Tonka.M je napisao/la:Jesam li ja to dobro shvatila da ju planiraš povesti vidjeti bracu? Pitam zato što na Rebru klinci nemaju pristupa inkubatorima

A-a, u subotu tata pripazi da ja obiđem mišića, a u nedjelju njega pripustim u bolnicu s flašom mlijeka

.
Njoj dugo nisam ni htjela reći da se rodio, a nije bilo lako. U trudnoći mi je često skakala na trbuh i tražila da je dignem i nosim i vrtim i sl, pa sam joj objasnila da imam bebu u trbuhu, da ne smijem, da ne mogu,... Pa je ušla u fazu da me redovno pitala:
- Mama, jel ti raste trbuh?
- Da. A zašto mi raste?
- Pa da ti može rasti mali braco.
Onda kad sam rodila, nismo jo htjeli reći dok bar je na izađem iz bolnice, ali kako se i to odužilo na preko tri tjedna (njoj je to moglo biti tri godine), postala je previše zabrinuta za mene, pa sam joj pred izlazak rekla, i pokazala sličicu brace. Dobro je prihvatila, baš sam malog slikala jedan dan bez sondice u nosu, ima samo tubus u ustima, pa izgleda malo manje...

. Ali otkad sam joj došla kući sve je ok, gleda kako se izdajam, povremeno bi i ona ciku (da bar hoće više, bilo bi za oboje).
Ni u Petrovoj ne smiju klinci do inkubatora, čak ne smiju ni na odjel intenzivne. Rekli su mi da, ako dođem s njom, zovem s porte, pa će sestra doći dole po mlijeko. Zato ovaj tj ne forsiram, mm odnese ujutro prije posla, a ja samo nazovem u vrijeme posjeta da mi kažu kako je.
Miki je napisao/la:pozdrav malom Luki i PP
ja sam se izdajala 2 mjeseca dok nije došla kući a onda je pomalo počela dojiti (uz adaptirano) i dojila je do 11 mjeseci
moja starija je vidjela seku u inkubatoru, ali kad više nije imala sve te cjevčice po sebi. pripremali smo je i pokazali slike drugihj beba u inkubatoru i proglasili ih "kućicom" za jako male bebe
moram priznati da ju je više zanimalo sve okolo nego beba
I ja sam se dva mjeseca izdajala za Tinu (tkđ nedonošče, 34 tj), ali smo i vježbale dojenje, pa je dojila do dvije i pol godine

. Dapače, nikad nije probala adaptirano (bar ne doma), a od kad se prešaltala na ciku, nije htjela ni flašicu s dudom. Tako će i ovaj mali, ako ne i više, nema stajanja.
Tada sam spremila nešto mlijeka u led, kao nek se nađe, pa sam ga na kraju bacila, sad neću ni pokušavati. Znam da ima, znam kako navući kad zatreba više, a sad višak dam njoj. Na žalost, ne baš puno iz original ambalaže, ali zato napravim kakao ili bijelu kavu s mojim mlijekom, ubije se u šalici 2x dnevno