Sada je: 31 srp 2026, 22:15.

Nursing strike

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

cure

PostPostao/la ksenija » 01 ruj 2001, 22:04

lea mi je pocela gurati prste u usta dok doji ,dok jede zlicom ili pije iz flasice<
>to joj onda normalno ometa proces hranjenja<
>kaj da radim<
>je li netko imao slican problem? <i></i>
ksenija

Re: cure

PostPostao/la Mala Bornica » 02 ruj 2001, 23:33

u zadnje vrijeme borna ponekad gura prste uz sisu u usta. ali to je meni vise smijesno nego za
injavajuce, je kad joj drzim rucicu, ne buni se i jede dalje. a drasticno je smanjila vrijeme podoja (kad se ne uspavljujE!!!, tako da jede po 5-7 min. max 10. ne vidim da joj nesto fali pa ne
inem. samo je malo teze jer stalno trazi promjene aktivnosti. pa si mislim da joj i dojenje ponekad dosadi. <i></i>
B, 2001.
E, 2002.
D, 2011.
Mala Bornica
Sunčeko

maloj bornici

PostPostao/la ksenija » 03 ruj 2001, 22:11

sad si me utjesila-sve je isto i kod mene<
>zanima me ipak savjet onih koji su to prosli <i></i>
ksenija

šta je ovo, nursing strike ili ??

PostPostao/la Mel001 » 01 lis 2002, 13:44

Na djeci 0-1 je Danielin topic o NS, ali da li bi mi netko mogao odgovoriti koji su uzroci tog "fenomena" obzirom da sad nema vrućina...<
><
>Evo, nama se događa dojenje u 3 ujutro, a nakon toga tek u 13 sati!!!. Prije dojenja u 13 sati sam joj morala dati malo kašice, a tek u polusnu je uspjela nahraniti. Naravno, da sam je od 3 do 13 sati nutkala jedno 10-ak puta, ali ona je samo vrištala, užaš!! A grudi da ne spominjem, pune su kvrga...<
><
>Komentar pedijatra je da bebe znaju preći i na 4 jača o
oka dnevno.<
><
>Help, imate li slična iskustva??? <i></i>
M. travanj 2002. & D. ožujak 2006.
Mel001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: šta je ovo, nursing strike ili ??

PostPostao/la Webmama » 01 lis 2002, 14:48

nemoj je siliti ali se obavezno izdajaj Mame&Bebe<i></i>
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la djecakovamama » 01 lis 2002, 14:56

U pravu je Webmama, nemoj siliti ali ponudi cesto - cesce nego obicno, tako sam ja citala da bi trebalo<
>Ja nisam imala "pravi" NS, tako da ti ne mogu puno pomoci, a i ne znam koliko ti je stara bebica.<
>Meni i bebi je znalo biti problematicno svako dojenje kad bih bila jako umorna ili ako bih cula neke lose vijesti i zbog toga bila uzrujana, tako da ti je moj savjet da sto pozitivnije pocnes podoj, jer beba osjetii mamin nemir i to je nekad zna "odbiti" .<
>sretno <i></i>
Life is not about waiting for the storm to pass, it's about learning to dance in the rain!

slika

slika
djecakovamama
pošla ALFAkoka u dućan

PostPostao/la Mel001 » 02 lis 2002, 12:32

Hvala cure, u pravu ste, ništa ne treba forsirati, dojenje se na sreću normaliziralo, sve je fino posisala. <
><
>Jedina promjena je da sada zaista jede više a rjeđe, za razliku od prije kad je papala uvijek kad joj se ponudi.<
><
>U ovakvim situacijama, ako je beba do
o, bez temperature i sl. treba ostati cool; ja već misl'a da joj se zgadila cica i razmišljala da ću trebati smućkati HIP (da nije ovo "što se babi tilo, to se babi snilo"?)<
><
>Pozdrav i hvala još jednom <
><
> <i></i>
Mel001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Nursing strike

PostPostao/la adrianovamama2000 » 03 lis 2002, 08:16

Kao prvo za neupucene ako dijete odbija prsa prije godine dana malo je vjerojatno da se odbija od dojenja nego se vjerojatno radi o tzv nursing striku. Razlozi mogu biti mnogo
ojni o tome se mogu raspisati ako nekog zanima.<
>Dakle kako je to teklo kod nas, cesto bi se u vrijeme izlazka zubi, velike pospanosti isl vec i ranije desavalo da Adrian (kao skroz mala beba do 4 meseca) nije htio dojiti,onda bi ga ja nunala i dojila, znala sam hodati po stanu i dojiti pa bi onda ponovno bilo sve OK. Najveci i pravi strajk usljedio je sa 8 mjeseci, kada se poklopilo to da sam vrisnula kad me ugrizao (procitavsi to na nekolio mjesta na web kao jedino oruzje da beba ne grize i nikad to vise ne bi napravila, postoje i njeznije metode), zatim njegov zastopan nosic, izlazak zubica... Sto je najgore u to vrijeme gotovo uopce nije htio jesti drugu hranu malo voca isl. Uglavno nije dojio puna 3 dana, i to mi je bio strasan period i za njega i za mene. Onda sam pocela sa metodama da mu kao slucajno ponudim dojku u neobicnim okolnostima tipa zajednicko kupanje isl. Na kraju to vece kada sam ga presvlacila u kupaoni bila sam gola i on je nekoliko puta zaredom pokusao povuci pa prestao i tako ukrug da bi nakraju prihvatio dojku i nadojio se. Bio je uzasno sretan i ja zajedno sa njim. <i></i>
adrianovamama2000

PostPostao/la Novamama » 05 lis 2002, 19:25

Mel, i s nama je ista stvar već 2 dana.<
>A znam da su nam klinci tu negdje. Ne kužim ni ja šta je , možda ima veze s početkom dohrane??Jedino ja se ne izdajam, ne da mi se, a još uvijek nekako uspijem da mi ih Ivan isprazni. Makar poslije sve izbljucao.<
>Zanimljivo mi je na ovom forumu, uvijek kad mene muči neki problem,krenem otvoriti topic, a ono taman nekog prije mene muče iste
ige <
>KOliko dana je vama to trajalo? <i></i>
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mel001 » 05 lis 2002, 20:53

Novamama, trajalo je jedan dan. <
>Budi strpljiva, držim ti fige. <i></i>
Mel001
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dugi štrajk i nestajanje mlijeka

PostPostao/la Helena71 » 15 kol 2003, 23:53

Eli, kao sto znas i kod mene su slicni problemi samo sto moja ne strajka vec nema strpljenja cekat LD (a na desnoj cici nikako da ponovo proradi) pa moram koristiti Syntocinon. I izdajanje mi isto ne pomaze kao i kod tebe. I onda malo navre mlijeka, pa sad opet fali Nis ti nemrem pomoc, i mene zanimaju odgovori na ova tvoja pitanja.<
>Jedino ti za strajk mogu reci moje iskustvo - kod nas bi se strajk samo pogorsao u stranoj sredini Ali ako po danu uopce nece cicati, nemas sto izgubiti pa pokusaj. Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la natasha32 » 17 kol 2003, 03:05

Quote:nisam se nikada izdajala, nije mi išlo pa sam se ipak potrudila prije tri dana i rezultat je poražavajući:<
><
>mislim da i sama znas da to ne znaci nista - pogotovo jer se nisi nikad izdajala. kolicina izdojenog mlijeka se povecava praksom izdajanja, i nikad nije jednaka onome koliko beba moze izvuci (tj. koliko imas mlijeka) nego neusporedivo manja, pogotovo u ovakvoj situaciji poput tvoje<
><
>koliko strajk moze trajati - ne znam<
><
>jel ti pijes dosta tekucine? <
><
>ja se ne bih nervirala (znam da je lako reci) i pokusala bih je "upratiti" i vidjeti sto doista hoce. nastavila bih dojiti dok spava sto vise ako prihvaca sisu, tako ces odrzati koliko-toliko produkciju. Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 19 kol 2003, 23:32

cure, veliko hvala na savjetima.<
>upravo mi je nestao reply, pa ću ponoviti ono što se sjećam da sam napisala.<
><
>kod nas je situacija malo drugačija. ariana više ne odbija sisu nego redovito grize. zapravo, povuče dva, ti puta i onda stisne zubiće i odmiče glavicu tako da mi doslovno guli
adavicu.
adavice me bole kao na početku dojenja (sa ragadama nisam nikada imala problema).<
><
>poslije posla sam potražila sintocinon, ali ga u tri ljekarne nisam našla. sutra nastavljam potragu.<
>moje izdajanje je prilično amatersko. prvo se istuširam toplom vodom, zatim pokušam izdojiti rukom, tj. gnječim sisu da se kanalići opuste pa onda pumpam na izdajalicu. i tako kombiniram gnječenje i pumpanje 45 minuta. jučer sam uspijela izvući 95ml iz desne i 15ml iz lijeve, a danas 30 iz desne i 10 iz lijeve. lijeva sisa mi je skroz zakržljala. ta je oduvijek imala slabiji LD pa ju je cura izbjegavala. LD osjetim isključivo kod dojenja, a izdajanje ide kapljica po kapljica. mislim da i sa takvim izdajanjem izvučem skoro svo mlijeko jer poslije od sisa ostane skoro sama koža.<
>po noći dojim u 22, 02 i 06 sati, no količina nije ni blizu onoj od prije dva tjedna.<
><
>pijem puno vode, ali ne jedem dovoljno. vratila sam se na 50kg. moja majka misli da je to razlog zašto mi ponestaje mlijeka, kaže da "prazna vreća ne stoji". ne osjećam se neishranjeno, ali sam jako neispavana. radim i nosim dio posla doma.<
>zajedničko kupanje još nismo isprobale jer ariana ne želi sjediti u kadi nego šeće po njoj pa mi je jako nezgodno pridržavati je. još ne hoda samostalno (10 i po mjeseci).<
><
>i još, strah me da ne dehidrira. ona popije oko 1 dl vode dnevno. pije na sportski čep, tj. ispire usta.<
><
>još jednom - hvala!<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la natasha32 » 20 kol 2003, 02:26

samo cu se osvrnuti (zasad ) na kilazu - kazes da si se "vratila" dakle tako si otprilike i inace? ja vec cijelu godinu (dakle od 1. do 2. rodjendana) imam 50-ak kila ("normalna" sam recimo s 52, vise imam samo u trudnocama ), i isto sam najvise neispavana (ja ne radim, ali Hanna jos nikad, ali nikad nije prespavala noc bez sisanja. sad je bolje nego prvih 18 mjeseci, ali samo jer sam se navikla na totalno nespavanje pa mi ovo sto bi nekome valjda bilo grozno, meni banja <
><
>hocu reci da kilaza nema bas veze s mlijekom (hanna doji i dalje s 23 mjeseca dosta i cesto, dakle mlijeka imam), ali moze imati veze cjelokupno tvoje stanje - ako si preopterecena, smrsala i neispavana<
><
>to sto grize cu provjeriti sto bi sve moglo biti pa javim<
><
>hanna je isto pila malo vode pogotovo u tom uzrastu, i to samo na sportski cep (ali kako smo mi uvijek puno dojile nisam toliko
inula).<
><
>javljaj dalje sto se dogadja bas me zanima (ti si mi nekako djelovala kao vrlo izgledna seniorka dojenja - ne da mislim da moras dojiti, nego onako, iz postova sam takav dojam stekla). ja sam npr. za sebe prvih mjeseci nadala se da cu nastaviti dojiti i uz dohranu (dakle i nakon prvih 6 mjeseci) i jako mi je zanimljiv bio jedan stari topic stare clanice o dojenju "velikih" (bebe starije od godinu dana), a mi se dojeci pripremamo za 2. rodjendan i sto je najgore nikakav plan odvikavanja nemam jer i dalje vjerujem da ce ona sama prestati (po sistemu ne nudi ne odbij). svako dojenje je prica za sebe - to sto planiramo i to sto se dogodi nije uvijek isto. <
>znam da si teoretski jaka, pa mi je glupo savjetovati ali ipak - znas i da se kaze da dojenje treba trajati dok obje strane zele. <
>nocna dojenja su vam ok?, vidim da ti je i izdajanje (makar kazes amatersko, ali ipak ide. mislim da ja ne bih nista mogla izdojiti, glupo zvuci ali fakat se nikad nikad nisam izdojila ni rucno ni nikako pa mi svaka izdojena kolicina djeluje vise nego pohvalna <
> Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la natasha32 » 20 kol 2003, 02:28

mislila sam samo o kilazi pa se ipak raspisala <
><
><
>a sto je sa zubicima? je li raste neki, spomenula si u prvom postu? mozda joj stvarno toliko smeta (nekim je bebama neugodan osjecaj svraba desni dok sisaju pa zato odbijaju Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 20 kol 2003, 07:51

da, sve je to zbog zubića. već 15 dana svrbi je osmi zubić. nijednom nije trebalo toliko da izbije. zubić je zapravo već vani, može se napipati, ali nije probio svom svojoj širinom.<
>ariana grize sve živo i neživo. mene pokušava ugristi za
adu dok je nosim u naručju, a najsmješnija mi je kad se iz puzenja legne, ispruži i trudi ugristi parket. <
>kako ovo dugo traje,
ine me da ne zaboravi da se dojiti može i po danu. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Helena71 » 22 kol 2003, 00:43

Eli <
>Jos jucer sam ti mislila napisati da su klopa, pice i odmor osnovni preduvjet za do
u proizvodnju, ali nisam jer sam pomislila bude Natasha. Kad ono Natasha veli da nema veze kilaza <
>Ja mislim da je kod mene kljucno ovo troje (plus psih. mir za LD) i uvijek bar s jednim zabusavam A ti jos i radis i nosis posao doma Mislim da to svakako utjece na smanjenje kolicine mlijeka.<
>Kad je malo mlijeka, moja se Luce ne zeli uopce truditi sisati i docekati let-down (isto povuce par puta pa pusti), pa ju moram uspavljivati. Nadam se da to nije slucaj s Arijanom i da su dezurni krivci samo a to ce proci <
> Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la natasha32 » 22 kol 2003, 02:21

ja jucer isla na koncert <
><
>ma, naravno da to sto kazes jeste bitno (i toplo se preporuca ), nego sam htjela reci da to ako si mrsava, moze eventualno stetiti tebi (dojilji) ako se radi o doista iznimnom gubitku kila, a ne bi trebalo biti razlog smanjenju ili gubitku mlijeka (osim ako se drasticno ne smrsa u kratkom periodu, ali to je poseban slucaj). ja se sa svojih 50 osjecam cijeli zivot normalno (imam sitne kosti ) a cesto cujem komentare da sam mrsava. i nikad mi nije zafalilo mlijeka (a imala sam i ispod 50 ali vrijedno sam ih vratila ). umor je jako nezgodan faktor, cini mi se opasniji (i za mastitise) nego mrsavost<
>helena, samo ti pisi, (citala sam par tvojih super postova zadnjih dana ) ja sam se malo raspisala jer je ljeto i puno cura (plus moderatorica ) su na godisnjem pa uskacem kad god stignem ali i vise volim kad vidim fine odgovore i da ne moram pisati osim slati smajlice podrske (na ovom sam podforumu aktivno!!! vec skoro 2 godine, volim ja dojiti a i pomagati, ali vrijeme je i za laganu penziju ) Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Helena71 » 23 kol 2003, 00:29

Ajde, bas super da me podrzala jedna seniorka <
>Ponekad me frka pisat da me ne bi iskusnije mame <
>Dojece matere <
><
>PS. Spremamo se na more, bas me zanima kako ce moja Luca reagirati na novu sredinu Lucija 17.01.2003.<i></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

Re:

PostPostao/la eli » 27 kol 2003, 08:00

evo da vam se
zinski javim.<
>vratile smo dva dnevna dojenja - u 16.30 (nakon posla) i u 21 (prije spavanja), no nikada ne posisa do kraja pa se ja nastavim izdajati. živio syntocinon - nije da izvučem više mlijeka, ali u 15 minuta izdojim količinu za koju mi je prije trebalo 45 pa mi se vrat više ne koči i imam malo više vremena za svoju <
>grize, ali manje nego prije. možda sam paranoična, ali čini mi se da joj se spremaju donje četvorke. <
><
> <
><
>p.s: helena, ugodan vam odmor. <i></i>
eli
Sveta krava

Re:

PostPostao/la eli » 27 kol 2003, 08:02

zaboravih, zbog bebinog štrajka mama je dobila menstruaciju, 10 mj i 20 dana nakon poroda. <i></i>
eli
Sveta krava

Re: Re:

PostPostao/la natasha32 » 01 ruj 2003, 23:57

ELI, kako je sad?<
><
>a mozda je dolazak menstruacije dijelom bio i razlog strajku? <
><
>ja sam isto dobila 10-ak mjeseci nakon poroda prvu, bila sam nervozna ko pas ali hanna nije reagirala no cesto bebe znaju <
><
>sad mozes na drugo Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 28 ruj 2003, 22:14

evo mene opet sa starim problemima.<
>nakon što su ariani izbili zubići koji su je mučili mi smo uspješno nastavili sa dojenjem, ali na nižoj razni, po 4-5 podoja dnevno sa ukupnom količinom oko 250-300ml (slobodna procjena, no prilično točna). sa takvom situacijom ja sam bila zadovoljna.<
> <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la natasha32 » 21 lis 2003, 04:27

eli - kako je sad? (nije me bilo na ovom podforumu jedno vrijeme <
><
>i pitanje - kako procijenis koliko je posisala?? ja nikad nisam ni pokusavala odrediti koliko hanna sisa, nikakvu ideju nemam koliko bi to bilo (osim da je valjda dosta ) Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Dugi štrajk i nestajanje mlijeka

PostPostao/la eli » 09 ožu 2004, 00:12

nakon 10 mjeseci dojenja bez ozbiljnih problema dešava mi se nešto što me baca u očaj, stvarno.<
>do prije osam dana imali smo dva noćna i tri do četiri dnevna dojenja.<
>ovo je osmi dan da arianu muči zubić koji nikako da izađe i mislim da je to razlog štrajku. i za ostale zubiće je slabije sisala dok su izbijali i grizla, ali nikad nismo bile u sličnoj situaciji.<
>nudim joj sisu svakih pola sata (nakon povratka s posla u 16), ona gotovo uvijek odbije, a ako ne odbije onda me ugrize. po noći je stavljam na prsa 3 puta, bez da ona traži, i onda sisa, ono malo što ima. količina mlijeka mi se drastično smanjila. umjesto da dobijem kvrge, meni su sise sve manje i mekše. <
>nisam se nikada izdajala, nije mi išlo pa sam se ipak potrudila prije tri dana i rezultat je poražavajući:<
>- srijeda: 40ml, iz desne, iz lijeve par kapi<
>- četvrtak: 20 ml iz desne, iz lijeve par kapi<
>- petak: manje od 10ml.<
><
>što vi mislite, koliko štrajk može trajati?<
>nije li malo prerano za spontano odbijanje bebe od sise?<
>nakon koliko vremena se ponuda ne može više vratiti na prijašnju razinu?<
><
>planiram slijedeći vikend, ako ne izgubim mlijeko u potpunosti, otići kod mojih roditelja u posjet. samo zato jer mislim da bi u nepoznatoj sredini radije uzela nešto poznato - sisu. ima li to smisla? <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la natasha32 » 08 svi 2004, 03:10

ostala pitanja - kaze se da bebe ako ih se pusti spontano odbijaju sisu izmedju 1. i 3. godine (to naravno kaze LLL , 10 mjeseci nije toliko daleko... ali ako ti nisi spremna, ili ako je samo lazna uzbuna tj. strajk zbog zuba, ni ne razmisljaj da je to kraj<
><
>sto se tice vracanja mlijeka - ako se beba vrati na sisu, opet se uspostavi ponuda potraznja. nakon 10 mjeseci uspjesnog dojenja vjerujem da ce se sve regulirati cim prodjete krizu <
><
>znam da sam nesto preskocila - ako bi ti kod svojih imala mir i skuhano, i samo se posvetila dojenju, pokusaj<
><
>jos nesto - meni nije trebalo, ali znam da je jako efikasno okupati se skupa s bebicom, u kadi, beba u strajku cesto poklekne i prihvati siku Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i>Edited by: natasha32 at: 8/17/03 3:14 am<
></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Helena71 » 08 lip 2004, 22:58

Eli, razmisljala sam malo o izdajanju i smanjivanju kolicine mlijeka koju izdojis i cini mi se da to stvarno nije nikakav pokazatelj nestasice mlijeka.<
>Danas moja mala cura pocela cicati na desnoj cici gdje mi nikako nece krenuti mlijeko pa koristim syntocinon prije te strane. I pocicala do kraja, pa presli na lijevu i tu krenuo LD i kad je sve popapala, vratim ja nju na desnu koja je bila kakti prazna i mala povukla jos do
ih 15-tak gutljaja. Mislim da se samo nakon LD-a cika moze isprazniti do kraja (znam da to nije apsolutni "kraj").<
>Ne znam kako si izdajala, ali sudeci po kolicinama koje si navela, cini mi se da ti mlijeko nije krenulo. Prema tome izdojila si onu manju kolicinu koja je dostupna bez da se desi LD.<
>Ja pratim koliko Lucija pocica
ojeci gutljajeve Kad su cice pune i kad proradi LD, bude oko 50 gutljaja na svakoj I onda smo zadovoljne i ja i Lucija E sad koliko je to u metrickom sustavu <
>Nisam ti ovim mudrovanjem nis pomogla, ali zelim ti da kriza cim prije prodje <
> Lucija 17.01.2003.<i>Edited by: Helena71 at: 8/18/03 11:16 pm<
></i>
Helena71
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la eli » 09 tra 2005, 22:26

pišem post u dva dijela jer su mi kompić napali virusići.<
><
>od jučer ariana opet grize, još jače nego prije mjesec dana. danas sam zaradila plave otiske zubiju s donje strane lijeve
adavice. vidjela sam zvijezde i zaurlala od boli, no ona nije htjela ispustiti sisu. u transu sam joj gurnula prst u usta i izvukla se iz ralja. zna gospođica da to ne smije, no ipak...<
>strah me da me ne osakati pa sam odlučila po danu se izdajati, a dojiti je samo po noći, dok spava. ako me bude i tako grizla morat ćemo odustati. <i>Edited by: eli at: 9/28/03 10:28 pm<
></i>
eli
Sveta krava

Što se događa?

PostPostao/la HoneyB » 05 ruj 2008, 10:13

Ne znam što se događa:
Dojimo od prvog dana bez problema,sve je išlo super da bolje ne može i evo, prebacili 9 mjeseci.
I sad odjednom,M. jučer i danas odbija dojenje.
Uporna sam,pa nudim u običajeno vrijeme, no on uzme cicu pa malo povuče, a onda se okrene od mene i počne bacakati. Ili traži cicu sam, a onda neće ni povući.
Mislila sam jučer, ajde, takav mu je neki dan, cicat će po noći. No, ni noćas nije. Malo je cicnuo, kad mu je bilo teško- zubi mu izbijaju, no ni spomena vrijedno, a inače se nacicavao do besvjesti kad su ga mučili zubi :dunno :dunno . Jutros opet neće ni vidjet cicu.......
Nisam još mislila o prestanku dojenja, ni blizu........ Brine me i to što jučer nije popio mlijeka sve skupa 2 dcl.........koristim inače adaptirano u kašicama, to prolazi, no samog ga ne želi ni pod razno......jutros sam mu napravila frape od banane da bar malo mlijeka popije( sasvim malo banane, samo za okus) no jedva je uspio 50 ml toga popiti teškom mukom. neće cicati ni prije spavanja, a to mu je bilo glavno.....
Nisam bolesna, ne pijem ljekove, nemam menstruaciju, nisam nervozna, jedem sve kao i obično......
Već me malo hvata panikica, kaj da radim?
HoneyB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Što se događa?

PostPostao/la olja » 05 ruj 2008, 11:15

Da ga ne boli uho?
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 18 gostiju.