Sada je: 01 svi 2026, 10:15.

Prevlačenje kožice na piši - starija djeca

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Prevlačenje kožice na piši - starija djeca

PostPostao/la palunkica » 30 lip 2008, 10:20

MI opet imamo problem s kožicom. Tin sad ima 5,5, godina, prije cca 1 godinu pedijatrica mu je na silu prevukla kožicu, to je bilo strašno iskustvo, nije htio dva dana piškiti ni pod razno, nakon toga više nikom ne da dirati pišulinac.

Prije cca 2 tjedna se žalio da ga peče dok piški, otišli smo kod pedijatrice, bila je neka na zamjeni, ona nije imala tako radiklane metode, ali nas je upozorila da moramo svaki dan vježbati i ako se ne desi ništa do kraja ljeta, da će morati ići kirurški odstraniti kožicu.

On inače nema problema s infekcijama, ovo je bilo prvi put da se žalio da ga peče, ali pišulinac mu se kad piški skroz napuhne. Otvor je jako mali i kožica je totalno nerastezljiva.

Kako niti meni niti tati ne da blizu, naučili smo ga što da radi, ali nije baš zainteresiran. Vježbu s pišulincem je probala i moja kuma (inače pedijatrica - njoj je nekim čudom dao da mu priđe) i kako je ona potegnula, nakon par sati se pojavilo par kapi krvi dok je piškio. I odmah smo prestali. Nju sam pitala za nekakvu kremu kojom se to može mazati da omekša, pa je rekla da ne zna.

Članak s Rode sam čitala, no nisam puno pametnija.

Dakle, da li netko zna neku pouzdanu, i ne previše bolnu metodu za rješavanje tog problema. I ako ne uspijemo riješiti kako izgleda operacija.

:vi Upomoć

I edit: Kojem da se doktoru obratim za drugo mišljenje? Urologu? Ili običnom pedijatru?
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

Re: Prevlačenje kožice na piši - starija djeca

PostPostao/la silki » 30 lip 2008, 10:53

već smo pisali o tome.
viewtopic.php?f=41&t=22112&p=883024&hilit=+fimoza&sid=afbfc43e84d8448e8d3cbc74adca7121#p883024

jedina bezbolna metoda je prevlačenje kožice, nekoliko puta dok ne zapeče, u kadi tople vode svaki dan.
ovako smo mi prevukli gotove sve osim jednog dijela koji je se nije dao. to smo morali riješiti kiruškim putam i sad je sve 5.

:mah
silki
ni kljun ni krila ni nogice

PostPostao/la folne » 30 lip 2008, 10:55

Par kapi krvi ti je normalna pojava. Nama su davali Betrion ili Garamicin antibiotsku da mu se ne inficira kad su mu ko bebi prevlačili na urologiji. (urologija za odrasle, horor, :roll: ne preporučam)

Ono što možete probati je vata i parafinsko ulje ako vam uopće dozvoli pristup pišonji. Ulje na vatu, nategneš kožicu dokle ide i onda lagano gladiš prema dolje. Isto ne natezati silom, nego koliko ide, ali isto tako ne se bojati nije to baš tako krhka stvarčica.

Alternativa je "guljenje" u Klaićevoj, na koje je išla frendica s malim i prošlo je bezbolno jer pišu namažu anestetskom kremom i prevuku. Naravno ako je otvor na kožici premaleni da će kožica popucati i da će ga pekcati dok piški -slani urin po ranicama, ali tome se može doskočiti tako da ranice malo deblje namažeš antibiotskom kremom pa ona napravi"film između kožice i urina. Nama je pomagalo.
folne
Mladenka

PostPostao/la silki » 30 lip 2008, 11:05

nakon guljenja u klaićevoj mazali antibiotikom i piškili u kamilicu :mah
silki

PostPostao/la palunkica » 30 lip 2008, 11:13

Hvala cure, on je jako pekmezast, kad mu je to doktorica prevukla prošle godine nikako nije htio ići na zahod, jadničak je držao, dok ga ja na kraju nisam probudila usred noći i odnijela ga na WC pa se popiškio u polusnu.

Probat ću s uljem i štapićem za uši. Sad je na moru, podjsjećam da da svaki dan treba vježbati.

I da, da li je dovoljno da on sam vuče kožicu prema naprijed, ili treba i prema natrag (prema sebi, kao što mu to mi napravimo)?
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la silki » 30 lip 2008, 11:15

od ovog povlačenja prema naprijed nema vajde.
kožica se prevlači tako da glavić izađe van.
silki

PostPostao/la palunkica » 30 lip 2008, 11:17

A ja negdje našla podatak da je i to dobro. Jer to si hoće raditi sam, ovo prema natrag (da glavić izađe van) mu je prekomplicirano i ne da mu se.

Znači to ne pali
zvrkic 12/02
palunkica

PostPostao/la silki » 30 lip 2008, 11:25

ma kožica bi se trebala rastegnuti i prevući preko glavića.
često se dogodi da kožica ostane zalijepljena za glavić i ti je ono što stvara probleme.
samo svakodnevno vježbajte i mogli bi izbjeći ljuštenje :mah
silki

PostPostao/la thalia » 05 srp 2013, 14:44

ja sam jučer skužila da v. s tri godine ne može prevući kožicu nimalo.
muka mi je. muka, muka.
nisam čula da kod nas ljušte tu kožicu bezbolno i sama ne znam šta da radim.
s. (starijem) smo dan po dan, dan po dan, uspjeli sve prevući i sad je ok. a iamo je jadan puno upala.

s malim ne znam što ćemo, stvarno ne znam :(

jel ima nade da to oljuštimo sami ili je sad kasno?
u pelenama mu se dala kožica prevući.
rano ih je skinuo, ja se nisam zamarala jer sam znala da je prije to išlo i sad odjednom, ćorak.
nedavno sam pokušala povući, bilo je malo krvi i nije mi dao više prići.

:gaah
Doorbells and sleigh bells and schnitzel with noodles
thalia
Von Trapp

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.