Sada je: 05 kol 2026, 21:43.

borninamama2 je napisao/la: Moraju biti limeni poklopci?

Daphne je napisao/la:ako volite salate, napisat cu ti recept za ukiseljene mahune, i paprike punjene kupusom. meni je to jedna od mmmljac stvari koje sam radila. isto tako, (iako sad nije sezona, al je prefino) ukiseljene sparoge(one debele domace)
inace, moja strina radi usoljenu zelen(mrkvu celer i pastrnak) pa onda to preko zime ubaci u juhe. moji klinci inace nisu ljubitelji povrca u komadima, al ovo im je nesto oko cega se doslovce tuku...ako treba, mogu je nazvati..

Ja to kao Makedonka tvrdim. Postoje vise recepata za pravljenje ajvara, zavisi u stvari u kojem delu Makedonije kako ga prave. Negde stavljaju i sargarepe, negde stavljaju i nesto drugo, ali evo ja cu vam napisati kako ga moja mama i baka prave...naravno, kad se pravi ajvar, onda svi ucestvuju, to je porodicna zajebancija kod nas! Mesala sam i ljustila paprike nebrojeno puta, pa tako da, imam iskustva. Ako mi platite put, dojdem da vam ga napravim 

koje šoljice, male, srednje, veće?

koliko teglica od ove količine ispadne?
Sol odokativno???
Koliko dugo se to peče na vatri nakon što je oguljeno i smiksano?

dunja je napisao/la:jel 10 patliđana znači 10 kg ili 10 komada - mislim na količinu od 25 kg paprike
ja bi isto smanjila količinu, nemam kad toliko puno raditi, al malo bi ipak
ivana7997 je napisao/la:mene zanima kompot od krusaka, sveki ima superfine kruske, ne stignemo ih pojesti, a moj filip voli kompot

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.