Sada je: 30 kol 2026, 19:48.

Osip ne prolazi,bez temperature

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Osip ne prolazi,bez temperature

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2008, 08:40

Da li je netko imao sličnu situaciju?
Počelo je u četvrtkak kada se Marko vratio iz škole.Pošto se malo igrao poslije škole rekla sam mu da se presvuče jer se jako uznojio,kad se skinuo vidila sam da su mu stomak i leđa cijeli na točkice crvene,neke su skroz sitne,neke su malo veće.Izgledaju onako hrapavo te točkice.Ne liči na urtikariju(to dobro znam kako izgleda).
Išli smo u doktora,kaže alergija i pij rinolan.
Evo danas ponedjeljak i ništa,ništa se nije povuklo,sad su i na preponama,po guzi i malo po vratu.Ništa ga ne svrbi i nema temperaturu.
Normalno se ponaša i normalno jede.
Idem popodne ponovo u doktora ali volila bih čuti i ako je još netko ovdje imao sličnu situaciju,jer zbilja nemam pojma o čemu se radi. :dunno
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

Re: Osip ne prolazi,bez temperature

PostPostao/la babalu » 20 lis 2008, 10:31

da nije sarlah?
meni je vila bila tak osuta od sarlaha :dunno
ajde javi kaj veli doc,ljubi djete :kiss
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2008, 10:54

I doktorica je preko telefona rekla da bi to moglo biti to,ali pitala me jeli crven u licu a baš i nije :dunno
Javiću popodne šta je rekla.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 20 lis 2008, 11:03

pogledaj mu grlo i je li mu jezik malinast. pogldeaj na linku gdje je najjače izražen ospi kod šarlaha

http://www.plivazdravlje.hr/?section=pr ... sti&bid=68

moj isto zadnjih tjedan dana ima takve sitne crvene piknjice i isto ispada da su alergijska reakcija na nešto. u isto vrijeme je imao i streptokoknu anginu i dobio antibiotik pa mu izbile i urtike :roll: koje su se povukle. to mu je već 2 puta da na streptokok reagira urtikama :roll:

da ne dužim dobio je kremu 40% beloderm u belobazi za mazanje par dana i navodno bi se trebali povući od toga. claritin mu nije pomagao. s tim da moga sad jako svrbe čim se malo oznoji, a inače se jako znoji.

ajde napiši što je vama dr rekla, baš me zanima
folne
Mladenka

PostPostao/la Rimaithor » 20 lis 2008, 11:07

Kćer moje prijateljice je imala sarlah bez temperature i bez tog tipicnog malinastog jezika. Osip je bio hrapav na dodir, osula se po trbuhu, vratu i preponama.
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2008, 11:11

Gledala sam već taj link,nije imao vrućicu ni grlobolju,ništa.
Rekla je da mu vidim jezik,normalne je,ružičaste boje,pitala me da li te točkice izblijede kad ih pritisneš prstom,to da,ali trenutačno.
I ne sele se s mjesta na mjesto,stoje gdje jesu,samo imam osjećaj da svakim danom dođe recimo 10 novih točkica.
Uh,sad vidim da mu je lice cijelo točkasto baš kao u onog djeteta,možda je ipak šarlah.
Imali smo prvo jednu gadnu virozu,proljev i povraćanje,pa nakon toga je imao konjuktivitis,možda je bila blaga grlobolja i sad ovo.
Kao da mu je jako pao imunitet.
Ajme ako je šarlah a ja ga vodila u školu :(
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la babalu » 20 lis 2008, 11:12

Kćer moje prijateljice je imala sarlah bez temperature i bez tog tipicnog malinastog jezika. Osip je bio hrapav na dodir, osula se po trbuhu, vratu i preponama.

i Vila je bila bez maslinastog jezilka i temp
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2008, 15:25

Evo nas od doktora,nimalo pametniji :|
Doktorica kaže da nije šarlah ali i da ne zna šta mu je.
Pa smo dobili uputnicu za bris grla,vađenje krvi i mokraće.Znači još malo čekanja.
A vidila mu je i da ima afte-a ništa se nije žalio i odlično jede.
Baš bezveze :|
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 20 lis 2008, 15:56

Ajoj, onda miu je imunitet gadno opao :(
Tankaj ga cajevima :dunno
A za afte vidi ovdje:
viewtopic.php?f=41&t=42312&hilit=afte
i ovdje:
viewtopic.php?f=41&t=25643&hilit=+afte
:mah
Moja N. je pre cca mjesec dana imala takodjer osip bez temperature, glavobolje, nije je nista svrbelo.... ma nista nista, samo taj grozni osip koji je neverovatno podsjecao na kozice. Dva razlicita dr. su imala razlicitu dijagnozu - jedan je tvrdio da je alergija na ubod insekta a drugi da su kozice. Posle izvesnog vremena je i mladja imala isto to sa istim simptomima tj. prakticno bez simptoma :|
Proslo bez tretiranja :dunno
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la Esperanza999 » 20 lis 2008, 16:38

Olja,na kakve čajeve misliš?
Milsiš da bi mu oni mogli pomoći? :3srca
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la olja » 20 lis 2008, 16:49

Esp, mislila sam na caj od kadulje za ispiranje usne duplje zbog afti.
A i posto mu je imunitet ocigledno oslabljen, vjerujem da mu ne bi skodili cajevi, med, propolis...
Koliko se sjecam (imala sam afte prosle godine), prija jogurt dok se iskljucuju "kisele" namirnice (npr. citrusno voce). I da, ja sam tad afte resila kod zubara koji je rekao u fazonu da mozes svasta raditi protiv njih i nista od toga nece skoditi ali se najbrze, najefikasnije resavaju "tusiranjem" kod zubara :dunno
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la babalu » 22 lis 2008, 12:31

Esp,ima li novosti?
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Esperanza999 » 22 lis 2008, 15:42

Bili smo danas u privatnog dermatologa jer nalazi brisa su tek za tjedan dana,tko će izdržati.Dermatolog misli da je virusni osip,alergijska reakcija kože na virozu :dunno
Dala neku kremu da mažemo i da čekamo nalaze :roll:
A on svaki dan sve točkastiji :|
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 22 lis 2008, 15:48

Esperanza, kakvu kremu vam je dala? Ni mom ne prolazi, a dr nam je dala kortikosteroidnu kremu. :zbunj
Dajem fore do petka, a onda ćemo prvo ponovo k njoj, a onda dermatologu. :dunno
folne
Mladenka

PostPostao/la Esperanza999 » 22 lis 2008, 16:12

Neka belobaza-pravljena u apoteci.
Kupila sam mu i a-derma mlijeko za tijelo jer ima jako suhu kožu a dosada sam ga mazala običnim losionima za tijelo i body butterima.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 22 lis 2008, 16:27

ah, da, to smo dobili i mi. 40% beloderm (kortikosteroid) u belobazi. držim fige da pomogne -i vama i nama :zbunj
folne
Mladenka

PostPostao/la Esperanza999 » 24 lis 2008, 20:28

Evo samo da javim da nama to konačno pomalo prolazi i to tek nakon što smo počeli mazati s kremom.
A došao je danas i nalaz krvi koji je bio odličan,znači ipak neka alergija u pitanju.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la JiA » 05 stu 2008, 21:19

ja sam sad ovo izguglala :cool
dakle, j. od nedjelje ima taj neki tockasti osip, nijansu tamniji od boje koze, crvenkast. Pod prstima se bas osjete ispupcenja na kozi.
Temperature nema, niti je bio bolestan u zadnje vrijeme.
Dermatologu smo isli u ponedjeljak, jer je imao i neki lisaj na prsima.
Prepisali mu kortikosteroidnu kremu koju su nam napravili u apoteci. Lisaj prolazi, a ovaj osip se pojacava.
U pocetku samo na trbuhu, par na ledjima, a sad se vec spusta i ispod gacica te par komada po rukama, po vratu i iza jednog uha.
Svrbi ga.
:dunno Da li da sad nastavim tom kortikosteroidnom kremom ili sta? Pojma nemam. Bili smo na dermatologiji, kamo da sad idem?
Bijah slijep, a sada vidim...
JiA
Vjetropir

PostPostao/la folne » 05 stu 2008, 21:31

JiA mi smo mazali belodermom u belobazi. Dal je pomoglo to ili je prošlo samo od sebe ne znam ni danas. Nisam htjela mazati duže od 3-4 dana i poklopilo se da se počelo povlačiti taman s mazanjem kreme. Povlačilo se negdje oko tjedan dana ili koji dan više i kad se krenulo povlačiti povuklo se bez obzira na prestanak mazanja.

:dunno Kao što su i Esperanzi rekli i nama je dr rekla da je to vjerojatno kožna alergijska reakcija. Kod Esp na virus, a kod nas najvjerojatnije na eritrogene toksine koje luči streptokok jer je K. to već drugi puta da reagira urtikama na streptokok, s tim da su mu se ovaj puta uz zrtike pojavili i ti prištići za koje je dr isto rekla da su alergijska reakcija.
folne
Mladenka

PostPostao/la JiA » 06 stu 2008, 09:27

Jutros izgleda puno bolje, ali sinoc nakon kupanja :shock: . Ujutro ga niti ne svrbi, ali cim pada večer, kao da poludi. :dunno
Danas je 4. dan mazanja. Rekose da mazem 7 dana.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la folne » 06 stu 2008, 09:47

da, ista stvar. dal ti se puno znoji? ja svojeg nisam smjela pokriti dekom jer čim bi se oznojio češao bi se za poludit. i dr mi rekla ne utopljavati.
folne
Mladenka

PostPostao/la JiA » 06 stu 2008, 09:49

nisam primjetila da se znoji, ali izrazeno je jaci svrbez navecer poslije kupanja, a u stanu je inace bas toplo.... za kratke rukave. cula sam od jedne forumasice da kod takvih osipa treba izbjegavati vlazenje... danas ga necu tusirati pa cemo vidjeti.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la hram » 09 stu 2008, 22:49

Upravo smo se vratili s kupanja. Dok sam ju skidala, bezbrižno... nisam ni slutila što ću ugledati kad skinemo potkošulju, poslijednji komad robice. Kompletan trup, sve što je pokrivala potkošulja sada su prekrivale sitne crvene točkice, različite gustoće, hrapave pod rukom. Ne znam je li gore bilo po prsima, trbuhu ili leđima... Tek tada sam počela pregledavati i ostale dijelove tijela i našla nekoliko točkica na desnom listu (to je bilo ispod čarapice) i više crvenih flekica na stražnjoj strani vrata, već pod kosom... Ništa na rukicama, ništa na guzi i piši, ništa na licu, ništa po bedrima!
Sutra ionako moramo doktoru na kontrolu nakon neke viroze koju smo liječili puna dva tjedna. Izgleda da ništa od našeg odlaska u vrtić u utorak (čemu sam se ja toplo nadala jer sam i ja virozna i na bolovanju, pa bi mi dobro došlo da se barem prijepodne malo odmorim...). Baš sam danas tako pomislila, "Hvala Bogu da je konačno zdrava". Nema više hunjavice, začepljenog nosića, kašlja, temperature.... i drugih čudesa koja su nas mučila zadnja dva tjedna. Kad ono, vrag ne spava...
Osobno sumnjam na dvije stvari:
ili je neka reakcija na veš (potkošulja i čarapice) koje su se zajedno prale iako s uobičajenim deterdžentima
ili znojni osip, jer se malo jače oznojila kad je poslijepodne obučena zaspala na trosjedu (a meni nije palo na pamet da ju presvlačim već sam joj samo ručnikom posušila kosu)
U svakom ću vam slučaju javiti što je naša pedijatrica zaključila!
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Esperanza999 » 09 stu 2008, 23:02

Drage moje,držim fige da i vama brzo prođe,njemu je prošlo s tom kremom,s tim da sam promijenila i prašak za rublje i svu njegovu robu oprala.
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la damdam » 10 stu 2008, 00:09

esperanza, možeš li mi molim te reći, kojim praškom si prala do sada veš?

hram, isto pitanje upućujem i tebi!
mama, ja te volim i obožavam do plavog neba! ovih 29 srca je za tebe! prosinac,2009
damdam
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la folne » 10 stu 2008, 08:18

ja nisam mijenjala prašak, ali sam promjenila sredstvo za kupanje. ko za vraga uzela sam probati nekekev johnsonov proizvod, ali smo se odmah vratili natrag na mustellu :dunno
folne
Mladenka

PostPostao/la LiKmama » 10 stu 2008, 10:59

hram, ovo vase bi mogao biti viralni osip kad kazes da ste taman preboljeli neku virozu. ako je, on ce proci vjerojatno cijelo tijelo - ide prema van i nestati u roku dan-dva.
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la JiA » 10 stu 2008, 11:14

J je i dalje sav tockast, tockica je sve vise, iako su se neke i osusile. :dunno
Svrbi ga navecer za poluditi.
Sutra imamo kontrolu kod pedijatrice.
JiA
Vjetropir

PostPostao/la Esperanza999 » 10 stu 2008, 15:51

DANREJ je napisao/la:esperanza, možeš li mi molim te reći, kojim praškom si prala do sada veš?

hram, isto pitanje upućujem i tebi!

Ajme nemam pojma,jer smo ga odmah bacili čim mi je to savjetovano,bio je neki bezveze iz Konzuma što daruju uz njega Ornel :oprosti što se ne mogu sjetiti
Esperanza999
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la folne » 10 stu 2008, 15:55

JiA kod nas je to trajalo najmanje 2 tjedna. Jedan tren bi mi se činilo da prolazi pa bi onda opet buknulo. Na koži mu se još uvijek kad se detaljno pogleda vide mjesta gdje su bili prištići.
folne
Mladenka

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.