Bio je to Četvrtak. Već tjedan dana prije mi je doktor na kontroli rekao da sam otvorena za 2 prsta i ctg pokazao 2 trudića u 10 minuta, al ništa, cijeli tjedan su to bili samo "lažnjaci"!
No taj Četvrtak 14.08.08 sam osjetila da su trudići ipak malo drugačiji jer sam ih lagano osjećala čak i kad bi se kretala, što prethodni dana nije bilo tako. Al sve je to bilo toliko lagano i neredovito da se uopće nisam nadala...
Oko 13.00 sati sam išla uspavati svoju kćerkicu i oko 15.00 sati se probudila sa jačim bolovima. Bolovi su postajali jači i redovniji tako da se otišla otuširati i spremiti ostatak u torbu. Oko 17.00 sati smo krenuli u bolnicu al usput sam htjela još stati kod tetke koja živi blizu bolnice. Oko 18.30 me tetka istrala iz stana i potrala u bolnicu
U Bolnici čekala smjenu u 19.00 sati. Otvorena 6-7 cm. Zatim ctg pokazao već 4 truda u 10 minuta, odma mi dali klistir. Na stol došla oko 19.50 sati. Doktor i babica stvarno svoje prekrasnih ljudi odtada me nisu ostavili niti sekunde samu. Doktor se zezao i pričao viceve a babica popunjavala podatke. Također su me na svaki trud podsjećivali na disanje koje mi je stvarno pomoglo i olakšalo bolove. Uz sasvim malo dripa otvorila sam se punih 10 cm. Kad su mi to rekli te da u slijedećem trudu tiskam ja nisam mogla vjerovat. Babica mi je masirala međicu i uz par tiskanja u 20.15 na svijet je došao moj mali sinčić !! Nisu me rezali a cerviks je malo popucao, mislim da su tu bila 3-4 šava.
Odmah nakon pranja i vaganja su mi dali dijete da ga pomazim i poljubim. Zatim je došao pedijatar koji ga je pregledao i dao mi ga na prsa.
Jednostavno jedno prekrano iskustvo koje je ovaj put stvarno puno kraće trajalo i zbilja malo manje boljelo!

.Čestitam mama