ja sam, primjerice, počela sa žitaricama, prije 3 dana. znači li to samo da je prva namirnica koju je beba okusila žitarica ili da sad 2-3 tjedna jede isključivo žitarice pa onda polako uvodim voće/povrće?
Mozes nastaviti s zitaricama a mozes joj sljedecu skuhat i mrkvu, uostalom cesto su planovi jedno a realnost nesto sasvim drugo. Recimo moj plan je bio zitarice/povrce/voce pa se ubrzo izjalovio jer mi je dijete redom pljuvalo: rizu, mrkvu, tikvicu, korabicu, pa je dobio zatvor i tjedan dana nije kakao i tako smo "prijevremeno" zavrsili na kruski, koju je prvu za ozbac prihvatio (a i pokakao se nakon nje

). Tako smo nastavili s vocem, jabukama, dodali rizu, a nakon mjesec i po dana je prihvatio i gore spomenuto povrce koje mu ispocetka nije nikako sjelo.
mora li se nova namirnica (bilo koja, nova žitarica ili nova ksupina namirnica) nužno prvi put dati sama? izmišljam primjer, beba je uspješno savladala mrkvu i sad bih joj probala dati krumpir. mora li krumpir biti sam prvi put ili može i s mrkvom?
Mozes joj dati mrkvu + krumpir (ne bih mjesala vise od dvije namirnice). Ako reagira iduci dan das samo krumpir, tako se uvjeris jel reagirala beba na krumpir ili mozda na kombinaciju krumpir + mrkva.
kako da jojpovećavam količinu kašive tj. kad joj smijem dati više od simboličnih 4-5 žličica?
Sutra joj mozes dati 7 zlicica, u petak 10, iduci ponedjeljak 15... Bitno je u svemu tome pratiti bebu jer ako primjetis da se bljucanje opet pojacalo ponovo smanjis kolicinu. Mozda nakon neke druge namirnice nece toliko bljucati, sve ti je to lutrija. A da se bebe pita, cuj, neke bi pojele i A4 komad papira, a moj bi ti Lukas s 8 mjeseci rekao i da je zemlja iz tegli s cvijecem jako fina

(to je naravno sala).