Sada je: 07 kol 2026, 23:49.

Dječja soba - UREĐENJE!

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Dječja soba - UREĐENJE!

PostPostao/la Duga » 26 svi 2008, 08:05

Znam da je bilo već topica na ovu temu, ali bih vas molila još jednom da na hrpu bacite sve linkove, sličice koje ste stavljale i sl. jer mi je frka i nemam kad istraživati :oops: .
Zanima me gdje u Zg ima zgodnih dječjih soba, ima li negdje kakve šablone jer bih željela i ocrtati zidove nekim likovima ili zvjezdicama ili...nemam pojma, moram prvo vidjeti šta se nudi.
Sjećam se fotki koje su Snježa i teutonija stavljale i sobe su bile prekrasne...
Ajd, pomagajte, pliz! :kiss
Duga
podobna za kumu

Re: Dječja soba - UREĐENJE!

PostPostao/la Snježa » 26 svi 2008, 08:32

Duga :hug evo ti stranica za inspiraciju http://www.decofun.com/
wall stickere sa medom Poo sam vidjela u Kiki
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 26 svi 2008, 09:26

Snježo, srce si :kiss
hvala za link!
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Henrietta » 27 svi 2008, 02:54

http://www.vibel.com/fr/800/emotion.php

Ovo su meni definitivno najljepše sobe ako imaš love. U Lesnini imaš Flexu. Ili nacrtaj kako bi htjela da izgleda i nađeš dobrog stolara da ti to napravi - tako sam napravila ja jer mi je bilo bitno sačuvati što više slobodnog prostora pa je tako kravet (2 m dug) i ormar na koji se u polukrug nadovezuje radni stol sve na jednom zidu. Jako je bitan razmještaj i funkcionalnost a onda na tome gradiš.... moram na prekvalifikaciju :mrgreen:
K: Kada svi mi budemo veliki, tko će onda biti mali?
K: Molim odrezano, a ne narezano!
K: Volim te preko kaktusa!
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 27 svi 2008, 10:51

Iskreno, željela sam upravo izbjeći stolara :dunno i od gotovih elemenata sklopiti sobu.
No, javila sam se stolariji Ribičić pa ću vidjeti.
http://www.stolarija-ribicic.com/Katalo ... _sobe.html

Ovaj vibel - toga ionako nema kod nas koliko kužim.

http://www.phoenixlifestyle.com.hr/djec ... junior.asp
Ovi su mi se svidjeli pa ako netko ima iskustva neka javi.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la beammama » 27 svi 2008, 11:05

beammama
burek pod bor

PostPostao/la Henrietta » 27 svi 2008, 11:16

Duga je napisao/la:
Ovaj vibel - toga ionako nema kod nas koliko kužim.

Sorry, ja sam mislila da ti trebaju ideje :dunno a meni su oni :5
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TanjaMT » 27 svi 2008, 11:28

TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la Snježa » 27 svi 2008, 11:55

Duga prekrasne su sobe sa tvojih linkova :le
jel znaš cijene?

nama se sviđao Mali princ http://www.eurodom.hr/slike/src/2006/10/30/otroska_vijola.jpg pa smo kopirali taj kutni ormar, i za skoro iste novce dobili veći ormar, veći krevet (120x200cm), ladičar i noćni ormarić
lampe smo nakon dugog traženja našli u domi
poslikat ću vam sad kad je sve gotovo :drink
Snježa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Henrietta » 27 svi 2008, 12:19

Snježo, lijepa je soba ima je nećakinja - meni se ne sviđa što kod tih gotovih elemenata ne možeš birati visinu tj. da ako ti paše super ako ne :dunno

Duga, zašto si htjela izbjeći stolara - jasno mi je da se ne želiš umarati nekima koji rade u fušu ali stolarija Ribičić je daleko kvalitetnija od lesnine i svega što sam vidjela po salonima. Kakve su cijene kod Ribičića?
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 27 svi 2008, 12:31

Joj, želim stolare izbjeći samo da ih ne čekam sto godina i da se ne natežem s njima i da što prije sredim sobu :oops:.
Nemam pojma kakve su cijene kod Ribičića (čekam da mi se jave) - čini mi se da jako lijepo rade jer ja bih nešto kao što je TanjaMT stavila (ona kombinacija crvene i roza - ili tako nešto, kome se da, neka traži premda ne garantiram da sam potrefila boje jer mi je to ponekad problem :mrgreen: ).
Nisam ni ja za ogromne ormare jer bi mi "pojelo" prostor (iako, opet mora imati mjesto za odjeću).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la melita » 27 svi 2008, 14:03

Tanja, ajde mi, pliz, razotkrij napokon misteriju - jesu li one šarene točkice po zidu tapete, naljepnice ili je to boja? To mi se jaaaako sviđa, ali nikako ne mogu dokučit o čemu se radi, a u Ikeu nebum otišla još sto godina! :roll:
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 27 svi 2008, 14:25

:mrgreen: i ja sam ih zagledala, baš mi je super zid - meni se čini da jesu neke obloge - tapeta možda :oops: ?!
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la marsovka » 27 svi 2008, 14:42

Vibel je bio u Tkalci, jedino ne znam da li su se mozda negdje selili :dunno.
Slike na zidu mogu bili ili tapete ili naljepnice. Mi imao naljepnice koje super izgledaju - kao da su nacrtane iako ima za kupiti i onih debelih kao da su nekom spuzvom podstaljene pa i to vrlo efektno izgleda na zidu. Nedavno sam u Meblu u Solidumu vidjela katalog sa super tapetama za dj. sobe samo pretpostavljam da su dosta skupe.
marsovka
celebrity

PostPostao/la tanjabb » 27 svi 2008, 15:16

Vibel se preselio u Preradovicevu, imaju bas veliki salon, no tamo su cijene nebulozno visoke, krevet npr. 7500kn.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la TanjaMT » 27 svi 2008, 16:10

melita i duga - boja!

imali su prije ca 2 godine kartonske kutije za odlaganje stvari i mouse pad takav. ja sam brijala da cu kupiti 50 padova i polijepiti po cisto bijelim zidovima :mrgreen: nisam to napravila, padova vise nema, ali sam ja djeci malo modificirala i u djecjoj sobi bojala pravokutnike, doduse malo vece i samo narandzaste.
ja sam vec negdje na temu djecje sobe pisala: meni se vise svidja ovako nesto, puno vise nego oni fiksni motivi tipa medo pooh, munjeviti juric i ostala ekipa. dijete mijenja interese, a ne's svake godine iscrtkavat nesto drugo :dunno
(to ja onako vise za sebe, svatko ima svoje)
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la mamaDEA » 27 svi 2008, 22:08

ako se smijem ubacti sa pitanjem (duga ne uzurpiram topic :mrgreen: ),mi hitno trebamo kupiti krevet za jakova. Da li znate gdje ih ima povoljno tj. kako se kreću cijene?
mamaDEA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sandram » 27 svi 2008, 22:32

Jel netko narucivao s te stranice Decofun? Zna li netko da li se njihove naljepnice i bordure u Njemackoj mogu kupiti u nekim odredjenim ducanima?
edit, sad vidim da ih ima i kod nas i u baby centru u slo.
Ne vjerujem da ih ima u nasem gradu, a bas sam se zapalila za Zizazou :(
Zadnja izmjena: sandram; 27 svi 2008, 23:03; ukupno mijenjano 1 put/a.
Djeca nisu bojanke. Ne mozemo ih ispunjavati svojim omiljenim bojama.
sandram
pahuljica

PostPostao/la Ciara » 27 svi 2008, 22:37

meni se sviđaju dječje sobe u lateranu u solidumu

http://www.lateran.hr/lateran/djecje2.html
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 28 svi 2008, 07:20

Super su linkovi, cure!
Ja zamišljam sobu otprilike kao ove s drugog linka kojeg je vrabec zakačila - u tom sam filmu :dunno (ajd, smijem bar maštati :mrgreen: ) tako da su mi sobe beammame i ciare krasne, ali nekako za veću djecu (premda znam da sigurno neću sobu svake godine mijenjati i da klinci rastu "ko iz vode"). Ja bih vrlo rado nečim obložila dio ili jedan cijeli zid (obloge, tapete...i ne mora to nužno biti neki lik iz crtića i po tom pitanju se slažem s Tanjom)).
Vibel je prekrasan, ali za krevet sigurno neću keširati 7500 tisućica.
Ribičić se ne javlja, čekam još danas pa ih nazovem.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Henrietta » 28 svi 2008, 08:02

Super su sobe, ali bogami i cijene :shock: Kad budem radila izmjene u K. sobi opet ću dati raditi privatno.
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Duga » 28 svi 2008, 17:53

Lilly, :klanja :klanja :klanja za odlične linkove!
:kiss
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la lilly » 29 svi 2008, 22:55

Ma i ja sam bila u tom nekom filmu da cu Kikiu uredit sobu, ali za sad smo odustali. Kad bus gotova, stavi slike, mozda dobijem kakvu ideju... Doduse imam ja ideja, ali nikak da sve pretocim u jednu cjelinu.
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la beammama » 30 svi 2008, 22:00

Duga, Domino se kupuje po elementima i možeš složiti sobu kako ti paše. Čeka se oko mjesec dana jer naručuješ po elementima. Mislim da je po cijeni relativno OK s tim da smo mi dobili još dodatno popust jer mm radi u skladištu prodavaone namještaja tako da smo platili veleprodajnu cijenu + PDV.
beammama
burek pod bor

PostPostao/la Lena » 31 svi 2008, 00:36

u vibelu se nista ne kupuje. od vibela se naruci katalog pa se radi po njemu namjestaj. :mrgreen: tako je mm napravio krevet maloj od frendova.
naljepnica velikih formata za ormare, zidove i dr. sam vidjela prekrasnih u Merkuru. Bas sam se ugodno iznenadila njima.
ako dajes raditi privatniku sobu, po meni najbolji izbor djecjih materijala ima Size Kupres. Sad su dobili rozu (navodno su ih masirali kupci dok je nisu nabavili) i lijepe dvije zelene nijanse. ruckice sam najzanimljivije nasla u Elgradu (uz standardnu ponudu djecjih u Schahermayeru).
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Henrietta » 31 svi 2008, 06:53

Lena je napisao/la:u vibelu se nista ne kupuje. od vibela se naruci katalog pa se radi po njemu namjestaj. :mrgreen:.

Potpisujem uz napomenu da za neke posebne zahtjeve su potrebni CNC uređaji da bi izgledao namještaj uredno pa provjerite da li to imaju vaši stolari - mali ne vjerujem ali veći više manje imaju.

Lena, Merkur ima naljepnice samo dječje ili različite - imam par zidova u stanu za pošminkati ali mi je previše para ovo što sam vidjela u Meblu. Kakve su cijene?
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lena » 31 svi 2008, 07:47

Henrietta je napisao/la:
Lena je napisao/la:u vibelu se nista ne kupuje. od vibela se naruci katalog pa se radi po njemu namjestaj. :mrgreen:.

Potpisujem uz napomenu da za neke posebne zahtjeve su potrebni CNC uređaji da bi izgledao namještaj uredno pa provjerite da li to imaju vaši stolari - mali ne vjerujem ali veći više manje imaju.

Lena, Merkur ima naljepnice samo dječje ili različite - imam par zidova u stanu za pošminkati ali mi je previše para ovo što sam vidjela u Meblu. Kakve su cijene?

cnc stroj ne vjerujem da posjeduje ikoji stolar osobno jer su to tek nedavno uveli i drvni centri. izuzetno skupa stvarcica, cak i za pojmove velikih firmi. sigurno znam da s cnc-om rade Elgrad i Size Kupres. mi izradjujemo stolariju za vlastite potrebe pa smo radili cnc dijelove kod Sizea.
Merkur ti drzi svakakvih naljepnica. imali su i za djecje i za "odrasle" sobe. ja sam skicala, zaleci sto mi zidovi nisu glatki. no, primjetila sam da nude ideje uredjenja npr. fronti najestaja. ne znam tocnu cijenu, no sjecam se da nije bilo nesto da padnes na rit.
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Henrietta » 31 svi 2008, 10:51

Lena, skup je cnc - vidjela sam par dječjih soba koje su super zamišljene a izrada katastrofalna rubovi neravni, kao da su ih miševi izgrickali i onda preko tog naljepljena ona bočna traka :roll: Meni je moj stolar odmah rekao što ne može a sada je i on nabavio CNC (a nije baš mala firma!).
Hvala za info o merkuru. pogledat ću.

:mah
Henrietta
Ovisna sam
Ovisna sam

Sljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.