Sada je: 02 kol 2026, 12:26.

tijesto za pizzu

O kuhanju, receptima, sezonskim i zdravim namirnicama, najboljim pečenjima, najfinijim kremama, najslađim kolačićima... o hrani.

Moderatori/ce: Hope77, mrava

Re: tijesto za pizzu

PostPostao/la NINANJA » 18 vel 2008, 15:44

e curke, super da Vam je uspjelo ovak naredit pizzu, po mom receptuslika

inače, ja furam UNku i jučer je bil dan za pizzu :naughty
naredila sam ju sa zamjenskim sirom i mahunama (+ još svakojako povrće: paradajz, kuruza, paprika friška+kisela, tikvice...) i bila je jaaaaako mljac
(iako mi je falila mozzarella :roll: )

a kaj se tiče pečenja: preporuka je da pizza ide u vruću peć, to je jako bitno, i da se brzinski ispeče. Moj rol je lud i kad prođe 10-12 minuta ja provjeravam tijesto tak da vilicom odignem jedan rub i vidim situaciju odozdola :mrgreen:
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Masha » 19 vel 2008, 23:02

Pravila opet večeras, ispala je ODLIČNO!
Nego, Ninanja, nije vrag da ovu pizzu smažeš sama!? :mrgreen:
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la NINANJA » 20 vel 2008, 13:31

Masha, kad radim za sebe, delam pol manju; tj od 20 dkg brašna :naughty

/a i tu imam 'zainteresirane' promatrače koji dijele moj ručak sa mnom: Nina voli koricu (rub, onaj napuhnuti), Anja pojede barem jedan trokut, a MM potamani kaj mi ostane/

a kad radim za sebe - naredim ju obavezno onak okruglu, pa zgleda ko da je ona prava iz pizzerije :mrgreen:
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Masha » 20 vel 2008, 15:34

Ma zezam se... stvarno bi morala biti visoko baždarena da sama pojedeš onoliku picetinu! :shock: :mrgreen:
A ja i inače uvijek radim okruglu pizzu, jer mi ona "kockasta" nikako nije prava pizza. Svi mi rubovi idu preko pleha, al' nema veze, bitno da je okrugla. :trio
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Bubidea » 25 vel 2008, 09:42

radila jucer pizzu po ninanjinom receptu...auuuu tijesta, aaauuuu pizzze, nesto prefino

ja jedino nisam punila rub sirom, nego kulenom, jer nisam imala dosta sira....rub smo inace nevoljko jeli, sada smo se trgali za njega
:lebdi
Bubidea
Bogom mi je dano

PostPostao/la lilly » 28 vel 2008, 23:27

Ninanja :1 , konacno mi je pizza jestiva!!!!!
lilly
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Masha » 29 vel 2008, 10:30

Pronašla sam i ovo tijesto na Rodi:

750 gr mekog brašna
2 jaja
2 dcl kiselog mlijeka(jogurta)
2 dcl slatkog mlijeka (običnog)
1 dcl ulja
1/2 praška za pecivo
1/2 germe(ja koristim digo kvasac u vrećici)
žlica soli
žličica šećera

... i mogu reći da je jako fino. Ja sam sebi pravila calzonu, a mm pizzu i tijesto je zbilja mrak! Moja calzona je bila baš kao iz pizzerije, sva rumena i hrskava, pizza s napuhnutim rubovima. Također se može i puniti koječim, praviti kiflice, pržiti u dubokom ulju...
Ispadne ga dosta od ove količine, ali može stajati i u frizideru i do nekoliko dana (ako uspije toliko preživjeti, a da se ne pojede... :mrgreen: )
Eto, pa probajte... :liza
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 29 vel 2008, 16:12

:5
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la babysittingnatalija » 03 ožu 2008, 21:47

Ninjana-nin recept isproban, odliiično!

MD je bivši pizza majstor i uvijek inzistira da tijesto MORA stajati najmanje 5 sati, ali evo s ovim nisam fulala, radila sam ga sat vremena prije pečenja.

Nadjev smo po svom ukusu. HVALA! :1
babysittingnatalija
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la olja » 06 ožu 2008, 16:40

Ninanja :klanja :klanja
Oooodlicno je!! :5
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la rejjan » 11 ožu 2008, 17:13

Za forumasice koje nemaju bas puno slobodnog vremena pa ne mogu cekati da tjesto umijese, pa da ono stane, pa da se filuje pa pece, moj prijedlog bi bile ''picice'' koje su isto tako dobre i dobro mirisu. Ja ih radim od starog hljeba koji narezem na tanje kriske, a jos bolje je sa tostom jer su sve kriske iste. U jednu posudu umutim 2-3 jaja, posolim i dodam paradajz pirea, kecapa i svega sto je crveno od paradajza. Svaku krisku umocim s jedne strane u smjesu i redam po plehu. Na kriske stavljam sve sto ide na pizzu, sireve razne, parizer, sudžuku (nekad), gljive i jos kecapa i origano. Moze i kasicica kajmaka, pavlake, ma sta ko voli. Samo pet - sest minuta ostavim da se sir rastopi i gljive malo ispeku i u 10 minuta nema ni jedne kriske :dunno
Rejjan, 05/07/06
rejjan
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Rimaithor » 12 ožu 2008, 12:04

Ninanja, isprobala sam. Tijesto se jako lako oblikovalo, dobra je ova fora s pobrasnjenim protvanom (bojala sam se da ce se zakeljiti, ali nije).
Jedino mi je tijesto bilo malkice presuho, tj. zilavo :dunno Inace sam maher za tijesta, uvijek mi super ispadne.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la TanjaMT » 12 ožu 2008, 12:40

samo da se pohvalim da sam neki dan napravila najbolje tijesto za pizzu u mom zivotu. radila sam po mom starom odokativnom receptu, jedina razlika je bila u tome da nisam mutila mikserom nego sam upregla mm-a da to sredi kuhacom. razlika drasticna! jel moguce da je bolje rucno nego s mikserom :dunno ?
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la Masha » 08 srp 2008, 16:15

Podižem ovaj topic, jer sam pronašla svoje omiljeno tijesto za pizzu :3srca
Baš je onakvo kakvo sam tražila: brzo je gotovo, mekano je i podatno, prefino kad se ispeče, a bez prevelike mudrosti :mrgreen:

Recept je od Ane Ugarković za Komišku pogaču, ali idealno je za pizzu:

Sastojci:

400 ml vode
600 g brašna
1 žlica meda
2 žličice sitne morske soli
1 žličica suhog kvasca
2 žlice maslinovog ulja

Priprema:
400 ml vode na sobnoj temperaturi (oko 20 oC)
Pomiješajte sve sastojke u velikoj posudi (od miksera ako imate samostojeći mikser). Ako miješate s mikserom (najbolje sa spiralnim metlicama), miješajte polagano oko 4 minute ili dok se brašno ne skupi u kuglu. Pustite da se tijesto opusti pet minuta i nastavite miksati sa malo većom brzinom još oko 2 minute ili dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki posude tek se malo lijepi za dno. Ako je tijesto premekano i ljepljivo, dodajte još malo brašna, žlicu po žlicu. Ako je pretvrdo i suho, dodajte još malo vode.
U slučaju da nemate mikser možete tijesto zamijesiti rukama, namočite ruke u malo vode i upotrijebite ih slično kao što radi mikser: mijesite tijesto čvrsto s jednom rukom u zdjeli, dok nju okrećete s drugom. Kad je brašno umiješano u kuglu, nakon oko 4 minute, tijesto će se početi malo skupljati. Ostavite ga 5 minuta da se malo opusti a onda nastavite mijesiti još nekoliko minuta, dok tijesto nije pomalo ljepljivo, mekano i podatno.
Razdijelite tijesto na 8, 4 ili dva jednaka komada (ovisno o receptu), napravite kugle i premažite svaku s maslinovim uljem. Stavite kugle u zasebne plastične vrećice. Ostavite ih 15 tak minuta na sobnoj temperaturi a zatim preko noći u hladnjak. Dio tijesta koji nećete upotrijebiti idući dan možete odmah zamrznuti. Ako namjeravate peći pizze isti dan, ostavite ih oko 1 sat na sobnoj temperaturi, izvadite iz vrećica, premijesite ponovno u kugle, vratite u vrećice i stavite u hladnjak na 2 sata.
Izvadite tijesto iz hladnjaka 2 sata prije nego što namjeravate peći pizzu.

Ja sve sastojke zamutim u vodi koju zatim lagano dodajem brašnu. Mijesim ručno.

Eto, dobar tek! :liza
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la filipovamama » 08 srp 2008, 18:37

A ja sam kupila neki dan gotovo tijesto za pizzu, ali ne u pekari (kamo sreće da sam u pekari), nego u Mercatoru - nekakvo austrijsko gotovo dizano tijesto za pizzu, koje je stajalo u frižideru.

I niš mi nije bilo fino. Ispalo je super, ali okus je bljak. Ne mogu to objasniti nekako preslano.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 09 srp 2008, 13:20

Mi smo koristili neko vrijeme tijesto za pizzu kojeg ima za kupiti u svakom većem centru, onako je namotano i samo se odrola u četverokut na plehu. Prije mi je bilo fino, ali od kad sam trudna - ne paše mi nikako. Ako kupim ono svježe, npr. u Ipercoopu, to mi je ok.

Ali definitivno moram probati ovaj recept koji svi hvale. Moj dragi voli i koricu/rub, pa ako to napuni sirom bude prste lizao...
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la filipovamama » 09 srp 2008, 14:44

Diami je napisao/la:Mi smo koristili neko vrijeme tijesto za pizzu kojeg ima za kupiti u svakom većem centru, onako je namotano i samo se odrola u četverokut na plehu. Prije mi je bilo fino, ali od kad sam trudna - ne paše mi nikako. Ako kupim ono svježe, npr. u Ipercoopu, to mi je ok.

E da baš to zarolano mi se nikako nije svidjelo. Bljak.
Filip - 16.01.1996.

Onkraj born on 23 November 2008 at 14:20 in Zagreb
filipovamama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la LiKmama » 09 srp 2008, 15:50

ccc bogohulje
nema do ninanjine pizze :3srca
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Masha » 09 srp 2008, 16:32

ccc bogohulje
nema do ninanjine pizze

heheee :)
Al' nisi ovo probala, vjeruj mi ;)
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la LiKmama » 09 srp 2008, 18:15

ne usudim se. :gigl otkad radim ninanjinu pizzu, muz mi vise ne da da narucimo. :bum rekao je da kad bih sad predlozila pizza hut (koji nam je inace bio najdrazi), da bi pomislio da se nesto ljutim na njega i zelim ga kazniti. :lol

a kianu jos nisam med dala...
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Mirci » 10 srp 2008, 09:44

imam doma Anin recept bas za pizzu pa cu ga bas potraziti da vam ga napisem, ali meni je odlican. I vrlo je slican, barem po sastojcima, mom ustaljenom koji sam vec napisala na pocetku ovog topica.

Lik, zamijeni med sa istom kolicinom smjedeg secera :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Masha » 10 srp 2008, 09:57

Ovo je bilo nedavno, u jednoj od njenih emisija i rekla je da ovo tijesto koristi i za pizzu. :dunno U svakom slučaju je odlično. Meni je uvijek bio problem što su mi tijesta bila nekako tvrda i nisu se dala razvlačiti, a ako bi dodala vode, pucalo bi mi pri razvlačenju. Ne znam, vjerovatno je kvaka u pravim omjerima sastojaka. Neku večer sam ga vrtila u zraku i tako ga rastezala, ko pravi picajol! :cool Još samo da mi je nabaviti onu ploču i mogu piceriju otvorit. :mrgreen:

Jednom sa i ja uzela tijesto u Mercatoru, i nikad više.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Ida » 09 kol 2008, 04:35

Ninanja, dosla sam samo da pohvalim tvoj recept za tijesto - IZVRSNO JE!

svaka cast, ovo je stvarno za svaku pohvalu; koji god recept za tijesto sam do sada probala nije uspio a ovaj je odlican!
od srca preporucam :3srca
Kiki 2003
Koko 2004
Kiko 2006
Ida
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la JednomCuPostatiMama » 27 kol 2008, 08:09

Pridruzujem se curama u pohvalama za super tjesto! Isprobano ljetos na moru :5
JednomCuPostatiMama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la NINANJA » 05 ruj 2008, 12:22

Nije me dugo bilo na forumu (ljeto), al' evo me natrag....pa me eto i na ovom finom podforumu ;)

Fala svimaslika kaj Vam se sviđa tijesto i baš mi je drago kaj Vam uspjeva.
Ja sam od inovacija ufurala kuruzu (i to po skrivečki, jer kad Nina vidi konzervu kuruze, samo se stvori pored i traži jest, pa mi nekad uz nju i fali za cijelu picu), i to stavljam na onaj donji sloj sira, al' je fora i kad se stavi gore.
I, obožavam ljeto jer je onda friška paprika, domaći paradajz, tikvice... genijalan prilog!slika
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ina66 » 05 ruj 2008, 12:44

pravila nekidan pizzu po receptu za tijesto komiške pogače od Ane Ugarković.
ocjena - čista petica!
dio tijesta koji mi je ostao iskoristila sutradan za rolani sendvič - na razvaljano tijesto namazala tanko šalšu, naribala sir i složila šunku - dijete mi otkačilo od sreće :)
odležano tijesto je bilo još bolje nego prvi dan
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Masha » 05 ruj 2008, 14:43

Meni je Ninanjino tijesto isto jako fino, ali ovo od A. Ugarković je baš ono što sam tražila u prvom postu. Ninanjino tijesto je s mlijekom i čini mi se da je i okusom i teksturom potpuno drukčije od ovog drugog. Ispadne mi prilično debelo i "pecivasto" (ali ukusnoooo), dok je ovo za Komišku pogaču baš kao pravo pizza-tijesto iz restorana :dunno Još da je i krušna peć... :liza No, o ukusima se ne raspravlja, ali meni je drago da sam napokon dobila fine receptiće!!
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Mirci » 06 ruj 2008, 09:56

Nasla ja taj recept od Ane bas za pizzu koji sam obecavala. Recept je obavljen u Vivi prije 4 godine, a u tom sam casopisu i prvi put cula za Anu.
Krenula sam ga prepisivati pa nam za tijesto treba:
600g brasna
1 zlica meda
2 zlicice sitne morske soli
1 zlicica suhog kvasca
2 zlice maslinovog ulja
400ml vode sobne temp.
Dakle :shock: :shock: Sastojci su isti kao u receptu koji je napisala Masha. A i sve ostalo od rijeci do rijeci :). Najradije bih vam skenirala tu stranicu :). Ocito joj je to univerzalno tijesto za taj tip jela.

a inace se slazem sa mashom - ovo je odlican recept :up
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Ina66 » 06 ruj 2008, 11:22

Mirci - po ovome sam i ja radila, a ocjena je gore
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la dunja » 06 ruj 2008, 21:36

Koliko tijesta od ovog ispadne? Jel za onaj jedan pleh od pećnice ili?
dunja
most

PrethodnaSljedeća

Natrag na Recepti

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.