već duže vrijeme, ali upravo su počeli grčevi, pa mama masiraj, pa prducknemo, pa malo kakamo, presvlači, pa opet masiraj jer on tiska ko neki veliki čovjek, pa opet kakamo, pa presvlači, pa onda malo daj papati jer prošli obrok nije htio jest skoro ništa... veselo nam je :mrgreen:
aj bar je baka opeglala veš :mrgreen:
kaj se kakanja tiče ja se nadam da su samo kolike, vjerojatno sam u zabludi, al tak mi je ljepše vjerovat, barem za sada :oops:

p.s. nemremo se dogovorit muž i ja kamo da ga vodimo neuropedijatru: Klaićeva ili Goljak?
Moja pedica i neonatologinja preporučaju Klaićevu, ja sam mislila na Goljak, nemam pojma :dunno
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la lea.marijela » 17 svi 2008, 10:36

Nemam kaj pametovat mogu samo prenjet svoje iskustvo. Mi smo odma u rodilištu dobili termine neuropedijatar dr. Gojmerac u klaićevoj i fizijatar dr. Žučko na goljaku.Klaićeva je po meni što se tiče neuropedijatara ipak bolja i nedaj bože da se nekaj dešava da moraš u bolnicu ipak su oni tamo doma i mislim da se kod njih dobije brže termin nego na goljaku. A što se tiče fizijatra tu pak na našem prostoru po meni ipak predvodi goljak i opremom i kadrovima (koji su se usput rečeno napokon počeli malo educirati).
Obzirom da mi imamo puno neuro problema neznam kak bi to funkcionirlo da nismo u Klaićevoj.
Osim našeg neuropedijatra(nemogu ga komentirat jer sam pre zadovoljna njime pa da ne ispadne krivo) u Klaićevoj su još dr.Čačić mlađa doktorica-često je po seminarima i putovanjima tak da možda nije najbolji izbor,dr.Lujić starog kova ona najčešće očitava EEG u Klaićevoj, dr.Đuranović za nju kažu da je dobro kod nje ići ako djete ima problema s glavoboljama, ona ujedno radi i tccd dopler i naravno dr. Bošnjak-šefica po meni stara lija iskusna no pre zauzeta, ima previše klinaca i ima pre malo vremena za pacjenta iako ako će te ikoji doktor upučivati u Klaićevu preporučit će ti upravo nju upravo zbog iskustva.
Tako ja iznjela svoje na dugačko no naglašavam to je samo moje mišljenje obzirom da smo tamo kao doma i pre često!
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lea.marijela » 17 svi 2008, 10:37

P.S. MaMi ti ide na goljak možda ti ona može koju rječ o tome!
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 17 svi 2008, 11:25

LM neka si se ti samo raspisala, meni je svako iskustvo važno :kiss
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la nadicab » 17 svi 2008, 15:11

Lea je super napisala, ko da je iskusna mama ;)
Ovak - Denis je imao probleme s grčevima i stolicom sve do svog 6. mjeseca starosti. Imali smo i neprospavanih noći cijelo to vrijeme; nagledala sam se noćnog programa sve u 16 :roll:
Što se izvijanja tiče, samo babay handlling što više; nosi ga na rukama na ispravan način i tako mu onemogućavaš izvijanje. Vježbaš ga SAMO kada je budan i kada je dobre volje - znači, max 20 min dnevno razbijeno u nekoliko puta (npr 4x5 min) sve dok ne dođete na Goljak. Na goljaku imaš onu izvrsnu fizioteraputicu koja je u Londonu slušala o vježbanju nedonoščadi :up
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la Tonka.M » 17 svi 2008, 17:40

nadica to i radim, pazimo svi doma na baby handling, doduše on se i na rukama pokušava izvijati (kad ga dignem jer jako plače), onda se jako ljuti kad to ne može pa udri u još jači plač... pa se vrtimo u krug :(

a ja ću očito pothitno morat na kat di su spavaće sobe dopremit TV :roll:

što se vježbanja tiče: on ili spava ili urla, vrlo je rijetko budan i dobre volje. uglavnom spava za sada. A možda mi je LM dobro rekla na onom drugom topiku, možda previše već sad tražim od njega :oops: Al što mogu kad sam i inače pomalo kontrol frik, a sad su mi, sa ovom situacijom, stvari pomalo izmakle iz ruku :oops:
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mmm3m » 17 svi 2008, 19:12

Neznam jel sam dobro izracunala ali mi se cini da Teo jos nije trebao biti rodjen,prema tome nesmijes od njega traziti nesto sto nerade niti bebe rodjene na termin.Koliko se sjecam vjezbice se nerade dok beba nepredje predvidjeni rok poroda(rade se ali onako ako postoji bebina volja nikako na silu)
On bi trebo jos biti u maternici i za sad bi ti preporucila samo da se mazite,legnes kraj njega ,mazis ga,pjevas,pricas.Ili ti se postavi u polulezeci polozaj,njega stavi sebi na prsa tako da mu je glavica na tvom srcu(jer on jedino po otkucajima srca zna da si ti njegova mama,jer je to zapamtio dok je bio u maternici)
Za sad je bitna veza koja ce se izmedju vas razviti,veza koja ce vas vezati cijeli zivot,veza ljubavi i sigurnosti.
Poljubac i puno uzivanja u mazenju :3srca
Mia,rodjena u 25 tjednu,810g,32cm :)
Matea-1991~~Marina-1999~~Mia-2006
"Maristella"miris mora,lavande i ruzmarina
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Tonka.M » 17 svi 2008, 21:58

dobro računaš mmm3m ;) termin bi nam bio tek 25.5., dakle iduće nedjelje

i ne radim sad ja nikakve posebne vježbice, malo za kukove i par s rukicama (to su mi dale fizijatrica s Rebra i njegova neonatologica iz bolnice u zaboku), ništa spešl, radimo kad se njemu da, bez brige, ni ne mogu (a ni ne želim) ja s njim ništa na silu, dosta je hipertoničan

a za maženje bez brige, evo baš smo sad proveli 2 sata zajedno gledajući film u troje... prvi dio filma je bio tatiju na prsima, a onda se tata počeo previše smijati pa mu je smetalo pa je prešao na moja prsa :3srca
To nam je i inače najdraža poza, kad je budan odiže glavu i promatra nas, inače aja ko anđeo :bab
a posebno uživa u mom pjevanju, siroče malo, ima sreće kaj ne zna da postoji nešto bolje.... Danas mi se tako kleberio na moje falše pjevanje Mockingbird song za koju ne znam ni točne riječi :mrgreen:
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mmm3m » 18 svi 2008, 10:26

Znaci trebao se roditi na Dan mladosti :) izgleda da mu se taj datum nije bas svidio pa je pozurio :)
Samo vi uzivajte :3srca
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Miki » 19 svi 2008, 10:52

i nas su još iz bolnice naručili kod neuropedijatra u Klajićevu , a kod fizijatra idemo na Goljak

i mi smo kod dr. Gojmerca i preprezadovoljna sam, sve ga se može pitati, objasni sve tako strpljivo
mi smo Klajićevu obavljali kao dnevnu bolnicu (u jednom danu bi obavili EEG, VEP i UZV mozga, pregled kod neuropedijatra, otorinca, poslije i psihologa) pa bi nam naknadno stiglo otpusno pismo kući poštom (to je meni jedini nedostatak - što se popriličlno dugo čeka to otpusno pismo, po mjesec i po) - i nakon prvog otpusnog pisma je MM otišao kod doktora i on mu je još jednom sve objasnio - sve dijagnoze, pretrage i sl.(bili smo prezbunjeni na samom pregledu i to mi je super da se može uvijek doći naknadno, nama na svakom pregledu kaže da ga slobodno nazovemo ili dođemo ako nam nešto nije jasno, ma imam same riječi pohvale za njega :3srca )

na Goljaku smo kod fizijatrice dr. MIhalić i jako sam zadovoljna, tako je smirena, ako treba dijete djelomično pregleda i u čekaonici (da ga vidi kako hoda, ustaje i sl), djetetu da prostora da se privikne na nju, odgovara na sva pitanja (kao što vidiš, meni je to JAKO JAKO bitno :proljece )
prvom terapeuticom baš nismo bili zadovoljni (čini mi se da baš nije imala iskustva s tako malim bebicama - mi smo kod nje došli kad je N. imala manje od 2,5kg), a onda smo došli kod Alme :3srca i s njom smo isto bili prezadovoljni
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Tonka.M » 19 svi 2008, 16:52

Hvala ti Miki, evo i mi smo se napokon odlučili za Klaićevu, danas smo kasno došli doma pa moramo čekati do sutra :(
A prevagnulo je to što su mi reklai da bi, budući smo iz Krapinskih, morali biti 10 dana nkod njih na boravku što ne dolazi u obzir, a opet ne mogu ni dan za danom dolazit na preglede jer za sada nemam kako :(
So, Klaićeva it is!

A mi smo se vratili iz Zagreba, imali smo kontrolu za ROP (stanje nepromijenjeno, kontrola za tjedan dana) i popi* smo, blago rečeno. Pustili su nas, s hrpom drugih beba, dječicom do 10 godina i masom starih ljudi da čekamo 2 sata :shock: u malom zagušljivom hodniku!!! Sva sreća da smo mi jurili ko sumanuti iz Zagorja da ne zakasnimo. Pa da ne mogu nekako drugačije to organizirati, makar da nam daju posebnu sobu za čekanje, ako već ne mogu naručit i primit nas u točno određeno vrijeme. MM je toliko pozvizdio da je odmah zvao poznanike da se raspitaju možemo li negdje privatno to odraditi (npr. kod Gabrića ako radi s tako malima). A nije da se kupamo u lovi (dapače) samo ovo nije humano!!!
Nakon toga smo obavili (stvarno brzo, samo sam kliknula dra na mob i odmah nas je primio) i uzv mozgića, nema promjena, lagana oštećenja su tu (on nije spominjao leukomalacije uopće) samo je napisano da su u nukleusima ugrušci nakon krvarenja I. stupanj. I kontrola početkom srpnja...

No, idemo dalje, zar ne? :mrgreen:

:bye i :kiss svima
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaMi » 19 svi 2008, 22:41

Evo i mene da vas pozdravim.
I meni se čini da je Klaićeva bolji izbor od Goljaka za neuropedijatra. Goljak je ipak bolnica u kojoj "vladaju" fizijatri a neuropedijatri su im ispomoć sa strane. Mi idemo neuropedijatrici na Goljak jer su nas kod njih naručili još u rodilištu, kako Matej po tom pitanju nema nekih većih poteškoća, ostali smo na Goljaku. Odgovara mi i što neuropedijatricu nazovem telefonom i tako dogovoramo sve što treba. Da je Matej imao većih neuroloških problema i ja bih prešla u Klaićevu.
I već sam ti napisala, no da ponovim. Mi, također, prva dva mjeseca nismo nešto ozbiljno vježbali. Ja sam malo razgibavala kukove, pazili kako ga držimo i to je bilo to. Nikakvi preskoci konjića, švedske ljestve i slično što sam ja očekivala kada se pričalo o fizikalnoj terapiji. I stalno sam pitala zar je to dovoljno, slično kao i ti. I bilo je dovoljno. Teu sada treba više maženja, a manje grubog vježbanja.
Što se tiče kontrole kod okuliste na Rebru digni glas. Gdje god digneš glas nešto ćeš i postići. Inače ćeš čekati satima s drugima u tom hodniku. Znam koji hodnik opisuješ jer su nas jednom greškom uputili na Rebro, a ja sam bila dovoljno glupa da se složim s time. Kada smo došli na Rebro, kada sam vidjela kakva je situacija, počela sam rogoboriti pa su me stavili u početku u sobu od sestre, a zatim je jedna od liječnica otišla s posla i bila sam i njenoj ambulanti dok sam čekala da Mateju nakapaju oči i da ga pregledaju. Dakle, samo vrišti. Vrisak otvara više vrata nego li lijepa riječ. Žalosno, ali je naše iskustvo takvo.

Samo hrabro i dalje. Odlične vijesti su za uzv mozga. :3srca
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 20 svi 2008, 00:39

oftalmolog na Rebru je za :protest Zato smo se preporodili u Klaićevoj kod dr Striber. I ona jako pazi na roditelje-putnike kada će ih naručivati
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lea.marijela » 20 svi 2008, 01:14

Miki pretvorit ću se u tvoju sjenu pa mi od starta imamo isti hodogram čak i iste terapeute (Velik pozdrav teti Almi) a da sram me bilo uopće nisam registrirala kaj je s vama - sorry obečajem proučit - Pusa :bye
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Tonka.M » 20 svi 2008, 09:13

digli smo mi svi glas (bilo nas je 10-tak s bebicama naručeni svi u isto vrijeme), al malo nam je vrijedilo. Čak su se i bakice (s kojim inače imam iskustva da se buni ak neko ide prek reda) pobunile i vikale da nisu normalni što nam makar ne daju neku zasebnu sobu. Većina roitelja se snašla pa su otišli u neki hodnik tamo odmah do štengi i bili izdvojeni.
Sva sreća da su nam bebice bile toliko mirne pa nisu svi urlali (teo je započeo u par navrata, al mamine ruke čine čuda). No kad smo bolje razmislili, možda je bolje da su malci urlali - možda bi im prije dosadili pa bi nas i odmah primili. Jednom kad su krenuli s kapanjem i pregledima sve je brzo išlo, al po meni to su mogli počet odmah, a ne nakon sat čekanja, pa još 3x kapanje u razmacima od 20 minuta... :svadja
Nadice pišeš za dr.Striber. Mogu li se ja u ovom trenu kad nam već neko vodi kontrole na Rebru (a za sad nema progresije, ali ni poboljšanja) samo naručiti tamo ili sam sad osuđena na Rebro?

Inače malo prase jučer nije prestajao urlati cijelo popodne kak smo došli doma, smirio bi se tek kad bi ga baš ja primila na ruke ili stavila kraj sebe na krevet. Razmaženko mali :3srca Na kraju smo uspjeli nekako zaspati tako da sam ga stavila u bračni i pjevušila mu (siroto moje dijete kak je uživao, sva sreća da ne zna za bolje :mrgreen: ), on je polako kopnio, okice su mu se sklapale, al je svejedno svako toliko otvorio po jedno oko i rukicom popipao po mojim prsima i majici jesam li još uz njega :3srca Jesam bila sva raznježena :oops: Mali me mota kak se sjeti :mrgreen:
A i po noći ista priča: urla, ja ga uzmem na ruke (jednostavno nemrem poslušat savjete "starijih i pametnijih" da ga pustim da viče) on me nagradi najslađim osmjehom na svijetu i zaspe. Dođem dva koraka do kimbača on se budi, stavim ga u krevetić: počinje urlanje :belji
Na kraju je opet spavao s nama, dudicu je baš tražio da mu je stavim i onda si ju je sam pridržavao, po prvi put!
Enivej, idem sad telefonirati okolo za naručivanje (moram negdje ubaciti i svoj internistički i rtg bubrega-našli mi kamen :roll: ) i vidjeti gdje mogu nać koju žnoru da malo požure s terminom (za neka sam mjesta već uspjela: znam da sam Balkanka, al inače stvarno ne potežem veze i vezice - no za njega... :oops: )
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Tonka.M » 21 svi 2008, 11:09

se smijem malo pohvalit? Se smijem?

Svako večer prije kupanja mi imamo vrijeme rezervirano samo za nas dvoje (inače kad god je budan, al ovo je baš za razbuđivanje i igru) i ja sam napravila par uobičajenih vježbica, kukići, rukice, pa sam uzela zvečku i počela mu s rukicama prelazit po njoj a onda zvocat s njima okolo glave. I počeo je okretat glavu i pratit zvečku. I mene. I moju mamu!
Tak smo svi bili hepi, znam da nije to Bog zna kaj, al meni je puno! :mrgreen:

p.s. a još mi je više jer je noćas napokon spavao bar po 2 sata u komadu :rolf

:mah
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MaMi » 21 svi 2008, 18:05

Teo samo naprijed, navijamo za tebe. :skace
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Nana1971 » 21 svi 2008, 19:56

teo :kiss
Zemlja je smrtnim sjemenom posijana Ali smrt nije kraj Jer smrti zapravo i nema
I nema kraja Smrću je samo obasjana Staza uspona od gnijezda do zvijezda. Mak Dizdar
Nana1971
blissful reduša

PostPostao/la sunce » 21 svi 2008, 23:59

Za Teica :3srca :3srca :3srca
MATIJA 99
VIKTOR 04
sunce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la breg » 26 svi 2008, 12:14

bravo Teo, malo ali puno vrijedi za njega i naravno tebe :3srca
breg
Ne damo se, idemo dalje!

PostPostao/la Tonka.M » 26 svi 2008, 15:53

hvala svima :kiss

evo mi se upravo vratili od tete oftalmologice, dr Striber (Nadice još jednom hvala do neba)... Ajme pa osjećali smo se ko ljudi u onoj čekaoni, nije bilo mučenja Tea s onim kliještima i iglama da mu se zavrti oko, kao da smo stupili u neki drugi svijet... :shock: Nisam znala da to može i tako izgledati :3srca
Uglavnom retinopatija ne napreduje, jučer mu je bio termin, dakle ono najgore je za nama, kontrola je za 2 tjedna. Jedino se drica čudila što nam nitko nije rekao da ima malo svjetliji očni živac, al da se za sada oko toga nećemo uzrujavati.

A ovaj tjedan nam je turbo-limač-šou: sutra imamo neuropedijatra u Klaićevoj (i opet hvala na preporuci :kiss ), preksutra smo na ERF-u kod dr. Joković Oreb... Nije neka frka, jedino kaj se sutra moramo oboje spremit u pola 5 i s tatijem ić u Zgb kad ide na posao jer nemamo drugačije prijevoz :( No preživit ćemo

i još jedna vijest: sinoć se u nekoliko navrata sam prebacio sa trbuha na leđa :shock: To je inače položaj koji nikako ne voli i počeo je prvo cendrat, onda je prebacio glavu, pa ruku oko svoje osi i na kraju je i noga otišla u tom pravcu. Doduše uspjevalo mu je prebacivanje tek kad bi mu ruke stavila ispod njega skrvčene (dok je na trbuhu), ako su mu bile širom nije išlo

to su "ukratko" naše novosti, mislim da idem sad nadoknadit malo sna od noćas... naime moram ga buditi svaka 3 sata za jelo, a ponekad je to stvarno nemoguća misija tako da se natežemo sat vremena da bi on pojeo pola obroka :( Sad imamo 8 obroka, on bi bio najsretniji kad bi se jedan u noći maknuo da može spavati, al su mi na Rebru prilikom otpusta rekli da inzistiram na tom 8. obroku još neko vrijeme. Ali nisu rekli koje je to vrijeme :dunno Kako ste vi? Kad ste smanjili broj obroka?
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mmm3m » 26 svi 2008, 17:15

Jos u bolnici prije nego smo isle kuci Miin zadnji obrok je bio u 00.00 i onda je nehranim dok se neprobudi(a to je bilo oko 5-6 ujutro)
Da dodam da je isla kuci a jos nije imala punih 1800g tako da to nije vezano na kilazu.Ovdje preoporucuju da se beba nebudi i da 1nocni obrok moze preskociti.
Poljubac Teu :3srca
mmm3m
splitska nevista

PostPostao/la Tonka.M » 26 svi 2008, 17:24

a sad ti budi pametan :shock: :dunno
MOŽEŠ TI TO!

Tonka.M