evo napokon mene do kompa, ne znam kak vi al mi nikak ne podnosimo ove vrućine, Teo je strašno siroče cendrav, traži da bude na rukama, a onda pak cendra jer ga ja grijem svojim tijelom, a ak ga spustim... jovo nanovo
no ima i dobra strana toga, po danu se tak izmori da mi po noći spava od negdje 10 pa sve do 5 ujutro, ko je ono rekao da se neću naspavat do njegove srednje
jedino kaj manje jede, al zbog toga se i ne sekiram, još je u granicama normale, no uz ove vrućine ko bi imao apetita (osim njegove sumo mame

)
no da... ono zakaj se javljam je da smo bili kod fizijatrice, upoznali tetu Sanju koja nam se jako svidjela i koja nam je odmah dala par savjeta za njega, naravno da je ispravila ono što su nas naučilči na Rebru

jer smo ga malo nepravilno dizali i držali

i dogovorili smo da će nas nazvat za prvi slobodan termin, imaju gužvu, al će ga već ugurat jer njemu to jako treba. Na žalost teta Sanja uskoro odlazi privatno, al ništa budemo igrali i dalje loto pa ćemo ić kod nje i tako
a sad iz nalaza fizijatrice:
opseg glave 38 cm, VF 1x1, okulomotorika konjugirana, pokušava pratiti u stramnu, bolje desno.
U supinaciji glavica pretežno zarotirana u desno, zaležana straga.
Spontana motorika osrednje prezentirana, insuficijentna raznolikost obrazaca, bez znatnih patoloških uzoraka. Uočava se asimetrična opistotonička aktivnost, susp. blaga asimetrija lijevo (ručice)
Mišićni tonus fluktuira, na rukama hipo/normo, na nogama normo/hiper, opistotonus jasno izražen. Primarna refleksna aktivnost srednje izražena.
U trakciji glava blago zaostaje, na boku abnorm. aktivira lat. uspravljanje glave s hiperekstenzijom što je jače izraženo na lijevom boku. U pronaciji nekvalitetan oslonac na podlaktice, lijeva šačica mekano flektirana, podiže zdjelicu i oslobaša dišne puteve. U ventralnoj susp. trup još ne ekstendira, glava ispod razine. U vertikali oslonac na prednji dio stopala, poziotivan refl. automatskog hoda.
Visokoneurorizično dojenče odstupa u neromotoričkom razvoju. Neophodno je uključiti NRT pod stručnim vodstvom, detaljno educirati majku za handling.
to je "ukratko" to, pa ak ima opet neka dobra duša da mi prevede na rvacki... ja zahvalna
s tim da je on cijelo vrijeme pregleda urlao i baš sam primijetila da recmo glavicu skoro uopće nije htio dići, a doma je puno jače diže i drži u zraku duže... Nije da se tješim, al to mi je baš bilo čudno, inače, kako ne voli bit na trbuhu, baš se trudi s glavicom...