Sada je: 14 kol 2026, 22:41.

POSTAJEMO PUNOLJETNI

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

POSTAJEMO PUNOLJETNI

PostPostao/la Lidija » 01 srp 2008, 22:53

Da malo dokumentiram kako to ide i sto se desava.

Obavili smo vjestacenje pocetkom travnja, dobila onu prvu stranicu Nalaza i misljenja i dalje nema nista (za sada). Poslali rjesenje o pola radnog vremena i dalje i to je to.

Navodno bi nakon sto dobijemo, valjda nalaz i misljenje, trebala procedura ici dalje.

I. u kolovozu navrsava 18. godina, onda centar po sluzbenoj duznosti pokrece oduzimanje poslovne sposobnosti, ja trazim produljenje roditeljskog prava i to bi bilo to.

Danas mi padne na pamet da mom momku 09.08. istice zdravstvena jer tada navrsava 18. I sto sada, jer jos nemam nikakvih rjesenja, novih.

I krenem telefonirat da vidim sto ce mi reci.

Centar za soc. skrb - nema nikog u centru (ni soc. radnice za djecu s teskocama, ni ravnateljice, ni pravnice).

HZZO- Mihanoviceva - covjek mi kaze da mu izvadim radnu knjizicu za dijete?!?!?!?, odnosno da ce CZSS špokrenuti postupak i osigurati ga zdravstveno ?!?!

CZSS - Savjetovaliste za osobe s invaliditetom (i to postoji) - zena nije sigurna kako to ide, ali trebala bih rjesenje HZMO-a za ....... bla-bla-bla-.... socijalna radnica ce mi sve objasniti ... bla-bla-bla...... ja je na kraju pitam da li sam dobila Savjetovaliste za osobe s invaliditetom ?

HZZO direkcija - Margaretska - zena shvati o cemu se radi i nije sigurna kako da premostim 18. rodjendan i dobivanje svih rjesenja ..... direktorica je zauzeta, neka nazovem malo kasnije - malo kasnije se nitko ne javlja :dunno

Moj rodjak koji radi u jednom od podrucnih ureda HZZO-a veli da mi stvarno trebaju ta rjesenja, ali mi daje i spasonosnu info da zdravstveno vrijedi 30 dana dulje. Dakle do 09.09.

Sve u svemu ja nastavljam zvati institucije jer je bas zanimljivo slusati njihova rjesenja naseg problema. Naravno, izgleda da je najveci taj sto je dijete rodjeno u kolovozu za vrijeme godisnjih koji su vec poceli. Ali i ne znaju sto napraviti. Na HZZO-u, ne znaju sto napraviti. :roll: Ko da je moje dijete prvo kojem se oduzima poslovna sposobnost, meni daje produljenje roditeljskog prava bla-bla-bla ........
Meni je vazno da mogu mirno otici na godisnji, da mi zdravstveno vrijedi do rujna, a onda ce proci godisnji pa cu moci telefonirati, urgirati, traziti, vikati i ostalo. Naravno, nadam se da mu zdravstveno nece ni trebati.
Interesantno da nitko nije pitao ide li u skolu, a zapravo ide, te da donesem potvrdu o skolovanju. Mozda to je, a mozda i nije rjesenje. Ne znam. Radna knjizica je bolja solucija :lol.

pisem dalje kad nesto saznam.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: POSTAJEMO PUNOLJETNI

PostPostao/la nadicab » 01 srp 2008, 23:22

još jedna Monty Payton situacija :stup
Inače, sretan skorašnji rođendan tvom velikom momku
a poziv za regrutaciju vas čeka ili?
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la lulamae » 02 srp 2008, 09:05

s tim petljancijama i zivkanjima i trazenjem i natezanjem nikad kraja :roll:
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 02 srp 2008, 09:17

Nadam se da ces na kraju ostati dobrih zivaca, jer oni fakat nisu dobre glave. Tvom sinu sretan rodjendan.
Nadice-mislim da vise nema regrutiranja kao ni redovnog sluzenja vojnog roka, sreca da ljude ne peglaju.
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Lidija » 02 srp 2008, 13:49

Upis u vojnu evidenciju smo sredili - pisala sam o tome. proslo je ok, samo sam ja bila pukla. Valjda zato sto je bilo OK pa se nisam imala s kim svadjati.
Lidija
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Djeni » 02 srp 2008, 22:36

Lidija je napisao/la:Upis u vojnu evidenciju smo sredili - pisala sam o tome. proslo je ok, samo sam ja bila pukla. Valjda zato sto je bilo OK pa se nisam imala s kim svadjati.

e ova ti je dobra :5 stvarno dobro dođe nekad se na nekog izvikat, e sto se onda dobro osjecam
Lamia 18.09.1997
Lana 27.08.2003.
Leila 18.08.2009
Djeni
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la martina mama » 03 srp 2008, 01:28

djeni, nije se izvikala nego pukla!!! skupilo se zeni sve sto je mislila da je odavno preboljela. lidic, sjecam se tog posta. bas me rastuzio. na ove price o novoj situaciji nemam rijeci.
martina mama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 18 sij 2010, 12:26

Što će biti s mojim djetetom s pp kada nas ne bude je misao koja me pa gotovo svaki dan zaledi od užasa. Mm i ja se već sada pripremamo za to. :place
Znam da je to daleka budućnost, ali mi baš i nismo mladi roditelji.
Zanime me da li netko zna da li staratelj može u ime štićenika potpisati ugovor o doživotnom uzdržavanju?
Jasno mi je da će mom malom poslovna sposobnost biti oduzeta, mi ćemo valjda biti staratelji, pa sada razmišljam da bi mogli sve što imamo njemu ostaviti, a u njegovo ime (tj. kao staratelji) sklopiti ugovor s nekim o doživotnom uzdržavanju. Da li netko zna za nešto slično? :dunno
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.