evo da napisem koju rijec o dubrovackom rodilistu
prvo-preodusevljena sam osobljem bolnice i sistemom rada
dvije smijene babica i sestara koje sam docekala -bile su super ljubazne i ugodile mi svaku sitnicu-cesto sam ih zvala da mi moce gazu vodom jer sam žeđala a i rasladivala sam se tako-odma su skakale cim bi zvala
na samom porodu je bio moj odlican gin pa neznam kakvi su ostali doktori
bebu odma stavljaju na prsa-kao sto je nadam se svugdije praksa danas
(mm je bio u pocetku samonom ali smo ga brzo otpremili da se i on ne pati samnom jer se dalo naslutit da ce potrajat-ali posto sam donirala maticne stanice trebalo je doc po njih pa je bilo dopusteno da provedemo neko vrijeme zajedno svi troje)-kasnije sam ja oko pola sata lezala sa malenim pokusavajuci ga podojiti-opet-babica je bila tu kraj mene i uputila me kako da pokusavam
rooming in je-prvo bebu odvoje od vas da odspavate ili se odmorite i dovezu je u sobu cim uspijete ustat,popiskit se i istusirat se
max 4 zene i bebe su u sobi,posjete nisu dozvoljene,ali toleriraju blizu rodbinu(njih 2 max) na sekundu da dodju virnut ako nemozete ustat ali u onim zelenim kutama i kapama
sestre konstantno patroliraju pa nije problem dozvat ako nesto zatrebate,a i cesto dolaze virnut dal netko nesto treba-ili previt bebe-a previjaju i na vasu molbu ako vi nemozete,ne samo kad im je odredeno
i jos jedan veliki plus-jako poticu na dojenje pa kad imate pitanje ili problem-trude se-barem pojedinci da vam pomognu
hrana-meni neloša jer inace ne jedem jako slano,al ostalima je manjak soli najteze padao
najveci nedostatak su im zohari i škripavi prevsoki kreveti-nikako predvidjeni za nas rezane-sivane, ma opcenito rodilje
eto-ukratko