Sada je: 09 lip 2026, 23:19.

Preklopim s obje strane na kojima nema punjenja i stavim u tepsiju. Dalje kao i ti, ali pri kraju ih namazem jos sa vrhnjem u koje sam umjesala secer.

Preklopim prvo jednu stranu, onda drugu preko punjenja

ni ja nista ne kuzim...
) i filati. Radim ih i sa sirom ili mesom ali su mi omiljene s visnjama.Varijacija savijace od visanja/tresanja.<
><
>Gotove kore(listovi za savijacu), moja preporuka Zlatno tijesto pekarnice Zagreb u samoposlugama <
><
>Pomijesa se: 3 jaja, 3 jogurta, 2 salice secera (moze i manje), 1 salica ulja, pola salice grisa, 1 vanili secera i 1 prasak za pecivo. Ostavi da odstoji 15 minuta.<
>Protvan/tepsija se premaze uljem, margarinom-po zelji i slaze se -kora, premaze gore opisanom smjesom, opet kora, premazati i tako potrositi pola kora (cca 5 ako kupujete po komad) staviti malo vise smjese i rasporediti voce. Nakon voca opet kora pa smjesa sve do kraja i zadnju koru po vrhu premazati malom kolicinom smjese. Peci 30 min na 180 stupnjeva.<
>Super je i s
eskvama i marelicama, ali mi s jabukama recimo nije fin.<
Znaci, strudla je "smotana" u tri poteza.

I onda je mrmot zavio cokoladu"
ooooooooooooooodlicna usporedba.
2 jogurta

Savijaca od visanja
1 pakovanje jufke
3 case cvrstog jogurta
1 casa* ulja
1 ipo casa griza
2 case secera
1 prasak za pecivo
1 vanilin secer
1 kg jabuka
1/2 kg visanja
*casa od jogurta
Napravit fil tako da pomijesate sve osim jufke , jabuka i visanja.
Jabuke ogulit i izrendat.
Stavit 1. list pa skrto sa filom, stavit 2. list, pa opet fil (malo vise), stavit 3. list pa opet fil (slobodno ), pa jabuka i na kraju visnje (fino rasporedit, da ima svugdje). Zarolati.
Tepsiju ne treba uljiti, najbolje bi bilo sa onim papirom za pecenje.
Izadju 4 rolade, pa sastojke rasporedite da ne fali ili ne pretekne.
Peci na 180°C oko 40 min.
Pustiti da se ohladi u zatvorenoj pecnici.
Rezati ohladjeno.

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.