Sada je: 12 kol 2026, 17:10.

Homeopatija i autistični spektar

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Homeopatija i autistični spektar

PostPostao/la mama1969 » 20 svi 2008, 15:12

Čitajući o učincima homeopatije (slučaj mame koja je izgleda u potpunosti izlečila svoje dete)
http://www.recoveredfromautism.com/
htela bih pitati da li neko ima lično iskustvo sa homeopatijom kada je u pitanju autistični spektar, i kakvi su utisci? Unapred se izvinjavam ako se ovo pitanje javilo ranije.
slika
mama1969
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Homeopatija i autistični spektar

PostPostao/la stray_cat » 23 svi 2008, 23:05

moj doktor opce prakse je naturopat i specijalizirao je ajurvedsku medicinu

postoji jedno more preparata, roditelji uglavnom tvrde da se vidi poboljsanje ali moje je iskustvo da nekako ti kao mama mora na temelju svojih osjecaja pokusavati

nama jako pomaze probiotik hylak forte, mali mi je nakon 3 mjeseca odbijanja hrane (ja jos dojim pa se tako hranio) doslovno isti dan poceo jesti

osim homeopatskih preparata nasoj djeci pomaze organska hrana jer pesticidi sadrze metale i lupaju nase klince

isto je tako da nasi klinci trebaju jesti meso iz bio uzgoja, jer kad te zivotinje u zivotu nisu vidile sunde, kad su ih redovno punili antibioticima i onim stocnim brasnom koje se navodno radi i od mrtvih zivotinja ja nemrem vjerovati da je to nasim klincima ok

vecina nase djece treba vitamin b12, i treba zapravo citav kompleks vitamina b, nedotaje im magnezij, prepuni su metala

masovno imaju broblema sa candidom jer su najcesce primili antibiotike oralno. tu se dakle treba pozabaviti ciscenjem od candide

kad ulovim vremena pokusat cu postavljati linkove sa homeopatskim preparatima

u medjuvremenu puni dijete cesnjakom i origanom, koristi vodu filtriranu riverziilnom osmozim, mi imamo i filtere za zrak

(ali zato necemo nikud na ljetovanje jer za to nemamo novaca :proljece )
stray_cat
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mama1969 » 28 svi 2008, 11:25

Hvala na informacijama stray-cat. :mah
Upravo sam pročitala još jednu, vrlo poučnu priču http://www.autism.com/treatable/recovered/lansky.htm o divnom učinku homeopatskog leka carcinosin koji je "izvukao" autističnog dečaka iz svog sveta. Naravno, kod homeopatije pristup je individualan, i taj lek je bio dobro pogođen za maloga iz priče...ali baš bih volela čuti neko iskustvo sa homeopatijom u slučaju autis.spektra, jer ja lično ne poznajem nijednog homeopatu , ne bih ni znala kome se obratiti za pomoć... :dunno
slika
mama1969
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la laiknikola » 23 pro 2011, 15:25

Nažalost, sve te alternative i detoksi jednostavno ne djeluju kod autizma...
A pogotovo ne homeopatija, koja ne djeluje ni na jednu bolest:
Zadnja izmjena: dunja; 16 sij 2012, 09:38; ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: nedozvoljeno reklamiranje
laiknikola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la martina mama » 03 sij 2012, 22:24

Carcinosin u svom opisu nosi traumu koja se prenosi s generacije na generaciju. Uzrok velikog zaostatka djeteta moze biti i neka obiteljska trauma. Carcinosin je lijek pogodjen za sve ljude s balkana jer je tu trauma koje se prenose s generacije na generaciju na pretek. Na zalost, to nije lijek za autizam niti homeopatija to moze.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.