Sada je: 28 srp 2026, 12:38.

Jel nam treba Hipp 1?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Jel nam treba Hipp 1?

PostPostao/la Hrvachica » 20 lip 2008, 09:23

Klara ima 3 mjeseca i 8 dana. Od početka smo na pre hippu. Sada mi se čini da nije više baš najzadovoljnija, češće traži jesti. Količina je uvijek ista oko 100 ml. Probala sam povećati količinu ali to ne prolazi. Jednostavno, ne stane toliko u nju a ne želim ju forsirati. Ako je razmak oko 3 sata između (što jedva nategnemo ako spava, recimo) onda popije 140 ml.

Jel vrijeme za prelazak na Hipp 1? (Frendica mi je rekla da se to gleda otprilike ovako - koliko brojeva u klopi /1,2,3/ to podjelim sa mjesecima u godini. Po tome ispada da uskoro već možemo na Hipp 2 :| .
Što se gadno događa kada se prelazi sa jednog broja na drugi? Ma, kužite što sam htjela pitati :dunno
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Jel nam treba Hipp 1?

PostPostao/la mamashnita od noje » 20 lip 2008, 09:33

to se gleda prema tome sto pise na kutiji. i nikako drugacije. nisu sva mlijeka ista i na veci broj se s nekim mlijekom prelazi ranije, s nekim kasnije. i toga se treba pridrzavati. odnosno, moze se duze koristiti manji broj, ali nikako prije na kutiji napisane starosti djeteta prijeci na veci broj. ako sam dovoljno jasna.
svaki veci broj adaptiranog mlijeka izmedju ostalog znaci i to da je mlijeko manje adaptirano i time je teze probavljivo, premda je istovremeno mlijeko "zasitnije".
s bebom od tri mjeseca mozes prijeci na jedinicu, jer neki s njom i pocinju. dakle, tvoje je dijete dovoljno veliko za jedinicu, ako mislis da joj je pre hipp nedostatan.
a na dvojku prijedji najranije onda kada to i pise na hippovoj kutiji. nikako ranije. ali kasnije mozes.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la jale » 20 lip 2008, 11:37

mislim da je uredu da predjete na hipp1 nikako na hipp 2 jer je jos mala.
sto se tice militraze, meni je pedijatar rekao da ne treba forsirati militrazu koja pise na kutiji vec da dajem djetetu onoliko koliko moze pojesti. sad smo na aptamilu 2 i popije max 160ml.

nadam se da cete uskoro biti sretne i zadovoljne :3srca
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hrvachica » 20 lip 2008, 13:27

dobro, budemo prešli onda na jedinicu

a jel moram postupno uvoditi ili mogu odjednom?
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 22 lip 2008, 01:10

o tome ti je bilo dosta govora. Neki pedijatri preporucuju postupno, neki naglo.
Moj je preporucivao postupan prijelaz i meni je to logicnije (neka se ne uvrijedi struja "naglog prijelaza").
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la MON » 22 lip 2008, 08:21

Isto bi preporučila postupni prijelaz...

Inače, moja Neva je od početka (pa do kraja, ne sjećam se ni ja točno do kada) bila na Hippu 1 i nikad nisam imala nikakvih problema, ali sve je individualno.
MON
Intelektualni snob

PostPostao/la jale » 23 lip 2008, 08:28

preporucuje se postepeno prelazenje posebno ako je dijete sklono grcevima tj ako je imalo ili ima grceve.
ako ne znas kako se postepeno prelazi, sigurna sam da ce neko bolje objasniti ali evo osnovnih parametara: svaki drugi dan se povecava broj mjerica koje se mijesaju sa prethodnim adaptiranim npr: 2 mjerice prehippa i jedna mjerica hipp 1 (ako je kolicina prehippa bila 3 mjerice).

sretno...
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Hrvachica » 23 lip 2008, 09:59

prešli odmah

za sada :5 , prošlo je više od 24 sata

jel to znači da se vjerojatno ništa neće niti događati ako nije odmah?
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 25 lip 2008, 09:54

nema jamstva.
mi smo s d. bili na hipp-u gotovo od rodjenja, a s 13 mjeseci je pokazao preosjetljivost na laktozu. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Hrvachica » 25 lip 2008, 10:35

pa stvarno je pravilo da pravila nema
slika
Hrvachica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la lepa » 20 ožu 2011, 15:11

Mi dajemo bebi PreHip od rodjenja i sada mu je 2 puna mjeseca. Doktorica nam je rekla da predjemo na Bebelac1 da mu bude silnije ali nije imao stolicu od toga 5 dana pa smo opet po njenoj preporuci presli na PreHip. Sada je stolica koliko toliko ok ali imam osjecaj da je cesce gladan.
Ako bi poceli postepeno prelaziti na jedinicu dali smatrate da je bolje Probiotik ili sama jedinica s obzirom da ima problema sa stolicom..da li imate slicna iskustva?
lepa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.