Sada je: 30 kol 2026, 01:00.

Boli je noga!?!?!

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Boli je noga!?!?!

PostPostao/la Anđela » 23 lis 2008, 15:25

Ove godine u lipnju i srpnju se moja curica (tadan imala 17,18 mjeseci) svaki dan žalila da je boli noga. Uvik je pokazivala da je boli desna. Vodili je pedijatrici koja nije vidila ništa neobično i rekla nam da pratimo temperaturu. Temperatura joj bila 5 dana oko 37,4-37,6. Onda sam ja otišla rodit i sva strka oko toga, malena se više nije žalila.
Pedijatrica nam rekla da se dica znaju dugo žalit poslije cijepiva (primila ono cijepivo sa 13 mjeseci).

Sad ima nekoliko dana je opet počela govorit "boli noga", al ovaj put pokaziva na lijevu nogu, a prošli misec se cijepila u livo bedro (cjepivo sa 18 mj). Ima 3 dana joj gledam temperaturu i opet ima 37,4 - 37,6.
Nisam baš sigurna da to ima veze sa cijepivom jer ona pokaziva većinom na stopalo kad je pitam di je boli.

To zna bit jedan put dnevno a zan bit više puta da se žali, ponekad kad je iz naručja spustim na pod ona odjednom zajeca i viče da je boli i hoda na prstima, no to brzo zaboravi i nastavi trčat. Ponekad mislim da možda samo traži više pažnje al onda opet kad tako ponekad zajeca to mi baš izgleda istinito...
Pratiti ću još ovaj vikend temperaturu i onda u ponediljak ću je odvest opet pedici.

A nemam ubiti nikakvo pitanje nego eto možda mi može neko nešto savjetovat?!?!?!?
Započni dan sa osmijehom!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Boli je noga!?!?!

PostPostao/la Ina66 » 23 lis 2008, 18:17

možda su joj cipele premale pa je žuljaju :dunno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 lis 2008, 20:13

Nama se nakon virusne infekcije (one obicne smrklje, grlo), dva puta desila upala kolena i kuka (virus se naseli na to mesto ili imuni odgovor organizma na tom mestu bude jak). Prolazilo je spontano nakon 3-4 dana, ali ako duze traje treba proveriti kod ortopeda.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Rachica » 23 lis 2008, 20:18

posjedni je i uzmi joj nogicu u ruke, pa malo vrti stoplao i oko gležnja i gledaj kako reagira. u svakom slučaju ako se dijete žali konstantno, najbolje je ić doktoru. možda krivo hoda pa opterećuje određeni mišićni sklop.
Eh...
slika
slika
Rachica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anđela » 23 lis 2008, 22:05

Ina66 je napisao/la:možda su joj cipele premale pa je žuljaju :dunno

to sam isto već pomislila pa smo joj kupili nove a po kući samo hoda u kućnim papučicama koje su komodne :dunno
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 23 lis 2008, 22:19

Možda joj noga utrne u ekom položaju pa ona to osjeća kao bol? Zato i prođe brzo kad razgiba nogu?
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 lis 2008, 23:35

Pusti je po kuci u malo debljim carapicama da vidis kako pokrece nogu kad je zaboli.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la SonjaV » 24 lis 2008, 09:27

Isto je bilo sa Lukom., osim temperature.
Išli kod dr. i rekao da užasno krivo gazi zbog ravnih stopala, sad smo dobili uloške.
Neznam samo dali je ona premala za dijagnozu ravnih stopala :dunno
Indijanac '09.2002
Mrvica '05.2005
Bucka '06.2014
SonjaV
sa zalihama pelena

PostPostao/la sj » 24 lis 2008, 13:04

Ja bi otišla kod dr i napravila ozbiljniju krvnu sliku. Tek tada sve drugo dolazi u obzir :dunno
sj
Parkovi i nasadi

PostPostao/la swenova mama » 24 lis 2008, 15:36

nakon slicnoga kod nas, ped nas je hitno uputio na uzv kukova kako bi se vidjelo jel upala kuka nakon viroze. Bila je. Terapija je bila mirovanje 14 dana, potom opet pregled. Tada su nam reklia, ako se to zanemari, dijete prestane "sepati" i zaliti se samo od sebe, ali postoji mogucnost kronicnog oboljenja na tome kuku/nozi.
Ja bih otisla pedijatrici po krvnu sliku.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la majčica » 25 lis 2008, 10:34

Evo ja sam se upravo registrirala na ovaj forum,mada ga dugo već posjećujem,i to baš zbog vaše nogice.Moja curica koja sad ima 6 g i prije tri godine je takodje počela sa boli nogica.I da skratim jednog dana joj je koljeno oteklo,i to lijevo, na hitnu je muž odveo,jer ja sam tada rodila blizance.Na Rebru su je obradili od EKG do KRVNI PRETRAGA.Preporuka hitno reumatologu na Šalatu.Molim te neželim te plašit,mojoj curici je tad dijagnosticiran Iuvenilni artritis(reumatski).Prvo pogledaj imaš li negdje nalaz Sedimentacija eritrocita ako je visoka onda postoji mogućnost upale zgloba.Nemora ovo biti što ja pišem,ali na vrijeme otkriveno,na vrijeme i izliječeno.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anđela » 26 lis 2008, 14:11

Pratila sam joj i dalje temperaturu, u petak je imala 39,5 pa sam je vodila pedijatrici.
Izvadili smo krv, kompletnu krvnu sliku te radi noge je pedijatrica još tražila CK, LDH i CRP. Također smo uhvatili mokraču. Svi nalazi su poptuno uredni!! -hvala Bogu!

Temperaturu pedijatrica prepisuje virozi a za nogu nam je rekla da je pratimo još neko vrijeme pa da onda opet dođemo da nas uputi ortopedu.
Zaboravila sa, je jedino pitat dal ima smisla možda slikati nogu?!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la majčica » 26 lis 2008, 15:00

Pogledaj da nema kakav otok,i da li nogu drži ukočeno,mada nije na odmet da je pogleda i reumatolog.Mada mislim da je bolji UZV nego rendgen.MA JA sad pušem i na hladno,jer mene je ta nogica dovela do ludila.Hvala bogu neka bude samo prolazno.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Anđela » 13 stu 2008, 00:48

Evo nas opet, evo već koji tjedan se A. više nije žalila na nogu. Jučer popodne "zdrava" zaspala, kad se probudila i sašla sa kreveta samo šta se nije srušila jer nije mogla stat na desnu nogu, još jednu sat vremena iza toga je šepala i onda opet počela trčati.
Sada pokazuje na koljeno i kaže da je tu boli. Uglavnom danas kad se budila lagano bi šepala i onda to brzo prođe i ona opet trči.
Jutros kod pedijatrice, ona smatra da nebi tribali opet vaditi krv jer smo to tek učinili nedavno. Pregledala je nogice, nema nikakvog otoka, A. nije uopće reagirala kad joj je pedijatrica istezala i gledala nogu.
Uputila nas Ortopedu. Kako se mora bar 2-3 tjedna čekati na termin odlučila sam je odvesti privatnom ortopedu i to odma sutra.
Tako se bojim i sad mi je žao što nisam od pedijatrice tražila ipak uputnicu da opet pogledamo krv.
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Anđela » 13 stu 2008, 23:37

Danas smo bili kod ortopeda, pregledao joj je obe noge od kukića do stopala, napravio uzv i rengen. Hvala Bogu svi nalazi uredni, nema ni upale ni ciste...
Rekao nam je da se dica tako znaju žaliti al da je to sve prolazno, bitno je da je sve "najgore" isključeno. Također je rekao da dica kad osjećaju lagano neugodu il slično lažu da ih boli jer neznaju drugačije opisati što osjećaju.

Dalje ćemo pratiti kako se ona ponaša i pokušat otkrit di bi je moglo boliti.
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Imge » 14 stu 2008, 14:03

pratim ovaj topic otpocetka, super da je sve ok :3srca
inace, moje iskustvo s bolovima u nogicama - cesto je rezultat rasta. djecu zapravo rast "boli", stvara im nelagodu. osobno se tocno sjecam takve nelagode u nogama kad sam bila mala. i identican osjecaj su mi klinci cesto znali opisivati... nama je dr rekao da bi se bas o rastu moglo raditi (naravno, uvijek prvo treba iskljuciti sve ruzne uzroke, to si ucinila i dobrim si putem isla).
pa, eto, razmisliti mozda i o ovome sto pricam :dunno
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Anđela » 16 stu 2008, 21:53

Imge hvala ti puno! :kiss

Nakon dugog promatnja mi je još nešto palo na pamet što bi moglo biti - ali naravno da ću je i dalje pratiti i raditi daljne pretrage ako to bude potrebno.
Evo ovako, u susjedstvu imamo jednu curicu koja ima dječiju paralizu. Kako je moja A. još mala rekli smo joj da curicu bole noge i da zato nemože hodati. Naravno da svi u susjedstvu puno puno pažnje posvećuju toj curici, također i ja i moja obitelj.
Tako da mi je palo na pamet da bi ona mogla izmišljati to da je boli noga kako bi privukla pažnju, jer vidi kako se svi posvećujemo toj curici!?!? Opet sa druge strane pitam se dal stvarno može glumiti da ševa?"?
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la sanelina » 17 stu 2008, 11:43

Anđela nećeš se ljutiti da se prišlepam tvom topiću :mah
Moj Tarik se naime ne žali da ga boli nogica ali sam ja primjetila da štedi desnu nogu dok hoda ili trči.Prvo sam pomislila da skakuće imitirajući MM(nema nogu)ali to se dešava i kad je zabavljen drugim stvarima i kad ima druge djece.Nekako je štedi odnosno šepa na nju ali ne pravi bolne grimase i ne žali se. :dunno Prehlađen je trenutno i to mu se i događa otprilike kako je prehlađen...mislite da to ima neke veze sa virozom..?Sinoć sam ga nakon kupanja,pregledala,opipala,dizala i spušala noge,zglobove i ništa nije vidljivo...jutros nakon što je piškio i kad sam mu obukla gaćice kaže boli ga čuna.Skinem ga opet...na čuni ništa(doduše glupača nisam pregledala mošnje)samo je malo duže bila ukrućena...Šta vi mislite?Da ga vodim doktoru i tražim uputnicu za ortopeda ili šta????
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 17 stu 2008, 13:04

Nama se to desilo dvaput ili triput, S. se uglavnom i nije zalio, dok ga noga nije izdala dok je hodao i nije mogao na nju (koleno). Uvek je bio u pitanju virus. Kad prodje bolest, prodju i bolovi.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 17 stu 2008, 13:05

Ja bih ga odvela da doktor pogleda, jer postoji neka gadna upala koja moze biti opasna (mislim bakterijska) ovojnice kuka ili tako nesto, pa je treba iskljuciti.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la sanelina » 17 stu 2008, 13:06

Fala ti :mah budem ga ipak odvela...za svaki slučaj.
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la DENISA » 17 stu 2008, 13:54

Sanelina ja bi ga odvela obavezno. Aini je bila u bolnici prije odprilike pola godine jer je pocela sepati onako na zdravo, poslije par dan se pocela zaliti i zavrsili smo u bolnici zbog koksitis-a. Hvala bogu nije bilo nista ozbiljno par dana je nosila teg na nozici kako bi se rasteretio kuk. Uglavnom odvedi ga doktoru kako bi bila sigurna da je sve ok.
A 25.02.'06.
D 09.07.'09.
DENISA
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la sanelina » 17 stu 2008, 14:05

Sad sam se sjetila da je Aini imala takav problem.Fala draga :bye
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Anđela » 16 stu 2009, 23:00

Evo nas opet ovde:
Prošle zime smo nakon ortopeda bili još i kod neuropedijatra koji nije ništa neobično uočio. Poslao nas svakako vadite krve pretrage tipa - KKS-CRP-AST-O- WAlle Rose (ili kako vec)-Fibrinogen itd. itd.
Svi nalazi bili uredni. REkli nam da pratimo dalje. Uglavnom kako je stizalo proljeće i ljeto ona se više nije žalila.
CIlo lito je provela vani skakajući i nikad nije niti spomenula nogicu.

No evo sad, prošli tjedan je imala virozu, povišena temperatura 5 dana. Nakon toga se opet počela žaliti opet desna noga. Jučer i danas je nakon popodnevnog spavanja lagano šepala no bež žalbe na bol.
Zvala sam pedijatra koji je rekao da bi on opet da vadimo sve krvne pretrage i sa tim pretragama idemo u zg kod dječijem reumatologa.

Ajme neznam više šta bi. A sad i ova svinjska gripa dal da se uopće uvlačim u to pa nedaj bože još pokupim u bolnici tu "beštiju"
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la babalu » 16 stu 2009, 23:19

i moja se zali da ju bole nogice i raste,bas intenzivno,ja joj znam masirati i bude bolje :dada
Anđela ja vjerujem da je to u pitanju ali ti svakako napravi pretrage da budes mirnija :mah
babalu
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la mirbi » 17 stu 2009, 09:45

Moja se Sara često žalila na bolove u nogama, doduše, ne u stopalima, nego u listovima i naviše, u dobi od 5-8, a ponekad i sada. Posljedica naglog rasta.
'Čovječe, vrati se sebi dok još imaš kome.'
-----------------------------
S 2000 / R 2005
-----------------------------
Moj dućan
mirbi
volim dinarski look s mozgom

PostPostao/la Anđela » 17 stu 2009, 11:34

prošle godine mi nije bila baš povjerljiva u tome kad bi pokazivala di je boli ali evo sad će za koji misec već imati 3 godine i sad pokaziva uvijek na koljeno.

Odlučila sam danas kad se probudi popdne da je snimim kako hoda jer kad dođemo kod dr ona uredno i lipo hoda!
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bubsek » 18 stu 2009, 14:01

da te utjesim moja cura dok je imala 2.5godine stalno se zalila na bol u desnoj nozi i to iza koljena...
bili smo kod pedice nije nas nikud slala jer rekla je "bol rasta",tako je trajalo do neke 3.5god i proslo je vise se ne zali...
Kraljica-2005

Princeza-2010

Mala princezica-2015
bubsek
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ZacKa » 24 stu 2009, 17:27

Anđela je napisao/la:prošle godine mi nije bila baš povjerljiva u tome kad bi pokazivala di je boli ali evo sad će za koji misec već imati 3 godine i sad pokaziva uvijek na koljeno.

Odlučila sam danas kad se probudi popdne da je snimim kako hoda jer kad dođemo kod dr ona uredno i lipo hoda!

Evo i ja vidjeh ovo i mi imamo istu situaciju, moj sin 7g., ima tu bol u koljenu uvijek iste noge koja traje već tri godine zaredom, ali ne stalno, spomene to u nekom periodu (mjesecu) i to traje par dana, vidiš nisam obračala pažnju u koje doba to bude. I dokt. ga pregledala sve ok. Jedino ima ravna stopala,i naglo se zdebljao ali stvarno naglo i jako je izrastao i nije nam vezano uz neke viroze ili bolesti. Uglavnom trebali bi ići i ortopedu, naručili smo uloške pa javim kad ga obavimo.
ZacKa
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Anđela » 30 pro 2009, 10:24

Iako kod moje cure ti bolovi sada nisu bili tako često odlučili smo ipak obavit pregled kod reumatologa.

Ima upaljena koljena - sumnja na artritis. Upale su u oba koljena iako se ona znala žalit samo na desno. Dobila terapiju i idemo za mjesec dana opet na kontrolu.
Anđela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.