Sada je: 17 kol 2026, 09:19.
Moderator/ica: nadicab

jako puno djece po ovim temperaturama smanji kolicine obroka ili cak i broj.

što meni vrućina ne utječe na apetit?!

mmm3m je napisao/la:Preporuka je da beba pojede od 120-180ml na kilogram tezine.150ml bi bilo kao idealno ali ne i obavezno.
Meni je bilo lakse jer sam brojala kalorije,koliko beba mora pojesti kalorija na kg/tezine
1-2 mjes: 115
2-3 mjes : 105
3-4 mjes : 95
4-5 mjes : 95
4-6 mjes : 95
6-12 mjes : 90
1-3 god: 90
3-5 god : 80-90
5-9 god: 70-80
10-12 god. 55-70
Posto je moja Mia ekstremno prije rodjena, imala je problema sa tezinom,i na preporuku neonatologa smo poceli dodavati u svaki obrok 1 casicu vrhnja za kavu(naravno prvo su nas pitali o alergijama u porodici,jer ipak nije preporucljivo davati rano mlijeko i mlijecne proizvode)Mi smo morali i to pokusati jer na mjesec je dobivala oko 150g.
Poslje smo joj nabavili Polycal(kaloriski dodatak,u 1 kasikica ima 20cal,bez okusa,boje i mirisa je tako da se neosjeti u mlijeku.Dodavali smo u nocne obroke po 3,4 mjerice.
U ljekarni ima za kupiti i posebno ulje koje se daje ako beba nedobiva na tezini

sunce moje malo je napisao/la:
Ili sam umorna ili glupasta pa ne kužim. Kako dijete raste manje potreba je za manje kalorija po kilogramu???
umor je u pitanju,garantirano
Kako je Ina rekla,na prvi pogled izgleda nelogicno ali tako je.Godinama imamo vise kila i zbog toga na 1kg se smanjuje broj uneseni kalorija,tako da ja recimo sa svojih 60kg nesmijem dnevno unijeti vise od 2000 kalorija ako zelim da zadrzim svoju tezinu,tj na 1kg mi je dozvoljeno oko 35 kalorija.Tako je i kod djece,sto veci i jaci manje kalorija na kg trebaju

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.