Sada je: 12 kol 2026, 00:35.

KAVA III

Ako vaše dijete ima bilo kakvih problema u razvoju, svratite ovamo. Pitajte, ispričajte svoju priču, podijelite svoja iskustva. Mjesto na kojem ćete dobiti puno informacija, pomoći, savjeta i vidjeti da uopće niste sami.

Moderator/ica: nadicab

Re: KAVA III

PostPostao/la MaMi » 16 lis 2008, 21:37

Mi smo se danas oprostili s bolnicom, maleni je umoran od prethodnih dana zaspao ranije, pa da uhvatim priliku da vas na brzinu pozdravim.
Operacija je prošla dobro, brzo smo iz bolnice stigli doma na izlaz uz uputu da maleni miruje. To je postao najteži dio oporavka jer je njemu mirovanje moguće samo dok spava. Dane provodim tako što ga pokušavam nositi da bar malo miruje, voziti u kolicima s istim ciljem, a ostatak dana lijem znoj pokušavajući ga spriječiti da ne padne pri svom nestabilnom hodu i da ne udara glavom o predmete što mu je običaj.
Razgovor o pesekima je baš super jer mi isto maštamo o jednom. Samo nastavite dalje.
I nemojte se svađati. :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 17 lis 2008, 07:09

Super što su bolnički dani završili :band , drži se :3srca
Shine as the light you are (dr. Eric Pearl).

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 17 lis 2008, 08:27

super za bolnicu, oporavak i operaciju.
A sada da nastavimo u psećem tonu :mrgreen: Faith, jel tvoj Aron izbirljiv po pitanju mjesta gdje odrađuje piš-piš? Tia je milagera, a još ako pada kiša, gadi joj se blato i mokra trava :baba Srećom, jutros joj je bila frka pa je sve brzinski odradila.
Eh, da, probali smo onaj specijalni češalj - OK je, zbilja puno skine (a skine i trimer), tak da razmišljamo o nabavi
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
http://www.udruga-oko.hr
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 18 lis 2008, 07:20

Ma Aron kuži kad imam frku i kad se mora popiškiti odmah, odvedem ga na travicu ispred kuće i on to obavi u trenu. U šetnji nekada malo zafrkava ali ništa strašno. Bilo mi je najvažnije da se nauči popiškiti ispred kuće kad mi je frka preko dana i ne mogu ga voditi u šetnju.
Napiši mi ime te četke i koja joj je cijena, molim te.

Tražim ljude, što više ljudi, koji imaju neograničenu sposobnost uvjerenja da ne postoji nešto što je nemoguće učiniti (H. Ford).
faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 23 lis 2008, 23:41

Moram se pohvaliti da sam se danas dosta uspješno liječila prokušanim receptom.
Nakon mjesec dana izolacije u kući i bolnici zbog operacije mog malenog danas sam s njim otišla do Mercatonea jer je to nama najbliži trgovački centar.
Milina živa. Ujutro gotovo nema ljudi, prazan parking. Pa sam onda još ugledala ružičasto obojena proširena parkirna mjesta s rozim cvjetićima i bez ikakvih feminističkih dilema se tamo i parkirala. Parkirna mjesta su proširena kako bih ja mogla svoje djete izvući iz autosjedalice a da pri tome ne zvizne glavom o strop ili vrata automobila dok ga pokušavam izvući van kroz 10 cm prostora do drugog auta.
Oduševila sam se sniženjem dječje odjeće i ako spadate u škrtice kakva sam ja, pa vam nije bitno da djeca kod kuće brišu pod u Bennetonovoj trenirci zbilja ima povoljne odjeće za svaki dan. Našla sam zgodnu dječju zimsku jaknu koja je koštala 350 kn a sada je 49 kn, zimsku majcu za 19 kn... Ako ste u blizini vrijedi češće svratiti jer izbor snižene odjeće nije velik ali, koliko vidim, stalno stiže nova pa se može naći zgodan komad za sitne novce.
Malo me deprimirao pogled na božićne ukrase koji su već poslagani po policama. Prerano mi je za takve stvari.
Uglavnom, bilo mi je tako lijepo malo izaći među ljude i šarene gluposti po dućanu da mi čak nije smetao niti zabezeknut pogled prodavačice na obrijanu glavu mog djeteta.
Terapija za preporučiti. Još da mi je bilo društvo za kavu... :naughty
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 24 lis 2008, 06:35

Eto, šoping je još uvijek najbolja terapija :drink .
Točno tako sam se i ja tretirala kad više nisam mogla izdržati u kući, izašla bi u neki šoping centar i gledala ljude, mene stvarno ubija kad sam zatvorena u kući.
Znači, M je prošetao novu frizuru po Merkatoneu, sad je to sigurno najtraženija frizura u okolici :mrgreen: .
A za kavu, javi malo prije draga, organizirati ćemo nekako :band

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 lis 2008, 09:26

pa, ja sam ti relativno blizu Merkatora :mah
I meni je jako prerano za te božićne ukrase, mislim prije su ih stavljali ipak poslije Svih svetih, a sada će ispasti da će morske stvari odmah mijenjati za kuglice :stup
Ja trebam Denisu kupiti donje dijelove trenirki koje ne liče na trenirku, tj trebam pamučne hlače na gumicu. Veli frendica da ih ima povoljnih u TL, ali možda ih ima i u Merkatoru?
A što se tiče frizure - još uvijek bolje prolazite od nas koji je imao šavove nasred obrijane glave :cool
Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid. - Albert Einstein
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 24 lis 2008, 09:38

nadicab je napisao/la:pa, ja sam ti relativno blizu Merkatora :mah

Ma ona je bila u Mercatoneu :rolf , čitam da si blizu, pa reko kad si se preselila :naughty ?

Koji broj nosi trenirke nosi Denis? Pogledam ti ja u lokalnom dućanu gdje sami šivaju trenirke, nisam dugo bila a treba mi i za moje dečke.
Sve im je kvalitetno i pamučno, nosimo i peremo do iznemoglosti.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 24 lis 2008, 10:06

ups :oops: to mi nije blizu
pogledaj broj 8, Denisu sada tu veličinu kupujem. Hvala :kiss
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la DomiMama » 24 lis 2008, 10:16

nadicab je napisao/la:Ja trebam Denisu kupiti donje dijelove trenirki koje ne liče na trenirku, tj trebam pamučne hlače na gumicu. Veli frendica da ih ima povoljnih u TL, ali možda ih ima i u Merkatoru? :cool

ima u Zari :mrgreen:
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 27 lis 2008, 16:32

Povlačim svoju izjavu da je garderoba u Mercatoneu jeftina.
U petak smo prolazili kroz Dubravu i vidjela sam da na štandovima prodaju hlače za 10 kuna. :shock: Bilo mi je nezgodno vikati kroz prozor auta: "Halo, je li se to može prati?", pa faith od tebe očekujem cjeloviti izvještaj čemu uopće služe hlače koje toliko koštaju. Naravno, i sve one koje imaj doticaja s Dubravom neka jave svoje impresije. :mrgreen:
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 27 lis 2008, 18:02

MaMi je napisao/la:Povlačim svoju izjavu da je garderoba u Mercatoneu jeftina.
U petak smo prolazili kroz Dubravu i vidjela sam da na štandovima prodaju hlače za 10 kuna. :shock: Bilo mi je nezgodno vikati kroz prozor auta: "Halo, je li se to može prati?", pa faith od tebe očekujem cjeloviti izvještaj čemu uopće služe hlače koje toliko koštaju. Naravno, i sve one koje imaj doticaja s Dubravom neka jave svoje impresije. :mrgreen:

Ne znam za te štandove :dunno , znaš da sam ja težak slučaj kad je garderoba u pitanju i da me uvijek privlače stvari koje su daleko od jeftinih :naughty . Znam da na okretištu trčkaraju tete sa velikim vrećama i prodaju sve jako jeftino ali nisam kod njih kupovala :dunno . Bolje sam upoznata sa šoping centrima nego s šopingom u Dubravi.
Ono što sam pisala da znam gdje ima jeftinijih trenirkica je jedan obiteljski obrt koji šiva za velike lance dućana, a pošto ih poznam meni daju da kupim na malo, sve je jako kvalitetno i čisti pamuk što je meni najvažnije, tako da tamo kupujem peri deri odjeću za dečke.

I stvarno nije u redu da "razgledavaš" štandove po Dubravi a ne javiš se za kavu :baba .

Danas sam svratila kod moje dokice jer mi je nateklo oko preko vikenda, a tamo gužvetina, svi nervozni i kukaju, dokica nervozna jer ju gnjave s hrpom papirologije pa nema dovoljno vremena za pacijente, ma divota jedna. Onda me netko pita zakaj ne idem kod doktora kad me nekaj boli, pa nemrem još i zbog sebe čekati ko majmun po čekaonama. Uglavnom, dobro je, kaže da je to alergijski i nadam se da je tako. Nikako da se skinem s tih antihistaminika :whew .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la bebaimama » 27 lis 2008, 23:43

ja se ispricavam sto ovako upadam, ali imam pitanje za nadicub, negdje sam procitala da ste Denisu samoinicijativno ukinuli phenobarbiton, kako i zašto?. Naime i mi ga uzimamo i to relativno malu dozu(vec je ista 11 mj. a Lara ima sada 15mj.) za koju nam je receno da je samo zastita iako imamo neku promjenu u eeg-u.
Jos jednom isprika mozda je pitanje na krivoj temi ali molim samo kratak odgovor. Hvala :oprosti
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 28 lis 2008, 01:12

pred 2 godine su nam na intezivnoj u Klaićevoj rekli da 15 mg na njegovu težinu od 15 kg ne znači ništa i da samo bez veze trujemo mu jetru. Trebalo je ili utrostručiti dozu ili ju ukinuti. Pa smo mi ponekad, a poslije i sve češće znali zaboraviti mu dati i nije se ništa dešavalo. To smo rekli njegovoj neuropedijatrici koja mu je onda i ukinula.
Nakon 3 tjedna zaostatka, danas dovršila zub :up
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la bebaimama » 28 lis 2008, 14:19

Hvala nadicab, mi sad imamo 10 kg, a kontrolu za 5mj pa cemo vidjeti, mozda i mi tako napravimo.
Volimo se....
L. 2007
O. 2010
19.03. postala sam mama anđela
bebaimama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 29 lis 2008, 22:38

eto,vidim da svi obilazite dokice pa da se i ja pohvalim..bila danas kod neurologa..znam imati stvarno jake glavobolje,tolike da zavrsim na hitnoj..ali nije mi nis pametnog rekao..odnosno,faith,slazem se s tobom da mi se ne da jos i za sebe cekati bezveze a to sam si i danas potvrdila..rekao mi je sto sam i ja znala..odnosno ja sam njemu stavila rijeci u usta da bi mozda trebala prestati pit pilule..pa eto prestajem..pa cemo vidjet il cut :bab hehehh..
dobro se vidi samo srcem, bitno je očima nevidljivo...
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 29 lis 2008, 23:56

lu, držim fige da se što prije vidi ili čuje :bab . Baš me uvijek razveseli takva vijest pa se nadam da ćeš se javiti što prije s :trudna
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 30 lis 2008, 08:00

Lu, i ja se nadam da će nova bebica uskoro, iako znam da puno toga još morate posložiti :3srca .
Što se glavobolje tiče, kod mene nema nikakvog organskog uzroka, čisti stres i puno nošenja dvoje, sad već velike, djece :mrgreen: .
Zvala sam onu travarku koju su preporučile mame na fit mami i sad već tjedan dana pijem čaj koji bi trebao iskorjeniti :mrgreen: migrenu, nadam se da će tako stvarno i biti. Trebam ga piti mjesec dana pa joj se javiti kakvih ima promjena, a rekla mi je da je nekakva srednja tura tri mjeseca. To mi nije teško, čaj je fuj ali ga se pije samo pola litre dnevno.

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 31 lis 2008, 12:42

MaMi je napisao/la:lu, držim fige da se što prije vidi ili čuje :bab . Baš me uvijek razveseli takva vijest pa se nadam da ćeš se javiti što prije s :trudna

:rolf :rolf :rolf e jesam se nasmijala..bas mi je to trebalo..
ma ne bu bebac jos tak skoro..al opet nikad se ne zna..potajno se nadam da bude (to vama smijem priznat) al realno ne bi to bas bilo pozeljno trenutno ;)
ma i ja mislim da je to sve od stresa..al nikad nisam ni bila za te pilule al sta ces,trebalo je..pa sad kad sam od 'doktora dobila odobrenje' smijem prestat hehehh..
nego,faith..provedi ti to istrazivanje za sve nas pa javi nuspojave da i mi potrazimo kakvu travu za glavu :mrgreen:
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 01 stu 2008, 16:43

Lu, baš mi je drago da sam te nasmijala. :mrgreen:
Ovih dana sam tako trulog raspoloženja da uspijevam uglavnom ljude oneraspoložiti tako da je tvoj smijeh veliki uspjeh. A što se tiče bebice hoće li uskoro ili kasnije - nikada se ne zna. Ja sam živi primjer toga da trudnoća uvijek stigne kada je ne planiraš. Niti jedna od mojih nekoliko trudnoća nije bila onda kada sam htjela. A niti se moje dijete nije htjelo roditi kada je trebalo. Uglavnom, mene izgleda nitko nije pitao kada bi meni nešto odgovaralo. :mrgreen:
I ja hoću travu za glavu. Što prije. Faith, očekujem od tebe detaljne informacije. I reci mi, molim te, što bi ti falilo da obučeš te hlače sa štandova za 10 kuna i Geox štikle? Mislim da bi to išlo odlično jedno uz drugo, daj budi malo u trendu, pa pogledaj kako se oblače TV voditeljice. :rolf
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lulamae » 01 stu 2008, 18:49

:rolf :rolf :rolf ne vjerujem ti mami da oneraspolozujes ljude :belji
a kako se to molim te oblace tv voditljice :dunno nemam vremena ta telku tak da sam skroz out ..
a kaj se tice moje prve,i za asd jedine,trudnoce..ni mene niko nis nije pitao ;)
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la faith » 02 stu 2008, 07:34

MaMi je napisao/la:I ja hoću travu za glavu. Što prije. Faith, očekujem od tebe detaljne informacije. I reci mi, molim te, što bi ti falilo da obučeš te hlače sa štandova za 10 kuna i Geox štikle? Mislim da bi to išlo odlično jedno uz drugo, daj budi malo u trendu, pa pogledaj kako se oblače TV voditeljice. :rolf

Padam u nesvjest od smjeha :rolf , to nebi mogla napraviti svojim novim štiklama :rolf , nemrem se ufurat u taj film. Zapravo, to bi pristala obući da tebe malo nasmijem :belji , strogo kontrolirani uvjeti i zatvorena vrata :mrgreen: .

Javim ti za travarku, ne želim se ureći ali stvarno me glava ne boli, iako je bilo jako teško vrijeme zadnja dva tjedna nije me mučila glavobolja, malo nešto osjetim ali ništa strašno, za sad mi se čini ok.

Ja sam jedna jako pristojna ženska pa TV voditeljice neću komentirati dok me netko doslovno ne povuče za jezik :naughty .

lulamae je napisao/la::rolf :rolf :rolf ne vjerujem ti mami da oneraspolozujes ljude :belji

Ni ja u ovo ne vjerujem, mene uvijek nasmije :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la MaMi » 02 stu 2008, 16:34

lu, kod mene ti stalno gori TV ali bez tona tako da ti mogu reći da je sada u modi obući bijele salonke s otvorenim prstima, crvene ili žute debele najlonke, minicu boje koja se 100% tuče s navedenim cipelama i najlonkama i na to još obući ljubičati samt sako sa šarenom maramom. Eto, tako ti otprilike izgleda moderna TV voditeljica. Modni mačak bi za takav izgled dao 5+ a ja kao osoba sklona odjeći koja se može nositi desetak godina bez obzira na modne trendove padnem u nesvijest od svih tih boja i dezena na jednoj osobi. Osobito me bijele ili slične štikle sruše na pod.
Ovo ljeto su pokraj mene na plaži sjedile tri gospođe u trećoj dobi i jedna se hvalila drugima kako ima na sebi haljinu za plažu koja je stara 30 godina. I tu sam se prepoznala. Ja imam gojzerice stare 20 godina i još su nosive (jasno je koliko ih rabim). A kako sam sada uglavnom u trenirci ili spavaćici odjeća u ormaru je konzervirana i tko zna koliko godina će ta odjeća doživjeti.
Čini mi se da ću skočiti danas do Mercatonea da si malo dignem raspoloženje dok ne stigne ta trava da me liječi. A i mužu i meni je sutra godišnjica braka pa bih mu trebala kupiti neku glupost reda radi.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la faith » 02 stu 2008, 17:34

Pa dobro Mami što ne najaviš kavicu u Mercatoneu malo ranije? Za tebe bi bila spremna obući i žute najlonke :naughty .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lulamae » 02 stu 2008, 20:03

MaMi je napisao/la: A kako sam sada uglavnom u trenirci ili spavaćici odjeća u ormaru je konzervirana i tko zna koliko godina će ta odjeća doživjeti.

:rolf :rolf

..i da..sretna godisnjica ;) javi kak si odusevila muzica..
lulamae
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la nadicab » 02 stu 2008, 20:29

geox štikle? Kaj to postoji? Ja si moram kupiti neke cipke za hlače koje ne propuštaju kišu, pa si mislim da bi geoxice bile OK?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 03 stu 2008, 07:58

nadicab je napisao/la:geox štikle? Kaj to postoji? Ja si moram kupiti neke cipke za hlače koje ne propuštaju kišu, pa si mislim da bi geoxice bile OK?

Čuj, kao jedna od najvećih obožavateljica njihovih mokasina odmah sam ugledala nešto novo u dućanu :mrgreen: (bilo ih je samo u Ilici, većinu su prodali isti dan), i stvarno su prekrasne, ugodne i lijepe.
Geox nisu baš nešto za kišu, barem ne one koje ja volim od antilopa, ništa im se neće desiti ako pokisnu ali mislim da će odozgora i na šavovima propustiti vodu.
Istina je da odozdola ne prodire voda :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lea.marijela » 03 stu 2008, 09:26

Halo pa ovdje je veselo! :bye
Imam nekaj za podjelit s Vama i jako me zanim kakva mišljenja i stavove imate ?!
Naime zadnja sam dva tjedna premirala od straha i motala kombinacije kaj napravit.
MISLILA SAM DA SAM TRUDNA. :shock: Prvo sam bila jako, jako jadna onda sam bila u teškoj depri a na kraju me bilo samo jako strah kako bi ja to izvela i obziro da imam 2/3 prematurusa i statistički 2/3 djeteta s goljaka pomisao na bebu koja uopće nema predispozicije za biti zdrava je bila koma. A MM bi više od svega htio čopor djece (naravno ne pod ovim uvjetima).
No smilovao se On odozgora i rješio moje probleme obojavši stvari u crveno. :klanja No još me više uplašila moja reackcija - plakala sam ko kišna godina a da pritom nisam znala dal plačem od tuge ili od sreće.
Jeste li bili kada u sličnoj situaciji ili držite sve konce u svojim rukama? I koliko bi Vas to plašilo? Imamo li mi uopće šanse imati "Zdravo" djete?
LEA 0,870 - 2006 / DOMINIK 2003 / NIKA 2001 /
lea.marijela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la nadicab » 03 stu 2008, 10:25

uf LM, kužim te u potpunosti :hug. Moju situaciju iza Denisa ću ti ispričati na kavi jer mi je osobno prebolna još uvijek
Faith, gdje da pogledam geoxice? I koju cipelu mi predlažeš za kišu?
Denis, 16.05.2000.
nadicab
Prepečena plavuša

PostPostao/la faith » 03 stu 2008, 11:05

nadicab je napisao/la: I koju cipelu mi predlažeš za kišu?

Za kišu pomaže samo ovo :mrgreen: , ali ja ih nikada nebi obukla, mada ima prekrasnih:
http://www.funky-wellington-boots.co.uk ... -boots.htm

[quote="nadicab"
Faith, gdje da pogledam geoxice?[/quote]
Pravi šopingoličari imaju popust od 10% u King crosu :drink , ali najbolji izbor je u Ilici :mrgreen: .

faith
Ovisna sam
Ovisna sam

PrethodnaSljedeća

Natrag na Djeca s teškoćama u razvoju

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.