Sada je: 02 kol 2026, 00:36.
Moderatori/ce: latica, snowwhite

maloj misici!

Danas i dalje bedro otečeno, to što se jučer jako crvenilo danas je onako modro a dalje se proširilo crvenilo na druga mjesta onako prema unutra.

teutonija je napisao/la:Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .

teutonija je napisao/la:Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .

mujica je napisao/la:Očito svatko ima pravo svojim prijateljicama prepričavati što god hoće, be ikakvih posljedica.
To da je cjepivo zabranjeno u nekim zemljama je idiotarija.
To da je manje kvalitetno ili nečišće je također totalna glupost.
Jedino je istina da je došlo s neprevedenim uputama. To je zbog toga što nije proizvođač stigao tako brzo upute tiskati.
Ali nije istina da su u tim uputama navedene moguće reakcije kojih u našim uputama nema. Ženica je očito nešto krivo shvatila.
Nemam pojma o kojem simpoziju govori, ali jedini simpozij za koji znam da se naveliko naširoko govorilo o tom cjepivu nije uopće imao neodgovorenih pitanja, niti se itko bunio protiv cjepiva.
Mamidji je napisao/la:teutonija je napisao/la:Nama je dokica rekla da je cjepivo od drugog proivođača(sad je od Pasteura, a prije bilo od Glaxa -ono koje smo plaćali)) i da ima neke komponenete koje mogu izazvati jaču reakciju tj upozorila nas je na nju .
ovo je kljucna stvar!
majka mi je lijecnica, doduse nije pedijatar ali je obiteljski lijecnik i ima pacijente od 0 do 99 godina ..... bila je nedavno na jednom seminaru na kojem je bilo rijeci i o tom cjepivu koje je sada besplatno......uglavnom, to je katastrofa cjepivo.....kak veli Teutonija drugi je proizvodjac ......ali cinjenica je da je to puno losije cjepivo po kvaliteti od ovog Glaxovog! naime, njih su na seminaru upozorili da se radi o cjepivu koje je u nekim zemljama Eu zabranjeno!!!!
isto tako, navodno nasi nisu uopce ni preveli dio uputa koje idu uz samo cjepivo jer je u njima pisalo puno vise toga koje su moguce lose reakcije od ovog kaj su stavili nasi u upute .....
u vrijeme kad sam ja R. cjepila mama mi je detaljno objasnila zbog cega je to tako i argumentirala mi zakaj su se mnogi lijecnici na tom simpoziju ostro tom cjepivu usporotivili a kada su trazili odgovore na neka pitanja jednostavno (tipa, kako mogu uopce dopustiti da se djecu cijepi sa cjepivom koje je u nekim Eu zemljama zabranjeno!!?!) ih nisu dobili!
uglavnom, ocito je da se radi o necijem interesu a i budimo realni (iako sam osobno protivnik generaliziranja)kaj je u ovoj drzavi dobre kvalitete besplatno?
zato sam osobno svim svojim frendicama prepricala i objasnila sve kaj mi je majka objasnila na ovu temu i preporucila im da radje plate Glaxovo, nego uzmu ovo besplatno!
i...... je li moguće doznati koje su to komponente cjepiva zbog kojih ima jače reakcije od glaxovog cjepiva?
ne bih rekla da su to isto kvalitetna cjepiva!

Sreca najveca je napisao/la:ali zasto onda dosta (da ne napisem mnogo) djece ima reackciju na ovo besplatno cjepivo, a na ono na placanje ne? ili ako su imali na ono, na ovo imaju jos burnije?ne bih rekla da su to isto kvalitetna cjepiva!

Natrag na Od prvih koraka do prvog razreda
Trenutno korisnika/ca: / i 14 gostiju.