Sada je: 27 kol 2026, 09:31.

Suhi kasalj?

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Suhi kasalj?

PostPostao/la Qwerty030 » 23 stu 2008, 18:36

Molim vas ako imate bilo kakav savjet za ovu vrstu kaslja ,jer vec ludim danima i ja i djete(3 godine)...preko dana je sve ok,jede redovno,nema temp,veseo,medutim cim legdne kasalj se pretvara u moru..skroz smo neispavani,sjecam se prosle godine smo imali sl. situacija gdje smo radili totalno sve nalaze i nista,cak smo iskljucili i alergiju...
Probala sam sve od sirupa do alternativnih metoda,luk,med ,oblozi od bibera,izdubiti korijen crne repe,cajeva xy,cajeve od jabuke...jednostvano nista ne pomaze,ocajna sam ,molim bilo kakvu pomoc!
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Suhi kasalj?

PostPostao/la majčica » 23 stu 2008, 19:26

Ja sam već pisala o lovoru i uprženom šećeru,priočitaj niže u temi "Sirupi za iskašljavanje" i ja sam sve probala,sa svoje četvero djece,mislim da nema sirupa i lijeka koji nismo probali,ovaj navedeni je dosat najbolji.Probaj pa me zanima jeli i tebi pomogao.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 23 stu 2008, 21:14

Mi smo imali taj problem proteklih 6 nedelja i na kraju su u brisu grla nasli haemophilus parainfluenzae bakteriju.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la MARe » 23 stu 2008, 21:53

Q - mi smo imali takv problem do L. 4.te godine - svi nalazi ok, al kad bi legao u krevet od kašlja nebi spavali ni mi ni on. Kod nas se taj problem zvao laringitis i par puta bez injekcije dexa nije prolazio. probali smo svašta. čak je i 9 dana ležao na srebrnjaku. što je bio stariji problem je bio sve rijeđi i samo na kraju nestao preko noći. e da to nam se javljalo zajedno s početkom sezone grijanja i na proljeće bi nestajalo. veći dio proljeća i ljeta bi bili mirni. a jesu vama postavili kakvu dijagnozu?
slikaslika
------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------WE GROW OLD BECAUSE WE STOP PLAYING.slika
MARe
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la BUBAMARICA » 23 stu 2008, 22:54

ja sam probala recept od majcice i pomogao nam je za iskasljavanje.nama su na srebrnjaku rekli da je za suhi kasalj najbolji Pholcodin sirup,probaj i s njim.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IINA » 24 stu 2008, 11:30

Ja ne bih lovor davala djeci. Pogotovo u koncentriranom sirupu.
Pročitala sam negdje da sadrži neku tvar (metilnešto...) koja
je toksična, tj. ima sedativni ili opijatni učinak.
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la majčica » 24 stu 2008, 11:55

Nedaje se u velikum količinama,pogledajte na stranicama prirodni lijekovi pa ćete vidjet da je jako dobar.Ja sam se savjetovala sa svojom pedijatricom,koja je potvrdila da je bolje lovor šećer i voda nego ventolin,pa ustvari ko voli nek izvoli.Ja sam svoje izliječila IAKO nisu pili više od tri dana,a čak više i ne šmrcaju.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Qwerty030 » 24 stu 2008, 12:58

Sinoc sam probala uprzeni secer bez lovora(nisam ga imala),eh sad..nije ga bas nesto puno konzumirao,ali smo barem malo prospavali noc...ne znam jel bas od ovoga....probacu opet veceras...
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la BUBAMARICA » 24 stu 2008, 13:11

moje obje klinke kaslju od jucer dosto cesto i suho i bili smo sa starijom na srebrnjaku jer je asmaticar.rekli nam da ima akutni laringitis i traheitis.e sad,citala sam ove vase postove i nije mi jasna jedna stvar,ona preko dana dosta kaslje,ali kad legne onda ne.nakasčjala se mozda dva puta.s mladom iem danas popodne pedijatru jer ona kaslje stalno,s tin da je po noci imala dva jaca napada jaceg kaslja pa malo mira.ak su oboje laringitisi,zasto se ksalj javlja tak razlicito?u vasim postovima sam citala da se kod laringitisa kasalj javja uglavnom nocu.HELP,PLEASE!totalno sam vec luda od kaslj i sirupa i silnih bolestina u zadnjih mjesec dana.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la majčica » 24 stu 2008, 13:18

Qwerty030 je napisao/la:Sinoc sam probala uprzeni secer bez lovora(nisam ga imala),eh sad..nije ga bas nesto puno konzumirao,ali smo barem malo prospavali noc...ne znam jel bas od ovoga....probacu opet veceras...

Probaj i sa lovorom,ma ja sam se preporodila, ma vrijedi pokušat,jer kad se samo sjetim neprospavani noći,muka mi dodje.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la majčica » 24 stu 2008, 13:20

BUBAMARICA je napisao/la:moje obje klinke kaslju od jucer dosto cesto i suho i bili smo sa starijom na srebrnjaku jer je asmaticar.rekli nam da ima akutni laringitis i traheitis.e sad,citala sam ove vase postove i nije mi jasna jedna stvar,ona preko dana dosta kaslje,ali kad legne onda ne.nakasčjala se mozda dva puta.s mladom iem danas popodne pedijatru jer ona kaslje stalno,s tin da je po noci imala dva jaca napada jaceg kaslja pa malo mira.ak su oboje laringitisi,zasto se ksalj javlja tak razlicito?u vasim postovima sam citala da se kod laringitisa kasalj javja uglavnom nocu.HELP,PLEASE!totalno sam vec luda od kaslj i sirupa i silnih bolestina u zadnjih mjesec dana.

Neznam jesi probala sa medom od Petrovića,on je jako dobar za Laringitis,ako ti već nepomaže šećer i lovor.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la majčica » 24 stu 2008, 13:21

BUBAMARICA je napisao/la:moje obje klinke kaslju od jucer dosto cesto i suho i bili smo sa starijom na srebrnjaku jer je asmaticar.rekli nam da ima akutni laringitis i traheitis.e sad,citala sam ove vase postove i nije mi jasna jedna stvar,ona preko dana dosta kaslje,ali kad legne onda ne.nakasčjala se mozda dva puta.s mladom iem danas popodne pedijatru jer ona kaslje stalno,s tin da je po noci imala dva jaca napada jaceg kaslja pa malo mira.ak su oboje laringitisi,zasto se ksalj javlja tak razlicito?u vasim postovima sam citala da se kod laringitisa kasalj javja uglavnom nocu.HELP,PLEASE!totalno sam vec luda od kaslj i sirupa i silnih bolestina u zadnjih mjesec dana.

Neznam jesi probala sa medom od Petrovića,on je jako dobar za Laringitis,ako ti već nepomaže šećer i lovor.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la BUBAMARICA » 24 stu 2008, 13:26

lovor i secer su nam bili super za iskasljavanje o suhi kasalj se javio u subotu.secer pomaze na kratko ali se kasalj brzo vrati.bum vidjela kaj mi pedijatrica kaze.javim kaj je bilo.
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 24 stu 2008, 13:55

koji Petrovićev med? Onaj na kojem piše med za kašalj - mi smo koristili onaj za bronhitis prošle godine, ali sad D. ima laringitis?
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

:lebdi
Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 24 stu 2008, 13:55

koji Petrovićev med? Onaj na kojem piše med za kašalj - mi smo koristili onaj za bronhitis prošle godine, ali sad D. ima laringitis?
"All you need is faith and trust... and a little bit of pixie dust!" --Peter Pan

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la majčica » 24 stu 2008, 14:42

Da baš taj nama je pomogao,pa vidi,valjda kad je tako nešto onda se lovimo za sve.
majčica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la BUBAMARICA » 24 stu 2008, 17:24

eto nas opet.imamo laringitis,sad je definitivno.kasljemo u duetu a izgleda da ce se i mm prikljuciti toj ekipi.za poluditi!dakle dala nam je ventolin po potrebi i pholcodin sirup za kasalj.btw,i teta u apoteci je rekla da je taj sirup super jer smiruje nadrazaj na kasalj.kvaka je da nikako ne ide bez receepta.eto ako nekome treba nek proba.ja sam ga sad dala klinkama pa cu javiti kak djeluje.a za taj med nisam dosada čula ali ću probati i to jer pomoci nikad dosta.hvala!
BUBAMARICA
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Miki » 25 stu 2008, 09:32

mi smo jučer ipak završili na injekciji, a danas idemo na drugu, u međuvremenu Claritin...

idem danas kupiti taj med...

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la Miki » 25 stu 2008, 09:34

zaboravila sam reći da kad smo počeli koristiti med za bronhitis, nismo praktično ni morali kod dotorice zbog tog tipa kašlja - uz inhalacije nam je pomogao bolje nego bilo kakav sirup, sirupe više uopće ne kupujem

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † Sanika » 17 ruj 2012, 13:17

Malo podižem. Uništava nas laringitis, malo smo se odmorili preko ljeta, i sad sa vrtićem, odmah laringitis.
Miki, znači ti si za laringitis koristila Petrovićev med za bronhitis? jesam dobro shvatila?
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 18 ruj 2012, 08:52

ne, za običan kašalj smo koristili med za bronhitis (to je mene tada zbunjivalo, zašto treba uzimati "med za bronhitis" a nema bronhitis, umjesto da uzima med na kojem piše "med za kašalj") :plavusa

rekli su nam med za kašalj da ide kod laringitisa
ali umjesto toga smo kupili u DM-u neki med na kojem je pisalo nešto tipa "med za grlo" (nisam sigurna da je u nazivu bila riječ laringitis, ali negdje na kutiji je pisalo)

e sad, koliko je pomogao taj med, a koliko inhalacije i claritin :dunno

uglavnom, inhalator nam je glavna pomoć kod laringitisa (prvo bi je izinhalirala da se smiri i prodiše) kao i to što prepoznajem već i naznake "laveža" pa odemo kod doktorice prije nego se sve razbukta, dobijemo Claritin (ili npr Aerius), jednopm smo dobili lijek za inhalaciju za doma (sestra nam je izmjerila doze za 2 dana u šprice koje smo držali u frižideru)

i špricamo propolis u grlo

a sad su obje i starije tako da nam je laringitis vrlo rijedak, i više se ne guše kad ga imaju (pljuc pljuc pljuc)

uh, poprilično mi je zbrčkan post :oops:

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2012, 09:35

Hvala Miki! :kiss
Pisala sam Petroviću pa mi je za laringitis preporučio Med s dodatkom propolisa. Cijelu zimu bi ga trebala davati. Pa budem vidjela.
Inhalirala si sa čime, samo fiziološkom? Koliko dugo, 10 minuta, pola sata, više?
Tražim načine kako da izbjegnemo hitnu i kortikosteroide, posebno one u injekciji ... :mah
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Miki » 18 ruj 2012, 10:04

inhalirala sam samo s fiziološkom (osim ako bi mi doktorica dala lijek - to nam se dogodilo u 2 navrata)

odlaske na hitnu sam zapravo izbjegla ranim prepoznavanjem laringitisa i davanjem Claritina na vrijeme

znači, najčešće bi ujutro čula prve znakove laringitisa i onda bi ih stavila na inhalator i čekala smjenu naše pedijatrice koja bi nam dala Claritin
ako bi kašalj krenuo po noći, stavila bi ih na inhalator (4ml fiziološke pa dok ne ispari) i čekala da vidim jel moramo na hitnu ili možemo čekati našu pedijatricu - uglavnom smo mogli čekati i onda bi dala i Claritin (i naravno rekla pedijatrici kad dođemo da sam dala)

prvi put sam dala Claritin na svoju ruku jedan vikend kad sam bila sama u zg s njih dvije, N. je dobila napad laringitisa u noći subota na nedjelju, bilo mi je muka od pomisli da idem sama s njih dvije na Rebro iako je već prvi napad bio poprilično gadan. Dala sam joj Claritin, našpricala propolis u grlo i držala na inhalatoru cca sat vremena dok nije počela normalno disati i onda sam probdjela ostatak noći s njom u uspravnom položaju, pred jutro sam je stavila još jednom na inhalator, inhalirala je više puta u nedjelju, dala opet Claritin naveče i špricala sam joj u grlo propolis u nekoliko navrata

dočekali smo pedijatricu u ponedjeljak prijepodne u stabilnom stanju, uz propisanu terapiju Claritinom još par dana

propolis kupim u DM-u neki bezalkoholni u spreju - isprobala ga i na meni jedan petak naveče kad mi je grlo tako nateklo da nisam mogla disati, a ja sama s njima (baš sam se prepala, bila sam uvjerena da ću ja završiti na hitnoj) - uglavnom, sjetila se ja tog proplisa koji dajem djeci i našpricala sebi grlo u par navrata - ja nisam mogla vjerovati kako se grlo počelo smirivati
do ponedjeljka kad sam otišla kod svoje doktorice bilo je još samo blago crveno
od tada sam prestala i njima davati med za laringitis (jer su ga jele teškom mukom) - ovo mi je djelovalo jednako

ali zapravo je najbolji lijek odrastanje jer što su starije, manje je problema

Miki
Samsungova kuharica

PostPostao/la † Sanika » 18 ruj 2012, 12:08

Hvala Miki :kiss
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: JackWalker i 2 gostiju.