Znaci, par tjedna pre sretnog dogadjaja pocela sam imati visoki tlak i ginekolog preporucio tablete methildopa i snjime se tlak malo stabilizovao. _ to je uvod.
Subota, 27.09.2008. prvi dan u devetom mjesecu trudnoce.
Ujutru dosla moja mama da bi razgledali robicu sto sam imala od Tea i da vidimo sta pase, sta ne - sta se treba kupiti i da dogovorimo kako da to sredimo. Pao dogovor ja perem (citaj masina)
Subota nesto posle 20 sati. Na TV Novoj poceo je film Face off (jedan od mojih omiljenijih) Ja i muz gledamo, uzivamo i taman Djontra Kontra skinuo lice i otisao loviti zlocastog Nikolasa, ja se popiskila.
Javio se on kod mog ginekologa, kaze mu da mi curi nesto i da ja mislim da je to vodenjak (Ja sam bila ubedjena da to izgleda kao kada se probusi balon sa vodom i ono sljus - sve na pod) - Sacekajte jos pola sata i ako produzi tako, pravac bolnica. Naravno da je produzilo, ja se malo sredila (nisam se stigla izdepilirati
Ponedeljak sam docekala totalno nenaspavana i mrtva gladna. Cekam svog ginkologa prikopcana na CTG i sa slabim dripom. 4 kapi. U 10 dosao moj ginekolog, pojacao malo drip. U 12 dosla anesteziolog (prijateljica moje rodjake - hvala jos jednom
) i da se dogovorimo ocemo li neku anesteziju. Pregledali me, ja otvorena 6 cm. kaze nema logike da dajemo epiduralnu, idemo sa light spinalnom. Ta anestezija ce trajati samo dva sata i bit ces super. Super onda. Dali to, ali neznam iz kog razloga ja kolabirala. Izgubio se tlak, izgubio se puls, ali za jedno pola sata su me sredili i pojacali drip na jakih 16 kapi (sta god to znacilo). Ustvari to je znacilo da kada je prosla anestezija bila sam u uzasnim bolovima. Otvorena 8 cm prebacili me u boks. Tamo je dosao muz koji je bio jadan preplasen ko da ce on radjati - i to blizance. Na boksu vide da je beba jos visoko i da se nije spustila. Ustala ja, muz masira kicmu (btw, pojma nema od masaze i vise me muci nego sto pomaze) i jedva sam docekala trenutak da me vrate gore na krevet da bi ga isterala van . Izasao je propracen velikim uzdahom olaksanja sto ne mora ostati.
cekamo nagon za izgon, ali nigdje ga nema. Dali mi jos nesto u venu, pojma nemam sto. Ja sam vec sva prikopcana sa raznim cevcicama tipa infuzija, drip, to nesto, na ruci monitor za tlak...U jednom trenutku osjetim da mozda nesto nalikuje na nagon za izgon, ginekolog skocio, namesta mi ruke, bradu, stomak, noge.. ja totalno ne saradjujem, on skocio iza mene drzi me rukama, nogama.. u jednom trenutku puca mi vena na ruci pa svi smo kao u nekom horor filmu obliveni krvju. On se dere na mene da napinjem, a ja bi najradije da ostavim to za neka druga bolja vremena. Sestra dole me siri da bi bilo lakse. Ja na kraju skupljam snagu, jedan izgon, dva .. i Jana sva u mekonijumu je izasla. Apgar 6/7. (to je jedan deo sto me brine pa o tome cu surfati sljedecih dana). Nisam rezana, sasvim malo sam popucala i to samo zato sto nisam tiskala kada sam trebala. Nakon toga Jana na intenzivnoj nezi, prvo u boksu na grijanje i na kisiku, i nakon par sati u obicnom kreveticu ali sa infuzijom i dva antibiotika. Krvna slika pokazala poviseni CRP, prepostavljaju da je u pitanju mala infekcija zbog toga sto sam tri dana bila sa probusenim vodenjakom. Ubrzo infekcija je prosla, ali ona je dobila jaku zuticu (drugi deo koji me brine). cetiri dana na duploj fitoterapiji i eto juce su se bilirubini spustili. U petak trebamo na kontrolu.
i eto, to je to. Suma sumarum imala sam relativno dobar porodjaj. Rana me ne boli, ja sam super. Osim sto su tu moji stari drugovi - hemoroidi.

... ja trtam sve više...