Uzimate li svježe sa ljušturom ili smrznute bez ljušture?
Bijeli ili crveni buzar?
Koji prilog uz njih?
Dajte mi malo ideja

Sada je: 02 kol 2026, 01:49.

Isto samo svježe.
Ubacim ih u veliki lonac u kojem sam prije na maslinovom ulju zafrižila luk (češnjak), dodam prst-dva vode, malo krušnih mrvica i malo bijelog vina.
Kad se sve pootvaraju gotovo je.

Ubacim ih u veliki lonac u kojem sam prije na maslinovom ulju zafrižila luk (češnjak), dodam prst-dva vode, malo krušnih mrvica i malo bijelog vina.
Kad se sve pootvaraju gotovo je.

likice, to sto ste ih sami izvadili, ne znaci da nisu mogle biti opasne po zdravlje
znam da nisu mrtve tri dana putovale do mene.

JednomCuPostatiMama je napisao/la:Isto svjeze, ali sam mrvice stavljala nakoh sto se otvore, i crnog vina obicno. Njamiiii
Bubidea je napisao/la:i jos su mi jako fine zapecene u rolu sa sirom, cesnjakom i persinom
malo ih stavih nad paru, da se otvore, odvojis dio koji je ostao bez mesa, to bacias, na drugi dio stavis malo nasjeckanog cesnjaka, persina i kockicu nekog topivog sira
na 10 - tak minuta u rol, da se sir otopi ( ili cak i manje ) i to je to!
Post 21,6

guljka je napisao/la:Na buzaru spremamo svježe na isti način kako je gore opisano dakle, na maslinovo ulje bacim dagnje, češnjak, peršin, mrvice i zalijem vino, i pirja se dok se ne otvore.
:

guljka je napisao/la:A moja stara je znala uzeti one očišćene smrznute i spohati. Bilo je za prste polizati!!!

fan sam joj veliki

) i dooobru saku sitno sjeckanog lista persuna.

Bile su baš mesnate, onak velike da su ih bila puna usta, friške...stavila sam 10 češnja češnjaka i to sam ga prostisnula i šaku nasjeckanog vina, 2 dcl pošipa čare, 10 žlica prezli... ma bilo je zbilja za prste polizat

Tinica je napisao/la:i šaku nasjeckanog vina

a sad vam je sve jasno do kad je trajala "dalmatinska večer"
probudila se u 6 ali sva sam si bila važna jer sam zahvaljujući vama proglašena odličnom kuharicom i pokazala se dobrom domačicom
.... joj da ste me samo vidjele u kuhinji sa tim svim papirima razbacanim po elementima
ko bi rekao da će od toga nešto ispasti 

Trenutno korisnika/ca: / i 17 gostiju.