Sada je: 28 srp 2026, 00:22.

Kile, kile, kilice...

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

Re: Kile, kile, kilice...

PostPostao/la danijela81 » 30 ruj 2008, 16:03

ticker ti je ova sličica koja se pojavi ispod posta. imaš raznih, one koji odbrojavaju tjedne do poroda, godine djece, godine u braku... klikni na jedan od njih koji ti se sviđa pa ćeš nać i stranicu gdje ih možeš kreirat za sebe. onda kopi-pejstaš BBKod u profil/potpis
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Marin » 30 ruj 2008, 17:04

Evo, danijela me pretekla!! Prema tvom tickeru bi znale koliko si trudna ! VJerujem da ćeš sad nna OGTT.. A i nije mi promakao Varteksov dimnjak, pa moram pitati od kud si??
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 01 lis 2008, 10:29

ja sam u 36. tjednu i na +9 sam. nije me to do sad zabrinjavalo, mislila sam da će bit puno gore, jer sam gotovo 3 mjeseca bila na strogom mirovanju. u zadnje vrijeme imam napadaje gladi, bude me čak i u sred noći. ne pomaže voće ili povrće, samo konkretne stvari (kak bi moj djed rekao, ono što je tvrdo pod zubima :mrgreen: ). a u zadnje vrijeme mi svi govore da mi je trbuh oooooooooogroman, pitaju koliko još DANA do kraja, svi imaju tako neke komentare. kolika ću tek bit za 4 tjedna?!!
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Marin » 01 lis 2008, 13:25

:hug Pa ti si mi skroz sušer sa kilama. Mene isto pred kraj počela hvatati neopisivva gled i to za čokoladom... ja sam na +14kg :) I ne zabrinjavam se...
Drugo - mene su prije tri mjeseca pitali dal ću uskoro - prvo mi je bilo malo neugodno, ali sam oda to prihvatila i sebi prevela ovako: puno ovisi u kojem dijelu maternice ti se zametak (sad već veliki bebonja) prihvatio. Pa ti je trbuh visok, nizak, nosiš više u leđima ili u trbuhu. Ja evo obje trudnoće nosim u trbuhu - prvi puta visoko, drugi nisko.
Neki dan me žena zaustavila na ulici tvrdeći da će biti dečko, jer je trbuh taaaaako velik :rolf Rekla sam joj - gospođo - neznate vi koliki je meni trbuh kad nosim dečka :mrgreen:
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 01 lis 2008, 13:34

da se nadovezem...
meni zadnjih mjesec dana svi govorili kako sam velika, a ja bila totalno utucena kako misle da sam debela... tek kad smo dosli u rodiliste sam skontala na sta su mislili kad su me u rodilistu svi pitali da jel idem na carski i koliko se beba ocekuje - oko 5kg? i da sam hrabra kad idem na vaginalni :rolf
sad kad gledam slike iz trudnoce ( a drago mi je da sam dokumentirala svoj stomak iz tjedna u tjedan) vidim da je stvarno bio ogroman :) ali ono sto mi je super bilo , i kad sam dosla u rodiliste imala sam ogroman stomak ispred sebe, ali i izrazito vidljiv struk :)

MM se cijelu trudnocu smijao da izgledam kao da sam pojela loptu, bas je nekako bio naprijed i pravilan :)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la danijela81 » 01 lis 2008, 14:37

:rolf tako i ja. kad me se gleda odozada, svi kažu da još imam struk. od naprijed isto nije tako strašno, pogotovo na fotkama, ali s boka.... zbilja ogromno, baš kao veeeeelika lopta, samo što je jako nisko dolje. bebač je malo veći, ali neće bit preko 4 kg, tak da se ne mogu vadit na njega
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Plusic » 01 lis 2008, 14:41

moj na kraju (2 tjedna prije termina) bio 4kg :)
jos dan danas se smijem na svoj racun(moram se nekako pravdati samoj sebi) - sto bi bilo da nisam prestala pusiti i da se nije rodio smanjene porodajne tezine?
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Marin » 01 lis 2008, 15:12

Plusic potpisujem te glede struka - odozada ko da i nisam trudna :). Veli mm da kad gimnasticiramo u pozi da je odozada ni nema osjećaj da je s trudnicom, dok sprijeda nemože ni doći do mene :rolf
Isto je bilo i u šrvoj, a marin je bio težak 3740g. Prvo kad me doc gledao rekao je - oooo ovo će bit velika beba. I meni je bome bio velik!!
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Be » 01 lis 2008, 15:27

Ja sam upravo ušla u zadnje tromjesečje s +11kg i moram priznati da me doktor malo naribao zbog toga na zadnjem pregledu. I ja sam ostala šokirana, jer sam se u zadnjih mjesec dana bila udebljala 4 kile, pa je njegov komentar bio da ću nastavim li tim tempom, na kraju za tri mjeseca završiti s još dodatnih 12 kila, dakle sve skupa 23.
A na početku mi je baš bilo dobro krenilo: 1. tromjesečje sam završila s -1kg i onda dobivala mjesečno prvo 2kg, pa 3kg i sad na kraju 4kg. Da bi stvar bila bolja svi mi kažu da dobro izgledam i da mi čak ni trbuh nije velik, da se nisam udebljala... A vaga me ubije!!!!
Sad sam na dijeti od 2000 kalorija, ali baš se i ne držim striktno dobivenog rasporeda. Ne znam, ja osobno mrzim dijete i tjedni raspored obroka i namirnica, pa sam stoga svela slatko na minimum, navečer malo otrpim glad i pojedem samo jogurt i komad crnog kruha ili voće. Baš me zanima hoće li pomoći. Za sada u tjedan dana nisam promjenila brojke na vagi, pa bumo vidli!!!
Najgore je kad dođe poriv za slatkim ili još gore kada nakon obroka za pola sata ponovo osjećam glad. Kako to mrzim!!! :protest
Ako netko ima bilo kakvih savjeta (ili utješnih riječi :mrgreen: ), bit će mi drago!! ;)
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Marin » 01 lis 2008, 15:34

Ja te mogu malo utješiti ovako :hug i reći ti da sam dobila u prvoj 23kg i nije to ništa strašno.. Ode poslije (već sam pisala o tome), osobito ak dojiš..
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Be » 01 lis 2008, 16:20

Hvala, Marin! I ja se nadam da ću dojiti, pa da ode brže. :mrgreen:
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Svrco » 01 lis 2008, 19:11

Be, ja ne znam kak da te utješim jer i meni treba isto. Ja sam na +15... Ak još dobim 4-5 kila, 20 okruglo mi ne gine.
Al nekak se sad manje uzbuđujem nego prije.... Kaj bude bude. Isto me dr. poslao na dijetu koje se više ne pridržavam, u zadnjih mjesec dana sam dobila cc 3 kg...

Nemrem gladovati i bok... em moram puno ležati i mirovati, em da sam uz to još gladna, pa prošvikat ću!!!!

Idem si sad speći palačinke sa sirom da se utješim!

I da Be, ti meni na fotki super zgledaš, bez lažnog laskanja, ja te ziher nebi slala na dijetu.
Tk-tk 12.11.2008.
Svrco
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Zwerka » 01 lis 2008, 20:07

Evo i mene! Net mi je štekal. Budem se sutra malo poigrala s tim tickerom, pa ak mi ne uspije, budete mi morale još malo pojasniti...
Danijela, hvala!

Marin, iz Vž - a sam rodom, ali sam u koprivničkoj županiji za snahu. Vidjela sam da si i ti iz Vž - a, pa eto i Varteksovog dimnjaka.
Vidjet ću sad što će mi doktor reći kad odem na kontrolu 15. Na vagu više ni ne stajem. Jedem malo, ali da priznam u čemu griješim: ručam između 12 i 14 sati, pojedem poslije 1 jabuku i više uopće nisam gladna. Ali, ja sam UVJERENA da budem pregladnila oko 21,22 sata i onda umjesto da ako već i pregladnim to pretrpim, ja se oko 19 sati najedem. Ništa količinski prestrašno, ali ipak jedem. I onda se opravdavam samoj sebi da sam sad jela jer znam da ću poslije biti gladna, pa bolje da jedem prije, nego pred spavanje... Tipično mazanje očiju...

A o veličini trbuha da i ne pričam. Termin mi je oko Božića. Jedno jutro odem u trgovinu po kruha i krenule trgovka i ja pričati o mojem podnošenju trudnoće, kad ona meni kaže : pa još dva - tri tjedna i gotovo. A ja njoj kažem : da, još dva - tri mjeseca..

Jučer mm i ja otišli u susjedno selo na čevape, a tamo radi cura iz našeg sela. Dugo me nije vidjela i mi čim sjeli za stol, ona ko iz puške : Isuse, kak si ti debela!!!! Mislim, kaj da joj čovjek veli? Stvar je u tome da se ni ne poznamo najbolje, a ona ovak. Ništa, ja njoj na to velim : buš dobila ječmenca. :baba

Znam da sam dobila kile i da mi je trbuh oooooogroman, ali Bože sveti, pa trudna sam!
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 08:59

ja sam odlučila svima koji imaju takve komentare podijelit ječmence :svadja

be - i meni na fotkama izgledaš super! ne znam gdje si stavila te kile o kojima pričaš
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 09:59

Treba svima ječmence podijeliti , pogotovo onima koji pojma nemaju kak je nama s kilama. Prije nego sam i ostala trudna, nikad mi nije palo na pamet reć za neku trudnicu da je debela. Po mojemu su sve trudnice slatke, bez obzira na kilažu.

Cure, ja bi isto rado vidjela Be na fotkama, al ne znam gdje se to gleda...
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Marin » 02 lis 2008, 10:04

Ma nemojte se toliko sekirati zbog tih kg i zlobnih komentara - one su zapravo ljubomorne :mrgreen: tak ja gledam na to ;)
Zwerka - Be je članica jesenskih mama i beba, pa kao takva ima mogućnost gledanja našeg internog albuma - di smo sve trudnice sa jesenjskim trbusima. Koliko sam shvatila i ti spadaš među jesenjske, pa nam se možeš pridružiti na linku: http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewtopic.php?f=35&t=45195&start=60
Možeš i na zimske ako ti više odgovara (ideš na trudnoću i tu sve nađeš)
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 10:20

Marin, bilo bi mi jako drago da vam se pridružim, ali moja beba će biti zimska, negdje oko Božića mi je termin..
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Be » 02 lis 2008, 10:35

Zwerka je napisao/la:Treba svima ječmence podijeliti , pogotovo onima koji pojma nemaju kak je nama s kilama. Prije nego sam i ostala trudna, nikad mi nije palo na pamet reć za neku trudnicu da je debela. Po mojemu su sve trudnice slatke, bez obzira na kilažu.

Slažem se u potpunosti, jer nikad ne bih trudnici kao komentar "od milja" rekla da je debela, a kako mi se čini neki ljudi to vole raditi. Pogotovo malo stariji, pa mi se tako već dogodilo da mi je ženska članica muževe obitelji bez da me i pogleda još iz hodnika vikala: gdje je debela?? A poslije slijedi komentar: pa i nije ti trbuh tako velik! Mislim stvarno :svadja
Inače nisam osjetljiva na komentare, ali takve situacije mi baš dignu živac. Baš kao i moja prijateljica koja stalno pita kada ću se ja konačno udebljati i biti "debela". :dunno
Naravno da u zadnjem tromjesečju trbuh toliko naraste da žena više nikako ne može izgledati graciozno, ali kao da svi čekaju samo to.
Uglavnom, ja sam isto odlučila da se ne bediram previše. U biti mi svi kažu da ne vide gdje sam smjestila tih 11kg (baš kao što je i ovdje netko pitao). A valjda u noge i dupe, ali sam ja jako visoka i krupna i inače (179cm, 75kg), pa se to ne vidi toliko. :whew

Švrco, potpuno te razumijem da se ne možeš baš skroz suzdržavati - i ja si tu i tamo priuštim neke palačinke, čokoladu i onda baš guštam u tome!!! :naughty
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 10:38

mene sveki cijelu trudnocu docekivala na vratima sa pozdravom di si debela.... doslo mi je da je zveknem sa necim.....
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 10:52

Be, blago tebi. Nisam vidjela tvoje slike, ali na ti visinu, naravno da se kilaža ni ne primjeti. Ja sam visoka 173 cm i cijelo vrijeme imala 75 kg ( ali ne sala i baš sam sasvim pristojno izgledala :mrgreen: ). Sad imam 83 kg i još mi je ostalo 12 tjedana do poroda. Budem ko balon, al kaj me briga. Bitno da bu beba dobro.

A moja svekrva je inače super žena, ali šta se tiče teme o kilama - Bože sačuvaj. Kad smo doma ( pošto živimo zajedno ) nikad mi ništa ne kaže za kile, čak me i tješi kad se bediram u vezi kilaže, ali kad dođu k nama njezine kolegice, ona obavezno nešto ispali. Recimo, dođem u kuhinju popit vode, pozdravim njezine frendice, a svekrva meni - gdje si, debela ? Mislim stvarno, cijeli dan sam ok, a čim dođu frendice, sam debela.

Jučer smo išle zajedno u trgovinu s robom i ja skomentiram kako ima prekrasnih majica, ali šta mi sad vrijedi kupovati, kad neću stati u njih, a ona meni kaže u trgovini pred prodavačicom i ljudima - pa kad si debela..
I šta da joj čovjek veli?? I meni bome dođe da ju zveknem.
I koliko god sama sebe ponekad tješila, uvijek je tu netko tko te podsjeća, ako nitko drugi , onda svekrva!
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 10:58

pa mi smo si tu negdje... ja sam ti na visinu od 173 uvijek imala izmedu 63 i 68kg (tada sam isla na drasticne dijete jer sam kao debela :stup ), otkad sam pocela zivjeti sa MMom nisam pala ispod 72-74, a s tom kilazom i ostala trudna :(
u rodiliste sam otisla sa nekih 96 :baba , a iz rodilista izasla sa 83kg....
da nisam prestala pusiti i da sam uspjela sa dojenjem, sigurna sam da bi sad bila vec na onih 68, ali ovako se sve poslozilo i ne micem se sa ovih 83, ali sam zadovoljna sama sa sobom, i nosim svoju kilazu jako dobro i ponosno na ove nove nepusacke dane :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la danijela81 » 02 lis 2008, 10:58

moja sveki je zakon, nikad ništa takvo nije komentirala. ali zato njezina šogorica, gospođa ZlicaOdOpaka, stalno ima zlobne komentare, tobože, šali se, ali uživa bocnut. zadnji put kad me vidjela je rekla da sam ko buncek
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Zwerka » 02 lis 2008, 11:05

Plusić, čestitam na nepušačkim danima.!
Kad sam ja pušila, bila sam ko štapić, ali otkako počela živjeti sa mm, prestala pušiti i kile same dolazile ( ko i ti ) i eto, ostala na 75.
A i neću se previše zamarati s kilažom - ja ću ju dobiti, a bome ću ju ja i skidati. I nek mi više nitko ništa ne govori, jer ću početi ratovati ( samo još moram svekrvu obavjestiti o tome :mrgreen: ).

Danijela, meni se čini da ta gđa.ZlicaOdOpaka ima buncek u glavi.
Kako mene živciraju takvi glupi komentari. Uopće mi nije jasno zašto ljudi koji nemaju ništa pametnog za reći, radije ne šute...
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la zauvijekmama » 02 lis 2008, 14:29

Kod mene obrnuta situacija, ja sam uvijek bila jaca(da ne kazem debela :roll: ), a sada mi svi kazu da sam super, da se uopce nisam udebljala(kaj je i istina) i da ne bi rekli da sam toliko vec trudna...
Ipak sam dobila samo kilu u cijeloj trudnoci, a trbuh mi je narasao.Tako da je ipak ne nekim drugim dijelovima tijela se maknuo visak... :mrgreen:

:oft Plusic...procitala sam tvoju pricu u novom broju casopisa Moje dijete.... Dante je pravi veliki decko.... :3srca
R. - 2008.:cool
L. - 2015.
:mali
L. -2017. :mala
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Plusic » 02 lis 2008, 14:46

zauvijektvoja je napisao/la: :oft Plusic...procitala sam tvoju pricu u novom broju casopisa Moje dijete.... Dante je pravi veliki decko.... :3srca

hvala, hvala :)
danas slavimo prvi mini rodendan :)
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la zauvijekmama » 02 lis 2008, 17:33

Bas mi je drago, cestitam ! :proljece
Stvarno je veliki decko...reklo bi se da slavite prvi rodjendan.... :mah
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PostPostao/la Marin » 02 lis 2008, 19:34

Sretan prvi mini rođendan!!!!! Pravi ste već veliki :3srca :3srca
Marin 15.03.05.
Lele 27.10.08.

slikaslika
Marin
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Zwerka » 03 lis 2008, 09:39

Pridružujem se i ja čestitkama ( s danom zakašnjenja).

Pozdrav! :mah
Mali covjek - 16.03.2013

Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Be » 03 lis 2008, 14:37

Zwerka je napisao/la:Pridružujem se i ja čestitkama ( s danom zakašnjenja).

Potpisujem čestitke!

Zauvijektvoja, ja sam MM sva ushićena priopćila kako eto ima i jedna trudnica, koja je 2 tjedna ispred mene u trudnoći i udebljala se samo 1kg, pa te on sada kad se zezamo oko kilaže uvijek uzima za primjer. Inače MM je stvarno ok što se tiče kila i ne misli da sam se udebljala, jedino nas je doktor poplašio.
Karla 23. 12. 2008.

slika
Be
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la zauvijekmama » 03 lis 2008, 18:16

Be...ja jesam dobila samo kilu, ali imala sam viska 10kg.Tako da nije nista cudno.Bas mi je jedna cura rekla da u ovim tjednima posteljica, beba i voda tezi 7-8 kg.Sad ne znam jel to tocno...
Onda sam ja izgubila toliko svojih kila... :dunno
Sad mi vise nis nije jasno...
Ajde, bar netko prica o meni.Pozdravi muza... :mah
Ja sam sluzbeno 5 tjedana ispred tebe... :mrgreen:
L. - 2015.
zauvijekmama
Najljepše je biti mama!

PrethodnaSljedeća

Natrag na Trudnoća i porod