Sada je: 25 srp 2026, 01:42.

Hrenovke?!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Hrenovke?!

PostPostao/la HoneyB » 30 kol 2008, 21:45

Svekrva mi popi krv, pa reko hajd, baš da pitam.....

Kada ste prvi put djeci dali hrenovke i koliko često ih vaša djeca konzumiraju?

Naime, moj M. ima 9 mjeseci, cicamo, papamo, sve kako treba,
........ no naravno da ih ima koji misle da: on ne jede dosta mesa/ zašto mu ne bi dala batak s roštilja/trebao bi jesti špeka/blablaba/prestani ga dojiti..............
Ne slušam i režem po kratkom postupku, no udavi me s -kada će on već napokon moći jesti hrenovke? Doslovno me to pita SVAKI put kad se vidimo.
Odgovorila sam da kaj se mene tiče ne treba nikad i tu je puklo- sodoma i gomora :mrgreen: .
Jer, naravno, sve njene kolegice djecu hrane hrenovkama i hrenovke su super lagane, fine odliče za djecu i svi baš svi to jedu i sl.........
Čisto me zanimaju iskustva s hrenovkama.
U načelu, nemam niš protiv njih. No,moje ih dijete neće jesti,sve dok ih ne bude znao sam skuhati......
...... za inat :mrgreen: :mrgreen:
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Hrenovke?!

PostPostao/la Ina66 » 30 kol 2008, 21:50

odi u dućan, kupi paket hrenovki i pročitaj joj što se sve nalazi u njima. moj je argument također da se rade od mesnog otpada
ne vidim ništa dobro ni zdravo ni hranjivo u hrenovkama.
jedu li ih moja djeca? mlađa ne, osim ako ih nije jela negdje gdje nije bila sa mnom, ja ih ne kupujem.
starija ih je jela u vrtiću i kod prijatelja.
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la olja » 30 kol 2008, 22:41

Kada ste prvi put djeci dali hrenovke i koliko često ih vaša djeca konzumiraju?

Starija (3,5 god.) je jela par puta (kad bi joj baka u pekari kupila rolovane :roll: ) ali joj se ne svidjaju - pre par dana je rekla da je to smece (ah, al sam joj isprala mozak :D ).
Mladja (2 god.) nije nikad.
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Barbi » 30 kol 2008, 23:33

moj je argument također da se rade od mesnog otpada
ne vidim ništa dobro ni zdravo ni hranjivo u hrenovkama.

Potpisujem. Meni su osobno hrenovke gadne kao i većina mesnih prerađevina i nikad to ne jedem. No MM hrenovke i paštete obožava. :roll:
Zabranjeno mu je da ih daje djeci no oni su doslovno ludi za hrenovkama. :ne Tako da mu je sada zabranjeno da ih on jede kad su djeca u blizini.
Frida kad je prvi put vidjela hrenovku imala je cca dvije godine i doslovno mu je uskočila u tanjur da to proba. Sada ih skrivamo da ih ni u frižideru ne vidi, sigurna sam da bi maznula cijeli paket bez problema. :roll:
I Patrik ih voli i ponekad pojede kad MM jede, možda par puta godišnje.
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la swenova mama » 30 kol 2008, 23:39

sw ih je probao kad mu je baka dala s nekih 2 i pol godine, mali prije nekih mjesec dana zalogaj. Malom se ne svidjaju, sw nije lud za njima, posljedicno nemamo ih doma uopce i rijetko kad se dogodi da ih pojede. Mozda nekoliko puta na godinu.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la Hope77 » 31 kol 2008, 00:03

Moj ima 23,5 miseca i još ih nije probao, niti sam mu ih ja ikad nudila (ali sad kreće u jaslice pa očekujem da će ih tamo probati).
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 31 kol 2008, 06:22

Hope, ako se pridržavaju novih preporuka u prehrani vrtićanaca, onda ih neće probati - u našem vrtiću ih nema od prošle godine (kao ni paniranih ribljih štapića)
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Masha » 31 kol 2008, 22:21

Mi ih ne jedemo (više), pa ih tako ni Luka nije nikad jeo (a možda i je, negdje meni iza leđa, kod bake ili tako nešto :dunno ). Ni paštetu ne kupujemo, iako je probao kod moje sestre i svidjela mu se :roll:
Ina, mislim da se mnogi još ne pridržavaju tih novih preporuka, jer mi je nekidan teta u Lukinom vrtiću nabrojala što sve kod njih jedu djeca, pa je spomenula i paštetu i hrenovke. Ja joj sad moram nekako priopćiti da mome to ne daje... A znam da će on, mali žderonja, navaliti čim vidi :|
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la Hope77 » 31 kol 2008, 22:24

Nadam se da se drže, ali sve se bojim da će ih ipak tamo probati :roll:
Hope77
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Megan » 01 ruj 2008, 07:58

Mi ih jeli, one male pilece, L. ih vise ne voli, tako da nemam vise brige s time.
Megan
ježim se par puta dnevno

PostPostao/la Krumpirić » 01 ruj 2008, 09:44

Ne kupujem to pa ne jede doma. Ali jeo je kod baka i voli. Možda 2-3 puta u životu. Prvi put sigurno ne prije 2,5 godine.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la nina » 01 ruj 2008, 10:42

nikad ih nije jeo,a nadam se da nikad niti neće,kao ni paštetu.niti mi to ne jedemo.
kod nas u vrtiću ima,ali sam tetama napravila popis onoga šta ne želim da se nađe u njegovim ustima.tako uvijek dobije zamjenu(a znam da mu ne daju jer dolazim po njega za vrijeme ručka)
iako mislim da nebi niti on progutao hrenovku,jer sam mu isprala mozak :mrgreen: ,i djed mu je dao jednom,polizao i bacio-ovo je jako bljak
slika
nina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la tanjabb » 01 ruj 2008, 14:17

Ovo ljeto na moru sjedimo za stolom na terasi, Lukasu (4,8 godine) pred nosom juha od mrkve, njegovom par mjeseci mladjem prijatelju hrenovke. Vrijeme je rucka. I gleda moj Lukas, gleda, pa me pita "mama, sta to B. jede?" Kazem ja hrenovke. "A sta je to? Jesu to neke kobasice?" :gigl I u glavnom on bi probao, i svidjelo mu se :mrgreen: . Pojeo je pola. I sad hoda naokolo i govori da mu je hot dog najdraza hrana :lol .

Malom djetetu ne bi nikad davala hrenovke, ne dajem ih ni velikom.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la ivanaCH » 02 ruj 2008, 15:38

Moja starija mozda par puta i to u vrticu, mladji probao zalogaj jednom i nikad vise.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la lastavica » 02 ruj 2008, 16:13

meni su hrenovke fine, no kupim ih par puta godisnje, tako da ih je moja jela i u kucnoj atmosferi, no bila je puno starija

a ljetos sam kupila pastetu i pojela ju je sa slascu i k tome mi se zahvalila sto sam ju kupila :roll: , no tu nije bio kraj, kupamo se mi popodne na plazi, a ona ce na sav glas, mama hoces li mi opet kupiti onu finu pastetu od jutros :oops:
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la melita » 03 ruj 2008, 08:07

pojela ju je sa slascu i k tome mi se zahvalila sto sam ju kupila
:3srca Srce malo!
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TanjaMT » 03 ruj 2008, 12:43

doma sam prije znala ponekad kupiti, ko fol pilece ili purece, najvise zbog majstora da pojede bilo sta. sad sam okrenula plocu i ne dajem im doma to.
ali eto, moji pojedu hot dog u ikei, za eur 1.20 sa onom ofarbanom vodicom zvanom lingonberry ili tako nekako.
koja sam ja nemajka :mrgreen:
TanjaMT
kile su mi ko bitcoin

PostPostao/la plavooka12 » 03 ruj 2008, 15:58

znam da su hrenovke smeće nad smećima, jednako kao i pašteta, većina salama, polija, purećih prsa, kobasica, ćevapa i sl. Ali, mi to sve jedemo (mm i ja :oops: ), a djetetu neću dati niti da prismrdi pogotovo hrenovkama, a baki ću strogo zabraniti da joj daje takvu hranu!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la JiA » 03 ruj 2008, 18:40

Jedu, ponekad. Ja ih ne volim ali ih imam u frizideru za situacije kad ne zele nista jesti.
Sami ih ne traze.
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Ivana » 03 ruj 2008, 22:15

Ne dajem mu hrenovke,probao ih je al nije oduševljen.
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Viva42 » 06 ruj 2008, 13:32

Na plaži... mislim da su njemci.
Deda otvara paket hrenovki i daje djetetu koji bi mogao imati malo više od godinu dana. Sirove K plus hrenovke :strah
poletarac NIKO 18.03.2007.- "Bavo mama, ti sve znas!"
JURAN 28.03.2010.

Niko-slike
Viva42
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la HoneyB » 06 ruj 2008, 22:09

Deda otvara paket hrenovki i daje djetetu koji bi mogao imati malo više od godinu dana. Sirove K plus hrenovke

da, za ovakve sam slučajeve čula........u principu,te su hrenovke već termički obrađene, tako da nisu potpuno sirove, al svejedno.........nisam ni da se kuhane daju maloj djeci..,a kamoli ovak, iz paketa direktno, bljak....
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 06 ruj 2008, 22:22

moja ih doma nikad nije jela, no tata joj je kupio one u lisnatom i navukla se. ako prolazimo pored pekare, traži. većinom i dobije. ali trudim ne šetati na tu stranu.

honey, svima koji ti govore da ti dijete ne jede dovoljno mesa lijepo reci nek ti nabave domaće ekološki uzgojene piletine, teletine, janjetine ili kunića pa ćeš mu povećati broj mesnih obroka. ne moraš mu povećati, važno je nažicati zdravo meso jer to se teško nađe. ;)
eli
Sveta krava

PostPostao/la teutonija » 08 ruj 2008, 09:43

Mi to doma nemamo, jedemo samo ak skuha sveki i to MM i ja ,Klara je pojela kad je u vrtiću ,al nije često ,znači probala ih je sa 2.5 kad je krenula u vrtić ,mala još nije,a i ne bu jer je alergična na soju koje nutra ima pa ću reć tetama da ih ne smije.isto ko i paštete. :mrgreen:
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la LiKmama » 08 ruj 2008, 12:35

ali trudim ne šetati na tu stranu

:lol

moji nisu nikad probali (ni hrenovke, ni pastete, ni salame....), no to dijelom ima veze i s tim sto ja ne jedem meso pa mi se sve te preradjevine samim time jos vise gade.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Jullishka » 11 ruj 2008, 14:20

moj sta god proba a da je nezdravo (tipa hrenovki eto) 100% ce obozavati, pa mu zato i ne dajem. po kuci ih nemam i necu ih imati u dogledno vreme.
s obzirom da je sada krenuo u vrtic, sve ce tamo probati....sigurna sam, tako da, ne mora i kuci. ima skoro 2 godine.
a ti ne brini sto uvek ima takvih pametnih sta treba da mu das da jede...da vidis ove ovde moje.... :roll: kupuju mu smoki od 6 meseca :D a ja bacam, pa su prestali!
Vanja 18.10.2006
♪♫•*¨*•.¸¸♥ ¸¸.•*¨*•♫♪
mama, ti mi se jako svidjas, vidi kako si mekana i lepa i nemoj da mrsavis, ja volim kad si debela
Sofija 03.08.2011
Jullishka
老师

PostPostao/la mamashnita od noje » 11 ruj 2008, 14:38

doma ih nemamo. rijetko, rijetko kada ja pojedem one neke purece.
noa ih nikada nije probao. bake imaju zabranu davanja hrenovki.
dok god mogu utjecati na njegovu prehranu, trudim se.
mamashnita od noje
Muza

PostPostao/la HoneyB » 11 ruj 2008, 23:47

dok god mogu utjecati na njegovu prehranu, trudim se.

potpisujem. najest će se raznih ....u životu, pa ne mora već sad početi.
Al nikako da to objasnim sveki.
(Neki dan smo bili kod njih navečer.Pitala je bi li mali za večeru pojeo malo sataraša :shock: . Ljubazno sam odbila i rekla da ni ja ne jedem satarš za večeru.Nije joj to baš bilo drago.)
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la plavooka12 » 13 ruj 2008, 10:44

honey, a da ne ideš više kod sveki??? ma šalim se, naravno, ali važno je upozoriti da neke stvari ne treba davati maloj djeci jer ti starci naši o tome blage nemaju ;)
Npr. ja sam znala maloj dati malo juhice iz svog tanjura, mislim da je imala 7-8 mj., ali to je bilo onako jedva na vrh žlice, jer je htjela uskočiti u moj tanjur. To je vidjela sveki, i uzme ludara komad salate iz zdjele i stavlja joj u usta :shock: Ako tada niam pobjesnila nisam nikada! A ona meni na to odgovori, pa kaj ne vidim da ju svrbe zubi, oni su djeci mazali desni sa octom ili limunom :shock: :strah
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la frrr » 18 ruj 2008, 16:55

fala dragom bogu na sveki makrobiotičarki i pasioniranoj zagovornici zdrave hrane
ta mojoj ne bi dala ni mrkvu ak nije iz eko uzgoja, a kamoli nešto drugo!
even i as sick as i am
i would never be you
frrr
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.