Sada je: 12 kol 2026, 01:26.
Moderator/ica: nadicab

Glori je napisao/la:baš si bles.. ive pa znaš koliko se mljeka može izdojit sa 2,5 god djeteta uf...
uskoro možda budu insistirali sa majčine na ženinu sisu -samo ne znam što će tada žene?
jako je zdravo dugo dojit djecu dok to ima vezu sa hranjenjem,ali sisa ne bi trebala postati igračka i objekt uspavljivanja?
a baš me zanima kako sam mogla dojit malu 10 god. kad sam malog začela nakon 1,5 god.
a službeno objašnjenje da djetetu ne treba puno sna,a da je nespavanje vezano sa inteligancijom -prvi put čujem,nema logike-ali meni i onako više ništa nije logično

ive3 je napisao/la:
pretpostavljam da ga zanimaju propeleri na klimama? koliko dugo ostane i gleda ih, da li ga to fascinira? da li jos negdje gleda vrtnje? da li okrece kotace od kamiona? koliko dugo ostane u takvim radnjama? da li je tada smireniji i ne zeli prekinuti to?

Glori je napisao/la:ja se svim srcem nadam da ne dospijete u našu stvarnost,a po tvom opisu mislim i da nećete...jer tri bitne stvari su kod autizma ,a tvoj se baš ne uklapa...
mislim da ive zna izvrsnu psihologicu ,ali je u Zagrebu?

Glori je napisao/la:
po mom mišljenju dojenje nakon 3 god. je sprječavanje djeteta u osamostaljivanju kao i "navlačenje "djeteta na majku u vremenu kad ono treba počet sa socijalizacijom...

Glori je napisao/la:ako ima mljeka prema potražnji tada mu i ne trebaš ništa drugo davat-da li si ti na kazeinsko -glutenskoj djeti?
bilo bi zanimljivo vidit majku sa četvoro djece,svi različite dobi i svi doje? ili muškarca od 14 god .di doji,a sisa bi mu trebala predstavljat nešto drugo ,a ne hranu...
ok. imaš pravo vjerovat u šta god želiš,ali imam i ja pravo i ne vidim da su djeca koja ne doje više od 1,5god.,a i manje išta zaostalija za ovima koji doje preko tri-posebno u samostalnosti...
odosmo mi sa teme po starom dobrom običaju

Webmama je napisao/la:Molim vas da radi lakšeg praćenja teme ne skrećete početnu temu na temu produženog dojenja. To je za pdf Dojenje. Isto tako molim ive3 i Glori da ni na koji način više ne omalovažavaju tuđi stav o produženom dojenju a bez arumentiranih stavova i ovdje ali i bilogdje drugdje, a stray cat molim da se ne da navućina isto ovdje.

elizabeta je napisao/la:
Jako mi je pozitivno kod tvog djeteta to što je rano propričao i što ga zanimaju druga djeca (a te dvije karakteristike inače kod autizma štekaju)
Opusti se, sve će to bit dobro

elizabeta je napisao/la:Ima nešto u ovom što Ive govori...
Webice - nije u redu što misliš da Ive i Glori omalovažavaju jedan stav i pri tom ih špotaš, otvoreno si na strani stray cat koja opet kontrira njima...zašto? Samo zato što ti misliš isto što i stray cat?...Malo malo se mi na ovom pdf. razilazimo u mišljenjima...i ne vrijeđamo se, uglavnom. Šta je sad dojenje sveta krava?Da ti nisi Roda ?
![]()
![]()
Ali da, treba ovu temu odvojiti. Ne prebacivat na dojenje nego ovdje na ovom pdf. odvojiti.

Webmama je napisao/la:Ja sam počasna Roda, kaj nisi to znala
zavarala me ova tvoja naklonost prema liku i djelu gđe Mehunke (ja mislila da si morebit u njenoj ekipi), a ona ziher nije dojila 

I sad kad iščitavam ove postove, prepoznajem ga u dosta toga, npr. voli okretati kotače autića, ali ih voli i vozikati uokolo. Isto tako burno reagira na svaku frustraciju, pogotovo ovo što je Elizabeta spomenula, na promjenu smjera kretanja. Isto voli stvari slagati na hrpice i onda je jako zadovoljan i zaplješće si (makar je to prije češće radio, već neko vrijeme nije).

thinkPINK je napisao/la:I sad kad iščitavam ove postove, prepoznajem ga u dosta toga, npr. voli okretati kotače autića, ali ih voli i vozikati uokolo. Isto tako burno reagira na svaku frustraciju, pogotovo ovo što je Elizabeta spomenula, na promjenu smjera kretanja. Isto voli stvari slagati na hrpice i onda je jako zadovoljan i zaplješće si (makar je to prije češće radio, već neko vrijeme nije).
Iz ovoga ide pretpostavka u smjeru autisticnog spektra- okretanje kotaca, slaganje stvari na hrpu, odupiranje promjenama, ali ono sto pises nakon ide kontra te pretpostavke. Jer nije svako slaganje na hrpu ili okretanje kocacica ili burna reakcija indikacija za autizam. Dakle ono sto je bitno je da je okretanje, slaganje stereotipno, da nema druge vrste igre s tom igrackom, voznja autica ili nesto u tom smislu. Ali svakako to treba strucnjak vidjet, tesko je ovako s opisima. No. i to je opet samo jedan od indikatora za dijagnozu.
A sto se tice hiperaktivnosti ako postoji vrlo su vazne reakcije roditelja i osim same procjene strucnjaka, tu cete dobiti dobre savjete. Svakako odite kod psihologa. Nije prerano. Sto se rane intervencije tice, nikadnije prerano.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.