Sada je: 10 kol 2026, 21:15.
Moderatori/ce: latica, Crazy Daisy

dal je E dobila odbijenicu iskljucivo zbog tog sto nema pune tri godine, ili je guzva i navala na vrtic pa su isli tim sistemom eliminacije?
u nasem vrticu ne postoji stroga podjela na jaslice i vrtic, kad sam upisala ovu stariju curku ona je upala u grupu u kojoj je bio raspon od 2-4 god, to je kod njih neka prijelazna grupa, u ovoj grupi u koju smo uspiali mladju najstarije dijete je 12. mjesec 2005, a ostali su rodjeni 2006, al ove godine se valjda tak potrefilo

)
koji jos ne ide u vrtic ali razmisljam o tome da krene na jesen. tada bi imao 2,5. ja sam bila jako protiv toga da ide prije trece godine ali sve vise se susrecem sa mamama koje mi se cude da zasto vec i nije upisan u vrtic i spominju kako je to dobro i super i sve. slazem se sa time. zeljim da i moj sin krene u vrtic tamo sa 3 godine ali mi se sve prije toga cini prerano. idemo 3 x tjedno u nesto sto se zove "otvoreni vrtic" a moze se reci da je to nekakva igraonica i tamo je u drustvu duge djece svoje dobi. on jos nije usao u fazu da se igra sa drugima i dosta je vezan za mene. osjecam da bi mu prije 3 godine bilo dosta tesko bez mene. jos jedna stvar je sto imam priliku dobivati 350 eura mjesecno ako ne ide u vrtic do 3 godine pa mu i sa tim novcima mogu omoguciti zanimacije koje ce mu ispuniti vrijeme ( zoloski, zabavni prakovi, igraonice i druge aktivnosti...) a s druge strane, ako ga odlucim ostaviti doma do 3 godine, tek ga tada mogu staviti u red za vrtic na koji se ceka 4 mjeseca. to znaci da bi u vrtic krenuo sa 3 godine i 3-4 mj. sta vi mislite, dali je o kasno za krenuti u vrtic? da imate prilku biti doma s djetetom do 3 godine i jos dobivati za to 350 eura mjesecno bili na to pristale (naravno da niste zaposlene - ja nisam).? ili mislite da je bolje ranije krenuti i da su djeca koja krenu ranije naprednija?

koliko god mozete, vrtic nikuda nece pobjeci. Vi cete biti na dobitku, on apsolutno nista ne gubi ako krene s 3,5 godine.
) ..... tako da cu ga staviti u vrtic blizu kuce... privatni doduse jer za "obicni" nemamo dovoljno "bodova".... a i po godistu zavrsio bi u jaslicama..... a definitivno nije za jaslice.... 

mama njonji je napisao/la: dok su sa 2-2,5 god. bili još pravi mali individualci, uopće nisu fermali drugu djecu
.......

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.