frrr je napisao/la:uglavnom, ja sam sad bila na uzv-u, naručila me na kontrolu za 3-4 tjedna, pitala sam jer moram na uzv ili samo pregled, rekla je da mogu na uzv, ali ne moram. pa sam rekla da ne bih, ako nema prijeke potrebe.
te rekoh da ja nisam od onih paranoičnih i opsjednutih trudnica koje idu na sve živo što se može. ja inače imam čvrste stavove oko nekih stvari, a među ostalim, mislim da nema potrebe forsirati preglede koji nisu nužni.
da je to posljedica društva opsjednutog bolesšću, medicinom, pregledima i poremićajima u kojem živimo (časopisi tipa doktor u kući su najbolji primjer toga..a sve je to dio master plana farmqaceutske industrije koja nam želi prodati što više dodataka prehrani, preventivnih lijekova i onih koji ne idu na recept, što je lakše ak stalno razmišljamo kak nam se nešto može dogoditi. plus, industriji sredstava za čišćenje paše traumatizirati nas s time da je sve oko nas nečisto, nezdravo i puno bakterija).
nego, sad sam otišla preveč u širinu..ja isto idem privatno i oni uvijek pod normalno rade ultrazvuk svaka 3-4 tjedna jer ti ga i naplate. iako, moja dok nije takva, već mi je masu stvari koje je mogla naplatiti napravila besplatno.
ali, budući da sam informirana i normalna (nisam od onih alternativki koje misle da je sve medicinsko loše) znam pitat jel nužno i reći da neću ako nije nužno.
dakle, ako treba - budem, naravno, nisam luda.
ali ako ne treba - čemu? ne, ne želim ići na ultrazvuk samo zato da vidim spol, da vidim ručicu ili da imam 5 novih slikica.
da zaključim - pregledi trebaju imati svoju svrhu, a ne da im je svrha moje veselje. dobro, osim 4D ultrazvuka, to ćemo ić tatici za veselje
evo pa se podsjeti.
I ja sam zavrsila na temu frrr

)