Sada je: 12 kol 2026, 20:32.
Moderator/ica: nadicab

pepita je napisao/la:uzrokovana defektom ili oštećenjem nezrelog mozga

Glori je napisao/la: (prestao je plakat nakon izbacivanje boce- ipak je želudac u pitanju).

pepita je napisao/la:Minimalna cerebralna disfunkcija je izraz kojeg koristimo u opisivanju djece uredne ili nadprosječne inteligencije sa dobno neprimjerenim ponašanjem (nepažljivost, impulsivnost, hiperaktivnost). Češće se javlja u dječaka nego u djevojčica. To je često dijete koje je u dojenačko doba bilo "teško " dijete, plakalo je, bilo je razdražljivo, "bojalo" se svega, izvijalo pri kupanju i hranjenju, nije se dalo umiriti. U starijoj dobi su to djeca koja su ili suviše mirna ili su u stalnom pokretu, ne mogu se smiriti, radije trče nego hodaju, sklona su nezgodama. Kretnje su im često nekoordinirane, nespretni su, ravnoteža im je loša. Ne mogu igrati nogomet, bacati ili hvatati loptu.
Imaju probleme s kontrolom olovke pri pisanju (jako pritišću vrhom olovke po papiru), ne mogu rezati papir po crti ili bojati unutar označenog polja.

Glori je napisao/la:ja za razliku od mnogih mislim da je problem u jednoj stvari kod svih...svi su toliko različiti, ali će te svima naći bar tri zajedničke točke...
sva naša djeca imaju čudan razvoju ....mišljenja sam da njihove razvojne smetnje moraju imat podlogu i ja ne mislim da je podloga okoliš,hrana,cjepivo,voda i sl.-već je problem odgovora organizma na sve to skupa (nešto u samom organizmu ne štima)...kao što nemaju vizualno ,kongitivno i druge odgovarajuće odgovore na podražaje iz okoline tako nemaju ispravan odgovor na hranu ,cjepivo,ali i dr.normalne stvari za nas bez tog problema...koji je PRAVI problem????
izgleda da taj po meni jedinstven problem kod različite djece tuče različito ....zašto???

[/quote]Glori je napisao/la:i kako je kod anni drukčije nego li kad je lupao sa ladicama....

pepita je napisao/la:Glede mozga ,mogli bi tu sad svi napisati ,onaj tko je radio EEG,MR,CT kakvi su nalazi i zanima me da li je tko od vas vodio dijete na onu modernu MR (Tesla3) u Klaićevoj-samo je jedna u Hr -stigla nedavno?

soma je napisao/la:pepita je napisao/la:Glede mozga ,mogli bi tu sad svi napisati ,onaj tko je radio EEG,MR,CT kakvi su nalazi i zanima me da li je tko od vas vodio dijete na onu modernu MR (Tesla3) u Klaićevoj-samo je jedna u Hr -stigla nedavno?
Moja djeca imaju epilepsiju, dakle vrlo burne i vidljive promjene na mozgu, koje nikada nicim nisu detektovane. Njen EEg samo minut nakon napada je miran i uredan, a napadi su toliko teski i burni i ponavljaju se da je poluziva po nekoliko dana. Radili smo i Teslu 3 jos prije tri godina kada je napade imala svaki dan gotovo tri mjeseca, ali su joj svi nalazi uvijek bili ok. Ovdje sada radimo ponovo magnet, nakon tri godine od poslednjeg, radimo ga u novembru na vrhunskoj djecijoj klinici za epileptologiju, pa sa nestrpljenjem, ali i strepnjom ocekujem kakvi ce biti. Mada dr kaze da nije rijetko da sve bude ok.....a ja mislila da smo jedinstveni...![]()

Anni je napisao/la:ja ne vjerujem da tu treba neka posebna dresura djece da bi se djeca iz stereotipija izvukla ..jer stereotipije su jednostavno dio njihovog hendikepa

stray_cat je napisao/la:meni se nekad cini da smo zbog opsjednutosti autizmom zaboravili na detalj da su nasa djeca jos mala i da dio stvari koje rade najurednije radi i njihovi vrsnjaci

. Izuzetno emocionalno razvijeni, kao da imaju 6. čulo.

Glori je napisao/la:stray_cat je napisao/la:meni se nekad cini da smo zbog opsjednutosti autizmom zaboravili na detalj da su nasa djeca jos mala i da dio stvari koje rade najurednije radi i njihovi vrsnjaci
upravo zato što imam stariju kćer vidim koliko stereotipije njega ometaju u prisutnosti...mogla je moja mala slagat legiće i drugo stvari jako dugo,ali to nije ni približno načinu na koji on slaže puzle i trčkara...ma stvi ga u okruženje vršnjaka pa ćeš vidit razliku stereotipije od običnog poredavanja radi mašte,igre ili oponašanja....ovo što rade djeca iz spektra je manijakalno ponavljanje bez vidljivog cilja i to iz dana u dan....

Anni je napisao/la:Boze, Nadica pa Tebe zivot stvarno ne stedi. Kako uspijevas se nositi sa dvoje djece koja imaju problema u razvoju? Imas li vremena za sebe uopce? Odakle crpis energiju? Idu li Ti HZZO i terapeuti i socijalne sluzbe barem malo " na ruku " ili se i protiv njih moras boriti? Svaka Ti cast na izdrzljivosti![]()
![]()
![]()

stray_cat je napisao/la:Anni je napisao/la:Boze, Nadica pa Tebe zivot stvarno ne stedi. Kako uspijevas se nositi sa dvoje djece koja imaju problema u razvoju? Imas li vremena za sebe uopce? Odakle crpis energiju? Idu li Ti HZZO i terapeuti i socijalne sluzbe barem malo " na ruku " ili se i protiv njih moras boriti? Svaka Ti cast na izdrzljivosti![]()
![]()
![]()
potpisujem

Puno smo se plašili i prihvaćanje njega u muškom društvu jer je intezivno nježan i osjećajan tip, sve rješava verbalno.

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.