Čekaj, zakaj ti sad (budući da si odgledala sve te silne filmove nećeš jednostavno u dvije riječi priznat sljedeće:
1. postoji hrpa pretužnih filmova u kojima vidimo iskustva roditelja koji su izgubili djecu (uzrast od 3 do 6 godina) u prometnim nezgodama, a koja su bila vezana u boosteru. Svi ti roditelji kažu isto - smrt je nastupila uslijed ozljeda unutrašnjih organa koje je na tijelu djeteta prouzročio pojas automobila. Također, svi su jednoglasni u tome da bi njihova djeca preživjela da su bila u sjedalici koja se veže u pet točaka.
2. Preporuka je u Americi da se dijete veže u stolicu s pet točaka dok ne navrši 7 godina i ne pređe težinu od 30 kg.
Daklem, ja svoju djecu vežem uvijek i u svakoj prilici u onakve stolice kakve mi europski standardi, jelte, dopuštaju. A to da bi mirnije spavala da imam za Zitu stolicu za koju znam da na svijetu postoji i da je puno, puno sigurnija od boostera, a slučajno se veže u 5 točaka potpisujem. Ne kužim kaj je tu čudno?

I na kraju, kad sam bila u Heinzlovoj na pregledu autosjedalica, sve tri osobe iz programa s kojima sam razgovarala potvrdile su mi da bi ova druga varijanta bila bolja, ali da, eto, u Europi zasad toga naprosto nema.